Laʻau

Faʻataʻotoina fanua o le togalaau, togalaau togalaau ma laʻau

O se aganuʻu le tuʻuina atu o le itiiti ifo o le taimi i le faʻaleleia o togalaau fanua nai lo le totoina ma le tausia o laau toto. O le faʻaalia o lau teritori o le fale e mafai ona tele ni mea e mafai ona faʻamatalaina e uiga i lē e ona le fale. O le taimi e te nofo ai i totonu o le togalaau, faʻaogaina laupapa, nofoa, gazebos, auala o togalaau - o nei mea uma o le a faʻaleleia lelei ai lau 'upega tafaʻilagi.

O le togalaau o se nofoaga lelei e malolo ai. E ui o le galueina o togalaau e tele taimi e manaʻomia ai le tele o taumafaiga, taimi ma tupe, o se taunuuga, o le tau e faʻaleagaina e se fua maualuga ma, o le mea moni, o se uiga lelei ma lelei. E le gata i lea, o le faʻaogaina o fanua o se togalaau o se galuega i le ea fou, o lona uiga o se auala sili e sola ese ai mai faafitauli o le aai i aso uma.

I le tautotogo, a maeʻa le taumalulu, o le togalaau e manaʻomia le tausiga faʻapitoa. I le faʻaleleia atili o le poloka o togalaau i ou lava lima, e tatau ona e faʻamamā, faʻasese meafaigaluega o le togalaau, iloilo le tikeri o le faaleagaina o le fale o le fale ma togalaau mai i nifo maamaa o manulele. O le tautotogo e sili ona lelei le faʻaogaina o le togalaau ma le fale, ina ia oʻo i le taumafanafana uma ia fiafia i fua oa latou taumafaiga.

Le masini o togalaau i totonu o le atunuu i ou lava lima

E sili le auai i le faʻatulagaina o togalaau faʻatoʻaga pe a faia ni auala "i se taimi le tumau" lea e faia ai le taʻaloga i luga o le saite.

Ae ui i lea, e mafai ona taʻitaʻia oe e le fuafuaga ma faia ni ala e manaʻomia ai lenei mea e le mamanu filifilia o le saite. I soo se tulaga, o le ala autu o le mea lea e tau mai le faitotoa i le fale o le togalaau, e tatau ona matua lautele e mafai e tagata e lua ona faasalalauina. O le masini tulei i le atunuu e le tau saʻo. E moni lenei mea mo le teritori lata ane. O auala e mafai ona vaapiapi, ma e le tau faʻafesoʻotaʻi mea i le mamao aupito mamao. I se isi itu, pe a faʻaogaina le togalaau i ou lava lima, e mafai ona uila auala, o se lautele e na o se togalaau togafiti e fetaui ma i latou, ma le mea e le manaomia ai le auala, o le auala e mafai ona matua vavalalata lava.

Vaavaai i ata o le faʻaogaina o le togalaau: o le foliga, lautele ma le numera o auala e mafai ona iai. E faʻaaoga foi lenei mea i mea faʻapipiʻi. O auala e mafai ona faʻamalosi, paʻu i piliki, maʻa poʻo ni mea teuteu teuteu faʻapitoa, faʻapea foi laupapa, oneone, omea. Pe a faʻapipiʻi auala, e tatau ona tuʻuina atu le faʻasaga (saʻo poʻo le faʻafefe) ma pito umi. A leai, pe a uma le timu, o le a tumau pea le vai i luga o ala, faʻamalo le puipui ma fatuina mea e faʻalavelave ai pe a alu. O le faʻafefetega masani e masani lava 2-5 cm i le mita le lautele, umi - 2 cm i le mita.

Ina ia mafai ona tumau le auala mo se taimi umi ma le mafua ai ni faafitauli e le tatau ai, fai se faavae o kalave (e oo i le 10 cm le mafiafia) ma le oneone (mafiafia le 5-7 cm) mo soo se lapisi filifilia, ma tuu i totonu o se alavai papau na eliina i le lautele o le auala, pamu lelei . I luga o sea faavae, e mafai ona e tuʻuina le sima, piliki, faʻapipiʻi.

