Laʻau

Medinilla - le matagofie o vaomatua

O le lauʻeleʻele o Medinilla o le vaomatua o vaomatua o Filipaina, o loʻo i ai le vevesi o lanu, manogi ma leo e avea ai le vaomatua ma aai moni. Ma i totonu o lenei aai, o tagata nofo uma o loʻo taumafai e tosina mai le mafaufau o iniseti ma le fesoasoani a le uluaʻi foliga, lanu susulu, manogi le masani ai. A uma, pe a maeʻa ona maua le gauai o le felelei, feosofi, felaʻi ma feʻaveaʻi tagata maimoa, e mafai ona toʻa le laau e uiga i le faaauauina o se ituaiga.

O se tasi o pine sili ona lauiloa i totonu o le vaomatua i totonu Medinilla e ofoofogia, po o Medinilla Magnifica.

Medinilla e ofoofogia (Medinilla magnifica). © carol_malky

Medinila e ofoofogia (Medinilla e ofoofogia) - o se laau mai le genus Medinilla (Medinilla), le aiga o Melastomaceae (Melastomataceae).

O Medinilla na i ai lona igoa e faamamaluina ai Jose de Medinilla ma Pineda - i le taimi e tasi o le kovana muamua o Mariana Islands (i le Pasefika, i Micronesia). E le o se mea noa na maua e le "laau matagofie" ana ituaiga o meaola - o lanu piniki mumu lanu piniki ma pulupulu lanu piniki lapopoa i luga o se lanu o lanu lanumoana lanumeamata lanumoana e faia ai se lagona e le mafaagaloina.

Vaega o le Medinilla Gorgeous Care

Ina ua muamua aumai e Dutch ni mea e tuu i totonu o le matou aai, e ui lava i tau lelei, ae na vave ona mou atu mai le maketi. Ou te manatu e le itiiti ifo i le tasi le laau na ola mai lena uluai faʻasalaga mai amateurs. Sei o tatou taumafai e iloa pe aisea e le aʻafia ai le matagofie o le vevela io tatou fale.

Lulu

E tele mafuaaga. Muamua, o le natura i le natura e ola e pei o se epiphyte i vaomatua o vaomatua o Filipaina, lea e masani ona mafanafana ma susu, ou te faamamafa atu - i taimi uma. O le vevela e le o le vevela, ae i lalo ifo o le +16 ° C e le pa'ū le vevela, e oʻo lava i le taumalulu. O le mea lea, aua nei e maua le fale i le malulu, e ono mafatia ("malulu") i le taimi o femalagaaiga, ma o le ae le manuia i le teuina. O le faatauina o medinilla e sili ona lelei i le tautotogo, pe a mafanafana ma mama le potu.

Medinilla e ofoofogia (Medinilla magnifica). © Nelly

Faʻasaʻo le Medinilla

O le mafuaaga lona lua mo le toilalo ma le medinilla, ioe, o le fausiaina. Afai e manaʻomia le maualuga o le susu, e le o lona uiga o le palapala e tatau ona susunuina pea. E tele le vai vai e tatau ona naʻo le taimi o le fufuluina i le tautotogo - i le amataga o le taumafanafana, ona amata mai lea ia Iulai seia oʻo i le amataga o le tau, e tatau ona faaitiitia le vai. I le taumalulu malulu, e tatau ona malolo le laau, na o le vai lava pe a maeʻa maeʻa le palapala ile fugalaau. E fautuaina le faʻaaogaina o vai malulu, puipuia lelei ma le vevela e le maua lalo ifo o le vevela o le potu.

Filifiliga o ipu mo le ola

Na maua i le tautotogo, aumai i le fale se laau tele i totonu o se tamai ipu palasitika. Ou te manao e toe gaosi i le taimi lava lena. Medinilla e tele, o nisi taimi e oʻo i le 1.5 mita le maualuga, ma le mamafa o vine, ae o ona aa, e pei o le tele o epiphytes, e laiti ma e le maualuluga. Ia faaeteete pe a filifilia ni ipu. E sili ona fetaui le paʻu lafolafola lautele; e mafai ona totōina i se ato epiphytic. Matou te saunia le fanua mo le totoina o le malamalama, manava. E mafai ona e faʻatauina se paluga mo epiphytes, e mafai ona e kukaina oe lava ia: lau lauʻeleʻele lauʻu lauusiusi, eleele sphagnum, peat fibrous. E tatau ona lelei alavai lelei.

Medinilla totoina

E mafai ona teuteuina Medinilla i le taimi o le gafa. O laʻau uumi ua tipi e avatu ai le laʻau o se foliga manaia. Ua aveeseina pupuvao o le taumalulu. 'Otiʻoti pine tipi-lignified e mafai ona faʻaaogaina i luga o le vaʻaia. Mo le lelei sili atu, e tatau i se tasi ona faʻaaogaina se aʻa e faʻaleleia (mo se faʻataʻitaʻiga, "Kornevin") ma faʻapipiʻi le tuʻuina i totonu o se fale kati faʻatasi ai ma le vevela i le +22 - +25 ° C.

