Faatoaga

"A-La Provence" i lou fale mafanafana

Ina ua faatoa ou faatauina se fale mafanafana, o le mea muamua lava na ou manao e fai o le totoina lea i le pito mulimuli o le eleele ma mea uma "aoga ma taugofie" ina ia, e pei ona latou fai mai, o le lelei e le i le aoga. O le mea moni, o laʻu mea sese lea, ma masalo, i se isi itu, o se faʻaaliga o le matapeʻapeʻa, aua o le totōina o le afa o le taua, ma taumafai e taulimaina uma lenei tamaoaiga. Ae o le mea e le oo i le tau o le galue, ae o le mea moni o loʻu fale na liua o se togalaau faifaipea, lea sa avea foi ma se nofoaga faafiafia.

O mea e faamuamua a le olaga i aso nei ua suia tele, ua avea ma mea manaia mo tagata e ola ae e le gata o pateta, ae faapea foi laau eseese matagofie mo le matagofie ma le fiafia. O tagata uma o le mafanafana o loʻo faʻaaloalo ia te ia, ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaitau, e tatau ona avatu i ona tuaoi se malaga faataamilo i lona 'upega tafaʻilagi, faʻamaualuga "vaʻavaega faapitoa." "Ioe, ua i ai foi loʻu tuputupu ae, i le taimi nei, e tusa ma le 10 fasi vaega," na folafola atu ma le mitamita e loʻu tuaoi i le atunuu, o faasino atu i se togavao o laau i fafo o le fale. Ma e latou te le ola ai i lea mea ona o le mea na tupu tele e tusa ai ma nisi o fuafuaga faʻafanua, o mea uma lava e sili atu le vaʻaia - e leai se avanoa avanoa i luga o le saite. O le vaega o faafiafiaga i lenei tulaga e faatapulaa i se nofoa latalata i le ulufale atu i le fale, ona o le ono selau sikuea mita e pei o se togalaau aina o le afe ma le tasi laau.

Laʻau hydrangea - o se vaega taua o le togalaau Provence

Ae o se fale mafanafana faʻaonapo nei, muamua lava, lena nofoaga, o se nofoaga e tatau ona e malolo ma malolo ai. I le taimi lava e tasi, e leai se tasi e faasaina le faia o togalaau ma togalaau, e mafai lava ona e aumaia mea uma i se tasi ituaiga. O le fenumiai i luga o le manatu o se faiga i le lumanaʻi mo laʻu togalaau e leʻi umi se taimi. Matou te ola i se taimi ofoofogia pe a mafai ona malaga e aunoa ma le tuua o le fale, na o le faʻafesoʻotaʻi le Initaneti pe faʻatau se mekasini ma ni ata manino - ma o mea uma lava, ona o matou mafaufauga. I se tasi taimi, o le malaga i lenei auala, ua ou faamasani i le Provence style ma filifili ai e mautinoa lava e toe faamatala se mea faapena i loʻu fale. Talia ma e aunoa ma le afaina, tuu avanoa ma "ea" mo malologa. Provence - o le atunuu mataga, e amata mai i se itumalo i saute o Farani, o le sili lea e talafeagai mo se nofoaga e tafaoga ai. O le mea moni, tatou te le o iai se tau e maua i le talafatai i Metitirani, ae mafai ona e taumafai e fatu se Provence i totonu o lou fale.

Provence - o le atunuu faʻasao, e amata mai i le itumalo i saute o Farani, o le sili lea e talafeagai mo se nofoaga e tafaoga ai.

O le a le mea masani mo le togalaau Provence?

E tele mea na tusia e uiga i lenei ituaiga, ae ou te le manaʻo e toe faia e ala i le faaaogaina masani o uiga mai le vaega: "lavender, olive, rosemary, ma isi." Aemaise lava pe a iai se avanoa e faalogo ai i le manatu o se tagata tomai faapitoa. O le tusiata fanua, o le faia o se tele o togalaau aina, Alexander Sapelin e faʻasoa lana vaaiga i Provence.

