Fugalaau

Tagata talisapaia

I le faʻataʻitaʻiga o le laufanua, faʻatasi ai ma le matagofie o vaʻaiga o ituaiga, laʻau ma teuteu o loʻo faʻaaogaina lautele foi. Faʻaleleia lelei fua o laau totō, faʻaleleia poʻo le faʻamaluluina o la latou lanu, o meaola laʻau-mea teuteu e maua ai le lotogatasi i fatuga o togalaau. I totonu o nei laau totino, o taʻaloga e sili ona lauiloa o 'au. Elegance, sophistication, lanu faʻalavelave o lālā - o mea uma nei e fesoʻotaʻi ma a tatou au. Blue, lanu, lanu meamata, laulaau auro o le fale talimalo ma le eseesega o tuaoi ma taʻaloga e pei o le paʻu, o le vao tumau, aumai ni lanu le masani i le togalaau togalaau, valivali ona lauulu. Faʻafefea ona tausi le tagata talimalo, faitau le tusiga.

Hosta

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

Au (galuega, Latina - Hosta) - laʻau faʻamalosi faʻamalosi faʻatasi ma se faʻapipiʻi puʻupuʻu po o se vaʻaiga faʻapuʻupuʻu ma se aʻa o le aʻa e aofia ai aʻa aʻafi. I nisi o meaola, o le rhizomes e fai, o loʻo ola i lalo o le eleele, e faia i se taimi pupuu ae tele vao vao, e pei o laau rhizome.

O lau o le 'auʻaunaga e faʻapitoa, faʻasalaga, tutusa le fua o le fuamoa pe toetoe lava atoa, petiolate. I ituaiga eseese o petioles, o laulaau e ese le foliga, o se tasi lea o uiga e faʻaaoga i le fuafuaina o ituaiga meaola o laau.

O le vaega ole vaega o petioles o ituaiga eseese eseese e eseese i le tikeri, o le i ai o apaau, ma isi mea. O laulaau o le tele o ituaiga o ituaiga o meaola e tele lava, lea e mafai ai ona latou faapalepale i taimi pati. E eseese i latou i le telē, laʻau ma le lanu o lau lau lau. E i ai ituaiga e le sili atu i le 5-6 cm le umi o le laulaʻau (Baby Bunting), o isi e oʻo ile 20-25 cm (Angel Blue, Sum ma Substance).

O le pito o le lau laʻau e mafai ona lamolemole pe faʻauluina, faʻatasi ai ma le faʻatauga o le oloa, o le vevela o le 'ie ma le faʻafefe. I nisi o meaola ma ituaiga, o le lau o le lau e vaʻaia.

O le ituaiga e tusa ma le 40 ituaiga, masani i atunuu i Sasae ma Asia i Sasae ma le tele o hybrids, e faʻatasi i lalo o le igoa o le kamupanī (N. hybridum).

Hosta

Faʻafeiloaʻi Tulafono

O le fale nofo "nofo", masani lava i le nofoaga lava e tasi mo le tele o tausaga, o lea ao le i totoina, e tatau ona e eli lelei le palapala, filifili uma vao ma faatumu le tototo toto ma mea uma e te manaomia. I le tosoina o se pu mo le malie, e tatau ona e faaopoopo i ai le eleele lauusiusi, humus, palasisi, e mafai ona e tuu se sipuni sipuni o Kemira Universal, fefiloi, fai se faaputuga i totonu o se lua ma tuu ai aʻa o le fale i luga o lenei faaputuga.

Afai ei ai ni aʻa uumi a le au, ona mafai lea ona teuteuina. E talafeagai foi le vavaeina o aʻa ma solo. Afai ua mamago aʻa, ona mafai lea ona e salu i totonu o se vaifofo o le "Zircon" poo le "Epina-Extra," pe na o le vai foi. O le totō o galu i le la, e matua le manaomia, latou te le fiafia i lenei mea.

A uma ona totōina, e tatau ona faʻamaluluina le manava, i se faʻaopoopoga, e mafai ona e mulimuluina le eleele faʻatasi ma le falemaʻi ma le peat or sphagnum. O le a tatau ona faʻafeinu i le tele o taimi seia oʻo le aʻa o le laau, ma e manaʻomia foi e le fale talimalo le fausiaina o le lāmala.

