O le togalaau

Faʻailoga kermek poʻo limonium Faʻasolo mai fatu Laʻau ma tausi lelei i le eleele avanoa Vaʻai faʻafanua

Statica togavao ma le tausiga Fausiaina o fatu i fanua tatala

Statica poʻo limonium o se sui lauiloa o le aiga o Piggy. O le laau muamua na faamatalaina e Carl Linnaeus i lalo o le igoa Statice sinuata, ae i le 2012 na tulai mai se fouga fou. I le taimi nei, o le laau ei ai le igoa aloaia kermek vymechaty poʻo kermek vymechatolistny (lat. Limonium sinuatum). O le mea lea, o le statical e masani ona taʻua o kermek, limonium, immortelle.

Taʻiala taʻitasi pe taʻitasi?

O Kermek o se mea e masani ai (i itulagi ma se tau malulu e tupu ae o se tausaga taʻitasi) otaota laʻau po o semi-shrub.

Ua leva ona faʻaaogaina le Statica i totonu o le atunuʻu o atunuʻu o Europa, e lauiloa i le faʻaputuina o vaʻa ola ma le vevela, aua e oʻo lava pe a uma le mago, e tumau pea le lanu susulu.

O le maualuga o le aʻa o loʻo fausia i le 45-80 cm, o loʻo faʻasalalau, e ufiufi i laʻau lauitiiti. O le basal rosette o laulaau e tele, i le aʻa o lapisi lapoa, lapoa mafola. O le lanu o laulaau ma le au o le moli lanumeamata.

I le natura natura, Kermek e salalau i le Metitirani, Asia Minor, Aferika i Matu, ua totoina i soo se mea, o nisi taimi o vao (e mafai ona maua vao vao i Caucasus, i Amerika).

Pe a fua mai le statice Kermek

O le fuga o le limonium e tupu i le ogatotonu o le taumafanafana. o faʻafitauli taʻitasi e tulaʻi mai i le ogatotonu o Setema.

O fugalaau lava latou e laiti, leai ni mea. O le susulu e maua mai ai fuālaʻau, lea e mafai ona sinasina-paʻepaʻe, lanumoana lanumoana, samasama, piniki, mumu, fugalaau, paolo. O le faʻasolosolo e tutusa lelei le foliga, o le ituaiga o talipupuni poʻo le panicle.

Faʻateleina o fuainumera mai fatu i le fale

Faʻaiuga fatu fatu ata

Le taimi e totoina ai fuainumera mo laau

O le faʻaleleia o fatu i totonu o le Tulafono e aofia ai le galueaina o fualaau, talu ai o le aganuu e faʻaleagaina.

  • A oʻo ina totoina ni fatu i totonu o se kiona, o le luluina e faia i le vaitau mai le amataga o Mati e oo i le ogatotonu o Aperila (e tatau ona e faʻatali seia maeʻa le palapala).
  • Afai e te fuafua e toto kermek tipu i tulaga o potu, amata toto i le faaiuga o Fepuari.

E faʻapefea ona toto lālā limonium mo fatu

Peeled Lemonium Seeds photo

E faʻapefea ona tuputupu aʻe fua faʻataʻitaʻi mai fatu? E sili atu le vave totoina i pusa taitasi (ipu palasitisi, pusa paʻu) ina ia aua neʻi faʻalavelave i se totoga vavave, o le aʻa o le laau e nofouta i lenei faiga.

O ni fatu laʻitiiti e iai faʻamaufaʻailoga e maua i totonu o se fualaau suamalie. I luga o le faʻatau, e mafai ona e maua ni fatu mama mai le atigipusa fatu, ae faʻamalosia e le au fai togalaau togavao. Fafagu i latou mo le tele o itula i vai mafanafana poo se vaifofo o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae, mulimuli i faatonuga.

Matou te totoina fualaau fualaau mo laau toto vine Kerryk

O le veleina e manaomia ai le malamalama, palapala lafoaʻi, 1/3 o la latou oneone. Fufulu le eleele aʻo lei lulu, aveese lala laau, moli, otaota, fuafua i totonu o le ogaumu mo le faʻamaʻapeʻa poʻo le sasaa i le vai paluga pāma. E mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻapitoa mo le totoina o fatu.

