O le togalaau

Kruknek scrooge - sikuea gau

O nisi tagata fai togalaau latou te manatu o le suauu vao e pei o le zucchini, o isi e tau i le pauka, ma e lelei uma, aua, e pei o le zucchini, o lenei laau toto o le ituaiga Pumpkin ordinary (Cucurbita pepo).

Zucchini (po o le paukini) Kruknek Scrooge na aumai i Rusia i le amataga o le 19 seneturi, ae o lea e mafai ona maua i totonu o togalaau togalaau i le fiafia i fualaau aina fua. Mai le Igilisi, o le "crook" ua faaliliuina o se "ua nonoa", lea ua faamautuina e foliga o ona fua: e tutusa, peina-foliga poo le kalapu, e masani lava ona i ai se foliga e tutusa ma se ua le gaogao, e vaeluaina i le fugalaau. O nisi taimi o lenei laau ua na o le valaau C neck neck, poʻo Crookneck.

Zucchini Crookneek Scrooge © Jamain

Faʻamatalaga

Kruknek scrooge - Vaʻaia taʻitasi tausaga taʻitasi o le vao vao. O le togavao e oʻo i le 50 - 70 cm le maualuga. O totoga vevela e tutusa ma zucchini. E pupuu le 'au, e lelei le susu. Se laʻau laititi, laʻau, pentagonal. O lanu mumu lanu meamata e vaaia i luga o le laʻau. Fugalaau e leaga, tuulafoaiina, tele, samasama. Le lanu o le tamaititi e paʻepaʻe, moli, moli-samasama, lauulu lanu po o le kulimi, o le mafuʻe e mama, lamolemole poʻo sina puluʻu ma le pala. O le pulupulu e suamalie, kulimi poo le moli, mea manogi.

O fua o loʻo totoe i fatu e oʻo atu i se lapoa tele (e oʻo i le 5 kg). O fatu e tutusa ma laʻau paka, e sili atu le manaia, lanu enaena poʻo le kulimi i lanu. O le vailaʻau o loʻo felafoaʻi solo. O le togavao, o loʻo tupu, e maua mai ai ni fatu laʻititi lea na fausia ai le foliga muamua ma le tofo o le fua. Taumafa fua o le tusa ma le vaiaso le atinaʻe.

O le Zucchini Kruknek scrooge e taua o se laau totō: mai le 50 i le 60 aso e pasi mai le lulu i le seleselega muamua. O lenei mea totino e faʻapitoa tele ma thermophili i se tulaga sili atu nai lo zucchini poʻo squash. E le faʻafeiloaia e le tamaʻi vine o kruknek le malulu. I le tulaga o mea e 'ai le meaʻai, o le karupo e le maualalo i ona aiga.

Zucchini Crookneek Scrooge © "Sharib4d"

Tupulagaina zucchini Crookneek Scrooge

E tupu le vao i le auala tutusa e pei o le zucchini. O fatu e amata ona tupu i le vevela o + 13 ... 14 ° C, ma o le vevela sili ona lelei mo lo latou atinaʻe e + 25 ... 28 ° C. E oʻo lava i puluvaga pupuu, e mate le laau. E le taliaina e Crookneck ni fesuiaiga lelei i le vevela o le vevela. Faʻasolosolo ile tau malulu, o laulaau o le laau e paʻu, ma o le fausiaina o ovaries ua muta. O le eleele e fautuaina le malamalama, faʻafefiloi ma fugalaʻau, ma le maualalo o le vai. E le tatau ona e ola i luga o le moega, i le mea sa i ai fualaau faisua mai le aiga pumpkin.

Lauina o fatu

O fatu mo laau toto ua totoina i le faaiuga o Aperila - amataga o Me, ao le i luluina, fautuaina e salu fatu i se vaifofo o se stimulator tuputupu aʻe (mo se faataitaiga, zircon poo epin). E mafai ona e faʻaogaina ipu o peat e faʻaalu i le humus mo lenei mea. O nisi o fai togalaau e faʻamalosi muamua fatu aʻo lei toto i le eleele, tuu i luga o le auala, i totonu o le fale i se faamalama matala poʻo totonu o le pusaaisa.

Toto ma tausi

I le taimi o le totoina i luga o moega, o laau e tatau ona tusa ma le 30 i le 35 aso le matutua, e oʻo mai i le taimi nei o le a latou faia ni laupepa 2-3 i le lanumeamata lanumoana ma se laumei puupuu, ma o le aʻa e fetaui ma le pusa na totō ai.

O le taimi muamua e sili ona ufiufi ai moega i se ata tifaga e faʻalautele i luga o arcs uʻamea (mo le 20 i le 25 aso). I le lumanaʻi, o le mea moni, o loʻo momotu ma vele moega. E taua tele le fafagaina i latou i le vai mafanafana e aloese mai faʻamaʻi laau. Fafagaina le fautuaina i vaiaso taʻitasi. Laʻau leaga ma lau paʻu ua vavae ese mai le vao mamago, e aunoa ma le aveeseina o ovaries.

Zucchini Kruknek Scrooge © Eunice "Sleepyneko"

Mea aoga

Aiseā e faʻapitoa ai le zucchini kruknek scrooge? Muamua, e matua fua tele, ma lona lua, e mafai ona 'aina faʻatasi. O le aano o se laau talavou e suamalie, ma o se meaʻai lelei. Faatasi ai ma le faʻamalosi, e mafai ona e faia salalami, faʻapitoa tapenapena fale. E fautuaina ina ia faʻaaogaina i fualaau faʻasoifua ma meaʻai mo le faʻamaʻi o le cardiovascular ma faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract.

Tina falelelei e kukaina fua o Kruknek, stew, piko, masima, ma faasao. O kuka o fualaʻau aina e kuka i falaoʻo, faʻanoanoa i aano o manufasi poʻo fuālaau faisua, fuʻu, faʻamaʻi, faia le caviar, e falai falaoamata i paluga.

E pei o vailaau faʻamalositisi, o krukneeks e aoga mo tagata gasegase e maua i le atherosclerosis, o le fatu fatu fatu o maʻi fatu, faʻafitauli o le tino, ma le mamafa. E pei ona faʻamatalaina, ua fautuaina i latou mo faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular, anemia, faʻamaʻi tumau o le gastrointestinal tract and kidneys. Ona o le maualalo o le kalori, o fua e lelei tele mo se lisi meaai.