Pe a faʻapipiʻi togalaau togavao ma ou lava lima e aunoa ma se faavae, e tatau ona ufiufi ma faʻapipiʻi le eleele. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina le palapala eleele lelei pito i luga luga mo le totoina.

O le ala autu i luga o le 'upega tafailagi, pe a manaʻomia, e teuteuina i se tuaoi o le a maua ai se foliga maeʻa. Pe a faʻapipiʻi se tuaoi o le togalaau, e mafai ona e faʻaaogaina piliki mumu, faʻapipiʻi saʻo pe i luga o le tulimanu. Faʻamasinoga, e pei o laʻei, e faʻapipiʻi mai i mea eseese: maʻa, sima poloka, laupapa, tila, palasitika.


E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o le faʻaleleia o oe-o-oe o le togalaau aina e masani lava ona faia e tusa ai ma le tofo o tagata e ona le fanua.

Le masini o le faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma le faʻapipiʻiina o se tapuni

O le tele o laau totogo e masani ona ola vave, ulu mai i fugalaau fugalaau, laufanua ma ala. O le mea lea, o le faasologa o le totoina o loʻo solia, o nisi fugalaau e fefiloi ma isi. O nisi taimi e foliga muamua ma matagofie, ae o le tele lava o fai togalaau e fuafua ma le totoa le totoina o le ita, aua o le loto gatasi ma le foliga i totonu o le togalaau ua malepelepe. Ina ia aloese mai na faafitauli ma faatapulaa le vaega o le tuputupu ae o laau o le a fesoasoani i le faapipii mo le togalaau. O lenei mea e fai i le palasitisi, e mafai ona lautele lautele (mai le 10 i le 90 cm), umi (mai le 10 i le 50 mita) ma ituaiga uma o lanu.

Pe a faʻaputuina se togalaau ma o latou lava lima, latou te masani ona faʻaaoga le lipine sili ona taugofie i le lanumeamata po o le uliuli, ae mafai ona e mauaina se lipine mo soʻo se mea: toso piniki, samasama, enaena, paʻepaʻe, ma isi mea faapena.

O le mea autu o le a oʻo i le taimi, o le a le maeʻa pe faʻaumatia le lipine. E le pei o laupapa, e le faʻapogisaina le palasima ma e le pala, e le malepe pei o maʻa poʻo piliki. O le mea lea, o paʻu ua faia i le palasitini e umi lava - o le a latou faʻauʻu ia le itiiti ifo ma le 10 tausaga i le faʻatulagaina lelei ma le tausiga.


O le pepa palasitika e fesuisuiai: e mafai ona faʻaaogaina e faia ai le taamilosaga lapotopoto, tafatolu, taimane fugalaau, e le afaina. E faigofie lenei mea pe afai e le tele tele le 'upega tafailagi, i lenei tulaga e mafai ona e tuʻuina ni fugalaau fugalaau, ma tuʻuina atu ia i latou se foliga le lelei.

E leai se mea e sili ona lelei i le mea e sili ona lelei i le teuteuina o maʻa.


Faʻalogo lelei i le ata: Mo le faʻaleleia atili o le togalaau, e mafai ona e faʻaogaina ai le galu, faʻasolo ma le faapipii faʻamau. I le taimi lava e tasi, o le a sili atu ona itiiti le tau o le paʻu o le palama i le piliki poʻo le laupapa laupapa, ma e sili atu le faigofie ona faʻaeʻe. E le gata i lea, o le pepa palasitika e mafai ona faigofie ona aveesea pe a manaʻomia ma toe faʻaleleia i se isi nofoaga, ma tuʻuina atu i ai se foliga fou. O se mea telē e sili atu i le palasitika - o le faʻaleleia o le siosiomaga, e le suia le microflora o le palapala ma e le faʻalavelaveina ai le ea ma le fesuiaiga o le susu.

