Laʻau

Delphinium totoina ma tausia i le avanoa avanoa e toe faʻaleleia le faʻaleleia

Delphinium o se laau o le aiga o Ranunculaceae. I lo matou atunuu e taʻua o le fern poʻo le nusipepa. O le ituaiga e aofia ai le 450 ituaiga o fugalaau taʻitasi ma fugalaau. O le numera o laau taʻitasi tausaga e laiti - na o le 40 ituaiga meaola.

O le laufanua o le delphinium o le itu i saute o Asia, ma o nisi o meaola e tupu i totonu o mauga mauga o aferika. I totonu o ituaiga taʻitasi, o le Field ma Ajax e masani ona tupu.

Eseese ma ituaiga

Fafaga o le delphinium ola i le latalata i le 2 mita. Inflorescences e faigofie, vaʻa, paʻepaʻe, piniki, lanumoana poʻo le lilac. E lua lanu eseese e fafagaina.

Ajax Delphinium o ituaiga o meaola e maua ona o le faʻavasegaina o Delphiniums of dubious and Oriental. E mafai ona ola e maualuga atu i le mita, ae o le tele lava o le tuputupu ae o tagata taitoatasi e maualalo. O fugalaau e pei o se taliga e eseese lanu, e aofia ai: lanu mumu, lanumoana, paʻepaʻe ma isi.

E tele ituaiga eseese o lenei ituaiga, mo se faataitaiga, Faiva.

O le tele o ituaiga ituaiga o le delreninium o le ituaiga o meaola Dolphinium Maualuga ma lapisi tele. Faʻafetai i le sopoia, o faifaʻatasi na mafai ona ausia taunuʻuga o le matua i le numera o ituaiga ma le paolo o mea faʻaleagaina.

E sili ona lauiloa sili, Niu Sila ma faʻapipiʻi toto.

Eseese o le Vaega Niu Sila fafaga lata mai nei. E maualuga le maualuga i le lua mita, lapoa, e masani ona faʻaluaina, fugalaau. O nei ituaiga o ola e ola i frosts ma faʻamaʻi, ma ola ai umi - o lea na vave ai ona avea ma se tasi oa latou ituaiga lauiloa.

Eseesega: lagi la, lanu meamata, lanu lanumoana, suamalie fiafia.

Scottish delphiniums o nei ituaiga laau ua totoina fualaau tetele, lea e tuu ai le tele o petals.

E faigofie tele le ola o kulupu Sikotilani, ma maua ai le maualuga o le ola. O la latou faʻaiuga autu o le faʻasaoina o uiga eseese pe a lūlū fatu.

Eseesega: uila o le taeao, masina masina, loloto lanu piniki.

Delphinium tulaʻi ma tausi

O le totōina ma le tausiga o le dolini e faigata tele. E tatau ona e amata mai le nofoaga e galue ai. E tatau ona malamalama lelei i le taeao ae le afaina e le matagi, i se faaopoopoga, e le mafai ona e totoina fugalaau i luga o se fasi fanua, a leai o le eleele o le a fasiotia lau fugalaau.

O le fua faʻatatau o le mulumulu lea o le eleele pe a uma ona toto. E pei o mulch, peat or humus e faʻaaoga. O le ola o se laau i le tasi nofoaga e tusa ma le ono tausaga. Pasefika o le Pasefika e itiiti ifo - e tusa ma le tolu tausaga.

A maeʻa le taimi lenei, e manaʻomia ona vaeluaina ma totoina le vao. O se mea taua o le nonoa o laʻau i le lagolago, aua e mamafa tele ma e mafai ona paʻu i lalo o latou mamafa pe mai le matagi.

Faʻatoʻa totoina fatu fatu

O le tuputupu ae o se mea e sili ona lelei mai le fatu, o le, e ui lava e laitiiti se taimi e alu ai, ae o se galuega manaia, faafetai lea e mafai ona e maua ai ni tagata malolosi.

O le mea autu i le teuina o fatu o le teuina lea i totonu o se mea malulu, susu, fai mai, i totonu o se pusaaisa. A le o lena, o le a le toe maua le faʻamaʻi.

Mo le mauaina o fatu maualuga o le delphinium, e tatau ona e naʻo ni nai fualaau sefululua i le pito i lalo o le eleele e teu ai ma ia mautinoa o le a le paʻu le fatu mai ia i latou, talu ai e vave lava ona salalau le toto i le totoina o le tagata lava ia, ma o le fua o le fatu o le fatu e maualuga.

Tui fatu i le faaiuga o le taumalulu. A o lei faia lenei mea, e togafitia i latou i se vaifofo o le manganese mo le faʻaaogaina. E mafai foi ona faia i le fungicide. A maeʻa ona gaosia, ona fufulu lea o le meaʻai ma tuu i totonu o se vaifofo o le epin (2 drops per 100 ml) i le aso. A maeʻa nei faʻatonuga, faʻagogo le fatu i sina mea e aloese ai mai le tafe.

Delphinium primer

O le eleele Delphinium e faia mai le solo, togalaau aina, faapalaga ma le oneone. E tasi le afa vaega o Sand, ma o mea uma na totoe ile vaega. A maeʻa ona faʻafefiloi, faʻapipiʻi le masini. Ina ia faateleina le vavae ese o le eleele, ia faaopoopo le perlite i ai.

E le gata i lea, pe a uma ona fefiloi, e vevela le eleele i totonu o se vai vai e fufulu mai fatu o isi laau totō ma pulou. Ma, o koneteina mo le totōina ua tumu i lenei mea ma ua tuʻu ai fatu. I luga latou sa sulu i se fasi manifinifi, e le sili atu nai lo le 3 mm, o le meaʻai.

