O le togalaau

Tatou te fafagaina saʻo fua

E iloa lelei e taʻitasi o le togalaau ia fatu laau o le ki lea i se seleselega tele, ma afai o le a totogo ma totō fua, ona mafai lea ona galo ia te oe se seleselega lelei i lenei tausaga. Soo se eseesega mai suiga i le masani ma le atinaeina o laau e tatau ona taofi i se tasi auala pe o le isi - faasusuina, faailogaina, faatonutonuina o le vevela ma le susu i totonu o le potu pe faaaoga nisi fomaʻi. O le mea lea e uiga i le faʻaleleia o laau o le a tatou talanoa i ai i le aso. O le a matou taʻu atu ia te oe mea e sili ona taua mo mea toto ma le auala e fafagaina ai na laau, lea e masani ona tupu e ala i fualaau.

Fertilizer pepa toto.

O le a le auala sili e fafaga ai laau ma i le a le taimi?

O se masaniga mo le au faifaatoʻaga le mafaufau o fomaʻi sili ona lelei mo laau toto e faigata tele, o lona uiga o loʻo aofia ai vaega uma e tolu e sili ona taua ma masani ai i tatou uma, ae e le o faʻamaonia tonu, aua i totonu o le palapala, aemaise lava le mauaina, peitai, i totonu o le togalaau, atonu, ma e pei ona e iloa, o le sili atu o le faʻamalositino e itiiti ifo le lamatia nai lo le le lava. O le mea lea, matou te fautuaina oe e fafagaina laau faʻamaʻi, o loʻo i totonu o la latou fatuga se tasi o mea taua.

Ole faʻaaogaina o fomaʻi mo vailaʻau o loʻo aofia ai le potassium, fuamosa po o le vailaʻau e tatau ona faia vave i le taeao, pe a manaia le faamalama ma le potu. Pe a faʻaopopo meaʻai i le palapala ile taimi ole toe faʻaleleia atili o laau, e matua taua lava le tuʻuina atu o fagu i luga ole tipu poʻo luga o ona aʻa, ona o le malosi o le la i le lumanaʻi, e mafai ona mu ai afi i luga o nei nofoaga, o lona uiga, gaʻo ma laʻau, e le lelei ona aʻafia ai lea o le atinaʻeina o le faʻalauteleina o se laau toto.

O le malosi lelei mo le fafagaina o fualaʻau

E pei ona e iloa, faafetai i le vevela, o le protein o loʻo faʻapipiʻiina i le laau, o fualaau e maua ai chlorophyll. Faatasi ai ma le le lava o le eletise, o laititi maualalo o le laau toto e masani lava ona maua se lanu samasama, ma o le laau lava ia e taofia i le tuputupu ae ma le atinaʻeina.

Afai i le taimi o le asiasiga o fualaʻau e te vaʻaia se tulaga faʻapea lau laʻau, ona faʻapalaina lea o se tasi o vaega o le eletise. O le kulimi o le Ammonium (mai le 26% i le 34.4% le nitrogen), ammonium sulfate poʻo le sulfate ammonium (e oo atu i le 21% nitrogen), Uria (e oʻo i le 46% nitrogen) poʻo le vai amonia (mai 16% i le 20% nitrogen).

E masani lava, mo vaʻaʻau, faʻamalolo faʻatasi ai ma fugalaisa ua faʻapalapala i le vai e sili atu ona aoga, o le faʻamaʻi faʻamalosi e le o se faʻasalaga. A faʻamamaina (e pei o le faʻamaga, ae le o le faʻaaogaina o fomaʻi i foliga malogo), o mea e manaomia mo laau e vave ona ulu atu i laau, ma o le a vave ona avea uma le lanu ma o latou atinaʻe.

Ae mo le faʻateleina o le faʻamaʻiina, e tatau ona faʻaititia e tusa ma le afa faʻatusatusa i lena pe a faʻaaogaina i lalo o fualaau matutua. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo fualaau e te manaʻomia pe tusa ma le tasi ma le afa kapu punato o le faʻamalolo faʻasaina i le pakete vai.

O le auala o le faʻavasegaina o laau ma le faʻamalaina o le suavai: lua itula aʻo leʻi faʻamalosiina, e tatau ona e faʻaleleia le toto, faʻaleleia le palapala lelei, ona faʻaaoga lea o fomaʻi i totonu o le tino ma faʻafefe le eleele i se taimi mulimuli ane.

Faʻatauleleina sili ona lelei ma le paluka mo le totoina o meaai

Atonu e le o tagata uma e iloa o le potassium e fesoasoani e totoina ai le carbon dioxide mai le ea, e faʻaleleia ai le gaosiga o suga, ma fesoasoani ai i laau ia maua le faʻamaʻi. I le leai o le palukala, e maua mai i luga o le pito i lalo o laʻau laau, pe a fai o laupepa fou, ua sili atu nai lo le telē e manaʻomia mo le aganuu, ma o latou pito, e oʻo lava i laulaau laiti, atonu ua uma ona togi.

