Laʻau

Totoina o aʻa o le eustoma masani

E le o se mea e tupu mai ai o le eustoma o se tasi o laau lauiloa e sili ona lauiloa. O lona lalelei e mafai ona faʻamasinoina e lau lanu uliuli ma fugalaau fugalaau o foliga o le ulu, lea o loʻo i ai se paleni matagofie lanu. I taimi o le vavao, e masani ona i ai i lalo o lanu eseese ni lanu - lanu piniki, paʻepaʻe, lilac, lilac, e oʻo atu ile taʻi 7-8 cm. E sili atu le matagofie i le afa-fuga, pe a foliga mai o se rosa.

A oʻo ina tatala atoa le fugalaau o le eustoma, e foliga tutusa lava ma popopies. Ua lava le iloa o le eustoma e na o le tasi lava ona fuga mai ina ia i ai le manao o le fai togalaau e totoina i lana lava togalaau. Ma o le lafoaia o lenei taumafaiga e le aoga, ona o le tausiga o lenei laau e faigofie lava.

Faamatalaga o le eustoma

I le vaitau o le tuputupu ae, eustoma ituaiga pine malolosi 80-90 cm le umi. I le ogatotonu o le fana, na ia fausia ai le tele o paranesi malolosi, lea e fausia ai ni fala. O Eustoma na amata ona avea o se togalaau e le o se taimi ua leva. I le taimi muamua, sa na o se laau e ola ai i totonu. Ae ui i lea, mulimuli ane ua mafai ona totoina lenei fualaau aina i tulaga o le eleele.

I aso nei, i le fesoʻotaʻiga i le eustoma, o loʻo faʻaaogaina togafitiga e faʻaaogaina ai faatoaga e talafeagai i tausaga. O lona uiga taua o ia e tumau pea ona fuga mo se taimi umi, tusa lava pe tipi ma tuu i totonu o le vai. E foliga mai e sili atu lona matagofie i le vaitau o le vavao, pe a ia te ia ni mananaia matagofie ma umi. O nei foliga na fesoasoani i le salalau lautele o eustoma i Europa.

I le gasologa o tausaga ua tuanaʻi, ua mafai e le au faifaatoʻaga ona faʻatuina ituaiga eseese eseese e le tutusa uma i itu uma. O le mea lea, o fai togalaau e filifili e faʻatau fatu eustoma e manaʻomia ona manatua e iai mea uma ituaiga e lua o lenei laau:

  • lē faʻamalosia;
  • umi.

E faigofie ona mateina o le mea muamua e faamoemoe e ola i totonu ma luga o le faletupe. Ae o ituaiga eseese, e masani ona totoina i togalaau.

O lenei laau, lea e iloa e le toatele e pei o le lisianthus, e mafai ona faatupulaia e avea o se tausaga po o se lua tausaga. I le avea ai o se tulafono, o lenei faʻamatalaga e tuʻuina atu i luga o se taga o fatu. O le faʻatoʻaga o le eustoma, lea e aofia i le vaega o biennials, e le faʻamaunuʻuina i taimi uma. O le mea lea, mo le amataina o fai togalaau, o tausaga e sili ona lelei.

Vaai foliga sili terry eustoma fugalaau (lisianthus). E le manaʻomia ona e mafaufau e uiga i le paolo o fugalaau, aua e tusa lava po o le a le ituaiga, o le a foliga matagofie lava se laau i le vaitau o le vavao.

O le tele o lanu eseese, o nei fugalaau e masani lava ona oo atu i le lautele o le 6 cm. Eustoma sa avea o se nofoaga autu mo le fausiaina o ituaiga eseese o ituaiga e foliga tutusa i tagata uma vagana ai le paolo, lea e mafai ona sinasina, lanu piniki ma le paauli. O le tele o fai togalaau e masani ona olaola eustoma, lea e tele foi ona lelei.

Fanauina o fatu o eustoma

E masani lava mo le tupuina o lenei laau faʻaaoga fatu toto. O le vaeluaina o laau e le maua ai se lauiloa ona o le mea moni e le o manuia le mea na tupu. E mafua lenei mea i le mea moni o le solia o le aʻa e matua afaina ai le laau, pe a maeʻa e faigata tele ia te ia ona toe faʻaleleia. O se taunuuga, o lenei auala e tau atu i le oti o vaega uma o le laau. Mo lenei mafuaʻaga, afai e te manaʻo e faʻamautinoa e tuputupu ae eustoma i le fale, ona e faʻaaogaina lea o le auala e lūlū ai fatu.

Ae ui i lea, e le o mea uma e faigofie tele iinei. Muamua, e mafai ona tulaʻi mai faigata i le taimi o le germination o fatu. Ma o isi mea e le tatau ona avea ma faafitauli faapitoa. E mafai ona e totoina fatu e oʻo lava i le taumalulu, ia manatua o ia o le fuga o le eustoma e amata i le vaiaso lona 20. talu mai le foliga mai o tupu muamua. Aua le faatuai le lūlūina seia oʻo i le tautotogo, a leai o le a le mafai ona e faʻataunuʻuina i le amataga. Ina ia faʻatali mo taimi o foliga mai o fugalaau, ua fautuaina ia amata ona totoina fatu mai ia Novema e oo ia Fepuari.

A o lei totoina, e tatau ona saunia se vaega talafeagai o le faʻafefiloi palapala, lea e faʻaaogaina e pei o le peʻa ma le faʻaopoopoga o se vaega itiiti o le oneone ma le perlite. O lenei mea e iai le fale sili ona lafoaia ma e mafai ona maua ai le sili ona lelei o le susu.