O le tautotogo o le a mafai ai ona e talisapaia uma tulaga lelei o palasitina. Agavale mo le taumalulu i lalo o le kiona, latou te le maumau le foliga ma e le pala, lea e masani ona tupu i laupapa laupapa. O le fanua, faʻatapulaʻaina ma siitia i luga o le fesoasoani o se paʻu o le paopao, e sili atu le vevela i lalo o le malamalama o le la i le amataga o le tautotogo. O se fesoasoani sili lea mo le tuputupu ae o fugalaau totogo muamua. E le gata i lea, o le aʻa e faʻaleleia lelei i laau totō.

Atonu e te manao e taumafai e fatu ni moega fugalaau eseese, aua e ese le matagofie. O se pepa faʻatautaia palasitika - mea sili ona lelei mo lenei mea. E taua tele, o laau i totonu o moega fugalaau o le a le ulu atu i fafo o le lipine, ma o le avanoa i vao o le a faigata i totonu.

E masani ona faʻaaogaina e le tele o fai togalaau le mulumulu. E sili ona aoga mo laau fua i totonu o le togalaau. Faʻaaogāina o se laupepa lautele, e faigofie ona iloa le vaʻaiga i le laau e manaʻomia ona mulimulitaʻi.

Ma afai e te filifili e faatulaga le teritori poʻo auala faatasi ai ma le fesoasoani o mea tetele (mea teuteu keke, kalaupapa, iliili), ma o iinei o le a oʻo mai ai le mea e laveaʻi ai - o le a sili atu le lelei mo le faʻaaogaina o le faʻamatuu.

O le faʻapipiʻiina o se tapuni tapena e faigofie lava ona tutoatasi. E taua le muamua tusia se ata manino o le a faʻapipiʻi ai le tuaoi, fuafua po o le a le foliga ma le tele o le ai ai.

Aʻo leʻi amataina le galuega, siaki o le faʻamau o le saʻo ma le uumi, ma ia saunia se uʻamea uʻamea poʻo fao fagu. O se vaega o le lipine ua tanumia i totonu o le eleele, ma tuua ai le lautele talafeagai o le tuaoi i luga ae o le fogaeleele.

O se lipine lautele e toetoe lava a sili atu ona lelei mo le faʻapipiʻi i moega fugalaau. Afai oe puipuia taligalu i le mea faapipii, tuu le mea faapipii i totonu o le eleele i le loloto e mafai ai, aua o aʻa o perennials e umi ma malosi.

Ae o le faatausiusiuga o le tuaoi e tatau ona maualuga lona maualuga e puipuia ai laau mai le malulu i le taumalulu ma le soloia o le eleele i timuga i le tautoulu.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata o le totoina o le togalaau, e mafai ona vave fausia se fugalaau lanu eseese mai le tapuni. Mo lenei mea, o le ogatotonu pito i luga o le moega fugalaau e faia mai le lipine lautele, ua sasaaina le eleele i totonu. I luga o se lipine lapoa, ua faapipiiina se lipine vaapiapi, ma o le tele o taimi o le tele o pito i luga e tatau ona i totonu o le moega fugalaau.

O le paʻu paʻu e faigofie ona faʻamamā i le vai mai se pulupulu. E mafai ona sola mai luga o le mamafa, o le mea lea e fautuaina ai e aua le laa i luga, aua le tuʻu paʻu mamafa ma isi mea faitino. Mo le taumalulu e sili atu le ufiufi o le tuaoi i se ata.

Faʻaleleia o le togalaau, tuafale ma le togalaau: se ata, pe faapefea ona fai se mutia

O le vao i totonu o le atunuu e mafai ona faʻatulagaina tutoatasi. O se lanu lanumeamata susulu o le a teuteu ai lau 'upega tafaʻilagi ma avea ma punavai o le faamaualuga. Muamua e tatau ona e filifilia se nofoaga mo le vao, fuafua lona tele, foliga ma le faamoemoega. Afai o lenei mea teuteu, laʻau o le "sauniga", ona sili atu lea ona faʻaaogaina se faʻafefiloi faʻapitoa o fualaʻau vaapiapi, pe a fai o se laʻau lea mo faafiafiaga ma taaloga, ona fautuaina lea e faʻaoga se faʻafefeteina-laufanua, lea e sili atu ona puipuia i le solia, o se fatu.

