Laʻau

Faʻatupulaia o le potu ma le tausiga o le fale

E i ai le fiaselau ituaiga o vailaʻau o totonu. O se tasi o ituaiga e sili ona fiafia i ai o faifaatoaga o le mea muamua: o loʻo i ai fugalaau matagofie o lanu eseese, fuga mo se taimi umi ma e faigofie ona tausia. I le tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe le auala e ola ai ma tausia lenei fale.

Faʻamatalaga: faʻamatalaga lautele

O le Primrose e tusa ma le 500 ituaiga o laau o le aiga muamua. O lona igoa mai le taimi o le fugalaau: fugalaau e toetoe lava a maeʻa ona maeʻa le kiona. Wild o le mea muamua e tupu aʻe i le sone lau: i Europa, o le Alps, Asia ma Amerika i Matu. E mafai ona ola i totonu o ituaiga i totonu o soo se vaega o le lalolagi. E eseese i latou i lanu paʻepaʻe: o ona fugalaau e tupu aʻe i mea e tutupu i luga o le eleele, ma e lanu piniki, mumu, samasama, paʻepaʻe, lanumoana ma moli. O le maualuga o le vao e le sili atu i le 25-30 cm, o lau e eseese i se lanu lanumeamata matagofie.

I ituaiga eseese mo potu, o ituaiga nei e fetaui lelei:

  1. O le mea muamua e masani lava pe leai foi: e ese mai i laulaʻau ma fugalaau lanu mumu, lanu samasama ma le lanumoana.
  2. O le mea muamua o loʻo faʻamaluluina: o lona lauʻeleʻele o Saina. O se tausaga taʻitasi e oʻo atu i le maualuga o le 50 cm le umi. O loʻo i ai laulaʻau paʻu e oo i le 20 cm le umi ma o se manogi manaia. O le taimi vavalalata e pa'ū i le afa lona lua o le taumalulu.
  3. O le mea muamua e ese mai le uiga: e masani mai Saina, e oʻo atu i le afa mita le maualuga. Ua lapotopoto, lafo i lalo laulaau ma fugalaau o lanu piniki, mumu ma le lanumoana. O nisi vailaʻau e le afaina ma e le faʻafefe ai allergies.
  4. Saina muamua: e ola e oʻo i le 30 cm, o laʻau e mafai ona oʻo i le 15 cm, fugalaau - 4 cm. Mo le faʻalauteleina o tausaga, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o se taimi faʻasolosolo faʻaogaina i lea taimi i lea tausaga.
  5. Primrose Kyuza: e iai foliga o le fatu e foliga mai e paʻepaʻe paʻepaʻe, o manogi manaia ma fugalaau lanu samasama.

Tulafono faʻavae tausi

Faʻavae tausiga fale lea e faigofie ma faigofie, e manaʻomia pea le usitaia o tulafono faʻapitoa.

  • O le laau e manaomia ai se susulu, ae le o tumu i le susulu o le la - o fenua i sisifo ma matu e talafeagai lelei pe a leai ni kopi.
  • O le potu e le tatau ona vevela - mo muamua, o le vevela sili ona lelei e 16-20 tikeri. E mafai ona e maua le tele o fuālaʻau i se mea maualalo - e le sili atu ma le 16 tikeri. I le taimi o le fuga, o le vevela e tatau ona faʻaitiitia i lalo - e oo atu i le 12-14 tikeri.
  • I le avea ai o se eleele, e lelei le faʻaaogaina o se faʻafefiloi o vaega tutusa o peat, oneone ma laʻau, e mafai foi ona e faaopoopo le suauu. E talafeagai le tuʻuina atu o le alavai lelei, a leai o le a faʻavaivai le vai.
  • E tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia, pei o le eleele e magoto, ae le aoga le sasaʻaina o le vai i luga o lau, a leai o le a amata ona pala. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e vavaeese atoa ai le togavao, ae e le mafai ona e popole i le malulu o le ea - e faigofie lava ona faʻafeiloaʻi e le mea muamua.
  • E manaʻomia le fafaga tasi o le fugalaau i le 2 vaiaso. E taua le manatuaina o le fafagaina e mafai ona faia pe a maeʻa le fauina o fugalaau, a leai o le a lafoina e le laau lona malosi atoa i le tuputupu ae o laulaau, ma o le a faatuai ona totogo.
  • I le avea ai o se tausiga, e fautuaina e faʻaaoga soo lava lau lau ma fugalaau mamago, ma fufulu otaota.