Pe a totoina se laau, e tatau ona e iloa pe faapefea vave ona tupu lenei ituaiga laau, pe tusa o le lautele o le matua matua ma tuu le avanoa. O tagata talimalo e faʻafeiloaʻi le gasolosolo poʻo vaevaega filemu.

O laau totō o se avanoa e faia ai se togalaau manaia ma se galuega itiiti.

Tausiga a le Fale

E manaʻomia e tagata au se nofoaga o le penumbra ma le puipuiga o le savili. E i ai i tulaga lelei na o le lanu ma le mamanu i luga o lau o le fale e foliga mai i le sili latou. O nisi o ituaiga ma lanu samasama e sili atu ona foliga lelei i le susulu o le la, ae o isi e mafai ona mafua ai mumu laulaau.

O le aʻa o le tagata matua e mafai ona latou faia e aunoa ma le vai mo se taimi umi pe a manaʻomia. O lenei uiga e maua ai e le fale talimalo se nofoaga o le toleniina lelei o le lamala, i le maofa o le toatele. O le au malulu foi e malulu (climatic zones 3-8), ae ui i lea, e tatau ona malupuipuia pupu vine o togalaau laiti mai le malulu.

Laʻau totoga i luga o le susu, le faaʻauʻau poʻo sina mea e gaosia ai le suamalie, eleele eleele suamalie ma le lelei atoatoa o le vai. I le tautotogo, e mafai ona e faʻavasegaina fualaau faʻasaina (faʻaʻataʻitaʻiga, fugalaau paʻu poʻo le paʻu) ma le mulch ma se laʻau faʻaleleia o le laʻau faʻatoʻaga ma le lau o humus.

O le ufiufi o vaega tetele o le lalolagi ma o latou laulaau lautele, o le au e taofia le tuputupu ae o vao ma e le manaʻomia ai le veleina. O laau toto e toetoe lava a le aʻafia i faʻamaʻi, peitaʻi, o loʻo aʻafia i latou i osofaiga ogaoga e ala i slugs ma snails, lea e sili ona aoga i le malulu o le tau. E sili ona taua le puipuia o laau laiti mai slugs. Latou te fiafia e taumamafa i 'au e nonofo ai ma laʻau, faʻapea foʻi ma le papa o le paʻu leaga.

Hosta e fuga mai.

E sili atu le lelei o le inu i le taeao, ae le o luga o le pepa. O le au Blue e le mafai ona faʻafeinu i se laulaau, i se tulaga masani. Fai mai nisi o fai togalaau e le tatau ona faatagaina ia 'au ia fuga e ala i le fuga o fugalaau i luma.

Faʻataʻitaʻiga a le aufaigaluega

E le fiafia tele au i le popole ma o le a naunau e ola i le tasi nofoaga mo le tele o tausaga. Ae ui i lea, o le vaevaeina o faatoaga e fautuaina ina ia faatinoina i tausaga uma e 5, ao tuputupu ae le au, ma faatumu le avanoa na tuuina atu ia i latou. Vaevae togalaau i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana po o le amataga o le tautotogo ma manatua e faʻaleleia pea le totoina o laau toto seia oʻo ina mauaʻa.

O le faʻaleleia o fatuga o le talimalo e le fautuaina, talu ai e le o mautinoa e maua se fale fou e tutusa ma le matua.

Tagata talimalo i le mamanu

Hosta o se laau tulaga ese ma e mafai ona faia ni matafaioi eseese i le togalaau togalaau. Muamua lava, o se tapuni o le eleele mo le vaeluaina o le malu po o le mafiafia o tulimanu o le togalaau. E matamata tagata au i tafatafa o le togalaau, i luga o auvai o le vaomatua, i luma o laau vevela poʻo le tuaoi o le mutia. O laau toto e lelei tele mo togafitiga aloaia ma togalaau. Auʻaunaga a le au e tuʻuina atu i latou lava i le ola i totonu o ipu, lea e mafai ona teuteu ai le patio poʻo taʻitoʻatasi taʻitasi le lelei o le togalaau.

Faafetai i le eseesega na faia e laulaau lapopoa o le fale talimalo i le lapoa, pine po o laulaau-foliga o isi laau totino, e maua e le au fai togalaau se avanoa matagofie e fatuina ai ni auivi muamua ma le aulelei.

I le masani ai, e totoina le au mai i le galala, fern (Matteucci, Polystichum, Dryopteris), Voronets, vaipolo, faʻatau, hellebore, goryanka, astrantia, fuālālaʻau o le tau mafanafana, numera, geranium garden, astilbe, medunica, olequilegia, anemone autumn ma le tele o isi.