Atonu e laʻititi le laʻau. E fautuaina le faʻapipiʻi o moega fugalaau poʻo fugalaau i tafatafa o ona itu, ae le o le ogatotonu, fautuaina e faʻaaoga mea e maualalo mo togalaau fugalaau. O laau teuteu teuteu e faataamilo i le nofoaga atoa po o se vaega o le nofoaga o le mutia, mo se faataitaiga, o laau o le teuteuina, o le a foliga manaia. E mafai ona totoina nisi o popo i le ogatotonu o le mutia, ae vagana ai pe a fai o lenei laulau ma teuteuina ma tausia ma le alofa ma le alofa e le solia faʻafuasei e soo se tasi. Mo le totoina i luga o le mutia, daffodils, crocuses, hionodoxes, daisies, ma isi mea e talafeagai. O foliga o le mutia e tatau ona tutusa ma le ituaiga o isi laau i luga o lau 'upega tafaʻilagi. O se fuafuaga mo le mutia e tatau ona saunia muamua, sili atu i le tautoulu. Laʻau vao e manaʻomia ai le tamaoaiga, lava le susu-ma le manava manaia le eletise. O luga o le 'upega tafaʻilagi e tatau ona lalagaina ina ia leai ni tui ma ni faʻafitauli. E mafai ona faʻafeiloaʻi se pito i lalo: o se lanu e sili atu le natura, ae le gata i lea, o le vai e le faʻafefe i ai.

Afai o le eria e gaogao, e muamua ona tatau ona tafe: ia eli se malologa pe a ma le 40 cm, taatia maʻa maʻa, tamai maʻa, piliki mumu mumu fefiloi ma le oneone oneone ma se vaega e tusa ma le 20-25 cm. Toto le mea faʻafefe, ufiufi i le eleele, faʻafefiloi muamua ia te ia ma le humus. Ona faʻavasegaina lea o le pito i luga ma le mama. A maeʻa lenei mea, e ufiufi le vaega i se ata uliuli ma le agavale seia oʻo i le tautotogo.

Afai e te le maua le avanoa e saunia ai le saite i le tautoulu, fai ia Aperila pe a uma le malulu. Faatali 2 vaiaso mo le eleele e faamautu, ma i le amataga o Me, e mafai ona e amata totoina vao. A o leʻi lūlūina le galue, aveese aʻa o vao vao uma mai le fasi fanua ma faʻaaogā faʻamalositisi. Afai o le palapala o le aisa, e mafai ona e faʻaopopo le fafie fafie. E sili ona lelei le faʻaleleia i le timu ma le toʻa. O fatu e tatau ona faʻafefiloi ma le oneone i tutusa tutusa - o le a faʻaleleia ai le tulaga tutusa o le totoina. Afai e tele le vao, e sili atu le totoina e faʻaaoga ai se fatu fatu.

Pe a faʻaleleia fanua i se vao, o fatu uma e fuafua mo le totoina e vaevaeina i le afa. O le tasi afa e luluina le mutia atoa i le itu umi, o le lona lua i le itu i tua. O fatu e tanumia i le eleele e le sili atu i le 2 cm. O gaioiga uma i luga o le mutia e tatau ona faia aʻo tu i luga o le laupapa poʻo se fasi plywood mafiafia, ina ia leai ni togalaau mai vae i luga o le eleele. A maeʻa ona totōina, faʻapipiʻiina le eleele i se taʻavale, ona faʻamamaina lea ma le faʻaeteete e faʻaoga ai se fusi, ae e le tatau ona faʻapipiʻi puddles i le 'upega tafailagi. Pe a ma le 2 vaiaso, o le a aliaʻe pine muamua.

