Laʻau

Bougainvillea fugalaau Aiga tausiga Bougainvillea bonsai Faʻasaina e ala i le oti

Bougainvillea tuputupu aʻe ma tausi ile fale

O le Bougainvillea o se laau e pei o se laau e pei o ni mea e masani ai i Pasila. O se mea ofoofogia: o loʻo i ai se fugalaau e ese mai le matagofie, faʻasalalau e tipi ma fatu, e masani ona fesuisuiaʻi.

Failautusi farani Felibert Commerson na mauaina i le lalolagi i le 1768. O le igoa ua tuuina mai e faamamalu ai le Louis-Antoine de Bougainville - o le faletua, o se uo vavalalata a le tagata suʻesuʻe, i le 1766-1769 na faimalaga i le lalolagi atoa.

Talu ai nei, na lauiloa ai bougainvillea i togalaau aina.

Tausiga o potu bougainvillea

Tuputupu ae bougainvillea i le fale Bonsai photo

Manaomia le gafa ma le eleele

Bougainvillea ua tupu i le pusa lava e tasi mo le tele o tausaga, e tusa lava pe ua uma ona puipuia e le aʻa le apa. O laau laiti e tatau ona toe totoina i tausaga taʻitasi, ona taʻitasi 3-5 tausaga. E le mafai ona tipi aʻa. Faʻaliliuina le laau faʻatasi ma le eleʻele i totonu o se fagu laititi. Ia mautinoa ia taatia le alavai.

O le eleele o vai ma manava. E mafai ona e faʻafefiloi i tutusa tutusa humus, leaf, land sod and compost.

Filifiliga nofoaga ma le malamalama

Nofoaga filifili se mafanafana, susunuina e le la. Lagona tele i le faamalama i saute, fiafia i le tele o fugalaau.

I le taumafanafana, e mafai ona totoina le vine i luga o le eleele. Pe a totoina i totonu o se atigipusa, o le a avea le bougainville ma se teuteuga matagofie o le faletalimalo, terrace, tautau i totonu o ipu.

Feavega o le ea

O le maualuga o le vevela o le ea o le a oʻo i le 22-25 ° C. Faʻamaonia pe a pa'ū le vevela i le 8 ° C. Tumau filemu i le taumalulu: 10-12 ° C.

Faʻasa

I le va o le suālaʻau, e tatau i le palapala ona faʻamago ese sina pito i luga. Sasaa le vai seʻia oʻo ina tafe atu i totonu o le alavai. Aveese le tele o vai mai le fata.

Laʻei pito sili

Faʻaopopo faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi poʻo mea faʻasalalau i vaiaso taʻitasi. Aua e te fefe e fafaga soo - o se fugalaau e naʻo le lelei.

Toto ma teu

Aʻo foliga mai fugalaau i luga o pine, e tatau ona e togiina a latou fautuaga i vaiaso taitasi. I le tautotogo, aveese mea vevela, vaivai, mago. A maeʻa ona fufulu, aveese otaota mamago. I le tautoulu, faʻapuʻupuʻu pupuʻu i le 5-7 cm, faʻavaveina nofoaga mafiafia. O le maualuga pito maualuga e mafai ai ona e vavaeina lala o bougainvillea o le afa o le umi o lala. O se faʻaaliga faʻapitoa e faʻaolaina ai le tupu aʻe o ni taamilosaga fou, ona o le pale o le a atili ai ona pala ma pala. Manatua o fugalaau o le a na o luga o lālā laiti e tupu mai ai, o lona uiga o le tipiina o le laau sei vagana ua amata le taotoga.

Aisea na paʻu ai laʻau i le bougainvillea?

O lenei fesili e masani lava ona tulai mai pe a tupu lenei fugalaau. Afai e le o faamamafaina le laau, o le pau o lau lauulu o se auala masani lea e sauniuni ai mo le taimi e moe ai. I lenei tulaga, e leai ni mea faʻapitoa e manaʻomia.

Afai o le fugalaau ua faʻaalia i le tata, ole leai o le susu, faʻalavelave i le taimi o le gaioiga, pe a vaʻaia aʻa, e tatau ona e mautinoa le tausiga lelei o le laau ma vaʻaia ai aʻafiaga o mea leaga.

