Laʻau

O le a tatou masani i: mea tau vailaau ma vailaau faʻamaʻi

I soʻo se dacha, i totonu o le togalaau, ua leva ona atofaina se nofoaga mo le faʻamalolo o pepa masi. O lenei vaovao le lelei e faʻaaoga i le kuka i le fale faatasi ai ma isi laau totő - opu, pasili, oregano. I le isi itu, o le mutia e faʻamalolo ai meatotino. O teuteuga ma mea faʻaleagaina e faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu, suauu ma meaola e gaosia i le gaosiga. O vailaau faʻaleagaina o le ulamimu ma le faʻasao i lona faʻaaogaina ua lelei ona suʻesuʻeina.

Uiga o le vailaʻau kemini o le mint

O le suauu taua, o le tuufaatasiga o menthol ma ona mea e maua ai, e aumai ai se manogi faapitoa i laupepa. E le gata i lea, o loʻo i ai i le laupepa faʻasalalau eletise faʻatasi:

  • tamaʻitaʻi;
  • limonene;
  • sasao;
  • cineol;
  • faʻasalaga;
  • Meyanton.

Faʻatasi ma le mindhol ma gaʻo faʻapitoa, latou te maua ai le 60% o elemene elemene na maua mai pepa laʻau. O mea totoe o meaʻai mea taumafa, meaola malosi, anthocyanini, azulenes ma elemene. O lea ituaiga mea tumu o mea e manaʻomia mo tagata o le 3% o le mamafa o le lanu meamata. I le masani ai, o loʻo faʻaaogaina fale o le laumei ma ua totoina le laau i luga o se fua o fale gaosi oloa.

Le faʻaaogaina o le pepa mimiti mo togafitiga faafomaʻi

O ituaiga togafitiga o le moa e aofia ai oloa na maua mai mea fou fou e ala i le faʻaaogaina i totonu o mea faʻamalolo ma lona faʻaaogaina i sauniuniga faʻapitoa:

  • fuālaʻau manogi;
  • miti tincture, po o mint;
  • totogifuapauina totogia ma mint;
  • oloa mago ua gaosia;
  • faʻalavelave "Validol", "Corvalol", "Valocardin".

O le iloaina o aoga aoga o le ulamimu ma le faʻailoga, e mafai ona e faʻaaogaina vao, seleseleina tutoatasi, i le fale. E mafai ona faʻaaogaina e le gata mo togafitiga faafomaʻi, ae i le kuka ma le mea manogi.

Aʻo lei faia le taumafataga o le mint, na faʻamalu e le auʻauna a le au patricia laulau ma faʻapipiʻi puipui i le faʻafefete, aumai le manogi o le fou i totonu o le potu. Ma o fitafita sa faasaina le inu o le mint i mua o le taua, aua sa talitonuina o le "Aphrodite's Grass" e faaitiitia ai le taua.

O faʻamalologa o le mint e faʻavae i luga o le gaioiga o le suʻelaʻau. I luga o le fesoʻotaʻiga o le vailaʻau faʻatasi ma le paʻu poʻo le mucous membrane, o le menthol e faʻaleagaina ai le gata. O se tingling poʻo le faʻamaloiloina o le faailoilo ua faʻasalalau. I lenei tulaga, e maua ai e le toto toto se faailo e vaapiapi, taofiofi le vevela, ma vevela i totonu, e faʻamamaina ai le pala ma le tiga. E i ai aoga aoga i osofaiga a angina pectoris, faʻaitiitia le maʻi o le ulu, faʻaleleia le gaioiga o veins, faʻamalosi le galuega o le gastrointestinal tract. E i ai le aoga o le mint i le ate ma le talo, o le tuufaatasiga o suiga o bile.

E faavae i luga o le gaioiga ogaoga o vaega na maua mai le mint, e tele ituaiga o vailaʻau e saunia. O se tasi o sauniuniga o le mumu pepa. I le fale gaosimea, o le aveeseina mai o elemene elemene mai le lanu lanumeamata e maua mai i le aveesea o mea gaioiolosi i le ava malosi. I le pepa aloaia, o le tinomuramisi (Tinctura Menthae piperitae) e aofia ai le tutusa o le suauʻu ma le ava.

