O le togalaau

O le meaʻai na manuia

O le kuluga o se aga malulu ma e mafai ona tatalia ni malulu e itiiti ifo i le 4 tikeri. O le mea lea, e vave totoina, o se tasi o muamua. O muamua lelei ona o tamato, kukama, kapisi, pateta, ma leki. A o lei totoina, e le fuafuaina le palapala ma lefulefu (efuefu) e le faaopoopoina ina ia aua nei mumu le vao.

Dill (Dill)

Mo le tulaueleele, filifili nofoaga la. I totonu o le paolo, e totogo laau ma tupu aʻe. Fiafia i laʻau eleelea e le mautonu. E matua le lelei pe a fai o se meaʻai i luga o le palapala, faapea foi i luga o eleele malulu ma pe a tafe le vai. E lūlū fatu i le loloto e le sili atu i le 3 cm. E masani lava ona tupu le fatuina o le tagata lava ia ile luga. E foliga vave vave, pe a uma le 2 vaiaso. Ina ia faʻavaveina o latou foliga vaaia, o le fatu ua gagala mo le 1-2 aso i le vai. O nisi taimi e fautuaina ai aʻo lei totoina, fufulu fatu ile vevela (60 tikeri) vai e fufulu ai le suauu taua. Ina ia faia lenei mea, e sili atu ona faigofie le tuu i totonu o se taga lino.

O le totōina e faʻafefe, ma tuʻu ai se mamao i le va o laau totō ma laina o le tusa o le 15-25 cm. Faatasi ai ma le totoina o laau, o le a tupu tele le pi ma e le lava le lauusiusi. E le o se mea faalilolilo: o le taimi o le vevela o laau e le pa'ū, o fatu e totoina i se vevesi e tusa ma le 5 cm le lautele, e lūlūina i se zigzag. Ma ia faʻapipiʻi pea lava lauulu, lūlū fatu i vaitau o le 2-3 vaiaso. Ma o lea - seia oʻo i le pau.

Dill (Dill)

E ui lava o le dill o se lauʻeleʻele toleniina o le lamala, ae o le faʻainuina masani, o le fua o le gaʻo e faʻatupulaʻia tele. E masani lava e le faʻamalolo. Ae afai e tupu le lelei, i le taimi o le tuputupu ae, e mafai ona fafaga faʻaluaina le totoina: faʻafefe 25 g o le ammonium ma le masima masima i le 10 l o le vai. Mullein (1: 6) e mafai foi ona faʻaaogaina e pei o le faʻamala.

Ae ui i lea, aua neʻi aveʻesea faʻamalosi faʻamalosi, talu ai o lau o lau o loʻo mafai ona faʻaputuina se aofaiga tele o palapala. Ona o lenei mea, o le meaʻai e le aumaia i lalo o le otaota.

Nitrates e masani lava ona faaputuputu i aʻa ma gaʻo, e faaluaina i latou iinei e pei o laulaau. Lafoaʻi o laulaʻau i le vai mo le tele o itula o le a fesoasoani e faʻaititia ai le mea e maua ai le namu.

Dill (Dill)

Toto i totonu o le togalaau e le lelei tele vavalalata i tamato. I le taimi lava e tasi, ola lelei latalata i aniani, kukama, pi, letusi, kapisi. I le auala, na te tafia ai meaola mai le mea mulimuli, aemaise lava le anufe o le urosa. E le gata i lea, na matauina o le latalata o le pi i totonu o le togalaau e afaina ai le manogi o beets, aniani ma peas. E faigofie foi ona tupu le tipi ae le o ni vaega eseese, ae pei o se paʻu i le va o laau toto.

E pei o le vao vao, e ese mai i le masani masani, o loʻo i ai se vaomatua e sili ona manaia ma mamana. I se mea e masani ai, e 1-2 inumaga o loʻo faia i tafatafa o le faʻavae, ae i totonu o se fuifui tasi, 5-6. Ole lapisi o laulaau e lapoa, 40-50 cm le lautele, o le maualuga o le vao e oʻo i le 1.5 mita (i greenhouses - e oo i le 3 m). O laulaau e tele foi. O le mea lea, e tatau ona totoina ma le saoloto nai lo mea masani - pe a maeʻa le 25-35 cm mai le isi. O le mamao i le va o laina e tusa ma le 20-25 cm.

Dill (Dill)

E le gata i lea, o le vao vao e tele lava ina tuai, e masani ona tupu i totonu o greenhouses pe mai i laau. E le pei o le masani, i le taimi o le vaitau e le totoina, ma muamua faʻaaoga laulaʻau o laau na maua e ala i le vevela, ona itiiti lea e tipi ese lala mai le vao.