Meaai

Ratatouille

I le faataitaiina o la matou fua mo le ratatouille i le asō, o le a e maofa - pe mafai e se ipu fualaau faisua ona matua lelei? Atonu, ma pe faapefea! Ma e ese mai - ofoofogia, lanu, manaia. Tuʻu atu lou fale poʻo faletalimalo e matagofie le Farani mai le Nice mo le 'aiga o le afiafi.

Ratatouille

Ratatouille e le gata o se taʻaloga lauiloa, ae o se meaʻai lelei. O le ipu na toe foʻi mai i le 19 senituri: o se faasinomaga i le fua muamua o loo i totonu o se api taofi na lolomiina i le 1778. O le ata taʻalo nei ua taʻua o le fua, e tusa ai ma le tali a le tamaʻitaʻi Remy, o se manulele laʻitiiti, o lana saini saini.

O le igoa manaia mo lenei taumafataga o le taumafanafana o le taumafanafana e sau mai le "rata" - "meaai" i le gagana a tagata Farani (o le ratatouille muamua o meaai ia a le au faifaatoaga le lelei, talu ai o le ipu e faia mai fualaau faisua, lea e tupu i le taumafanafana e tele i moega). O le mea e malie ai, i le Igilisi "rat" o le ratisi, atonu o le mafuaʻaga lea e avea ai o se tagata fai meaʻai.

Ma o le vaega lona lua o le upu Ratatouille, o le "mataala", o lona uiga o le "fefiloi" - aua o se tasi o kopi e faia ai le ratatouille e ala i le tatuina o fualaau faisua i totonu o poloka ma osooso e pei o la tatou uʻu. O le tele o tagata ei ai le tutusa o le French fugitouille: o tagata Spaniards ei ai le pisto, o le au Italia o loo i ai le caponate, o le au Hanikeri o loo i ai le leko.

Ae i atunuu eseese ma e aofia ai foi i nisi o tagata tomai faapitoa i meaʻai, o le ipu e foliga ese. Ratatouille, e pei o le borsch, e tofu tagata uma ma ana lava mea! E tele mea manogi e faʻaopoopo i mea taua - zucchini, tamato, pepa, aniani ma le kalama. O le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa - faʻatasi ma laʻau Provencal - basil, rosemary, mint. Ae ui i lea, e mafai ona e faaopoopo mea e te alofa i ai ma mea e tutupu i ou latitudes - pi, pasili, arugula ... E le gata i lea, faaopoopo ai fualaau faisua ua lisiina i luga, ua faaopoopoina le eggplantelu, o le mafuaaga lea na manumalo ai le ipu.

Ratatouille

O le eseesega e le gata i le tofo, ae faapena foi i le auala e tautua ai le ratatouille. O le filifiliga sili ona tuusao o le tipiina lea o fualaau faisua i totonu o poloka. Ae o le sili atu ona manaia ma aoga o le tipiina lea o ia - o lona uiga, tipi i ni liʻo manifinifi ma taoto i luga o laina poʻo se siosiolio. Ma o le masani masani o le "suʻu" e vave ona avea ma se meaʻai faleʻai!

Mo le fasi meaʻai, e faigofie ona faʻaaoga se slicer, ae afai e le maua se tasi i luga o le faatoaga, e mafai lava ona selesele fualaau faisua ma se naifi malosi.

E taua tele le filifilia o fualaau faisua i le tutusa o le diamita, e oʻo lava i - ona faigofie ai lea ona tipi i totonu o foliga tutusa, ma o le a faʻaleleiina le ipu.

Meaʻai mo Ratatouille

(faʻalagolago i le tele o lau ipu tao tao):

  • 1-2 zucchini poʻo le zucini talavou;
  • 1-2 tamai isalaʻelu;
  • 5-7 tamato.

Mo saulati tomati:

  • 4 tōmato toto;
  • 1 aniani;
  • 1 ata manaia, e sili ona mumu;
  • I le loto - 1 ata chili mumu vevela;
  • Titi, suka, palapala lanu uliuli e tofo ai;
  • Luauu o le suauʻu - 1-2 tbsp.

Ma faapena foi:

  • Se fusi pasili;
  • 1-2 cloves o le kāleni.
Meaʻai mo le faia o ni meaʻai

Filifili sina zuciniini ina ia manifinifi le pele ma fatu laʻitiiti. Tomatoes mo le seleseleina e le o matua tele: o mea malolosi e sili atu ona faigofie ona tipi i ni mea laiti. Ae mo le sauga e te manaʻomia matua matua, tamato mama.