Suʻeina o mea muamua

Faletalimalo rimula manaʻomia le faʻatulagaga masani i le tausaga i le faaiuga o le fuga. E manaʻomia se tulaga i nisi o vaega:

  1. Liliuina o se maupuepue ma se fatuga, ua toso ese ma le faaeteete le laau, taumafai e aua le faaleagaina aʻa;
  2. O aʻa o le amataga e iloiloina ma le totoa ma aveese mea ua faaleagaina pe faamaʻi ina ia puipuia ai mai le mai;
  3. O se aofaiga tele o le lalolagi ua saunia e liligiina i totonu o se ipu tele;
  4. Ona amataina ai lea o le mea muamua ma ufiufi i lalo ile eleele, e pisi ai;
  5. I le iuga, o le eleele ua nutimomoia laitiiti.

Vaaiga

I le taimi o le faʻasalaga, o le primrose e faʻapipiʻiina i tulaga sili atu ona lelei e faʻavavevave ai lo latou alualu i luma ma le atinaʻega. O le e mafai ai e oe ona vave fugalaau, ae i le taimi lava e tasi o loʻo i ai se faʻapuʻupuʻuga o aʻa ma aʻa, ma o le mea lea o le a manaʻomia ai e le fugalaau se umi - e oʻo atu i le 2 tausaga - toe faʻaleleia ma malolo. Mo le priming use garden primrose, lea e silia ma le 2 tausaga.

  • Aʻo leʻi faʻamaisaina, o le a faʻataʻapeʻaina muamua popo ma, faatasi ai ma le palapala o loʻo pipii atu i aʻa, ua tuʻuina atu i totonu o koneteina.
  • E teuina i potu malulu i le vevela e le sili atu ma le 8 tikeri, e le faʻafefeina: i lalo o le mafanafana, o le a amata ona ola malosi, ma fuga, i se isi itu, o le a faʻagesegese ma oʻo mai i se taimi mulimuli ane.
  • Ma, i le faaiuga o Ianuari, ua tuʻuina atu pusa i totonu o se potu susulu ma ua maualuga le vevela, ae e le sili atu i le +18 tikeri, aʻo faʻagesegese le susu.
  • Faatasi ai ma lenei metotia, o le totogo e amata i le amataga o le tautotogo. E tele taimi e faʻaaoga ai le faʻasalalauga e maua ai fugalaau muamua i le aso 8 Mati.
  • A maeʻa ona toto, e tatau ona faʻafeiloaʻi le mea muamua i se mea malulu, susulu ma faʻafeinu i taimi uma. A mavae le 1-3 tausaga, e mafai ona toe faʻaaogaina mo le faʻasalalau.

Tofiga

O le tuputupu ae i le potu e mafai ona tupu i ni auala se tolu.: fatu, vaevaega ma vavae. Mai le taimi o le totōina e oʻo i le vaʻa, a itiiti ifo ma le ono masina le pasi.

Fatu

O se metotia masani lea e masani ona faʻaaogaina mo le tuputupu ae o ituaiga taʻitasi. Faʻalagolago i le ituaiga filifilia o fatu e totoina i taimi eseese: masani lava o le ogatotonu o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. Mo lenei auala, o le faʻafefiloi o le tutusa o le tele o laupapa ma le oneone e faʻaaogaina. O fatu e mafai ona aoina i tausaga taʻitasi mai primroses ua faʻatau pe faʻatau.

Faʻavae



  1. E faʻamaʻape fatu i luga o le fogaeleele, faʻafeinu tele i le vai ma ufiufi i le tioata e fatu ai se gaosia o le greenhouse.
  2. A maeʻa lena, ona faʻafeiloaʻi lea o le fagu i se nofoaga malulu ma susulu mo le 1.5-2 vaiaso.
  3. A oʻo mai le tupu muamua, e mafai ona aveese le ipu tioata, ae sili ona lelei le taofi o le ipu i le maualalo o le vevela.
  4. O vaiinu e faʻafefe i le masina, e vevela ma totoina ao latou tuputupu aʻe.
  5. A maeʻa le 3 masina, e sili atu le malolosi o tagata nonofo i ni ipu laiti. Pe a latou tutupu ae, toe totoina i ni ipu tele.

