Fale taumafanafana

Eucalyptus shrub - o se tautaliga uʻamea po o se tautaliga wolf

O le vao ma le laʻau, o loʻo tuʻufaʻatasia i totonu o Euonymus, e masani ona masani ai le toʻatele o tagata Rusia ma tagata o isi atunuu o le lalolagi. Laʻau ma laau laiti e le maua ni fua suamalie. E le gata i lea, o latou vaega lanu meamata uma e aofia ai mea faʻamalosi e ono lamatia ai tagata ma isi mamanu, o lea e mafai ai e laau toto ona lamatia.

Ae o le tele o ituaiga e lua selau o loʻo ola malosi tagata. O le a le mafuaʻaga o le lauiloa o aganuu, ma o fea e maua ai?

Faʻapitoa o le vao laau

O le ituaiga o musika e tele ma eseese. I totonu o laau tetele e tele, e oʻo atu i le maualuga o le 9 mita, ma siiti 15-centimeter specimens. O se vaega o vao ma le amataga o le tautoulu o le a paʻu ai laʻau, ma o nisi o ituaiga e ave ese laulaau i lalo o le kiona. I le taimi lava e tasi, o sui uma lava o le ituaiga o mea taua, o le tele o ia mea ua latou maua le faʻaaogaina i nofoaga o fanua, paka, togalaau ma fale mafanafana, ma o nisi e fiafia i tagata e fiafia i meaʻai i totonu.

O le teuteuga sili o le musika o se laʻau e ese le matagofie ma fua muamua, lea e leai se isi ituaiga poʻo se aiga e tutusa ma.

O le aʻa o le musika

O togavao uma o euonymus, e tusa lava po o le a le ituaiga ituaiga latou te iai, o loʻo i ai ni aʻa aʻa. O aʻa e fesuiaʻi i itu eseese mai le aʻa e fesoasoani i le tuputupu ae o le laau e malosi ma maua ai meaai paleni i luga o vaitafe, i lalo ifo o lalo o laau tetele i luga o le tele o laufanua.

O le loloto o le rhizomes e tele lava ina faalagolago i le ituaiga ma le mamafa o palapala. E le pei o le tele o aganuu e lagona le le fiafia i le vavalalata o le vai o le eleele, pe, i se isi itu, o le vevela tele o le meaʻai, eurasculets na aʻoaʻo e faʻafetaui, lea na avea ma ki i la latou faʻalelei ma le faʻalelei.

Paranesi ma laulaau o le uonymus

O le vaega pito i luga o le euonymus ua faʻamaoniaina ma o loʻo ola pea i le vaitau o tausaga. I luga o paranesi matutua, sei vagana ai le lanu uliuli, uliuli po o le toetoe o le paʻu uliuli, o le tuputupu aʻe o le paʻu o ituaiga eseese ma le malosi e mafai ona vaaia i nisi ituaiga.

E lua laau totino e masani lava i le faʻataʻitaʻiga o laufanua o se faʻataʻitaʻiga.

  • I le ituaiga muamua, o le ufiufi e ufiufiina i pulu lapotopoto pe leai ni foliga e tutusa lelei ma paʻu. Faatasi ai ma le matua, o nei faatulagaga e tuputupu ae ma fusia, o le tuuina atu i lala o se vaaiga e le masani ai.
  • I luga o le faʻafefeteina o le vao, o le tuputupu aʻe o le paʻu e tafe i luga o le vaetogo, fai se ituaiga o lobes poʻo ni apaʻau, ma e oʻo lava ina faʻaleleia le matagofie o le aganuu i le taumalulu, pe a leai ni laʻau i luga o le vao.

O laʻau e ufiufi i laʻau lamolemole lamolemole, i le tele o tulaga e iai ni pito faʻamau ma tuʻu i le isi itu. O le tele o laulaau o le euofmus e fesuisuiai e fuafua i ituaiga eseese ma ituaiga olaga o le laau.

