Laʻau

Anthurium

Anthurium - o se fale matagofie fale. O le a fiafia i ona tagata ma lanu lanu e tusa lava pe malulu, paʻu ma susū i luga o le auala. Afai e lelei le siaki, o le a totogo le laau i le tausaga atoa. E le gata i lea, e iai ituaiga o anthurium ma lauʻau matagofie. E tele a latou foliga, e matte pe faʻalelei. Anthuriums o loʻo i ai le fatu, suo-foliga, lapotopoto ma lafoaʻi laulaau ua maua. I le lauʻeleʻele o le fugalaau, i totonu o se vaomatua vaomatua, ona liliu le la e mulimuli i le la.

Auala e tausi ai le anthurium i le fale

Malamalama

Anthurium e sili atu le malamalama i le malamalama ma e le mafai ona faatagaina ni ave tuusao o le la. E ui lava i le mea moni o le malu puipuia-laau ma e mafai ona tuu i le faamalama i matu, o le a tupu lemu i lalo o le paolo ma e le totogo malosi. Ina ia totogo le laau i le tausaga atoa, i le taumalulu e tatau ona faamamafaina.

Lulu

O le Anthurium e fetaui lelei i le vevela vevela. I totonu o le natura natura, e tupu ai i totonu o le vevela. I le taimi vevela, o le vevela o le a sili ona lelei mo ia 20-25 ° C. I le taumalulu, 16-18 ° C o le a lava, ae o le laau e manaʻomia ona puipuia mai faʻamafana mafanafana. O faʻataʻitaʻiga ma suiga faʻafuasei i le vevela e ono mafua ai le oti o le fugalaau.

Faʻamamaga o le ea

O le fanau mai o Anthurium o le vaomatua o vaomatua, o lea e manaomia ai e le laau ona fatuina se microclimate faapitoa i totonu o le fale. O le malulu i totonu o le potu e le talafeagai mo ia. E sili atu le maua o se tagata e faʻamaualalo pe faʻaaoga isi metotia faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu se fugalaau i luga o se fata ma susu susu. I lenei tulaga, o le sili atu o le susu e le tatau ona pa'ū i totonu o le ulo. Ina ia mafai e le laau ona lagona le mafanafana, e tatau ona sosolo le vaalele i le anthurium i taimi uma. E le mafai e le vai ona paʻu i luga o laulaau, a leai o le a ufiufiina i se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. Ona o lenei mea, ua le toe maua ai e le laau lona apili.

Faʻasaʻo Tulafono

Anthuriums e matua faigata lava ona faʻafeinu. Latou te manaʻomia le sua tele. O le susulu tele o le susu ma le faamamaina o se vaega elea o le a afaina ai i latou. A uma le suāuʻu, siaki le apa. Afai e iai vai i totonu, e tatau ona sasaa.

O le fugalaau e faʻamalūlūina ao faʻamalulu le pito i lalo. I le maualuga o le vevela i totonu o le potu, o le suavai ua faateleina, i le maualalo - faʻaitiitia. I le tau mafanafana, e faʻaalu le vai ile 2-3 taimi i le vaiaso. I le taumalulu, o le a lava le taimi. O vai mo le faʻavaivai e tatau ona mafanafana, vaivai (timu poʻo le pala). Talu ai ona o le anthuriums e tupu tele lava i mea e gaosi ai, o le a lanu samasama mai le vai o le lime.

Suiga

Ina ia mafai ona ola lelei le laau ma fiafia i lona totoina, e tatau lava ona totoina i taimi uma, faaopoopo i ai le paluga oneone fou i le ulo. O le eleele i totonu o le ulo e tatau ona mama, lelei, lelei lelei le ea. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le eleele na faʻatauina e faʻamoemoe. O Anthuriums foi o loʻo i ai se mea talafeagai mo fomaʻi. E taua tele le tuʻuina o alavai i le pito i lalo o le ulo. O se tamai laititi ma vaapiapi e fesoasoani e faaosofia ai le fuga o anthurium. I se ipu telē ma lautele, o "pepe" e masani lava ona fausiaina. A totoina se laau, e tatau ona totō le "fanau".

Fertilizing, fugalaau

O le Anthurium e fafaga i le tautotogo ma le taumafanafana. Fertilizers mo taʻaloga ma mea e fiafia i ai e talafeagai mo ia. Fafagaina faalua i le masina.