Laʻau

E mafai ona faʻaaogaina itu e lua mo lenei filifiliga. Manaomia saunia se tamai fagu muamua ma sasaa peat ma se vaega o oneone e tusa ma le 2 cm le loloto i totonu.

  • I le mea muamua, ua vavae ese le petiole ma se lau ma se fatugaʻo. O le laupepa e tipi i le afa, o le laina tipi e tatau ona faʻamafola, e aunoa ma ni totoa.
  • Petiole ua totō i le eleele i le loloto o le 1 cm ile maualuga ma faʻafeinu.
  • E tatau ona faʻamamā le ipu i totonu o se potu malulu, faʻavaitaimi i lea taimi ma lea taimi.
  • A maeʻa pe tusa ma le 3 masina, pe a oʻo le aʻa o le aʻa ma 3-4 laulaau e aliali mai i luga, ona totoina lea i totonu o se ipu tele. E pei o le palapala e faʻaaogaina ai le paluga o le 4 vaega o fanua faʻasalaga, 2 vaega o le humus ma le 1 le oneone.

Vaevaega

O le metotia e faʻaaogaina pe a maeʻa le fuga o le potu. Uluai amataga ua faamamaina le laau i se nofoaga pogisa ma faʻainuina e le aunoa. E mafai ona e vaevaeina pe a amata amata ona tupu malosi malosi.

  1. O le mea muamua e aveesea mai fafo o le ulo e pei o loʻo suia ma aʻa na suʻeina.
  2. Ona vaevaeina lea o le vaomatua i le 2-3 vaega, ia totō taitasi ua totōina i ni pusa eseese ma faʻafeinu.
  3. E ufiufi i le tioata manino ma faʻamamaina i se potu malulu ma le tele o le malamalama. O lenei mea e tatau ona fatuina ai se taʻele.
  4. I ni nai aso mulimuli ane, pe a totogo laau ma amata ona faasolosolo malie, ona totoina lea i totonu o ipu tetele. E tele ni faʻatagaga e mafai ona manaʻomia pe afai e leʻi saʻo le filifilia o pusa.
  5. A maeʻa suiga taʻitasi, e tatau ona aveese lau lau vevela, faʻapea foʻi ma le fafagaina o le meaʻai i afa uma masina ma faʻamalaʻau.

Faʻailoga faʻamaʻi

E pei lava o soʻo se mea totō, o le mea muamua o loʻo i totonu, tausiga ile lea e le gata ina faʻafeinu vai masani, e mafai ona maʻi pe osofaia e meaola faalafua. E faigofie le faʻatusatusaina e nisi o faailoga i fafo:

  • Afai o laʻau e amata ona pala, o le mafuaʻaga o le maualuga o le susu poʻo le susu;
  • Afai o le samasama ma le mago, o le faafitauli atonu o le a vevela tele, sili atu felauaiga poʻo vai;
  • Afai e le vave fuga pe vave faʻafefeteina ma faʻafefe fugalaau, e aoga le siakiina o le vevela o le ea (e le tatau ona sili atu ma le 16 tikeri);
  • I totonu o iniseti, e masani lava ona afaina ai le mea muamua i aphids, sovils ma spider mites, o le pipii e maua mai faamaʻi. O le mea mulimuli e faaalia ia lava i foliga o le lanu enaena i luga o laulaʻau, lea e ufiufi i le pusa. Ina ia faʻaumatia ia mea, e tatau ona e faʻamaʻe atoa lau laulaʻau ma fufulu le meaʻai i se vaifofo o Fundazole poʻo Topsin.

E taua

E tatau ona manatuaina o lau o le primrose o mea oona, ma e mafai ona mafua ai le ita ma allergies. I le maeʻaina o le fugalaau, e tatau ona fufuluina lelei ou lima, galue i ai e tatau ona faia i totigilima. E le fautuaina le laau e tuu i le vasega pepe, ina ia le tosoina e le pepe le fugalaau i lona gutu ma e le oona.

Faaiuga

Faʻavae o le fugalaau e le lelei le fale e le afaina ai tagata e ona. E aʻafia aʻa i se malulu ma e fiafia ia te oe i fugalaau matagofie mo se taimi umi.