I le tele o ituaiga o laʻau, o le a sili atu le lautele, ma o le a sili ona manaia i se taimi o le a le maua ai e isi laau totō i luga o le saite le latou mea teuteuina. I le tau o le taumafanafana, e maua mai lanu lanu meamata uma o lanu piniki, apamemea, lanu violisi poʻo le lanu.

E masani ona iloga aloiafi o le Evergreen e ala i le lelei, e masani ona ufiufi pe lau o laau, lea e oʻo mai i le taumalulu e avea ma lanu mumu, lanu viole, poʻo le paʻu, ae le pa'ū.

I totonu o nei togalaau o loʻo i ai le tele o ituaiga ma ituaiga faʻatasi ma laʻau eseese, lea e faʻafefiloi ai le lanu lanumeamata masani ma le siliva, lanu samasama poʻo le paʻepaʻe.

Fugalaau ma fualaau o le oona

O laʻau e le naʻo le teuteuga o le laau o le faonymus. Afai o le tele o laau teuteu e tosina atu i ai o latou tosina mai, o lona uiga e le o sui o le Euousmus.

O fugalaau o musika, i soo se mea latou te ola ai, o se filifiliga, e laiti, e le mafaamatalaina ma maua ai se manogi le lelei. Corollas, e amata mai ia Me ia Iuni, i le maualuga e le sili atu i le 1-1.5 cm, e aofia ai le 4-5 petals, tutusa le numera o tamaitusi laiti ma pestle. Fugalaau e le o se tasi pe aoina i ni faʻaogaina o vaega 3-12. O le tele o elemene o le laau o ituaiga uma ia o iniseti laiti, e tosina mai i se "manogi" faapitoa ma fafaga i luga o kulupu e natia e le fugalaau.

A maeʻa le faʻafefeteina i le mea o se lauulu lauulu, lanumeamata poʻo le lanu enaena, o le a fausia se fualaau pusa. E oo atu ia Aokuso po o Setema, o fatu o loo i totonu e paʻu. Ma o fualaau oona e tautau mai se paranesi i luga o le ogalaau manifinifi, o loo valiina i lanu enaena mai le paʻepaʻe, samasama ma le piniki i le gaogao loloto. O le fausaga ma le lanu o pusa enoony e tulaga ese.

E leai se genus o loʻo i ai ituaiga fualaau 'aina, e faʻaopopo atu foi, o loʻo faʻaalia foi, faʻaalia i le lalolagi le lanu paʻu o loʻo pipii atu i totonu o le' 'ufiufi' paʻu.

O fua o le euonymus:

  • e mafai ona eseese i le tele ma le lanu;
  • i fafo na ufitia i vao tuitui, e pei o se fomaʻi Amerika;
  • maua ni apaau, e mafai ona faʻasalalau pe faʻasolosolo.

Lanu uliuli, mūmū mūmū po o le lanu enaena o se vaega pe pupuni atoa i totonu o le mafiafia o le mumu, moli poo le totoina o vine. Ma o ia, i lona itu, e tautau mai totonu o le fualaau matala. O se mamanu faʻalavelave ua mamanuina ina ia tosina atu ai i fatu o manulele o loʻo 'aʻai, susulu pei o fatu laau ma faʻasalalau fatu i mea mamao.

Ae e faigata tele mo tagata ona fiafia i fua o fua o le euonymus.

Ona o le maualuga o mea o le alkaloids e ulufale mai i le tino, o se mea suamalie ma le le fiafia e mafai ona mafua ai le gaʻo matuia faatasi ai ma uiga uma o loʻo aofia ai, e oo i le faoa faamalosi, leiloa o le mafaufau ma le toilalo o le fatu.

O fea e tupu ai le feoloaʻi?

I le faitauina o le faʻamatalaga o ituaiga eseese o siamu, e ono manatu ai le tasi o lenei tagata o le tolotolo, faatasi ai ma a latou meaola e le masani ai. Ae e le o lea. E mafai ona e maua ni sui o le genus euonymus i le togavao lata ane po o le pito i lalo o se vao vao.