  • A lūlūina fatu, ua lava lea e tufatufa ai i luga o le eleele ma fufuluina i se fasi eleele laitiiti (pe tusa o le 0.5 cm).
  • Toto 1 fatu i totonu o se pusa e tasi; pe a lūlūina fatu laau i le va o laau taʻitasi, ia taofia se mamao pe a ma le 10 cm mo le faʻaleleia lelei o le aʻa.
  • Lafoaia fualaau aina mai se mea manogi lelei, pito i luga ma se ata tifaga po o se tioata, e tatau ona fesuisuiai le vevela o le ea i le va ole 15-22 ° C.
  • Faʻamasala ia meaʻai i aso taʻitasi e ala i le aveeseina o le faʻavaa mo le 30 minute.
  • Faʻamaualalo i se manogi lelei e pei o le faʻamamaina o le pito i lalo.
  • Tuʻu faʻasalalau felafolafoaʻi, e mafai foʻi ona e faʻamalamalama (ma faʻamafanafana i le taimi lava e tasi) 60 W moli (malamalama malamalama mo 4-5 i le aso).
  • O le a foliga mai o le a tulaʻi pe a ma le 10 aso. Faʻapipiʻi.

E faʻapefea ona tupu fua faʻataʻatiaga mai fatu O le a le mea e foliga mai o le ata o fua o laau i le kaseti

  • O togafitiga o fatugaina e aofia ai le faʻafefegaina masani (faʻasaina i lalo poʻo le fufuluina mai se mea manogi lelei).
  • A e ola i totonu o se pusa fatu, o le ae manaomia le totoina o laau i pusa taʻitasi, pe a iai ni laʻau saʻo 2.

O laau totō ua faʻafefeteina i luga o le auala, e amata mai le lua itula i le aso ma faasolosolo malie le nofo i le togalaau i se aso atoa. Pe a i tua tua aisa, e mafai ona totō ni limonium tipu i luga o se moega fugalaau.

Tuputupuina fualaau fua mai fatu ile vitio:

Faʻaleleia o le limonium

E le faʻaaogaina le faʻamalosia o meaʻai, talu ai e le maua ai ni faʻamoemoega lelei: o le aʻafiaga aʻa e le talia le vaeluaga o vao, e le aʻafia aʻa.

Nofoaga talafeagai mo le faʻatupulaia o fuainumera

Malamalama

Ina ia mafai e le fuga ona susulu ma umi, e tatau ona filifili se nofoaga talafeagai mo le tuputupu ae o Kermek.

O le saite e tatau ona malamalama lelei i le la, o le susulu o le la e le afaina ai le laau. E amata lemu i lalo o le paolo, atonu e le totogo. Aloese mai nofoaga e susunuina ai le suavai mo se taimi umi; e tatau ona tupu le vai i le loloto o le 1 m.

Soo

O le eleele e moomia ai le gaogao, faʻaleleia lelei, faʻaituau poʻo le alkaline reaction. O eleele palapala palapala e matua faʻasaina. Laʻu oneone oneone lelei lelei, fafagaina le palapala i fugalaau.

Lafoaia o limonium i le avanoa

Statica pe a totoina fatu i le eleele

O le taimi e totoina ai fualaau faʻataʻitaʻi i le avanoa tatala

O afea e totō ai fuainumera i fanua tatala? Transplant kermek tipu i totonu o le eleele avanoa ma le faʻavaeina o le vevela moni, pe a maeʻa uma le faʻatafunaina o le po. I le ogatotonu o laina ma Moscou e tusa o le tolu sefulu tausaga o Me, o nisi taimi i luma atu.

Auala e totoina ai fuainumera

  • Lavea toto laau i totonu o le eleele e ala i le auala o le faʻafefeteina, taumafai e taofi le eletise i le tele e mafai ai ina ia maua ai aʻa.
  • Fai ni pu mo le tele o aʻa, faʻapipiʻi tipu, faʻaopopo le eleele, faʻamalosi faʻasalalau ma ou alofilima.
  • I le pito i lalo o le toto totoga, faʻaaoga ni faʻalaʻau faʻamalosi faʻapitoa mo fua o laau toto e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī.
  • A maeʻa ona totō, e tatau ona maualuga le ua i luga o le eleele.
  • Tausia se mamao pe a ma le 30 cm i le va o laau taʻitasi.

E faʻapefea ona totoina le fuainumera i luga o le avanoa i le vitio:

E faʻapefea ona tausia le fuainumera i nofoaga tatala

O le tausia o le kermek e le faigata: fafagaina e le masani ai, faapipiiina, faamamaina o le eleele ma aveeseina vao mai le saite.

E faʻafefea vai

O le aganuʻu e faʻafefeteina, e faʻafefe le leai o se vai e sili atu nai lo le susu o le palapala i le palapala. O le tele lava o taimi, e tumu le fale i le natura masani o le suavai, e tatau ona vai vai na o le taimi umi o le lamala umi. I lalo o le togavao e tasi, ua lava lea e faaopoopo ai le 300 ml vai. O le faailo mo le fafagaina o le paʻu o lau.