Lawn care e aofia ai le fausiaina ma le faʻafefe. O le lauulu muamua e selesele pe a tupu le mutia e sili atu ma le 5 cm le maualuga. O le masina muamua, seʻia oʻo ina lelei le aʻa, e lelei tele le le savali i luga o le mutia.

Afai e te vaavaaia e le aunoa le vao i le vaitau o le tau vevela, ma i le tautotogo ao lei amataina, faatino se paʻu papaʻu ma se rake, muamua muamua i luga o le saite, ona sosoo ai lea, o le vao o le a fiafia ia te oe ma au malo ma le atoatoa o ona foliga ma lanu.

Afai ei ai ni mea afu i luga o le mutia, e mafai ona toe totoina nei vaega, o le mea lea pe ae faatau ni fatu e te manaʻomia e ave i se itu.

Vaavaai i le ata pe faʻapefea ona e faia se laʻau i totonu o le atunuʻu ma ou lava lima e malamalama atili ai i le tekonolosi o meafaigaluega:



O le mea e fai-e-oe lava ia faafiafiaga i le togalaau ma le atunuu (faʻatasi ai ma le ata)

Ina ia mafai ona avea le fale o le taumafanafana ma nofoaga e malolo moni ai, e tatau ona e fatufatuaʻi i lona alualu i luma. Aʻo leʻi filifilia se 'upega tafaʻilagi lea o le ai ai se vaega o faafiafiaga i totonu o le togalaau poʻo totonu o le atunuu, e tatau ona e filifili i mea e te manaʻo i ai muamua. Afai e te fiafia i le nofo toatasi po o le taimi paganoa i totonu o se aiga vaapiapi, o lea i lea tulaga, o se nofoaga faafiafia i le loloto o le fale mafanafana, e natia mai le prying mata, i totonu o laufanua, e talafeagai. Afai e te fiafia e malolo i totonu o se kamupani tele, ona tatau lea ona lapoa tele le vaega o faafiafiaga ma nofo i se nofoaga avanoa, i le mamao e mafai ai mai fualaau aina.

Vaavaai i le ata o le vaega o faafiafiaga i le togalaau: fugalaau fugalaau, fugalaau fugalaau, mea teuteu teuteu e foliga mai i tafatafa ane:

DIY gazebo faʻatulagaina i lea laasaga ma lea laasaga: pe faʻapefea ona fausia se puipui mai se laau

Pe a totoina se togalaau, latou te masani ona fausia gasebos i luga o nofoaga. I aso vevela vevela, o le togalaau e puipuia ai oe mai le vevela o le la, ma i luga o se ao puaoa e mafai ona e lafi mai le timu i lalo o lona taualuga - o le nofoaga saʻo lea mo se malologa lelei.

Ae e te leʻi fausiaina se vavae laupapa mai ou lava lima, e tatau ona e teuina muamua mea uma e manaʻomia (o le a manaʻomia se faʻataʻitaʻiga mo kamuta) ma mea e faʻaaogaina.

O lea la, ae e te leʻi fausiaina se gasebo mai se laau, e tatau ona e faʻatau: laupapa 5 X 5 cm, umi 0.6 m - 16 pcs .; laupapa 20 X 20 cm 2.5 mita le umi - 8 pcs .; laupapa 3.5 X 3.5 cm, umi 1.5 m - 8 pcs .; laupapa 2 x 2 cm 0.6 mita le umi - 14 pcs .; laupapa 1 X 5 cm, umi 1 m - 84-90 pcs .; laupapa 1 x 15 cm, uumi 1.5 m - 30-32 pcs .; siaki 1 × 2 cm; pulumu susu; laupapa laupapa; 60 fa uumi fao; fao 30 mm le umi; sikuea 30 mm le umi; sikuea 75 mm le umi; koluma mafolafola; piliki; oneone; sima; laumei vaitafe.

