Musika

Totoina o moa anufe i le fale

E le o ituaiga uma o nei anufe e mafai ona ola i le fale i lalo poʻo luga o le faapaologa. Mo ia faamoemoega, ua na o se ituaiga faapitoa o moa anufe ua filifilia - mushroom taumalulu, lea e sili ona lauiloa i atunuu Asia ona o le i ai o le tele o meaʻai i le tuufaatasiga lea e faalavelaveina ai le atinaʻe o le kanesa. O pulou pulou o ia pulou pulou e mafai ona faʻaumatia, faaopoopo i soʻo se meaʻai malulu e aunoa ma se meaʻai muamua. Ae o vae o "anufe" vao, e masani lava ona le faaaogaina i meaai ona o lo latou malosi. Laʻau meli sa totoina i totonu o se siosiomaga faʻanatura, lea na matua mataʻituina ai nisi o vaega o le vevela ma le vevela, liliu atu e sili atu le taua.

Faʻamatalaga o musuligi mushrooms

E mafai ona maua i totonu o vaomatua moa i le vaitau o le tautotogo. O nei pulou e ola lelei i le maualalo o le vevela, e faigofie ona faigofie ona maua e le au faila o mushroom seʻia oʻo i le kiona muamua. O lenei ituaiga pulou meli o loʻo i ai sona lava uiga iloga. O le pulou lanu lanu samasama po o le lanu enaena ma o lona lapisi e le sili atu ma le 8 cm. O le pito o le pulou e susu tele ma paʻu, susulu i le la.

O le vae o le mushroom e veveve i le paʻi ma foliga mamao. O le lanu o vae e masani ona moli pe lanu enaena. O le aano o le mushroom e samasama pe papaʻe. O musipovi tuai tuai e faigata ona tofo ma faigata e faʻataʻi.

O musika e ola i le fale e mafai ona lanu lanu pe afai latou te le lava le malamalama ao tuputupu ae. Ae ui i lea, o meaʻai i totonu o loʻo faʻamafanafana lelei e tusa lava pe a uma le kuka. O anufe meli na ola i luga o tane vaʻaia e faʻaalia i ni uumi uumi.

Tekinolosi mo le faʻatupulaia o aganuʻu meli

E mafai ona tupu i totonu o greenhouses poʻo le fogafale i lalo faleleʻaleʻa, tusa lava pe i lalo ifo o le malamalama. I le avea ai o se poloka, e mafai ona e faʻaaogaina pusa o loʻo faʻatauina mai le faleoloa pe faia foi i ou lava lima.

Mo le gaosia o se lua-lita poloka, o le ae manaomia pe tusa ma le 200 kalama o le sisi o soo se laau. O faʻasagaga mai se meaʻai e atoatoa, lea e mafai ona e faʻaopopoina ai le paʻu mai le sunflower, faʻapea foʻi ma paʻu laiti o lālā. Ona faʻafeiloaʻi lea o karite po o penina penina i lenei paluga. O nisi taimi e faaopoopo ai le sana. O le mea e maua mai ai mea o loʻo faʻafefiloi ma sina vaega o le falaoamata o le lime po o le penisina.

O le falalaʻau ua uma ona tuʻuina e faʻafefete i le vai mo le tele o minute, a maeʻa ona tunu mo le tusa o le itula. O lenei faiga e mafai ai e oe ona fatuina se siosiomaga faʻasaofaʻatasi lea e mate uma ai spores spores. Ua faʻafefe le vai, ma ua faʻamago le masini paʻu i le ogaumu, ae pe tusa ma le 1/5 o le aofaʻi o le numera muamua o le mea muamua ua leiloa. O nisi taimi o le kuka e sui i le faʻamaʻi, lea e faia i le vevela o le itiiti ifo i le 90 tikeri.

O le faʻafefiloi o le faʻafefiloi o loʻo faʻapipiʻiina i fagu vailaau maʻoti poʻo ni tamai laupepa. O le mea na faʻapipiʻiina e faʻamamaina i le vevela o le potu.

O le mycelium uamea ua sasaaina i totonu o ato ua saunia ma se mea e fai. O loʻo nonoa i se maea ma tuʻu i totonu o le paʻu lima 3 cm le mafiafia. O fua mo le totoina o le fatu mycelium e tatau ona faʻatinoina i totonu o se siosiomaga faʻamaʻi. E tatau foi ona tuu se avanoa i totonu o le koneteina tioata ina ia faʻapipiʻi ai se paʻu o fulufulu mamoe.

A uma ona lūlūina, o pusa e teu ai le mycelium i le vevela o le 12 i le 20 tikeri. O le sui o le a faasolo ina suia le lanu, o le a faateleina lona maualuga. E tusa ma le masina o le a manaʻomia mo le fausiaina o le muamua tubercles o tino fua. Ona ave lea ma le faaeteete ato i le mycelium i se nofoaga ua faamoemoe mo le fuaina mai i le lumanai.

O loʻo ola i le vevela o le malulu i le vevela o le 8 i le 12 tikeri, ae pe a ma le 80% le maualuga o le manogi i le potu. Afai ei ai le maualuga o le vevela o le ea, ona tatau loa lea ona faʻamafanafana ia pusa i pulou. E auina atu mo le teuina i le pusaaisa mo ni nai aso. O nisi taimi e faʻafefe ai le manava, lea e teuina ai pusa i le kisaisa mo le tolu itula.

Ina ia mafai ona amata le tuputupu aʻe o musipolo e amata ona tupu, o le a aveeseina ai le sipuni mai pu ma kosi e aveese mai le cotton. I le avea ai o se tulafono, o le taʻiala o le tuputupu ae o tino ola e faalagolago i le puna o le ea fou. Mai le mea e sau ai, i lena itu ma tupuga o le a ola. O se pulou mushroom fai i totonu o le masini. I totonu o potu e maua ai le maualuga o le vevela, e aveeseina se ata palasitino mai le poloka, lea e mafai ai e musika ona ola i soo se itu. I le aluga o taimi, o se pusa e iai le mycelium e amata ona pei o se cactus ma nila i ona foliga.

O anufe meli ma ni uumi uumi e sili atu ona faigofie ma vave ona faʻaopoopo. O lo latou uumi e mafai ona fetuutuunai i le taimi o fualaau aina. Ina ia faia lenei mea, o pepa pepa faapitoa e faʻapipiʻi i poloka, ia e faigofie ona vavae ese mai le mea o loʻo totoe mai le faleoloa oloa. O anufe meli ma ni vae pupuu e tutupu i lalo o le malamalama tele e aunoa ma ni talipupuni.

E fiafia le pulou o le taumalulu i soo se taimi o le tausaga i luga o balconies matagi po o le loggia, aʻo tumau pea le maualuga o le gaosiga. Ae ui i lea, i masina o le taumafanafana e manaʻomia pea le faamamaina atili.

Mai mea uma o loʻo taʻua i luga, tatou te faʻataunuʻuina o le tuputupu ae o musulifili i le taumalulu e mafai ona faia e aunoa ma le tele o taumafaiga i le fale. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻatagaina tino ola o musipolo e faʻatau fua laau. O moa anufe ei ai le tomai faʻapitoa e ola ai e le gata i luga o laupapa oti, ae ia faʻapipiʻi foi i luga o le paʻu o laau ola, lea e ono lamatia ai lau togalaau togalaau.