I le isi itu, o loʻo faʻapipiʻi ipu i vai malulu malulu ma ufiufi i le tioata ma se lanu uliuli, talu ai o le a faʻaleleia atili fatu pe a pogisa.

O le vevela e talafeagai mo fatu e tupu aʻe e tusa ma le 15 ° C. O nisi taimi e tafe le eleele ma faʻamaʻalo le totoina, ma aua nei galo e aveese le condensate.

A maeʻa le germination, faʻatali mo le totogo e fai ai se pea o laulaau moni. A maeʻa lenei mea, e mafai ona totogo ni vao i ni pusa eseese. A oʻo ina totoina fatu, e le mafai e luga o le maualuga o le thermometer ona maualuga i luga atu o le 20 ° C.

E tatau ona e faʻafeinuina fua o laau, a leai o le a pauu le toto ma se "lanu uliuli" ma o le a le aoga e teu ai.

I le amataga o Me, e manaomia ona amata le masani o laau laiti i le la ma le ea fou. E tasi le masina ma le 15 aso ao le i totoina, e tatau ona e faʻapalapala le mea "Agricola", ae ia mautinoa e le paʻi le oloa i le laʻau.

Delphinium totoina ma tausiga i fafo

O le totoina o laau i le eleele palapala ua fautuaina pe a le toe i totonu le pusa le lapisi o le dolini, ma o le ae mautinoa o le a le toe foi le kiona.

Ina ia totoina se delphinium, e tatau ona eli lua i le loloto o le 50 cm ma le lautele o le 40. O le afa o se pakete o le faapalaga e tuu i pu taitasi. O ni nai sipuni o laʻei faʻapitoa ma se ipu uʻamea o loʻo faʻafefiloi ma le palapala.

Ua tuu le laau i totonu o se lua, ua ufitia i le palapala, faapipiiina ma faasusu. I le aʻa atoatoa, o le fatuga e ufiufi i se fagu, ma i le amataga o le tuputupu ae o le fugalaau, ua aveeseina.

Pe a oʻo atu i le sefululima senetimita, e manaʻomia ona e faʻafefiloi i le povi paʻu (o se pakete fagu / 10 pakete vai). O le saite, e pei ona taʻua i le amataga, e mulimulitaʻi.

Pe a tupu le togavao i le 25 cm, ona teuteu lea: e oo i le 5 togi o totoe i luga o le tagata e toatasi. E tatau ona e tipi vaivai i totonu.

Faʻapenaina o le delphinium e ala i le oti

O lālā e le o gaogao ma vavae ese ma se aʻa e faʻaaogaina mo le tipi. O le nofoaga na tipi e palu i le malala ma pipii i oneone ua faʻafefiloi ma le peat. I le isi itu, o le ufiufi e ufiufi i le suauʻu manogi ma faʻatali mo se masina ma le afa seʻia oʻo i le aʻafia. Ma pe a mavae le isi 15 aso, o le a mafai ona faʻapipiʻi le laau toto i le eleele palapala.

A oʻo ina ola le vao o le delphinium i le afa mita, latou te manaʻomia le faia o lagolago. E tolu maualuga (pe tusa ma le lua mita) laau e pipii i totonu o le eleele i autafa o le vao, lea e nonoa ai pupu. E sili atu le aua le faʻaogaina maea i lenei tulaga, talu ai o le a latou paʻu i lala; Faaaoga e nonoa se fasi ie. O le isi taimi, e tatau ona nonoa le laau pe a oʻo i le mita.

Faʻasaina o Dolphiniums

A o faagasolo le vaitau o le olaola lanumeamata, e manaʻomia e le dolini se tele o vai. I le vevela o le tau, o le suavai e tatau ona faia i aso uma e fitu mo se pea pakete vai mai le vaomatua. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, tatala le eleele ile tusa ma le tolu senetimita.

E le gata i lea, o nei laau toto e manaʻomia le fafagaina ao faia le faʻalavelave. Afai e agi le vevela i le taimi lenei, ona matou fautuaina lea, faaopoopo i le faʻafeinu, e faʻaopopo faʻamaʻi-phosphorus fertilizing (20g / pakete).

I le faaiuga o le fuga, e teuteuina fugalaau, e selesele fatu. A maeʻa lenei mea, o le a aliali mai ni aʻa fou, ma o le a toe tupu le fugalaau i le tautoulu.

Faʻafouina o le delphinium i le vaevaeina o le vao

I le va i le va o le fugalaau, o vavao tuai (lea ua uma le 4-5 tausaga) ua vavaeese ma totoina. Ua vaevaeina le rhizome ina ia tumau pea le toe faʻaleleia o kulupu, o le a faʻaaogaina ai le paʻu i le fafie.

O le mea lea, o le a mafai ona e faʻateleina le meaʻai e ala i le vaevaeina o le togavao i taimi uma i nai tausaga uma.

I le tautoulu, a maeʻa le fugalaau, ma le lau o le lau, e tipiina le vavae o le laau, ma tuu pe a ma le 35 cm.

I le tulaga lautele, o nei laau totō e malulu, ae afai o le taumalulu e tu i fafo e aunoa ma le kiona, ona lelei lea ona ufiufi le nofoaga i vaovao.

Faʻafuaseʻi faʻafefete ma faʻamafanafana e i ai foi se aafiaga leaga i luga o le dolini. Latou te taʻitaʻia ai le susu i le palapala ma aʻa amata ona pala. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona sasaa le afa o pakete oneone i le pito i lalo o le pu i le taimi o le tulaueleele, lea e alu ai le tele o le susu ile eleele.