Maʻi ma faʻamaʻi manu

O le tele ma le tele o pu i luga o lau o se faailoga lea o le faaleagaina o laau e ala i slugs ma gata. O i latou nei o taʻavale lavelave autu. E faʻafefe ia i latou, latou te faʻaaogaina mailei mai pia, ma faʻaaoga foi le aoina o meaola faalafua i le lima.

O se aganuʻu mo i matou le mafaufau o nei 'au e le o maʻi i soo se mea ma o la latou fili e toʻatasi o loʻo sulu. E moni lenei mea mo sina taimi. Fai mai tagata Amelika: o le tele o le aoina o mea totino, o le sili atu lea o le lamatiaga o le i ai o se mea na pisia.

Mo le faia o se siama, e tatau ona e sasaʻaina se meaʻai lelei, togi i totonu o se tioata manino mafiafia sina laititi vai, alu mo le 10-30 minute ma vaʻai i le malamalama. Afai ei ai ni mea e masani ai, o le a e vaʻavaʻai pe faʻapefea ona feosofi solo nei moli miti laiti i totonu o le vai.

E iai faʻamaoniga i fafo: i le afa lona lua o le taumafanafana, samasama ma / poʻo le aʻafiaga o laʻau e salalau i le va o vela lau. I le taimi lava e tasi, o loʻo sili atu le fiafia o le 'autau sili atu, o le sili atu ona malosi o le faʻataunuʻuina o faʻasologa. Lafoaʻiina ma teuteuina laau totō e le mafai ona faʻaalia ni faʻailoga leaga.

O meaola laiti e ola ai na o le laau lava ia (e vave ona oti i totonu o le eleele), ae e mafai ona afaina ai tuaoi e ala i le salalau i le timu ma le vai. Latou te lalafi i aʻa, ma e le gata i luga o 'au, ae latou te maua foi i luga o isi paolo, e pei o ferns ma nisi o laau. O le a se mea e mafai ona fai? O vailaʻau faʻasolosolo e leai se malosi iinei ona e faʻamafunaina faʻamaʻi, ae le o latou fua. E mafai ona tatou fautuaina mea nei: faʻaumatia uma laau mamaʻi ma o latou siosiomaga i totonu o le laina o le 2 m. E le manaʻomia ona faʻaleleia le palapala. I totonu o le lua poʻo le tolu tausaga, o se auala faʻapitoa e mafai ona faʻasaʻo lau togalaau mai le meaola.

Hosta

E i ai, e ui i lea, o le isi, e le o se auala faʻapitoa: ia faʻamafanafanaina togavao malolo. O le taimi lava e taʻe ai le eleele, e ave ese, e lūlū aʻa (e sili atu le togi ese o le eleele palamole - atonu e i ai ni aʻa o aʻa i totonu) ma tuu i le vai vevela mo le 20-25 minute i le 60 ° poo le 10 minute i le 70 °. E sili atu le vavaeeseina o le faʻalavelave ma faʻaalia le gaʻo i gaioiga eseese, talu ai o loʻo faʻatulagaina le vevela o le vevela i mea uma mo le au lava ia. I soo se tulaga, o se vaega o aʻa o le a ono leiloloa. O le laau "scalded" e toto muamua i totonu o se ipu, ma i le faaiuga o le taumafanafana - i totonu o le togalaau.

Ma le mea mulimuli, e mafai ona e talotalo lou lima, o se taunuuga, o laau, e mautinoa, o le a le oti. Ae ia faʻatau faʻatau pe faʻasoa faʻatasi ma uo se mea mai lau saite.

Ma o se tala e sili atu le faanoanoa: na oʻo atu ai i le tagata na maua le faʻamaʻi. Peitai, i le taimi nei, peitai, i Rusia e leai ni a matou faitioga e uiga i lenei mea, ae o le mafaufau i le vave ona tupu o lenei aganuu, e ono le toe faatali umi. Ma e le tatau ona maua se tagata maʻi i le togalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, petunia (rhesus mosaic virus) ma tamato (siama-mama tomati) e mafai ona avea ma siama.

Ae o ai se tasi e lapataia o ia ua sauniuni. Faatasi ai ma se masini toto - e komi lemu se laau ma aʻa uma ma ave ese mai le saite. Ae paga lea, e leai se isi togafitiga "togafitiga".