I le fale, o le tincture ua saunia e ala i le fefiloi o vaega tutusa o le mamafa o le alcohol alcohol poo le mama ma le mint leaves. A maeʻa ona faʻamalosi i se nofoaga mafanafana mo le 20 aso, o le mea e maua ai le suavai e faʻamamāina mai le taofiga ma teuina i se nofoaga malulu.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le tinummisi tincture e aofia ai lona faʻaaoga i le tulaga o faʻafitauli:

  • i le avea ai o se tagata e faʻamalosi mo mea e le faʻaleagaina;
  • vailaʻau faʻamaʻi ma le gafa;
  • ma le vascular tone, le maualuga o le toto, toto le toto;
  • le mautonu ma le meaʻai paleni.

Ae peitai, o lenei vailaau e le tatau ona faʻaleagaina. Le faʻaaogaina le faʻaaogaina o lamala o le menthol e mafai ona mafua ai le pipisi o totoga o le tino, e oʻo lava i le taofi o le mānava. O le mea lea, mo tagata maʻi le tumau, aʻo leʻi faʻaaogaina se meli elixir, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Paʻu masi (Ol. Menth. Pip.) E faʻaaoga i fafo. O le malosi faʻapitoa e maua e ala i le afaina i le vaega faaletino, faatasi ai ma le tiga ma le suamalie o le paʻu, faʻamalosia ai le tulaga faʻamaʻi pipisi. O lea la, o le suauu lauiloa o le "Aperisk" e faia. Faʻaaogaina totonu o le suauu e mafai ona faia e pei ona faʻatonuina e se fomaʻi.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o loʻo faʻaaogaina fualaau. E faʻaaogaina mo le faʻaogaina o maʻi, mo le malulu, e avea o se mea faʻasao. E tele taimi e faʻaaogaina ai tiuti. Latou te vaeluaina ma tuʻu ai. A uma ona inu ma le meli pe tasi. O lena lauti e sili ona aoga mo le le mautonu. E maitauina o tagata gasegase e maua i le manava o le manava e le talia lelei le lauti.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le pepa mimiti e faalagolago ile tele o mafuaaga. Talu ai o le menthol e maualalo ai le toto maualuga, filemu, faaitiitia le gaioiga, e le tatau ona ave e tagata taavale afi. Mo tagata e maualalo le toto, e faʻasaina foi lenei mea. E le mafai ona e inu i le pepa tea i se tina tausi maʻi, talu ai ua faʻaitiitia le lactation ma o le faaopoopoina o le mumu i totonu o le susu o le a afaina ai le pepe.

O afea e mafai ai ona ou filifilia le pepa mimiti ma le auala e faia ai se pili

O le maualuga o le faʻalauteleina o meaʻai i mea tau vailaʻau faafomai o loʻo i ai i le vaega toto. E masani lava ia Iuni poʻo Iulai, faʻalagolago i le itulagi. 'Otiʻoti laʻau o loʻo taatia i lalo o le paolo i luga o se nofoaga e vaʻaia. Ae e te leʻi faʻagogo meaʻai, e tatau ona fufulu lau lau. O nisi latou te faia lenei mea pe a uma le seleselega, o isi latou te faatulagaina ni mint agaga i le togalaau. I lenei tulaga, o le faʻamamaina e amata ile maeʻa o lau.

Pe a faʻamagoina le moa, e le mafai ona e faʻaaogaina se kapeta e faʻamago, e pei o le a faʻamalo le uila. I totonu o le fale, o le mea mamago o loʻo teuina i totonu o ato lalaga po o ipu faʻalanu.

A maua le seleselega mai le tele o togalaau, o le mutia o le mutia ua faʻagogo i lalo o le faʻavaa, liliu ai se pala. O pepa e faʻaaogaina mo le faʻatauina mo le faʻatau atu ma mo le faʻaaoga i le aoina. O isi o totoe o loʻo faʻaaogaina e suʻeina ai suauu taua ma saunia ni pepa vai. E tusa ai ma le GOST, o mea tau vailaʻau e tatau ona avea ma se tele o pepa paʻu e aunoa ma le aofia ai o papatusi uliuli.