Laʻau

O le a se mea lelei mo lemoni?

O le tofo suamalie o le pulu suamalie o fualaau suamalie, e masani ona manatu o se vaifofo aoga mo le malulu, e fesootaʻi ma vaitau o le taumalulu ma le taumalulu o le SARS tele. Ae o le a le mea e aoga tele ai le lemon? O le a le mea e agavaa mo togafitiga faafomaʻi i fualaau aina? Ma ei ai ni faʻailoga i le faʻaaogaina o lemoni?

O le tofo ma le faamaloloina o meatotino o lemoni na iloiloina e o tatou tuaa i le fia afe tausaga talu ai. O fua na faaaloalogia i Initia ma Saina, ma i se taimi mulimuli ane na aliali mai i Aikupito ma atunuu Metitirani, ma avea ma aiga gaioiga mo nei itulagi.

O tagata Eleni na latou mafaufau i le faanatinati ma le tino oona e avea ma vaifofo lelei; o tagata faamalolo i Saina na fautuaina le kuka ma lemoni e pei o le faamalolo faamalosi o fualaau faasaina. I le selau tausaga talu ai, na faatonuina ai e fomaʻi le va o lemoni o se mea e pala.

Ma e uiga i faamanuiaga o lemoni mo malulu ma e le mafai ona tautala! O se itula manaia ma se liʻo o fualaau aina fou o le mea sili lea ona lelei pe a iai sau fiva, o se faʻaʻi tiga, ma o isi uma ua i ai ni faʻailoga o se gasegase o le tino poʻo le maʻi.

O a mea o iai i le tuufaatasiga o le lemononi e fesoasoani i tagata ina ia le faʻavaivaia le faatuatua i le aoga o fualaau suamalie mo le fia afe tausaga?

Lemon Composition

O elemene meatotino e fuafuaina i lona tuufaatasiga, lea o le susu, suauu meli, filo o meaʻai ma suka, vitamini ma, ioe, o le citric acid e sili ona taua. O ia, ae le o le ascorbic, lea e toatele e talitonu sese o le fua e mafua ai lona tofo tulagaese. Ae mai se mea mamao, o le manogi matagofie o fualaau aina, o se tuufaatasiga o meaola suamalie vaivai lea e fesoasoani foi i le soifua maloloina o tagata soifua ma le manuia.

O a vitamini i lemoni sili ona aoga? Muamua lava, e taua le matauina o le vailaʻau masani o le vailaʻau C po o le acid ascorbic. E ui lava, talu ai ua uma ona manino, e le tatau ona faafetai ia lemoni mo lo latou tofo fou, ae ona o le maualuga maualuga o lenei vaitamini, o le faaaofiaina o fualaau aina i le lisi o fesoasoani:

  • faʻamaonia le faʻasaina;
  • faamalosia le puipuiga a le tino;
  • ia faʻaleleia malosiaga faʻaagaga ma ia na o le faatumauina o oe i se lagona sili.

O aoga aoga o lemoni e aafia i le i ai o vitamini A ma le D, E ma P. O se vaega tele o vitamini B o loʻo faʻaalia lautele i le pulupulu o lemoni.

E le gata i lea, o le uʻamea, potassium, calcium ma le magnesium, sulfur ma fulukalama, manganese, apamemea, zinc ma le tele o isi mea tuufaatasia o loʻo i ai se aafiaga malosi i le tino o le tagata ma lona soifua maloloina o loʻo i ai i le samasama samasama.

O le a se mea lelei mo lemoni? O se punavai faanatura o pectins, filo o meaʻai ma le susu. O se mea maualalo i le suka e mafai ai ona tatou tali lemu i le fesili: "E fia calories i lemoni?" Faatusatusa i isi fua pele ma lauiloa - e toalaiti lava. Tasi le selau kalama o tala o pipi mo na o le 15.8 kcal.

O le vaega sili ona taua ma taua o le paluga o le fua o le a tumau pea le eletise citric. E maua e tagata i le tele o mea aoga o lemoni, lea e manaʻomia i vaega eseese o agaifanua masani ma agaifanua, i le cosmetology ma le dietetics.