Faitau ma le faaeteete le auala e fausia ai se laupapa laupapa i ou lava lima i lea laasaga ma lea laasaga, ma mulimuli manino i faatonuga.



Vaega 1 Fai se faavae i se ituaiga o le octagon masani, faʻaaoga mo nei sima sima, faia puipui o piliki. Aʻo galue i totonu o tulimanu, faʻapea foʻi ma le mea o loʻo iai i luma o le puipui, eli ma sima 8 laʻau e faʻaaoga ai le 20 x 20 cm laupapa 2.5 mita le umi. Siaki le laina i luga o le laina i luga o le laina. O le vaega pito i luga o fagu e tatau ona 1.8-2 mita le umi. Fai le mea pito i luga mai le 5 × 5 cm laupapa. O le a maua ai le malosi i le fausaga. Faʻaaogā sikuea pe a manaʻomia.

Vaega 2. Faatumu le faavae ma le faavaa o le gasebo. I le faia o lenei mea, ia faapipii faʻamau faʻamau i se pito o le 5 × 5 cm i luga o le faʻaoga e faʻaaoga ai fao 60 mm le umi. Fausia le fola e ala i le faʻapipiʻiina o laupapa laulau-ma-togitogi i faʻamau faʻamau ma fao. Mo se faʻavaa e faia i le 2 X 2 cm laupapa ma le 1 X 5 cm laupapa, ia faia ni sikuea se 7 ma le maualuga o le 1 mita ma le lautele e tutusa ma le umi o le tasi itu o le faavae (o se taʻalo). Faʻaaogā faʻamau uʻamea, faʻapipiʻi i totonu o nofoaga saʻo i valu laupepa. Mo le faʻaogaina umi o vaega laupapa i le taimi e faʻapipiʻi ai se vaʻai ma ou lava lima, e mafai ona e faʻaogaina ni sikulima nai lo fao.

Vaega 3. Faʻamau i luga o laʻau, mo lenei mea, ia saunia muamua le 3.5 X 3.5 cm faʻamafana ma 1 x 2 cm ala. Afai e talafeagai, oti i nofoaga saʻo. O le taofiga e tatau ona faia i laupapa ma se lautele o le 15 cm. Fai ni tipi i nofoaga saʻo.

Faʻaaogā tile vaivai e faʻapipiʻi le taualuga. Teuteu le pito i luga o le fale ma le 1 × 2 cm slats, ia gaugauina i se auala e faia ai se mamanu.

Auala e fausia ai se togalaau aina i ou lava lima

O se nofoa feaveai o le a avea ma se vaega taua o le nofoaga malolo. O lona gaosiga e maua ai le avanoa tele mo le faʻatinoga o manatu sili ona le mafaufauina, aua o lenei fasi mea totino o mea totino e mafai ona faia i ni sitaili eseese. O le tua e mafai ona faʻapitoa pe tuusaʻo, faʻasalalau pe faʻaauauina pea.

O le nofoa nofoa e mafai ona i luga o le lua pe fa vae, i le foliga - faʻavave, saʻo, faʻalelei, ma isi. E le mafaitaulia filifiliga mo mamanu.

Ae e te leʻi fausiaina se togalaau, mafaufau pe o fea o le a tuʻu ai. Afai e te seti se nofoa i se tulimanu filemu filemu, lata i se vaituloto pe siomia foi e fugalaau fugalaau fugalaau, o le a avea ma nofoaga sili o le nofo toatasi ma le malologa, lea e mafai ona e faʻaaluina ai nai minute manaia na o oe lava pe a maeʻa se galuega "mafanafana" i moega.