E faʻapefea ona fai le togi

Tipi le isalaʻelu, zucchini ma tamato i totonu o liʻo o le tutusa o le diamita, 2-3 mm le mamafa: o le vevela, o le faigofie ona tuʻuina fualaau faisua i se liʻo poʻo se taamilosaga, ma o le a latou taofi vave.

Tipi le isalaʻelu, zucchini ma tamato i liʻo

Ina ia mafai ona toesea le oona o le isalaʻeli, ma ia liua fasi pepa, ia faaopoopo ni lio ma tuu mo le 10 minute, ona fufulu lea ile vai.

Ina ia aveese le oona mai le isalaʻelu, ia fufuluina i masima ma tuu mo ni nai minute

E ui lava e tumau pea le lanu moana laititi, o le a matou saunia sau saumati mo le ratatouille. Fufulu ma fufulu lelei le aniani. Fufulu le ata o le logo, pi le siʻusiʻu ma le tumutumu ma tipi i totonu o vavao.

Tipi le sipuni, pepa ma laʻau

Matou te fasioti le aniani i le olive po o le suauʻu suauu seia oʻo ina manino.

Faʻaopopo le pepa logo i le riki ma faʻaauau pea, faʻasalalau i nisi taimi, oso i luga o le vevela vevela.

Liliu tomato mo le saumalie i totonu o se paʻu: e mafai ona e sasaa atu i vai inu, ona malulu ai lea o le vai, pi ma tipi i totonu o poloka. Ae sili atu le faigofie, pe a uma ona tatipi ia tamato, faʻafeiloaʻi le pulupulu i luga o se mea e gaosia.

Tausisi le aniani Faaopopo le pepa i le siʻi Faaopopo tomati i le aniani ma le pepa

Faʻaopopo tomato i le pepa ma le sipuni, faʻafefete, faʻavevesi, mo le 10-15 minute ile vevela vevela. Ona faʻaopopo lea o ni togalaau aina laiti, tufatufaina atu i luga o se lomitusi poʻo se gaosi meaʻai lelei ma mea manogi: pe a ma le 1/3 tsp. sima; 0.5 tsp suka, se pine o le pepa lanu uliuli. Ua sauni le sauuga, e mafai ona e alu i le vaega pito sili ona matagofie - tuʻuina le ratatouille!

Tipi greens ma faʻafefiloi ma le kalaka

I le kukaina o le ipu tao ma le suauu manogi, tuʻu le afa o le sau i lona pito i lalo (ma o le afa lona lua o le a matou faʻafeinuina le kulutouille maeʻa pe'ā e galue).

O lenei ua tatou salalau liʻo o fualaau faisua i luga o le saumalie, suia: eggplant, tomato, zuciniini. Afai ei ai sou foliga lanu, o le a sili atu le matagofie pe afai e te taoto i fafo se siosiolio poʻo ni mama, ma faia i le ogatotonu se fugalaau. Afai o le foliga e faʻasolosolo, e mafai ona e faataatia ese liʻo i laina.

Faʻalafola sina fasi masi i le pito i lalo ole pala Matou te salalau fualaʻau 'aina e sui ai Fafasi i laau ma tuʻu i le tao

Fafati i luga luga le pito i luga ma le fasi pasili gaʻo, basil, faʻafefete faʻamalosi ma fuālaʻau manogi ma ufiufi ma se fasi pepa paʻu paʻu.

Aʻau i le 180-200 ºS mai le 35 i le 45 minute - seʻia oʻo ina vaivai le fualaau faisua (e mafai ona e siaki i le pito o se naifi, aveese ma le faaeteete le pepa ma aveese le pepa).

I le matagofie o le tuʻuina o le ratatille i luga o se ipu, matou te pryina vaega o fuamoa fuamoa ma se spatula poo se sipuni ma, faʻaofuofu i se tui, faʻafeiloaʻi i se ipu.

Ratatouille

Auauna faʻatau ma le saumati tamato, teuteuina o le otaota i laʻau. E manaia uma i se mafanafana ma i totonu o se foliga manava. E tusa lava pe leai se falaoa ma leai se aano o manu!

Ratatouille

Na o le pau lava le faʻasaʻoga - afai e te faʻafefeteina le kuka i le suauu, faaopoopo le tele o suauʻu i totonu o le sau - o le ipu e foliga mai e manaia, ona tatau lea ona e 'ai ma le faaopoopoina o araisa poo pateta ma, ioe, falaoa.