Laʻau

Nepentes tausi fale tausia totoga totoina

O le tupu o Nepentes mai le aiga o Nepentov e sili atu ma le 100 ituaiga o meaola e tupu i luga o le vevela. E le gata i lea, latou te iloa le auala e 'ai mai i punaoa eseese.

I le faaopoopo atu i le faʻafefeina o le vai mai le palapala, latou te aʻafia foi i sui o iniseti ma e oo lava i meaola laiti, e pei o ni roi, faatasi ai ma le fesoasoani a mailei ese-o vaovao, o laʻau ua suia.

O nei laʻau, faʻalagolago i le ituaiga o lili, e mafai ona i ai le tele o ituaiga, lapoa ma lanu. O se mea manaia e faapea, e ui lava i le faʻaaogaina o fualaau mo tulimanu tulimanu, o punavai o vai mama. O le mea moni, i le pito i lalo o le mailei o loʻo i ai mea e leai se faʻataʻitaʻiga o meaʻai a manu, ae, faʻaeteete, e mafai ona e maua ni nai sipuni mai nei laʻau, ma o nisi taimi, o le inu lelei o vaiinu.

Eseese ma ituaiga

Nepentes Raja e tupu i le 2 mauga fiafia i le itu i matu o Borneo, aʻe i luga i le maualuga e pei o le 1.5-2.6 km. O ona fagu e ufiufi i le 1 lita o le suamalie o meaʻai, lea e lava e faʻataʻi ai gutu, liua ma kio.

Nepentes Madagascar ua tupu i luga o le motu o Madagascar e pei o se inisinia e leai se inisiua e maualuga lona 60-90 cm. O ona lau o le lanu lanu e oʻo ile 25 cm le umi.

Nepentes Attenborough - O se tagata e sili ona toto ma sili ona tele le sui o le aiga. O lona fagu ma se tapuni e aofia ai le 2 lita o le vai.

Nepentes lele (alata) - o se togavao e afua mai i Filipaina, lea e mafai ona ausia ai le maualuga o le 90 cm. E i ai ni vaiti vaiti e 15 cm le umi, e laʻititi le lautele i le vaega pito i lalo, samasama lanumeamata ma togitogi.

Napente le vaʻa ola i le susu ma le eleele laufanua. O lana taumafataga e aofia ai lago ma namu e pauu i totonu o pitchers e faʻaputuina i ni mea e nonofo ai faʻatasi ma sina tapuni. O lenei ituaiga meaola e ola lelei i le fale ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

Faʻalelei i le faʻamaʻi ma Nepentes Rebecca faatasi ai ma lanu enaena enaena.

E lagona lelei foi o ia i le fale. Nepentes "Maria Fasia" ma lapoa lapoa o lanu paʻu. Mo ia, o iniseti o se meaʻai filifilia. Na o le pau le mea e manaʻomia o le malamalama tele.

O le isi sui sui - nepentes ofoofogia - ola na o laufanua valevalenoa i le vevela o le 14C.

Nepentes Hookeriana Na tatalaina i tua i le 1881. O lenei toto masani e ola i eleele maualalo i tulaga o le maualuga ma le vevela. O le mea lea, o lona faʻatoʻaga e amata i se terrarium poʻo lalo o se faʻatalama tioata e faʻamautinoa ai le maualuga o le timu ma le mamafa o le vevela i aso taitasi i le eria o le 22-25C.

Nepentes sanguine faatasi ai ma lanu mumu-toto ua tele lava tufatufaina i le vanu mauga o Mallaka Peninsula, ma o loo maua foi i saute o Thalani.

Nepentes tausiga fale

O Nepentes e pei lava o le malamalama e tafe mai le malamalama, e mafua mai i ave susulu o le la, o le mea lea, pe a tutupu ae, e taua le usitai i faatonuga i saute ma sasaʻe, ma i le autumn ma le taumalulu - e tuʻuina atu faʻamalamalama ma moli uila mo le itiiti ifo ma le 16 itula.

Mo ituaiga mai eleele maualalo, o le vevela masani o le tautotogo-vevela e 22-26 C, o le tau malulu-taumalulu e 18-20 C. I le tulaga o ituaiga mauga, o nei faailoilo e 18-20 C ma le 12-15 C, mulimuli ane. O le umi o le vevela o le vevela, faapea foi ma le pa'ū, e mafai ona mafua ai faʻamaʻi laau.

Faʻasaina o Nepentes

Mo faʻamoemoega o le vai, e fautuaina e faʻaaoga le timu poʻo vai inu lelei i lalo ifo o le maualuga o le faʻaogaina o suauu meli ma le vevela o le potu.

O le suavai maualalo e sili ona lelei, o le tele o nei mea e tatau ona faʻaleleia i le taumafanafana, ma i le autumn ma le taumalulu, i se isi itu, faʻaitiitia, faʻataʻitaʻiina i le magogo o le eleele masini ma faatalitali ile 1-2 aso ina ua maeʻa.

Nepentes eleele

E taua foi le amanaia o manaʻoga epiphytic o lenei laau ma faʻaaoga pe 2 vaega o le peat ma le perlite mo le vermiculite ma le malala mo le faʻafefiloi palapala.

Pe tusa o le vaega muamua o le paina pine (5 cm) ma le vaega itiiti, 2 vaega o le sphagnum moss ma le 1 vaega o le malala, po o le tutusa o le sphagnum ma le perlite moss, po o le vaega muamua o le peat, perlite ma le oneone tele, Po o le saunia o le eleele o le aschid.