Tofiga

O le Anthurium e faʻalauteleina i le tele o auala. O le auala pito sili ona faigofie e fai ai lenei mea o le fesoasoani lea o "tamaiti" ma le vaevaega o laau totō. O ia faʻavae e mafai ona faia pe a faʻatulagaina i le tautotogo. O laau tetele e vaevaeina i se naifi malosi. Nofoaga faʻasalalauina eletise i le malala eletise. O laau vavae ese ua tuu i ni ipu eseese. Vai suavai lelei. Faatasi ai ma le tele o susu, o le a matua faigata lava mo i latou ona maua aʻa.

E mafai ona e aʻafia se fasi 'au ma se laʻau ma aʻa. O le aʻa o le a vave maua aʻa.

I nisi tulaga, o le anthurium o loʻo faʻaleleia e fatu. Ae o lenei faiga e fai si faigata, e faigata ona faia i le fale. I aso muamua o le fugalaau, o laau e paʻu le fugalaau. Ina ia maua mai le eleelea, e tele taimi e faʻaalu ai le fulufulu mamoe i luga o le pulu. O taunuuga lelei e mafai ona ausia e ala i le felafolafoaiga i luga o le lua o le tele o laau i totonu o se ulo. Malu le fugalaau 2-3 taimi mo ni nai aso, ma faatalitali mo le faʻaalia o vine i luga o le paʻu. E manaʻomia le 9-12 masina e faʻamaina ai le fua.

I le fufuluina muamua o fua o fatu mai le pulupulu, ua totoina i totonu o se ulo. Afai e te misia le taimi, o le a leiloa le germination. I le tuʻuina o fatu i luga o le eleele, e tatau ona tosoina i le eleele ma fufuluina mai se fagu moli. E tatau ona tuu i totonu o se tamai fale-moli meaʻai ma laau. O pine muamua e aliaʻe i le 1-2 vaiaso.

A oʻo mai se laʻau moni lona lua, ona toto lea o laau. A maeʻa le lua masina, ona toe fai lea o le taualumaga. O fualaau e iai le 5-6 laulaau e mafai ona tuʻuina i totonu o ipu eseese. Faatasi ai ma lenei metotia o le ola ae, e fuga mai le anthurium i le tolu tausaga.

E tatau ona e iloa

Anthurium e tasi le vaega. I le faagasologa o le tuputupu aʻe, o lau laʻau pito i lalo e mate, o laulaau fou e fai i luga. Ona o lenei mea, ua le toe maua ai e le laau lona apili. Ina ia toe faafoi se fugalaau i le teuteu, e tatau ona toe faʻafouina. Ina ia faia lenei mea, vavae ese ma aʻa le pito i luga.

Ituaiga o Anthurium ma ata ma igoa

Anthurium o le aiga o Aroid. O lona lauʻeleʻele o le faʻalavelave faʻavaomalo o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. E tusa ma le 500 ituaiga o lenei laau matagofie e taʻua o le fugalaau susulu. Faatasi ai ma i latou o mutia e masani lava, vaʻa, epiphytes ma lithophytes.

I le fale, e le faigata ona maua le anthurium. O vailaʻau faʻapitoa e tupu tele lava i luga o faʻamalama.

Anthurium Andre

O le taatele i totonu o anthuriums. Na manumalo o ia i loto o le tele o fai togalaau, aua e susulu manaia mo le toeitiiti atoa le 12 masina o le tausaga. Fugalaau o le ofoofogia o le matagofie o loʻo i luga o ni uumi uumi. E ese a latou lanu. E i ai ni faʻataʻitaʻiga ma le mumu, lanu paepae, lilac, piniki, fugalaau fugalaau. Na mafai e tagata faʻatoʻa faiva ona faʻatoʻaga ituaiga faʻatasi ma laumei lanumeamata ma le uliuli. Ina ia saʻo, ona manatu lea o le anthurium e le o se fugalaau, ae o se ufiufi, i tafatafa ane o se fugalaau i luga o le pulu. A maeʻa le taimi vavalalata, ona liua lea o le uila pupula i se lau lanu meamata.

Anthurium Scherzer

Leai se lauiloa i totonu o le potu aganuu Anthurium Scherzer. O lona uiga masani o le siosiomaga faataamilosaga o le lautele. O lenei meaola e susulu matagofie foi. Luga o fugalaau e moli, mumu, paepae. E i ai laau e iai ni laʻau vavalalata.

Anthurium Crystal

Laʻau laʻau laʻau tetele laititi ma le laititi ma le vave tupu. O ona laʻau e foliga mai i le fatu ma vavaeʻesea e vela vevela e pei o le mamanu i oloa tioata.

Anthurium Multi-Dissected

O le mea lenei e fai ma laulaʻau tamatamailima. O le matagofie o Anthurium o se laau laʻau ma vela paʻepaʻe i luga o laʻau lanu meamata lanumeamata.