O lau laʻau Bougainvillea e mafai foi ona lafoai ona o faʻamaʻi: pe afai, mo se faʻataʻitaʻiga, e aʻafia se laau i aʻa o le pala e tatau ona faʻaaogaina i taimi uma. I lenei tulaga, o le fugalaau ua totoina, aveesea o aʻa ua faaleagaina, i se eleele fou ma se fagu vailaau. A maeʻa le gafa, faʻafeinu i se vaifofo o le phytosporin, ma faʻagasolo foi le vaega faʻasaina.

Auala e Fausia ai Bougainvillea Bonsai

Faʻafefea ona fai le bougainvillea bonsai photo

O le laau ua fausia i totonu o le tasi ogalaau ma ni lala se lua pe tolu, o isi o le a vavae. Pe a faʻamaonia le bougainvillea, o le faʻataʻotoina o lala tetele o loʻo faʻatinoina, e pei ona latou fai mai, "i luga o se pou". O le fugalaau o le a tuʻuina mai ai pine fou, lea e tatau foi ona puleaina i le tuputupu aʻe: togi ma tipi ese mea e sili atu, faʻapea foʻi ma le faʻasaga i le itu saʻo ma se uaea. O le lava auala e tasi e mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o le faʻavaeina o poloka, pe afai ei ai se manaʻoga ia maua se laau i le itu. Pe a faʻapipiʻiina lala poʻo le ogalaau, e aveese ia uaea.

E selesele le talo i le amataga o le vaitau o le vavalalata ina ia maua ai e le laau le taimi e pana ma toto ai fugalaau, ona sosoo ai lea ma le isi vaitau o le a fiafia le mini-laau i totonu o le style bonsai i le fugalaau susulu ma le tele.

Afai e foliga mai e le o amanaʻia lala paʻu i lalo, e mafai ona e faia le faʻataʻitaʻiga o le faapipiiina o gauga i luga o le ogalaau. Ina ia faia lenei mea, ua fuafuaina se nofoaga o tui puipui, ua seleseleina se laau lanumeamata lanumeamata, o laulaau uma ua aveese mai ai, ma teu ai fatugaʻo. Aumai se vili faʻatasi ma se vili o le lapoa talafeagai, vaʻai se pu ma faʻaofi le manoa i totonu. E le o toe mamao ae maua le aʻafia o le tui ma o le a sili atu le matagofie o foliga.

Faʻafefea ona fai se Bougainvillea Bonsai Photo

E tatau ona tuʻuina le uʻu i totonu o le lua ina ia aua neʻi faʻaleagaina fatugaʻo, aemaise lava le pito latalata i le ogalaau.

Laʻau faʻapipiʻi i le bougainvillea bonsai photo

O le a le faigata ona faʻamautinoa le ola o le vaʻaia: ua lava le suavaiina o le laau i se taimi talafeagai ma tuʻuina atu i ai le filemu, o lea e le faʻalavelave ai le tulaga o lala ua totoina.

Tupu aʻe bougainvillea mai fatu

Bougainvillea fatu photo

O le luluina o fatu o le bougainvillea e le faigata. Latou te faia lenei mea mai le faaiuga o Fepuari i le ogatotonu o Aperila. Faʻapipiʻi se meaʻai paleni (e mafai ona e faia le eleele ua saunia mo mea totō). Toto fatu fatu taʻitasi i le taimi i totonu o ipu fagu poo lulu i pusa i se mamao o le 2-3 cm mai le tasi i le isi, i le loloto e le silia le 1 cm.

A uma ona lūlūina, e tatau ona sasaʻa mea uma mai le pulu moli, faʻapipiʻi i se ata tifaga poʻo se tioata ma faʻapipiʻiina le mafanafana i lalo ina ia mafanafana le eleele i taimi uma (pe tusa ma le 27-30 ° C). E tatau ona e onosaʻi, aua o le a le vave ona tutupu mai laau: pe a ma le lua i le tolu masina o le a pasi. I le taimi nei o le kiona e faʻafefe ma faʻafeinu i taimi uma, ae leai ni fulu (e ala mai i se paleti pe mai se fagu vali).