Lavender e mafai ona suia i le catnip ma le sage

Faʻamatalaga a le tusiata fale ata A. Sapelin: "O le mea moni, o loʻo i ai laʻu lava faʻataʻitaʻiga, o se tasi e malie i ai, e le o se tasi. E manino, o tagata uma lava ei ai a latou lava" ata ", ae o mea tutusa lava e tutusa, masalo uma lava." O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea 'ou te fai atu ai' iā te oe, E le afaina ia te aʻu, o nei meaola e ola ai iina pe leai. O le a ou maua lava. lavender fefaʻatauaʻiga (isopo, catnip, poto), cypresses (vasega juniper taupou), vine uaina (Amur vine, alope) ma e oo lava olive (Elaeagnus angustifolia).

O le a ou maua se mea e suitulaga mo le lavender (hyssop, catnip, sage), perosi (vine juniper), vine vine (vine vine, foxes) ma olive (gaugau vavalaiti).

E le mafai ona ou maua soo se mea i lenei togalaau mai rosa, ma, o le mea e ofo ai, o le a tutupu aʻe iinei e fefiloi ma fualaau faisua. Ina ua ou vaai i lenei mea mo le taimi muamua, sa ou teʻi ma ou le vave malamalama i le alofa o lenei auala. Ua mavae le taimi, o lea ua mafai ona ou mafaufauina faalemafaufau i zucchini squash faasaga i tua atu o mea teuteu teuteu, a leai ou te malamalama i le fuaitau e uiga i "falaoa ma faasalalauga."

Rose ma lavender - o le tuufaatasiga atoatoa Fuafuaga o Faʻatoʻaga A. Sapelin Paʻu o se mea teuteu faaopoopo

O mea e le tatau ai ni ipu terracotta, i le taumafanafana lea e i ai le vevesi o lanu fugalaau, ma ia Novema - o se seleselega o paʻu kalani lanu moli. O le a avea ma se teuteuga mo laʻu togalaau mo sina taimi, mulimuli ane o le a avea i latou ma "meaʻai" (fualaʻau fualaau Farani) ma o le a 'aina. O mea uma o loʻo tumau o le paʻu paʻepaʻe (o le natura tuff, o le lauliuli ma le lanu e le mafaamatalaina), lea ua uma ona lanu samasama ma ua taoto i le tele o mea lanu meamata "e lanu meamata." O ufanafana o karifili o le a le tuulafoaia i luga o puipui puipui o le fale mo le umi. A oʻo mai le tautotogo, fuga mai le apu ma le pulu o le a faʻamalamalamaina i latou i le paʻu paʻepaʻe, lea, i le isi itu, o le a maua ai fua lelei, ma a maeʻa, atonu o le a avea i le calvados (apple or pear French brandy). Ae e le o se mea e fefe ai, aua o loʻo i ai ni rosa o le a iinei seia oʻo i le pau, ona toe foi mai lea o paluka. Ma o lea tausaga ma lea tausaga.

Nofoaga faafiafia

Ma e ese le manaia o le taoto filemu i lalo o se laau olive, lea na tupu i le 200 tausaga ua mavae ananafi, e mafaufau lemu ai i lenei matagofie uma ... Ioe, ou te fia faaopoopo foi se laupepa matagofie i tafatafa o se solo laupapa, lea o loo i ai se laulau vela e tolu ituaiga o fati Falani, o se faaputuga fou vine ma se ipu lanu piniki Provence ... ae ou te le o talanoa e uiga i togalaau. "

Mai upu i galuega!

Ou te fia ofo atu ia te oe, mo se faʻataʻitaʻiga, se fuafuaga auiliili o le lisi, i le mea o loʻo i ai se lisi o laau totino faʻatasi ma le tasi i le isi e uiga i uiga i fafo ma meaola. E mafai e se mea o le a mafai ona toe faʻaleleia i le tasi o le eria, nisi o laau totō, tausia o le sitaili, suia i isi. O le mea autu o le uʻuina o le aano ma malamalama i le mataupu faavae o le filifilia o laau totino o le uiga Provencal.

O le mea autu o le uʻuina o le aano ma malamalama i le mataupu faavae o le filifilia o laau totino o le uiga Provencal.