O le faʻaleleia e tatau ona faia i le afiafi, faʻaaogā vai mafanafana. E mafai ona e tuʻuina i totonu o le togalaau se fagu mo le aoina o le timu poʻo le faʻamamaina o le vai. O tagata fai togafiti poto e fautuaina tasi i le taimi e sasaa ai le masima (10 teaspoons o le vai 7 teaspoons o masima).

Faʻafefea ona fafaga

Afai o le palapala e lelei, e le manaomia e le fale le masani ona fai o laei. E lava le faʻaaogaina o le faʻatoʻaga 3-4 taimi i le vaitau: i le taimi o le totoina, i le vaitaimi o le fuga ma le lua taimi i le vaitaimi o le vavao. A oʻo ina tupu aʻe i luga o eleele eleʻele, e tatau ona fafagaina i faʻamaʻi faʻamalosi faʻapitoa i le tele o aso 15 aso.

Vaʻaia taimi taʻitasi le palapala, galue ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina le aʻa. Fufulu ese vao vao.

Maʻi ma meaʻai

O le laau e seasea ona faaleagaina e faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, ma faʻamautinoa lelei le faʻaitiitia o aʻafiaga i le zero.

Afai e susu le tau mo se taimi uumi, o le a le mafai ona tupu le fatu (rot). Taulima ma se fungicide talafeagai.

I nisi o meaola faalafua, e tatau ona maitauina mea e le masani ai: o foliga angular e aliali mai i luga o laupepa, muamua o lanu samasama i lanu, ona lanu enaena. Aveese nofoaga ua afaina, togafitia ma le iniseti.

Statica tapenaga umi mo le taumalulu

O nisi ituaiga o laau e mafai ona tatalia se matāua o le vevela i -30 ° C, ae e tatau ona fausia se fale.

I le autumn, pe a amata ona vevela le laau, tipi le aʻa i lalo o le aʻa, mulch ma vaovao, lau vevela, seedust, faaopoopo i mea e le nonoa e tatau ona toto lelei i le eleele (o le a puipuia e le gata mai le malulu, ae mai se mea sili ona lamatia mo Kermeks - )

Tipi ma faʻamago inflorescences statice kermek limonium

Ou te faʻaaogaina limoumini inflorescences e fatu ai ni fatuga muamua.

Mo le vaeluaina filifili filifiliga sili ona matagofie. Fai le faʻagasologa ile tau vevela. Aoina i se fusi e le talafeagai, ona e mafai ona latou lokaina. Faapipii faatautau i luga i lalo i se potu malulu ma lelei le ea.

Ituaiga ma ituaiga o fuainumera ma ata ma igoa

Mafaufau i ituaiga ma ituaiga eseese o fuainumera ua totoina faaleaganuu.

Statue of Suvorov Limonium suworowii poʻo Psylliostachys suworowii

Suvorov Statue Limonium suworowii poʻo le Psylliostachys suworowii plantain ata

O se laau i totonu o le 0.6 mita le maualuga. O le lanu lanu o mea e maualalo i lanu piniki ma le lilac.

Statue Gmailin Limonium gmailinii

Faʻafanua Gmelin Limonium gmailinii ata

O le laau e afa mita le maualuga, o taumalulu i le ogatotonu i le i ai o fale. Lanu lanu violē.

Broadleaf statice Limonium maifolium

Broadleaf statice Limonium maifolium ata

O le maualuga o le laau o le 60-75 cm. O le faʻalavelave e faʻalavelave, faʻapaʻu, i se lanu violēlū.

O ituaiga sili ona lelei:

  • Violetta - o aʻafiaga o loʻo i ai se paʻu lanu violē;
  • Blue Cloud - lavender lanu.

Statue of Peres Limonium perezii

Faʻasologa o Peres Limonium perezii ata

E afua mai i Canary Islands, o aʻa e oʻo i le maualuga 0.6 m.

Statue Bondwelli Limonium bonduellii

Statue Bondwelli Limonium bonduellii ata

O le natura natura e taatele i Aferika i Matu. E tele ituaiga (pe a ma le 90 cm), o loʻo i ai ni laʻau papaʻe ma samasama.