E tusa ma le 20 ituaiga o lenei laau o tagata tagatanuu o le vaega ogatotonu i lo tatou atunuu ma i Europa. Ae o lenei mea o se vaega itiiti o ituaiga meaola eseese. E tusa ma le luaselau ituaiga o meaola, o le toʻatele o tagata mo le nofo tumau na filifilia nofoaga o Asia. E na o Saina lava ia, e 50 ituaiga o meaola na maua e le tupu i soʻo se mea i le lalolagi. O le tele o togavao vao o euonymus i le Rusia i Sisifo Mamao, Sakhalin, Iapani ma le Penitela Korea. O nisi o ituaiga e mai le Himalaya, oa latou laau totino tulaga ese o loo i luga o le konetineta o Amerika i Matu ma Ausetalia.

E le lelei, e faigofie ona fetuunai i le tuputupu aʻe o tulaga, o le faʻasuamalie o le euonymus mafiafia, e masani ona ola i le pito i lalo o vaomatua po o vaomatua, e mafai ona tupu i luga o faʻalavelave, faʻasalaga muamua ma tafega. O se mea e manaia ai, o nisi ituaiga o Europa ma Asia e foliga mai e malosi ma tetee, e tasi, i Amerika, na amata ona suia le fugalaau i lo latou masani masani. Ana leai le alualu i luma o se aganuu, o lona faʻalauteleina o le a avea ma se faafitauli ogaoga.

Le faʻaogaina o le faʻamaamilo i le faʻataʻitaʻiga

Mo le tele o seneturi na faʻaaoga e le tagata se laau, o le laau na maua ai igoa e tele ma igoa tauvalaau. I totonu o le Rusia i fafo, o vao ma fualaau matagofie e taua o mata o le Atua, pine povi po o le pefu. Ae i sisifo, e lata ane i le togavao, o loʻo i ai isi igoa - o se mea e le mafai ona faʻaaogaina, sela ma se togavao.

E ui lava i le eseesega i faʻatusatusaga ma ata, o se mea e tasi na mafua ai ona latou - o foliga vaaia e le masani ai laulaau o Euonymus ma ona fua. O le musika na avea ma se mea e le mafaamatalaina ona o le tutusa o le pale lanumumu-lanu moli ma le mumū i le matagi. E le gata i lea, ua aloaia le laau o se faailoga o le Peresipeteriane Ekalesia i Aialani mo le silia ma le 200 tausaga. O tagata nofomau o Kanata ma le Iunaite Setete o loʻo faʻaaloalo ia te ia, i le mea o loʻo ola ai le lala laau mai le taimi o tagata muamua na nofoia.

O lau laʻau e le masani ai ma fua o le laau afifi na mafua ai se tagata e faʻaaoga lenei aganuu masani i le faʻaogaina o fanua.

Talu ai ona o le alualu i luga o le totogo o laau, teuteu ma le le lelei, o laau o lenei ituaiga e faaaoga e fausia ai puipui ma tuaoi.

O laʻau mūmū o laʻau mumu tetele e lelei mo:

  • natia mai prying eyes farm buildings;
  • avea ma faavaa o pa;
  • liliu atu i le ogatotonu o le tuufaatasiga o laʻau vaovao lalo ifo;
  • ia totoina i lalo o laau toto;
  • faʻamalosi le tafe ma puipuia le vanu mai le ola.

O ia togalaau e faigofie ona fesuisuiai ma e mafai ona liua i ni laau matagofie.

Evergreen - o se sailiga moni mo le au faifaatoaga oe mananao e ausia le taamilosaga ile tausaga atoa.

I le faaopoopo atu i le mea moni e tumau pea le lau o le Euonymus i luga o le eletise, vao laiti, laititi, ma le tele o ituaiga o laʻau e maua ai avanoa lautele mo le faʻaaogaina o manatu i le ata.