Fuafuaga faʻapitoa o le 'upega tafaʻilagi

1. Clematis "Faʻafeiloai".

O se fua tele o fua o loʻo fesuisuiai ma o tatou tulaga tuputupu aʻe. E fuga mai le amataga o Iulai e oo atu i le faaiuga o Setema. O fugalaau e lautele avanoa, matagofie lanu, lanu viole - violet - 8-10 cm le lautele. E talafeagai mo le ola i luga o pergolas, fao, upega ma isi faʻatoʻaga togalaau. E matagofie le teuteuina o arbors, terraces, balconies poʻo puipui o fale. E mafai ona aʻe i luga o laau ma vao. O laina le lelei ma le malosi e oʻo atu i le maualuga o le 4-5 m.

2. Delphinium "Blue Cloud".

Laʻau faʻapitoa o le aiga Ranunculaceae, e oʻo i le 50 cm le maualuga ma fugalaau lanumoana e aoina i tamai palasi. E fuga mai ia Iuni-Iulai, faʻatoʻaga lua - i Aokuso-Setema.

3. Lavender vaiti-faʻafefe.

Lavender e faigofie lava ona tupu i soʻo se tulimanu o lo matou atunuu, pe a fai o le tau malulu e avatu ia te ia se malutaga malu ma laʻau matutu. O le laau lauiloa sili ona lauiloa o loo faia ai se laau tele e toetoe lava o le fulafula, e oʻo i le 50 cm le maualuga ma oʻo atu i le 70 cm le lautele. O fugalaau violet-lilac i luga o taimi umi e oʻo mai i le faaiuga o Iulai ma e oʻo atu i le ogatotonu o Aukuso. Ae e oʻo lava aʻo leʻi tupu, o le lavender e sili ona manaia mo ona lauulu lauulu lanumeamata ma lau lanu uliuli.

Teu rose rose "Cappucino" Peony "Paul Wight" Peʻa suamalie

4. Luga toto o le rose "Cappucino".O lenei rose e fusia faatasi ai se fugalaau manaia matagofie ma le tele o petals. O le lanu o le petals e mafanafana, samasama-kulimi, ma le kalama kofe ma le lanu moli. E tele le fugalaau - 10-12 cm le lautele, e amata lemu mai puʻe matagofie ma uu i luga o le meaʻai mo se taimi umi. Lotoola i galu, tele ma umi.

5. Anamea Iapani.
E fiafia ia i tatou i lona fugalaau matagofie i le tautoulu. Laʻau faʻamalosi, fugalaau lanu piniki e oo i le 5 inisi le lautele, fuga ia Aokuso ma faʻafefiloi ma le matagofie i le lanumeamata lanumeamata, laulaʻau lafoaʻi. Fugalaau mo se taimi umi, toetoe o Setema atoa. O manumalo i Ukraine. E sili atu lona lelei i totonu o le paolo.

6. Aconite bicolor.

Le matagofie matagofie i fugalaau paʻepaʻe e tuaoi i se lanu violē-lanumoana. O le laau e le lelei i tulaga tuputupu ae, ola lelei i luga o le fola i nofoaga malulu ma i le la susulu, o le malosi o le mafanafana e maualuga.

Lave lavea tele Laʻau Apple "James Greve" Fale totō

7. Peony "Paul Wight".

Tele, manogi, paʻepaʻe mūmū, fugalaau faʻaluaina e ufiufi lau laau mai le amataga o le tautotogo i le amataga o le taumafanafana. Bush e maualuga 80 cm, fugalaau 18 cm.

8. Dahlia "Epikopo Landaf".

O se laufanua lauiloa ma le lanu lanumeamata lanumeamata ma fugalaau lanumumu mumu. Latou te ola pea i le taumafanafana ma le autumn.

9. Meaʻai Apple James James.

O le fua o le apu e tupu i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema. Oona, suamalie suamalie ma suamalie. O le lapoʻa, o le lanumeamata-lanu samasama ma le lanumoana-lanumoana lanumoana i luga o le tele o fua.

10. Pusi suamalie.

Tausaga faʻavavevave tuputupu aʻe luga. O fugalaau sili ona manogi i le taimi o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu e masani ona faʻaaoga mo le tipi.

Chubushnik corolla "Snowfall" Sedum "Autumn fiafia" Weigela "Bristol Snowflake"

11. Sedum "Autumn olioli."

O mea manogi suamalie e fiafia i lafu ma pi. Salmon pink parafe, tu i luga i le malulu.