A e leʻi faia se nofoa i ou lava lima, e tatau ona e faʻatau: se pa 40 x 40 mm 0.9 mita le umi - 1 pc .; pefu 40 x 40 mm, uumi 1.6 m - 1 pc .; pefu 40 x 60 mm, uumi 3 m - 1 pc .; 20 x 40 mm laupapa 0.9 mita le umi - 1 pc .; nofoa (mai le pepa plywood) 2 x 40 x 100 cm - 1 pc .; toe auiliili mai (plywood sheet) 2 x 12 x 100 cm - 1 pc .; laupapa 20 x 20 mm, uumi 0.8 m - 1 pc .; sikuea 16 mm le umi; sikuea 32 mm le umi (mo le faʻasaʻoina o nofoa ma pito i tua); kelu; varnish.

Faitau ma le faʻaeteete le auala e fausia ai se nofoa i totonu o le atunuu, ma e mafai ona e faigaluega.



Vaega 1 Muamua, ia faia vae vae, lea o le a avea ma faamamafa o le nofoa. Ina ia faia lenei mea, e faʻaaoga ai se hacksaw, se pa 40 x 40 mm 1.6 mita le umi, tipi i le afa. E tatau ona e mauaina ni vaega se lua ma se umi o le 0.8 m. Faailoga le nofoaga o le tootoo mo ata tusi, ona maeʻa ai lea o vaega maeʻa i le nusipepa. Fai pito i luma o le 40 x 40 mm pa 0.9 mita le umi, e muamua ona tipi muamua le afa. Iloilo le nofoaga o togalaau ua faamoemoe mo le auai i le tupu. Laʻu vaega ma siapepa.

Vaega 2. Vaʻai 40 x 60 mm collet mai le laʻau. Faʻasaga le 'au ma le oneone i vaega. I nofoaga lauiloa i luga o vae, faia ni togi. I le faʻaaogaina o le "laulaufaiva-ma-laina", faʻafesoʻotaʻi vae ma vae o le nofoa. E mafai ona e faʻaaoga le kelu i le galuega. Faʻamalosia le faʻavae nofoa e faʻaaoga ai tulimanu: tipi ese mai se 20 x 20 mm laupapa. Ina ia faia lenei mea, vaai i le 4 sikuea 15 cm le umi, ona fai lea o se tipi mai le pito i luga o le 45 °. Faapipii i latou i le kelu.

Vaega 3. Faʻaaoga mata ma kelu, faʻapipiʻi le tua i tua ma le nofoa i le vaega. Afai e manaʻo ai, ia tipi le pito i luga o le 20 x 40 mm paʻu 0.9 mita le umi, ona tuʻu lea i le nofoaga saʻo. O le oloa maeʻa e mafai ona vaneina.

Auala e faia ai se togalaau e faia i laupapa ma ou lava lima

Swing o se tasi o ituaiga sili ona pele o mea manaia mo tagata matutua ma tamaiti.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se fesuiaiga, e mafai ona e aoaoina mea faigaluega. Mo le faʻaogagofie, o le fesuiaiga ua faʻapipiʻiina ma ni faʻaoga faapitoa. E mafai ona e faia ni faʻapipiʻi sauniuni ma vaneina poʻo ata o manu, laau toto, vine poʻo fualaau aina e tipi ese mai le plywood - o le a sili atu ona malie le tietie!

Ae e te leʻi faia se fuga mai se laau ma ou lava lima, faʻatau: se uumi 3 x 3 cm le umi e manaʻomia; laupapa 12 X 12 cm, umi 1 m - 2 pcs .; laupapa 12 x 12 cm, umi 3 m - 2 pi .; laupapa 12 x 12 cm 0.7 mita le umi - 4 pcs .; se peameni e 7 x 7 cm o le umi manaʻomia (i luga o le lautele o le fusi) - 3 pcs .; laupapa 7 x 20 cm, umi 0.9 m - 8 pcs .; laupapa 2 x 3 cm o le umi manaʻomia - 25-28 pcs .; paipa uʻamea ma le maualuga o le 2 cm ma le umi o le 70-80 cm - 3 pcs .; apa uʻamea 2.5 cm lautele ma 1 mita le umi - 3 pcs. pulumu susu; fausaga uʻamea; sikuea 80 mm le umi; fao 40 mm le umi; maʻa; tau lava; varnish; sima; laʻau o le vaitafe, oneone.

