Laʻau

Aucuba - Golden Tree

Aucuba, aiga Aucubovs o se tagata laʻau mumu tuʻufaʻatasi i East Asia. I se aganuu, e tasi le ituaiga aucuba ua tupu - Japanese Aucuba (Aucuba japonica). O se laau matutua e oʻo i le maualuga o le 1.8 mita, ae o le tele ma le foliga e mafai ona pulea e faʻaaogaina ai le tautotogo. O lau o le aucuba e faʻaloloa-oval, faʻamalosi i pito, pe a ma le 13 cm le lapoa. E teuteuina i lanu lanu samasama o ituaiga eseese, lea e taua ai e tagata le laau o le laau laʻau auro. E seasea ona fuga, le fua, fualaau lanu mumu lanumumu i luga o le laau.

Iapani Aucuba 'Crotonifolia' (Aucuba japonica). © Gavin Jones

Aucuba e sili ona lauiloa ona o lona le mautonu. O le tele o taimi e faʻatau atu o loʻo i ai ituaiga eseese o Japanese Aucuba: 'Variegata', 'Dentata', 'Crotonifolia', 'Hillieri' ma 'Goldiana'. O le aucuba e tupu lelei i nofoaga susulu, ae lagona lelei i le paolo. O le vevela o le laau e manaʻomia le agavaʻa, i le taumalulu e fautuaina e faʻalelei ile 8 - 12 ° C. I totonu o se potu mafanafana ma vevela, e mafai ai e le vao ona paʻu lau. Aucuba toleni le maualalo o le suavai, ae o loʻo i totonu o le potu vevela i le taumalulu e manaʻomia e le laau ona faʻaleleia.

Lea o le ikukuba Japanese.

Fugalaau Iapani Aucuba. © Loree Bohl O fua o Aukuba Iapani. © Area G

O le aucuba e matuai suavai mai le tautotogo i le autumn, i le faaitiitia i le taumalulu. Fafaga i masina taitasi i le vaitau tuputupu ae. Suʻeina i tausaga taʻitasi i le tautotogo i se mea e aofia ai turf ma laʻau laʻau, humus, peat ma le oneone i le fua 1: 1: 1: 1: 1. A maeʻa ona toe totoina, e teuina le laau ma faʻapipiʻi pito i luga o tipu. Aucuba e totoina i fatu ma tipi i le faaiuga o le taumafanafana. Afai i le taumafanafana o le pito i lalo o laʻau e faʻatagogo i le Aucuba, ona pauu ai lea o laʻau - o lona uiga e te le fafagaina le tele o le laau. Faateleina le faasusu. O lanu uliuli i luga o laʻau i le taumalulu o le taunuuga lea o le mafanafana ma (poʻo le) masini vevela. E tatau ona faʻaumatia nei mafuaaga.