12. Chubushnik corolla "Snowfall".

O se ogalaau umi e oo i le 2.5 mita le maualuga ma e oʻo i le 2 mita le lautele ma lala paʻu. O laulaau e laiti, tusi (3.5-5.5 cm le umi), lanumeamata lanumeamata. Mamoe i le faaiuga o Iuni - amataga o Iulai ma papaʻe, fugalaau manogi manogi ma le lautele e oʻo i le 5 cm.

13. Weigela "Bristol Snowflake".

O se laau totō laulelei e mafai ona faʻaleleia le fugalaau. E fuga mai i le faaiuga o Me - amataga o Iuni. I le pito i tua o lau lanu lanumeamata, o ona lanu paʻepaʻe papaʻe foliga matagofie.

Forsythia Malach Boxwood Bearded Penstemon

14. Forsythia "Malach".

O le matagofie o le fuga, togafiti teuteu. E oʻo atu i le 0.8 - 1 m le maualuga ma lautele e oʻo i le 1 m. E vave ona fuga, pe a leai se mea ae o primroses ua fuga - ia Aperila, faʻatasi ai ma fugalaau uumi o se lanu samasama matagofie.

15. Pusa laupapa.

Evergreen vao ma lanu lanumeamata lanumeamata. E seleseleina le laupapa, ma e mafai ona vavae ese ata mai luga o laau vao.

16. Pencilon faasee.

I le amataga o le taumafanafana, e maua mai ai le gasologa o le taamilosaga i le 25-30 cm le umi ma le matagofie o fugalaau lanu mumu. O tamai logo, e oo atu i le 2.5 cm le lautele, e tu i luga o le puipui, lea e tuufaatasia faatasi ai fugalaau le mama ma le tele o pulupulu.

Chives Poppy samoseyka Laʻau hydrangea

17. Onion chives.

O se aufana teuteu e le gata ina e faamemelo i ai, ae ia 'ai foi. O se ie puipui o lanu lanumeamata lanumeamata ma mea teuteu o le lilac inflorescences.

18. Poppy samoseyka.

Vaʻaia tausaga taʻitasi ma fugalaau lanumoana tetele i le amataga o le taumafanafana. E sili le fiafia i le la ma le susu, ae o eleele lelei.

19. Vaʻaia Hydrangea.

Laʻau 1-1.2 mita vao. O le fugalaau e amata i le ogatotonu o Iulai ma faʻaauau ia Aokuso, pe a ufiufi le vao i lapopoʻa paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e liu lauusiusi i le pito o le fuga.

20. O Willow o se mafiafia.

O le laʻau muamua o le siliva, ona o le ufiufi o lauulu ulu. O luga o paranesi, e faapena foi i fafo. O samasama e lanu samasama, tuʻu i luma o le tautotogo, tutu i luga, tuʻuina atu o laau laʻau teuteu.

E tatau ona tumu le togalaau faʻamafa i le manogi o rosa ma lavender

Ma, ioe, o le a le Provence e aunoa ma se teuteuga mai mea matutua, ae sili atu i lena mea i mataupu o loo taua i lalo. Ioe, i le ala, o faʻataʻitaʻiga uma lava e pipisi, o lea la, o loʻu tuaoi i le atunuu, o loʻo tilotilo i aʻu fatuga fou i le mamanu o le saite, na filifili e ulufale i le tauvaga. O le mea moni, na ia filifilia le faiga faaIapani mo ia lava, lea na musuia ai o ia - Ou te le iloa, ae ua ia fuafua e fatuina se togalaau i totonu o le nofoaga na tupu ai le Yuccas. Sa ou folafola atu e fesoasoani. O le mea autu o le "le mamao tele" o ia ma maʻa ma isi mea faʻapitoa, ae o le a ou mulimuli. Tuaoi, mulimuli ane! Ma ou te moomoo ia te oe i musumusuga, ma ia manatua o le olaga e puupuu ina ia mafai ai ona totogi faalelei i le totoina o le togalaau.

Manatua o le olaga e puupuu e faʻaalu ma le mama i le totoina o le togalaau

© Greenmarket - Faitau foi le blog.