Fugalaau

E faʻafefea ona faʻaumatia le iniseti o iniseti i luga o lemoni ma isi mea totino faʻatoʻaga

Talu ai nei lava, o se laau o lemoni ola maloloina e vaivai ma sili atu le leaga, o laulaau i luga o laau laiti e laiti. Faatasi ai ma nei faailoga, ua oo i le taimi mo le pule o le fale e mafaufau ai o le mafuaaga o le paʻu i luga o le lemoni, ma pe faapefea ona aveesea le tagata leaga?

E faʻapefea ona iloa le i ai o lenei pest i luga o se faga fale? E le pei o isi iniseti o loʻo taʻavale pe felelei, o le tagata matua o le iniseti e toetoe lava a leai se muta. Ae o lenei mea e le taofia ai o ia mai le faia o se mea leaga matuia i laau laiti faapitoa.

I le mea muamua na tilotilo i ai, o le sima i luga o le lemoni e le faigofie ona maua, aua e foliga mai o se tuputupu ae laitiiti mai le 3 i le 5 mm le tele. E faalagolago i ituaiga, meaola faalafua o loʻo i tua o laulaau, i luga o le itu itu ma le ogalaau, o lona uiga, i soo se mea e mafai ona e pipii mau i luga.

A aunoa ma se mea e tatau ona gauai atu ai, faʻafefe i luga o lemoni faʻavavevave vave, ma le sufuluina o sua mai vine ma lau, faʻavaivaia ai le laau.

Aisea e tuua ai e lemoni le lanu samasama? E tele mafuaaga mo lenei mea. I le faagasologa o le olaga, o iniseti e faʻamalosi ai se mea faʻapipiʻi, faʻapipiʻi malie lava mea uma. E le gata o le manava o le meli e fesoasoani e iloa ai le meaola, o lea:

  • e tapunia le stomata i pepa laʻau ma e solia ai le gaioiga o le manava o le tino;
  • e avea ma eleele paleni mo suauu vevela, o ona foliga o loʻo iloa i foliga lanu uliuli o laulaau ma laʻau laiti.

Faʻaleagaina o le gaosiga o le photosynthesis, faʻaleagaina ona o mea taumafa o se faʻaopoopoga tele o meaola faalafua, faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi pipisi - o mea taua nei e mafua ai le samasama, paʻu ma le leiloloa o laʻau. I tua o laulaau e sau ai le faasologa o moli lanumeamata. Afai e aʻafia faʻamaʻi lemoni i iniseti, e feagai le fale ma le oti.

E faʻapefea ona faʻaumatia le meaʻai i luga o le lemon? O se talipupuni mausali e mafai ona natia le iniseti mai le mata o le tagata, fesoasoani e puipui ma matua faigata ai le tau faasaga i le meaola. Ona o lenei ituaiga o ofutau e le maua mai ai togafitiga o le iniseti. I le faʻaopoopoga, o ituaiga meaola eseese e eseese i le tele ma foliga vaaia o parasitic i le taimi e tasi ile aganuu. O nisi o nei meaola faalafua ua vavaeeseina, ae mafai ona nonofo i le atunuu e iai fualaau aina po o fale.

Ina ia faʻaumatia le paʻu i luga o le lemoni, e tatau ona vave maua i le vave mafai ma ave faʻamalosi ai iniseti matutua.

Pests e nonofo ai i nofoʻaga o loʻo i ai i luga ma tua o lau. O nisi taimi e mafai ai ona iloa le mea e teu i luga o ovaries. O le mea lea, o nei eria e tuʻuina atu i se suʻesuʻega mataʻituina.

O nofoaga o le faapipiiina o siama i luga o le lemoni ua soloia i se vai inu vai, ona togafitia ai lea o le laau atoa ma se iniseti mamanu. E tasi se tasi o taualumaga e le lava. Talu ai o meaola faalafua o eseese tulaga o le atinaʻe e mafai ona i ai i luga o le laau, o le togafitiga e toe faia i le isi lua taimi faʻatasi ma le va o le 7-10 aso.

I le avea ai ma se mea e puipuia ai, e tatau i se tagata faʻataunuʻu eletise ona:

  • mataitu le mama o le eleele i lalo o le laau;
  • vavae ese mai le oti ma ua vaivai vaivai i le taimi, aemaise lava le faatosina mai o meaola faalafua;
  • togafitia fasi pepa ma isi manua i ituaiga o togalaau;
  • faatulaga masina faletine mo laau fou uma po o fualaau aina na toe foi mai i le windowsill mai le taumafanafana "malologa" i le togalaau.

O le faʻaaloalo i nei tulafono faigofie, e le gata ina faʻaitiitia ai le lamatiaga o talipupuni i luga o le lemoni, ae puipuia ai foi meaola lanu meamata mai le osofaia e isi iniseti matautia:

  • talipupuni sese;
  • faifaʻalele;
  • aphids;
  • galu lele;
  • mealybugs;
  • apogaleveleve mite.

O le solia o tuutuuga mo le tausia o fualaʻau suamalie e fesoasoani i le faaitiitia o fua o le tuputupu aʻe, samasama ma le paʻu o laulaau, ma le musu e fua mai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vevela tele o le ea i totonu o le potu e taʻitaʻia ai le toe gaosia o le apogaleveleve. O se meaola ninii e leai se mea e sili atu nai lo le paʻu i luga o le lemoni, ae e mafai ona e faʻaumatiaina i ni auala talitutusa e faʻaaoga ai vailaau faʻasaina ma falemaʻi. E moni, e taua le faasaʻoina o faʻamaoniga ile tausiga.

I le faaopoopo atu i iniseti ma siama, gaʻo afaina ma pathogenic siama e osofaia ai le soifua maloloina o le lemoni. O nei pathogens o lemoni o loʻo salalau atu i le mataʻu vai, matagi, poʻo le pa'ū i ni faʻataʻitaʻiga ola maloloina mai siama faʻaleagaina. O se vaega taua i le faasoasoaina ma le toe fuaina o fuainumera o meaola ninii e aafia i tulaga na faia o le taofia.

Ma luga o laʻau ma fualaau o lemoni ua aʻafia, lanu enaena, uliuli poʻo le lanu, faʻaogaina o le tino lea e faasolosolo malie ona maliu:

  • laʻau vaivai ma pau;
  • ua taofia le le tuputupu ae, avea ma vaivai, leai se aoga;
  • o fua e leai se lelei pe pa'ū i le tulaga o le ovary.

O faʻamaʻi o lemoni faʻanatura e mafua mai i le microflora pathogenic ma sigi e mafai ona togafitia i fomaʻi, ae e taua tele le faʻasaoina o le aganuu ma toe faafoi i tulaga talafeagai. Ina ia mafai ona toe maua vave lemoni ile fale pe a mavae se gasegase, o uma mai ma fugalaau, faapea foi fualaau e le o fua mai, ua aveese mai ai. Ia mautinoa e fai le teuteuga mama, ma a maeʻa togafitiga.