O mea faʻamalolo o lemoni

E ui o le falemaʻi faʻamalositino e ofoina atu i tagata le tele o vailaau fou, o mea aoga o lemoni e le gata ina galo, ae maua ai foi le lautele o le faaaogaina i togafitiga ma le puipuia o tulaga eseese, tiga mo le faamaloloina ma le faamalosia o le tino o le tagata. O le a le lemoni e aoga mo ma faʻapefea ona faʻaogaina mo le soifua maloloina?

O meaʻai ma vitamini e maua ai le fua o le fua e iloa ai lona anti-inflammatory, anti-sclerotic, aʻafiaga e le faʻamalosia ma faʻasao.

O se faʻafitauli faʻapitoa e mafai ai ona matou talanoa e uiga i aoga o lemoni mo i latou oe na aafia i faʻamaʻi tuga, togafitiga faʻapitoa ma manuʻa. O le aofia ai o fua fou i le lisi, o le a mafai ai e oe ona vave faʻaleleia, faʻamalosia lou malosi ma le faʻamaʻiina ina ia mafai ai ona teteʻe atu i faʻafitauli ma faʻamaʻi.

Le aoga o lemoni mo malulu

O le mafuaʻaga lena, mai le laʻitiiti, e fautuaina le lemonite e le gata pe'ā iai ni faʻamaoniga o se malulu, ae faʻapea foi i le vaitaimi o maʻi tetele.

A uma mea uma, o mea faʻamalolo o lemoni e fesoasoani ma sili atu le faigofie ona faʻafeiloaʻi se faʻamaʻi o loʻo i ai nei, ma faʻamaʻi manuia le faʻamaʻi. I le faaopoopo atu i aafiaga aoga i luga o puipuiga:

  • faaosofia le sosolo, o lemoni e fesoasoani e taulimaina le vevela;
  • fualaau suamalie o le fualaau suamalie o loʻo i ai le faʻamaʻiina, faʻamagoina le aafiaga i le membrane mucous, faʻamafanafanaina le mumu ma faafaigofieina le ala o le maʻi;
  • acetorbic acid i le tuufaatasiga o le lemon e maua ai le tino ma le malosi tatau i taimi o faigata.

O le tiga o le ulu ma isi faailoga o le malaise o le a faafaigofieina e ala i le soloina o malumalu ma le taloni fou o le lemon.

O se mea lelei puipuia i le tautoulu ma le taumalulu o le lavela vevela ma lemoni ma le totoa, le meli ma le faamaloloina o togalaau.

O le a se mea lelei mo lemoni?

Lemoni e aoga mo faʻamaʻi fatu cardiovascular. Pe a faʻalauiloaina i le lisi o aso taʻitasi, o le aofaʻi o le cholesterol leaga i le toto e faʻaititia, ma e tusa ai ma lea tulaga, o le faʻafitauli o le atherosclerosis ma isi maʻi matautia e faʻaitiitia ai.

E masani ona fesiligia e tagata: "E faateleina pe faaitiitia le elemene?". Talu ai ona o le fualaau aina e aofia ai le tele o mea aoga, i lalo o la latou faatosinaga, faʻaitiitia ai le toto, ma e le pei o le tele o vailaau, o le lemoni e faia ma le agamalu, ma o le aafiaga e umi se taimi.

O aoga o lemoni mo tagata mamaʻi e maua mai i le ate, faʻafitauli o le manava, tiga i sooga ma maso e puipuia pe a maeʻa le kukaina lelei o fua, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona faia le keleni, jam, fualaau suamalie poʻo le sipuni.

O suamalie suamalie e faaosofia ai le manaʻo, faʻanoanoa le fiainu, faʻaola. Ina ia ausia lenei mea, ia na o le tuʻuina o se fasi keke ma se meainu vevela pe faia foi le lemonade fale.

E faʻapefea ona aoga le lemoni mo le tino pe afai o loʻo mafatia se tagata mai maʻi faʻaogaina? Afai ole aʻafia e fesoʻotai ma le maualalo o le eletise, o le faʻaofiina o vaega laiti o lenei fualaau aina poo lona suavai i le taumafataga o le a fesoasoani:

  • faamatuu atu le tulaga o le tagata maʻi;
  • fesoasoani i osofaʻiga osofaia;
  • faʻateleina le faʻapalapalaina o meaai;
  • lafoaia faʻamalologa le lelei e fesoʻotaʻi ma le tele o le kesi ma le mamafa.