Kermek poʻo limonium Chinese Limonium sinensis

Statica Saina Limonium sinensis ata

O se ituaiga na faʻafeiloai atu i le aganuu talu ai nei. O le maualuga o le laau e eseese i le va o le 50-70 cm. O mea e faʻaaogaina e tatala ai, o fugalaau papaʻe papaʻe e faia i le snow-white perianths. Lisi le lanu piniki, lilac, fugalaau lanu viole.

Mafaufau i ituaiga sili ona lelei:

  • Confetti - vavao vavao e tusa ma le 45 cm le maualuga, le mamanu o le lanu-paʻepaʻe;
  • Eleelea - o se laau e maualuga lona tusa ma le 0.7 m. O le lanu lanu e talitutusa lava ma le ata muamua.

E le gata i lea, Limonium sinuatum

Faʻailoga faʻamalosi Limonium sinuatum ata

O ituaiga sili ona lauiloa i le aganuu talu mai le 1600, na afua mai i le Metitirani ma Asia Minor. O le maualuga o upega e oʻo atu i le 60 cm. O laʻau basal e vaeluaina, i le mea e gata ai, o le faʻasalaga e le faʻaogaina, e lautele ma vaapiapi foliga. Faʻasologa o ponuncles, faʻalaʻau i le pito i luga. Fugalaau e iʻu i le 1 inisi e oʻo i le 1 cm o loʻo siʻosiʻoina i le paʻu o le perianth o le paʻepaʻe, piniki, lanu, lanumoana-violet.

Fiafia ituaiga:

Crimean Statue - fualaau 30-80 cm maualuga, lanu paʻepaʻe, samasama, violē;

Aʻau faʻafefiloi - oʻo atu i le maualuga 45 cm, o le lanu lanu e faʻaali mai i paʻepaʻe, lanumoana, samasama, lanu piniki.

Statice Suprim - laau 0.6 mita maualuga, lanu eseese.

Shamo - vao 0.7 m maualuga, o se lanu eseese o lanu eseese.

Fale puipui - o le maualuga o le laau e 70-80 cm, o laʻau e papaʻe, samasama, lanumoana, piniki, lanu viole.

Compindi - afa mita mita i lanu piniki poʻo lanumoana-lanumoana.

O le Petit Bouquet series - na o le 30 cm le maualuga o vavao. Faʻailoga o lanu o pastel, paʻepaʻe, kulimi, lanu piniki, lanumoana, ma le lilac.

Monochromatic togi o static iloga:

Ayserg - o se laau e oʻo atu i le maualuga 0.7 m, o le lanu e paʻepaʻe le kiona.

Vaitafe o le Vaitafe - Vaitago i le afa mita le maualuga ma le faʻaogaina o se lanu moana-lanumoana.

Lavendell - o le fugalaau e tupu mai i le 0.8 m, o le fuga o se lavea lavender.

Nachtblau - o aʻa malolosi e oʻo atu i le maualuga 0.9 m, faʻapitoa o se lanu uliuli uliuli.

Rosenshimmer ma le Emariken Beauty - faʻatapulaʻa i le maualuga 0.6 cm, o le lanu i lanu mūmū sesega.

Mataʻutia i le mamanu

Fugalaau teuteuina le totoina ma le tausia o ata i totonu o le togalaau

O Kermek foliga sili ona manaia i vaega o laau, lea e mafai ai ona e faʻaalia atoatoa le matagofie o le fuga. E mafai ona e totoina i luga o le la i le la o le pa poʻo le fausiaina, gazebos, faʻaoga e faʻapipiʻi ai togalaau, lafoina le nofoaga.

Statica i totonu o se ata lafoai

E totoina foi i togalaau, togavao, togalaau papaʻe. O le a le mea e tutusa ai le numera? I totonu o moega fugalaau faʻafefiloi, ua faʻafefiloi Kermek ma fugalaau o se ituaiga talitutusa (gaogala-toleni, fanua). O tuaoi talafeagai o le a laumei, saffron, lyatris, calendula, asters, sage.

Faʻailoga i fugalaau

Faʻaipoipo mai le statical limonium photo

O se manumalo-filifiliga mo le faia o se fugalaau: rosa paʻepaʻe-kiona, chrysanthemums poʻo ranunculi na fausia e se lilac haze o inflorescences o le fuainumera.

E mafai ona e faia se fugalaau i totonu o lanu lanumeamata, lanu violē, faʻapipiʻi le static ma le freesia, roses, lisianthus, agapanthus ma le eucalyptus.

E maua mai i luga o le lavender, o laumei lanu moana, o le chrysanthemums, matthiola, snapdragons, tulip, oregano, pusa pusa siaki mamago, o aniani teuteu o le a sili atu ona lelei.