Fale taumafanafana

Malosiaga malosi o Lankaran acacia

O le matagofie o se fale tifaga e le masani ai o loʻo faʻaalia i lanu o le uluai fomu. O le Lankaran acacia e lauiloa mo ona faʻaogaina i foliga o piniki piniki o filaments uumi uumi. O le laau e taʻua o le Crimean mimosa, silk albitsia, acacia o Constantinople. O se laau e sili atu le taua i le taimi e tasi ina ia mafai ai ona manatua e le aunoa se pale matagofie ma fusi uila.

Tufatufaina

O se laau e le masani ai na lauiloa i Europa faafetai i le Italian Filippo del Albizzi, o le na aumaia se togavao mai Constantinople. Silk acacia Lankaran ua salalau lautele i le tele o itulagi:

  • Asia i Sasae - Saina, South Korea, Iapani;
  • Asia i luma - Turkey, Iran, Azerbaijan;
  • atunuu o le atunuʻu Initia.

E toatele e manatu i le taulaga o Lankaran i Azerbaijan e avea ma nofoaga fanau o le faʻaleleia. Faʻafefe o le tau, vaomatua matutu, eleele malulu, mauga papaʻe - o se matagofie faʻalelei e aʻafia i soo se mea.

O le tulaga autu mo le tuputupu ae o se mafanafana o le tau, o mea o le palapala e le taua tele.

O se laau vevela e teuteu sikuea, paka, avanoa avanoa. O le teritori o le taulaga ua teuteuina i se pulou pupula, e faʻaleleia i nofoaga o faafiafiaga i fafo. Mai le lakaina Lankaran acacia i Crimea, Armenia, Georgia, Iukureini faia auala atoa.

Faʻamatalaga

O le laau vavalalata ma se vaitau toto mai Iuni ia Oketopa. E lua ituaiga o laau autu:

  1. O se laau. I le matala o le eleele, e tupu ai le seleselega i se pusa malosi e oo atu i le 9-15 mita le maualuga ma le pale faamalu 5-7 m lautele. O le atinae e manaomia ai se avanoa tele, o lea o le a le mafai ai ona e vaai i le acacia i greenhouses poo luga o patios.
  2. Laʻau. O fusi faʻapitoa laiti e tumau ai le foliga teuteu o se mea masani. Toto i totonu, i le fale.

Lankaran acacia e maua ai le manulele allergenic i le taimi o le fugalaau. O lenei vaega e tatau ona mafaufauina i le faʻaleleia o totonu.

O laʻau lauiloa o le laau e aofia ai le tele o sea, lea e tuʻuina atu ai i le pale se avanoa tatala. O le pito i luga o petals e lanu uliuli i le lanu, o le vaega pito i lalo e sili ona mama. I le po po o le vevela vevela, o laulaau e gagau ma tuu.

O le fuga mai o Lankaran acacia e avea o se vaitaimi vavalalata mai ia Me ia Oketopa. Paʻu suamalie o lanu malulu, mai le kulimi i le lilac, e ufiufi ai le ulu o laau i le faitau afe. Mo nei fugalaau matagofie o filo silika, o le manogi manogi, o le alofa tele albitsia. O fua o le laau o fatu pi ua tumu i fatu o 7-9 fasi.

O le malosi o le malulu o le Lankaran acacia e maualalo ona o le aʻa o le aʻa. O pulu malulu e mafai ona faʻaumatia ai laau. I se mafanafana o le tau, o le silk alicia e ola i le 100 tausaga. O suiga faalenatura e faasolosolo malie ona faapuupuu le olaga, pe a mavae le 30 tausaga, o le matua o le laau e tupu.

Totoina ma le tausiga

O se nofoaga talafeagai e totoina ai se nofoaga lelei i le auala. Lankaran acacia e le taliaina le ata lafoia. Totoina i le tautotogo e faia i totonu o le eleele lafulemu faatasi ai ma se faʻafefiloi o le lime. O se laau lata i le fale poʻo totonu o le togalaau o le a faʻatumu ai le fanua i le mafanafana.

E fautuaina le totoina o alalaʻau i eleele vevela, i le mamao e 1.7-2 m mai laau lata ane.

Mo Lankaran acacia, totoina ma tausia e manaomia i tulaga o le maualuga o le suamalie.

Toe faia le toe gaosia

  • fatu
  • aʻa aʻa
  • toso.

O le metotia o fatu o le sili lea ona taugofie. A o lei totoina, e sasaa fatu i vai vevela mo le tele o itula. Ona totoina lea e aunoa ma le malosi e loloto i le eleele. O nisi taimi o fatu e afifi i moss susu o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa mo le 2 masina aʻo lei totoina.

Ua seleseleina aʻa ma vele ese. Ae le o laau uma e maua mai i lenei auala.

O laʻau e talafeagai mo laau i fafo ma fualaau aina. E tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 3 oso i luga o le ata. E tusa lava pe leai se mea, e aʻafia aʻa.

Fertilizing ma faʻamaʻi faʻamalositino e naʻo le taimi o le tuputupu ae e fai i le tausaga lona lua. E tatau ona iai le vai mafanafana lelei, faʻamago mai le eleele e le tatau ona faʻatagaina. I le taumalulu, o le faʻamaluina o le Lankaran acacia e toetoe lava a le manaʻomia. O le teu i totonu o se fagu e manaʻomia ai le faʻaleleia lelei. Atonu e seasea ona selesele. O le teuteuina o lala tuai ma maʻi ua faia muamua pe ua uma ona tupu.

O le laau e puipuia i faʻamaʻi ma le tele o faʻamaʻi. I totonu o le potu, ona o le vevela o le ea, e mafai ona aliali mai ai se moli vaʻaia, ma foliga mai o se ata tusi. O le aveesea o mafuaaga e fesoasoani e fofo ai le maʻi.

Talosaga

Silk acacia - o se vailaʻau togafitiga, o loʻo lisiina i le falemaʻi. O le tumu i minerale, o suauu taua e mafai ai e oe ona faʻaaoga se punaoa faalenatura mo le togafitiga o le radiculitis, veins varicose, maʻi inflammatory. E masani ona faʻaaogaina i le vaega o le cosmetology i le tau faasaga i le paʻu o le paʻu.

Lankaran acacia e aoga e le gata i tagata, ae faapena foi i isi laau. O le eleele lea e tupu ai le albitsia e tumu i le nitrogen, lea e faʻaleleia ai le eleele.

O foliga vaaia, o le le mautonu ma le taua o le fugalaau albitsia e tatalaina ai loto o le au fai togalaau ma tagata masani oe talisapaia ia ata siliki i fale o le taulaga.