Aulelei ma le tele o tamaitai e iloa lelei aoga o lemoni mo le paʻu o le tino. O fualaau oona e faamamaina, toe faʻafouina ma faʻamalosi le paʻu. Faʻafetai i le mea faʻamaʻi, mea faʻamaoni-leaga o lemoni, e mafai ona faʻafetaui ma le purulent rashes, faʻaleagaina ma isi faʻaaliga o le tino i se taimi pupuu e aunoa ma le faʻaaogaina o faiga taugata.

Lemon i le taimi o le maitaga

O le fesili: "E mafai ona tupu ni laumei ao maitaga?" Sa fesiligia e le tele o tamaitai i le salafa o le lalolagi. I le tasi itu, o se punavai sili lea o vitamini, ae i le isi itu, o soʻo se oloa i luga o le maʻitaga maʻitaga e tatau ona le gata ina aoga, ae saogalemu foi.

O aoga aoga o lemoni e mafai ona manaʻomia i le taimi o le faʻamoemoe o se tamaititi, aemaise lava pe a mafatia le fafine i le tele o le nausea ma isi faʻaaliga o le toxicosis i le afa muamua o le maitaga.

O le fua o le a puipuia mai le malulu ma faʻamalosia le malosi, ae faʻatasi ai ma faʻamanuiaga uma o le lemoni, o le aʻafiaga i lenei mataupu e le mafai foi ona faʻamaloloina. O le faʻafefe o le faʻafefeteina o pipi fou o le citrus, faʻapea foi ma lona faʻateleina o le eletise, e mafai ona avea ma se tulaga lamatia mo se tina i le lumanaʻi.

O le latalata atu i le fanau mai, o le tele foi lena o le manava o le pepe i le manava ma isi meaola ola. O le mea lea, afai e mafatia le fafine i le maualuga maualuga, o le faʻafefiloi o se aofaiga faaopoopo o le suka o le a faʻaosofia ai le manava, tiga ma isi faʻaʻailoga e faʻaleagaina ai le soifua manuia o le tina o loʻo faʻamoemoe.

E le gata i lea, i le taimi o le maitaga, o le tagofia o mea ua fai ma vaisu i mea taumafa e mafai ona afaina ai le tulaga o le nifo.

O le mea lea, e tusa lava po o le a le aoga o lemoni, ao faia le maitaga, o le faʻaaogaina e tatau ona faia ma le faʻaeteete pe a mafai. Ma e sili atu le aofia ai i le lisi autu pe a maeʻa le feutagai ma le tagata tomai faapitoa e auai ma le suʻega talafeagai.

Contraindications i le faʻaaogaina o lemoni

O le pulupulu o lemoni fou o loʻo faʻaalia ai le tele o meaola faʻapitoa. O loʻo i ai vitamini ma suauu minerale, meaola faʻasaina ma isi mea faʻamalosi e faʻaaoga ai a latou faatosinaga i le tino o le tagata. Ae pei ona masani ona tupu, o tupe siliva uma ei ai le pito i tua. Afai o fualaau aina e aofia ai i le taumafataga ma le le mafaufauina, e aunoa ma le amanaʻiaina o uiga o le tino ma fomaʻi o loʻo iai i le taimi nei, o le tagata e lamatia le aʻafiaga e le gata ina maua, ae aʻafia foʻi mai le lemoni.

O a faʻamaʻi e le tatau ona faʻaleagaina ma le mama fou? Contraindications e aofia ai:

  • gastritis ma le maualuga acidity, pe a pa'ū atu i totonu o le vaega o meaʻai o le lemon pipi o le a faʻaleagaina ai le ata;
  • pepatic maʻi o vaega uma o le manava ma le manava.

E pei o isi fualaau suamalie, e mafai e le lemoni ona mafua ai ni mea e afaina ai le tino, faatasi ai ma le vevela ma le tiga o le paʻu, o le manava o le tino, maʻi tiga, ma le tiga i mata. Afai ei ai se tagata na te faʻataunuʻuina meaʻai i meaʻai, o le soona taumafaina o fualaau aina fou ma le sua e masani ona mafua ai le malaise.

Aua le tuʻuina atu le lemoni i tamaiti laiti, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o oloa gaosia e faʻavae i luga pe a iai le palamati poʻo le fou o le abrasions i luga o le paʻu.

O le kulimi o se fualaau maloloina, ae o le maualuga o le aoga mai ia mea e mafai ona lagonaina naʻo le faʻaaoga lelei, talafeagai.