Laʻei pito sili

Sa totoina i latou, o le laau na maua mai meaai mo sina taimi, ae a maeʻa le masina pe a uma le gafa, e mafai ona amata le faʻamaʻi. Mai Mati e oo i le ogatotonu o Iulai, latou te fafagaina i le 10 aso. E mafai ona e ave soʻo se faʻamalo mo fugalaau totogo, mo se faʻataʻitaʻiga. "Kemira Universal", "Darina". Aua e te aʻafia i fugalaʻau faʻapitoa, e le talia lelei e le latou vailaʻau (aemaise mullein).

Medinilla e ofoofogia (Medinilla magnifica). © Pippeloentje

Medinilla Lighting

O le isi vaega o le manuia o se malamalama lelei. Medinilla o se togavao-faapalepale i lona atunuu, ae o totonu oo tatou potu e manino lava e le lava le malamalama. Peitai, i le taumafanafana, e tatau ona laveaʻiina o ia mai le susulu o le la ma mai le mu, siitia atu i tua o le potu. Ae i le amataga o le tautoulu, e tatau ona e mafaufau e uiga i le tuanaʻi. A aunoa ma se malamalama lelei, o le a le totogo medinilla.

Afai, taumafai e tuʻuina atu le moli maualuga, tuʻu lou lalelei i luga o se faamalama malulu sill, o le aʻa e malulu, ma o le a mate le laau. O le mea lea, matou te setiina le pito i tua. O le tino sili ona faʻatuatuaina o le tino o Osram poʻo Phillips firms, o le mea e leaga ai, e leai lava ni faʻaleleiaiga o fale.

Faʻamamaga o le ea

O le isi mea taua o le malulu o le ea. Medinilla e fiafia tele i le ea, e manaʻomia ai le suʻeina masani, masani ona fufuluina lau. Laʻau maualuga 80-90%. I le taimi o le fugalaau, taumafai e aloese mai le maua o le vai pe a toto i luga o fugalaau, foliga lanu pogisa.

Afai e mafai ona e faʻamalieina uma tuutuuga, ona amata mai lea ia Me ia Aukuso o le a fiafia oe i ni faʻamatalaga manino. Aua nei galo pe afai ua amata le fugalaau, ona le tatau lea ona toe fetuunai le laau mai lea nofoaga i lea nofoaga ma e oo foi i le liliu, atonu e pauu fugalaau.

Medinilla e matagofie.

Faʻafouina o le maoaʻe mafaufau

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Totoga ia Ianuari-Me faatasi ai ma le tosoina o le fanua. Laʻau ma 2-3 internodes ua totoina i totonu o le oneone i totonu o se tamai faletalama, lea e teuina i le vevela o le 26-30 ° C. O seleni e tatau ona atiaʻe i le vevela o le vevela ma le susu; aʻafiaga e fai i le 30-35 aso. O aʻafiaga ua taʻaina ua totoina i le kopi e tasi. i totonu o ipu e 9 centimeter. O le tuufaatasiga o le eleele: laʻau - 2 itula, humus - 1 itula, peʻa - 1 le itula, moli - 1 itula, oneone - 1 le itula. Mulimuli ane, e tupu le totola e aunoa ma se pine. I le tau mafanafana, o loʻo totoina ai le tele o laau laiti, faʻafefiloi mai le la ma fafagaina i se faʻalavelave faʻapitoa i vaiaso uma. O le tausaga na sosoo ai, i le tautotogo, faʻapena ona faʻaaogaina; o le tuufaatasiga o le lalolagi e tutusa, ae latou te aveina 2 taimi sili atu le eleele.

Fanauina o fatu

O fua e masani ona totoina ia Fepuari-Mati (faʻapipiʻi ona maua) i ipu poʻo ipu, i totonu o le faʻafefiloi o lau laʻau ma le oneone na maua i tutusa tutusa. O fualaau e sua i le 7-centimeter pots. O le tuufaatasiga o le eleele: laʻau - 1 itula, oneone - 0.5 itula. I le masina o Me-Iuni, o togalaau laiti, ma i le lumanaʻi, o le tausia lelei o laau e tutusa lelei ma le vaʻaia.

Medinilla javanese (Medinilla javanensis). © Peter

E i ai se isi mea e fai?

O le Medinilla matagofie e sili ona taua tele mo le ola i fafo atu o greenhouses, ae e tusa ma le 400 ituaiga o lenei ituaiga e masani ai i le natura, ma o loo i ai ituaiga mea atonu e le maualalo le matagofie, ae e le taua foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e taumafai e tupu Javanese medinilla (Medinilla javanensis) E le pei o se aiga vavalalata, e itiiti lona manao i luga o le ea, o se mea e matua faatapulaaina ai avanoa o le togalaau i totonu. A o talavou, e tutusa lava laau, ae o le Javanese medinilla e vave televave ma fuga i le tausaga lona tolu talu ona toto (o le matagofie o le fuluina o le medinilla na o le lima tausaga). E tutusa lava lona matagofie o le tele o fugalaau lanu piniki, ae e leai ni mea matagofie. Ae o le Javanese medinilla e faigofie ona fatuina fatu ma mo se taimi umi fiafia i tagata e ona le matagofie o vine vine lanumoana.