E faʻapefea ona fai se pine laupapa i ou lava lima i lea laasaga ma lea laasaga

Faitau ma le faaeteete le auala e fai ai se laupapa laupapa i ou lava lima i lea laasaga ma lea laasaga, ma mulimuli i faatonuga ina ia saogalemu le fausiaina o le fale.



Vaega 1 O le laasaga muamua i le auala e fai ai se fuga mai se laau o le faʻatumu lea o se fausaga laupapa. Fai se satauro e faʻaaoga ai le peʻa 12 x 12 cm 3 m le umi ma le peam 12 x 12 cm 1 m le umi Ina ia faʻamalosia le uʻamea faʻasolosolo, ia faʻaogaina ni faʻamau se lua e faʻamau ai ni mea se lua mai le laʻau ma se koluse 12 x 12 cm 0.7 mita le umi. faia le tulaga i le auala lava e tasi. Faʻamau meaʻai ua maeʻa i totonu o vaieli na muaʻi faʻamauina ma se loloto e tusa ma le 0.5 mita. O pito o le laupapa e tatau ona faʻaaogaina i le bitumen, ona afifiina lea o le taualuga. Faaaoga le sima e faʻamalosi ai le fusi. Siaki le laina o le faʻaoga e faʻaaoga ai se laina laupepa.

Vaega 2. O le laasaga lona lua, le auala e faia ai se faʻaoga laupapa - o le faʻaogaina o le faʻavaa mai le pito i lalo. I le pito i tua o le laʻau, ia tipi le 7 x 7 cm i totonu o le laau. O le a avea ma Mauerlat. Faapipii le peʻa 7 x 7 cm i le pito i luga o fagu e faʻaaoga ai le "laulaufaiva-ma-laina" auala. Mai le 7 x 20 cm le uumi 0.9 mita le umi, fai ni vaega se 8. Oti tipi i totonu o pito mo le faʻapipiʻiina o nei vaega i luga o le laʻau ma Mauerlat. Faʻamau i lalo. Faʻapipiʻi sooga ma sikuea 80 mm. Faatumu le lau i luga o le pito i lalo. Faʻaaogaina mai le 3 X 3 cm faʻamalosi. Ufiufi le taualuga o le fusi i taʻaloga.

Vaega 3. Le tolu vaega, pe faʻapefea ona faia se togalaau mai se laau ma ou lava lima - faia se nofoa. Ina ia faia lenei mea, talotalo faʻamau e tolu i le diamita o le 2 cm ma le umi o le 70-80 cm i le maualuga o le 120 °, ona faʻatumu lea o le nofoa nofoa e ala i le faʻaogaina o paipa faʻasolo i fasi uʻamea e tolu ma se umi e tusa ma le 1 m. pepa. Faapipii i latou i totonu o fagu e faʻaaoga ai fao 40 mm le umi ma nati, faʻamalo le ulu o le ulu na tautau i totonu o le fafie.
Fai ni pu aʻo leʻi tosoina i totonu o sikulima. O lo latou loloto e le tatau ona sili atu ma le afa afa o le sikulima. Faʻaofi se fao i totonu o le lua, faʻalemu lemu i totonu. Vili sikilima ma se sikulipili. I le taimi o taotoga, ia mautinoa o loʻo i totonu o sikuea se tulaga saʻo.

Vaega 4. Faapipii le nofoa i luga o le pou. Ina ia faia lenei mea, faapipii filifili i pito o tapuni pito i fafo, e pei foi o pine. Faʻapipiʻi le uʻamea i le ufiufi laupapa, faʻapipiʻi i vavae faʻavae faapitoa. Faapipii le sulu i luga o le mea lalaga laau. Fai le faʻapipiʻiina o le tau.

Faʻamau pito o filifili i vavaevaevae. Ua faia lenei mea ina ia mafai ona faigofie ona aveese pe a talafeagai. Varnish le vaega laupapa o le nofoa faʻailoga.