Ina ia faʻaitiitia le matelaina o le potassium, o fualaau e faʻaaoga ai fomaʻi nei: masima sulfate poʻo le sulfate sulfate (pe tusa ma le 50% potassium), kalimagnesia po o le potassium ma le magnesium sulfate (e oo atu i le 30% potassium), potassium monophosphate (e oo atu i le 33% potassium) ma le potassium potassium (e oo atu i le 44% potassium )

E sili atu ona talafeagai le faia muamua o le totoina o laau ma mea e iai le paseka pe a maeʻa ona totoina le lua pe tolu lau. A o faagasolo lenei vaitau, e tusa ma le 8-9 g o monophosphate e mafai ona faʻafefeteina i totonu o se pakete vai, ma o lenei aofaiga e mafai ona faʻaaoga i sikuea sikuea o le vasega pepe. E mafai ona e toe totoina le falulaʻau i le vaiaso mulimuli ane pe a uma ona tafe, pe tusa foi pe a uma ona totō laau i se nofoaga tumau i totonu o le palapala poʻo le fale lauʻeleʻele, e mafai ona faʻateleina le faʻaaogaina o le faʻaaogaina ile tasi poʻo le afa kalama.

O fomaʻi sili ona lelei mo vailaʻau o loʻo i ai fualaʻau

E pei ona tatou iloa uma, o lenei elemene e avea ma vaega malosi i le gaosia o suga ma e aunoa ma lona i ai, o aʻa o laau e le mafai ona tupu masani ma tuputupu ae. Faatasi ai ma le le lava o fulukalama i totonu o le eleele, o le laulaau ma le au o laau toto e sili atu ona pogisa, o nisi taimi e lanu viole. A maeʻa sina taimi, o laulaau o fualaau aina e pupuni pe faʻaleagaina i se isi auala ma e mafai foi ona paʻu ese.

O fualaau faʻasamala fuālaʻau e sili ona fetaui lelei mo laʻau: superphosphate faigofie (mai le 14% i le 20% o le phosphorus), double superphosphate (mai le 46% i le 48% o le phosphorus), ammophos (e oʻo i le 52% o le phosphorus), diamamophos (e oʻo i le 46% o le phosphorus), metaphosphate paluka (mai le 55% i le 60% fulukalama), falaoamata phosphorite (mai le 19% i le 30% o le phosphorus), gaʻo o le ponaivi (mai le 29% i le 34% o le phosphorus).

O le leai o ni fuamosa, lea e atagia mai i laulaʻau ma fatuga o fualaau, e mafai ona e fafagaina i le superphosphate faigofie i le fua faatatau o le 3.5-4 g o le vailaʻau i le lita o vai, ua lava lea mo le sikuea sikuea o tipu.

Manatua e sili atu le lelei o le fafagaina o fualaau i le fualaʻau pe a maeʻa se palu ma pe a aʻafia ma o lona tuputupu ae e mafai ona iloa - o lona uiga, o elemene fou o le vaega vegetative e fai - faʻataʻitaʻiga, lau fou. Seʻi vagana ua faʻamaʻaʻa atoa le faʻaogaina o koporo, e tele ni laei e mafai ona faia, ae i le va oi latou e tatau ona faia se vaeluaga e tutusa ma le vaiaso e tasi.

Tuputupuina o laʻau e aunoa ma le faʻamalolo (faʻasaʻo) ma le faʻaaogaina o faʻasusu (tauagavale).

O le a le mea e fai i le totoina o atinaʻe lelei?

Ina ia mafai ona ola le laʻau o soʻo se aganuʻu e tutusa lelei, ma o laʻau ma sulu e foliga mai e tatau ona iai, o le umi ma le uumi, e tatau ona faʻalemolemole e le gata i le minerale, ae faʻapea foʻi ma fugalaʻau. Ae aua nei galo - pe a faʻaaogaina le manua, e tatau ona faʻafefe faʻaalu i le vai, ma afai e te faʻaaogaina lapalai moa, ona 15-20 minute lea i le vai, a leai o le a le mafai ona e fesoasoani i fualaau, ae faʻaumatia, o lona uiga, ia mumu le aʻa.

E le gata i lea, aua nei galo e uiga i ia meaola faʻafiafiaina e pei o Kornevin, Epin, Heteroauxin poʻo Zircon, i le faʻatinoina o lo latou faʻamaoni ma le aoga ua faamaonia i le tulaga o le faateleina o le puipuiga, ma le faatupuina o le alualu i luma, ma le atinaeina o "lagging" seedlings po o se tasi o loʻo i ai se paluga o le mea na gaosia ua faaleagaina ai le aʻa. O le mea autu o le mulimuli i faatonuga i luga o le afifiina.