O potualalo maualalo e filifilia mo le totoina, o le eleele o le vaega toto na faʻapipiʻiina e ufiufi i se vaega o le sphagnum moss poʻo le niu niu.

Nepentes Transplant

O Nepplant faʻatoʻa faʻapipiʻiina e naʻo se manaʻoga ogaoga, i le vaitau o mafanafana, lea e sili ona talafeagai ai le tautotogo. I le avea ai ma sui mo le gaosiga, pepa lanu, peʻa, oneone ma le malala i le aofaʻi o le 1: 3: 2: 1 e faʻaaogaina.

E tatau ona faʻataunuʻuina le faʻaaogāina ma na o se faaputuga eleele, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o se mea fou - a leai o le a mate le aʻa. I le taimi lava e maeʻa ai le faʻavasegaga, e manaʻomia e le tagata faʻatau mea totino le tausiga lelei.

Nepentes fugalaau

O fugalaau fugalaau faʻapitoa e mafai ona faʻaaoga i le taumafanafana - e tasi i le 2-3 vaiaso, ma matauina le faʻamoemoe i le maualuga o le 1/3. Faʻasalaga faanatura e fautuaina e faʻaopopo i le laʻau e le sili atu i le 1-2 taimi i le masina i se isi itu, ma e ese mai i laumei ma laʻau mate, o le fafagaina o aano o manu ma le kisisi e faatagaina.

Neptes auala e maua ai meaai

O le Nepentes e mafai ona puʻeina e tusa lava pe tele meaʻai. E pei ona taʻua i luga, o nisi ituaiga o meaola e fafaga i luga o laʻau, toʻi ma manufelelei. Ae peitai, o le meaai autu mo nei laau toto o iniseti ia.

O le auala e maua mai ai meaai i totonu o tagata e le o Pentesians e ese si ese pe a faʻatusatusa i isi togavao faʻatau. O totonu o la latou vaʻai ua puipuia i se tapuni, aʻo faia le galuega o se "taʻaloga" mo iniseti lele. E pei lava o le papa o le ipu, o le tapuni e tuʻuina mai ai se nectar faapitoa, lea, e faʻaopoopoina i se lanu moa, e foliga mai e sili ona manaia i tagata o le a aafia i le lumanaʻi o le laau carnivorous.

A oʻo i totonu o le pusa i totonu, o le iniseti e vave ona oʻo i totonu o se vai e tumu i enzymes i luga o le paolo paʻu o totonu - o le faagasologa o le faʻapalaina.

Faʻapupulaina Nepentes

O Nepentes e naʻo nisi taimi e faʻapipiʻiina ai le fesoasoani a fatu, talu ai e umi se taimi e ola ai, ma o le lamatiaga o lo latou oti e matua maualuga lava.

Ae o le metotia o le faʻalauteleina e ala i apical ma sela e mafai ona manatu lelei e aoga. A maeʻa ona vavaeese, e tatau ona togafitia manua faʻamaʻi ma le koale palu, ma faʻapipiʻi le gaʻo i totonu ole vai e aofia ai mea e faʻaleleia atili ai le tuputupu aʻe e faʻateleina ai le atinaʻe o aʻa.

O le vevela ua fautuaina e le itiiti ifo i le 26 ° C, e manaʻomia foi le maualuga o le maualuga o le potu. Manaʻo o faʻaalia mai muamua aʻa e tupu e le tatau ona sili atu nai lo le 2 masina. I le mulimuli ai i lenei mea, o le fatu ua totoina i totonu o le eleele, faʻafefe faʻafefe ma vaʻai i ai o le laau talavou e maua le tele o le susulu o le la.

I tulaga o aʻafiaga, o le tele o faigata o loʻo faʻaalia i le fausiaina o le fouvalega. O aʻafiaga o aʻafiaga o aʻa, e pei ona faʻamatalaina i se taimi muamua, e manaʻomia mo le toe gaosia. E tatau foi ona maitauina le lagona o Nepentes i le suavai i le palapala, e fesootaʻi ma le manaʻomia o aʻa mo le felelei o le ea. Mo lenei mafuaʻaga, o le auala pito i sili ona lelei i la latou faʻatoʻaga o le faʻaogaina lea o ato tuʻufaʻatasiga mo vaovao, lea e pasi lelei ai le ea ma le vai.

Maʻi ma meaʻai

O le i ai o le tuputupu ae o faafitauli ua mafua ai le lauiloa tele o le sulu i totonu o fugalaau fugalaau. Faʻavae i luga o lenei mea, e sili atu ona faigata le taʻuina o faʻamaʻi o loʻo i ai i lenei falegaʻi.

Ae ui i lea, e mafai ona iloa lelei o le a vave ona oti pe afai e te le tausisi i tulafono mo lona tausiga, o le autu e faatatau i le vevela, moli ma le malulu o le ea.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le le lava o le moli e taʻitaʻi atu ai i le mea moni o le tuliina o nila e le mafai ona fausia, pe faia i se aofaiga e le sili atu i le 2-3 fasi. Ma o le tele o mea malie o le faʻamaʻiina o le kapaila i le eleele e faʻavaivaia ai le laau, lea e mafua ai le pala o nisi o ona vaega.

E tatau ona maitauina e tatau ona taofiofi le lima o le aphids ma anufe, ma fufulu ese meaʻai e maua i le sipuni o le cotton ua togafitia i le fasimoli a le tagamea, talu ai e faigata ona faʻafeiloaʻi ia insecticides e le o Pentesa.