Bougainvillea mai fatu ata

O le taimi lava e aliaʻe ai pupu, ua aveese le fale. O laau totō e totoina lelei e tafe i luma o 2-3 lau. O laau totō na tutupu mai ipu inu o loʻo tuʻuina atu i ni atigipusa tele. Tui laau i se malamalama lelei, saunia lelei le suavai masani. O fatu laʻau e fai laʻau e totoina i totonu o fagu o mea tumau i totonu o le eleele mo laau totō matutua, tuʻuina atu vai faʻavaivai.

Faʻapenaina o le bougainvillea e ala i le tipi

  • Ia Ianuari-Mati, ia tipi ese le taʻavale ma 2-3 lau tuputupu aʻe, aveese laʻau pito i lalo, tipi le pito i luga o le eria e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le susu aʻo taina.
  • O totoe e totoe mo se aso i se aʻa poʻo le heteroauxin faʻamautu e faʻaosofia ai aʻafiaga i le lumanaʻi.
  • Faʻafefiloi le laupepa i le oneone ma totō le tipi.

E faʻapefea ona tipi se ata o le bougainvillea

  • Ufiufi i se fagu poo se paʻu palasitika, ia tumau pea le vevela o le ea i le 20-25 ° C.
  • O le taʻavale e tusa ma le 1.5 masina.
  • Totoina fualaʻau ua maeʻa i totonu o ipu e 7-9 cm le maualuga, tumu i le paluga o peat, oneone, palapala lanu ma faapalaga.
  • Tuputupu ae i se nofoaga susulu ma se ea vevela o le 18 ° C.
  • O le pipi e oʻo atu i le 5 cm le umi, e tatau ona tui i luga. A faʻamamaina e aʻa o le eleele le aʻa, e tatau ona totoina laau i totonu o ipu e iʻu ile 11-12 cm.
  • Vaʻaia le tele o laau toto, ae aua nei faatagaina le gaogao o le eleele, ina ia leai se fesuiaiga o aʻa ma faʻafefete faʻamaʻi o le eleele.
  • I le tautoulu, o le tuputupu ae o le tuputupu aʻe ma le lau o lau lauʻeleʻele e mafai, ae o le amataga o le taimi mafanafana, o le a toe maua ai vao.

Faamai, meaola faalafua, isi faigata

Fungal infections, leaf chlorosis e mafai ona maua i faamaʻi. Aveese nofoaga ua afaina. Taulima laau ma le eleele i se fungicide - phytosporin.

E masani ona aafia le bougainvillea i se mealybug, aphid, spider mite. Latou te matua faʻavaivaia ai le laau, taumafa suamalie. Fufuluina i latou i le vai soala muamua. Ona togafitia lea ma le iniseti.

Ituaiga ma ituaiga o bougainvillea ma ata ma faʻamatalaga

O le ituaiga e 14 ituaiga, lea e tele ituaiga o ituaiga e maua. Manatu i tagata e sili ona lauiloa i togavao teuteu.

Bougainvillea nude Bougainvillea glabra

Bougainvillea nude Bougainvillea glabra photo

O le togavao e totoina, e seasea maua nofoaga, e maua ai lenei igoa. O laulaau e lelei, e manaia. Fugalaau o loʻo i luga o le vaʻa.

Bougainvillea Peruvian Bougainvillea peruviana

Bougainvillea Peruvian Bougainvillea peruviana photo

O pulu lapisi e ufiufi i pou malolosi. O laulaau e mai le semicircular i le lautele oval. O le mea e malie ai, i le amataga o le fuga, o le lanu o fugalaau e mumu, ona faʻamaeʻa ai lea.

Bougainvillea matagofie Bougainvillea spectabilis

Bougainville ata matagofie Bougainvillea spectabilis ata

O le tele o meaola e ufiufi ai poloka. O fugalaau fugalaau laiti e aoina i ni vaega se tolu, o le lapisi e lapoa, valiina i le lilac. Fugalaau e tele ma umi.