E faapefea ona faʻaaoga le fugalaau mo fualaau o laau eseese?

Seʻi o tatou talanoa pe o le fea o fomai e sili ona lelei ma pe o le a le faasologa o le fafagaina o nisi o fualaʻau e totoina e ala i fatu. Na tonu ia i matou e teu ese fua o laau toto e masani lava ona totoina saʻo e ala i fualaau ma tuu mai se fuafuaga talafeagai o le faaaogaina o le suauu, lea na uma ona tofotofoina ma galue, o lona uiga, e mafai ona e faaaogaina ma le saogalemu.

Tutuina o totato toto

O le laei muamua e tatau ona faia i le taimi lava e faia ai e le laau se lautusi lona tolu. O iinei e mafai ona e faʻamaʻaina ai le suavai, mo se faataitaiga, nitroammophoska i le aofaiga o le 5 g i le pakete vai - o le masani i sikuea sikuea o le vasega pepe.

O le laei pito i luga lona lua e mafai ona faia i le lua vaiaso pe a uma le togiina, e mafai foi ona e faia le nitroammophoska, ae o le a iai se sipuni sipuni o le nitroammophoska e tatau ona faʻafefeteina i totonu o se pakete vai ma faaalu le 100 ml mo laau taʻitasi.

O le laei pito tolu pito i luga e mafai ona faia i le 14 aso i le maeʻa ai o le lona lua, faʻapena foi ona faʻaalia le nitroammophoska i le faʻatusatusaga lava lea.

O le pito lona fa pito i luga, pe a uma ona 60 aso le matutua, e tatau ona faia i le faaaogaina o le pulu lipotus-potassium, ma ole laasaga ole sipuni o superphosphate faigofie ma lua punetini o le soot e tatau ona solo i totonu o se pakete vai, o le masani e tusa ma se tioata mo laau taʻitasi.

Lisi laau toto o pepa logo

O le pito pito i luga luga o le pepa logo e mafai ona faia pe a fai e le laau le lautusi moni muamua, ona e manaʻomia lea ona faia se vailaʻau oona, pe a uma ona faʻasalaina se sipuni sipuni o lenei mea faʻafefiloi i se pakete vai. O lenei aofaiga e lava i sikuea mita o le vasega pepe.

O le laei lona lua e mafai ona faʻatinoina i le maeʻa ai o le 20 aso, ma faia le mea lava lea e tasi i le tutusa.

O le laei pito tolu e masani lava ona faia i le vaiaso ao lei totoina laau toto i se nofoaga tumau, ae o lea e sili atu ona faʻaaoga le superphosphate e lua i le aofaiga o le sipuni tele i le pakete vai ma le fua o le 100 ml mo laau taʻitasi.

Fafagaina o kukama

E masani lava, e faalua ona fafagaina kukama pe a maua ni fatu. O le uluai fafagaina na faia i le taimi o le laau e fai ai se lau laau moni, ona 14 aso lea i le maea ai o le fafaga muamua. Mo kukama, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se fugalaau faʻalavelave e aofia ai le sipuniti o Urea, o le teaspoon o le sulfate sulfate, o le sipuniti o superphosphate faigofie ma o nei mea uma e tatau ona faʻafefeteina i totonu o se pakete o le vai malulu - o le fua o le taumafa i sikuea mita o le vasega pepe.

Lua vaiaso talu ona uma le laei lona lua, e mafai ona toe totoina ia laau i se nofoaga tumau ma pe a totoina, fafagaina ile ammophos, faaopoopo i ai le sipuniti o le fugalaau ile vaieli lelei e fefiloi ma le eleele.

Tili le kapeti vine

O le uluai fafagaina o le kapeti tipu e masani lava ona faia i le vaiaso pe a maeʻa, ona faʻaaogaina lea o droppings manu e faʻafefe 20 taimi i le vai.

O le laei pito i luga o le kapeti tipu e faia i aso e fitu ao le i totoina laau toto i se nofoaga tumau, ona o lea latou te masani ai ona faʻaaogaina se paluga o le superphosphate ma le lua teaseti o le sootoso laau ma solo i se lita o le vai, ua lava lea mo le sefulu laʻau tipi.

I le taimi lava e totoina ai le tipi vine, ae le o pupu, ae i lalo o le eliina o le eleele aʻo le i saunia, e tatau ona e faaopoopo i ai se lua teaspoons o le superphosphate, o le teaspoon o le Urea ma le 5-7 kilokalama o le humus po o le faapalaga i le sikuea mita.

Laeiina o fatu laau toto

O le uluai fafagaina o fualaʻau o fugalaau fugalaau e faia i aso e fitu pe a uma le vai, mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina le nitroammophoska (5 g i le pakete vai, le masani i sikuea sikuea o le vasega pepe), ona mafai lea ona fafagaina fualaʻau i le mea tutusa i aso uma e 10.