E mafai foi ona e suia lenei paluga ma eleele faapitoa mo le senpolia. O ipu e le mafai ona faʻaaogaina e fautuaina e pei o se fagu sulu.

Fatu fatu tuʻu i luga o le palapala, a maeʻa lea e manaʻomia ona latou goto ifo i totonu. E tasi le ipu e ono 2-3 fatu. A uma ona lūlūina, faʻapipiʻiina le polyethylene i luga o ipu e tuʻuina atu ai le aʻafiaga o le kiona. A maeʻa lena mea, e tatau ona e onosaʻi ma faatalitali mo le o mai. Ina ia faatelevaveina le totoina o fatu, e tatau ona faatumauina le lelei o le vevela, lea e tatau ona iai i le va o le 20-25 tikeri. Pe a ausia lea tulaga, o le a amata ona tupu fatu i le lua vaiaso. Ae ui i lea, e tatau ona e saunia mo le mea moni o fatu e ola i le masina muamua o le a matua tuai lava.

Faʻasalaga ao le i ai fatu i lalo o le ata e le o manaʻomia, talu ai o loʻo tumau pea le malu. O le tausiga o fatu i lenei laasaga o le galueaiina e manaʻomia ai le leleina a itiiti mai e tasi i le vaiaso. O se taunuuga o le faʻaaogaina masani o le ea fou condensate o le a lafoai. I le taimi foi o lenei taotoga, e mafai ona e toe faʻamautinoaina ua lava le susu o laau laiti. Faʻailoga o le faʻamamago ese mai le palapala, e mafai ona e sasaa atu i se vai malamalama i luga o le pito o le ipu, ma ua uma ona ufiufi ipu i se ata tifaga.

Eustoma togafiti fatu

Vaʻaia ma le faʻaeteete totoga laau e talafeagai i masina muamua o le olaga. Aʻo tuputupu ae i totonu o fale, e masani ona latou faʻalauteleina, lea e mafai ona aloese mai i le fatuina o le moli. O lenei mea e mafai ai e oe ona fai se malamalama faʻasaga. E oʻo atu i le faaiuga o Fepuari, e mafai ona tuʻuina atu laau i le windowsill, o loʻo i le itu i saute. A amata ona mafanafana le la, o le a maua e le laau toto le vevela tele ma o le a tali atu i lenei mea ma le tuputupu ae malosi.

Puipuiga

Ina ia mafai ona malosi ma maloloina le toto o le Irish rose (eustoma), e tatau ona faia ni metotia e puipuia ai mai faamaʻi. Faʻatasi i le lua masina tauaveina le faagasologa ma se vaifofo o le baseazole, mo le sauniuniga lea e tatau ai ona ave le afa afa sipuni o le fualaau faasaina ma faʻaitiitia i le 0.5 lita o le vai. O se fuataga lelei e faʻateleina ai le tuputupu aʻe o fualaʻau e totoina ma Epin poʻo Zircon.

Faʻasao

Lua masina talu ona totoina, o le laau toto e oʻo atu i le setete fufulu i totonu o ipu taʻitasi. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona matua faʻaeteete iinei.

  • ina ia aua nei faamanualia laau, ua fautuaina e filifili fugalaau o le rose Irish ma se mea matagofie, lea e tatau ona faaaoga e pry laau laiti ma tuu atu i totonu o ipu. Ae ui i lea, muamua i ipu e te manaʻomia e faʻaaogaina ai penitala masani;
  • i le taimi o se paluga, e tatau ona faatulaga ia laau ina ia tanumia i laulaau;
  • ao leʻi totoina, e tatau ona faʻafefe le eleele. A maeʻa, e ufiufi laau i se ata tifaga ma tuʻuina atu ia i latou ni nai vaiaso mo le aʻafia.

E masani lava, o laau eustoma e tumau i le pi e aunoa ma ni taunuuga, o le mea lea, e le pine ae amata ona tupu.

Suiga o fugalaau

I le tautotogo, o fualaau o Irish na totoina fugalaau e matua tele, o lea e mafai ai ona e mafaufau e uiga i le toe totoina i totonu o potopotoga sili atu. E mafai ona e faʻaaoga ipu ma le lautele o le 7-8 cm. O le gaioiga e faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o se coma. Ae peitai, muamua e tatau ona faatumuina le pito i lalo o le ulo i alavai talafeagai. E mafai ona faʻalauteleina le omea ma le polystyrene paʻu.

A maeʻa ona totoina, ona tuʻuina atu lea o fagu ma laau i se nofoaga e malamalama lelei. E faasolosolo lava ona latou fetuutuunai i le susulu o le la, ma totoe mo le tele o itula e aunoa ma se ata tifaga. Mulimuli ane, ua latou ola e aunoa ma le polyethylene. I totonu o lenei setete, ua latou tuputupu ae seia oo ina i ai se taimi lelei mo le toe gafa i eleele matala.

O le totoina o le Irish na totoina ai ni laau toto

O tulaga lelei mo le totoina o laau i se nofoaga tumau e tulai mai i le ogatotonu o Mei. E mafai ona fuafua lenei mea i le auai o le 6-8 laulaʻau i fualaau. Aʻo tuputupu aʻe i le malae vaʻai eustoma amata ona tuputupu vave vave. E sili ona lelei le faia o se gaioiga i le afiafi pe a le mafanafana le la. Mo le totoina o laau toto, ua saunia pits, lea e tatau ona fetaui i le lapisi i ni fagu.

E tatau ona faʻafeinu vaieli vaʻaia. O le toe totoina o laau toto e faia i le auala o le faʻafefeteina o se apa. A maeʻa, e tatau ona faʻapipiʻi se fale i totonu o pu taitasi - afa o se fagu palasitika poʻo se fagu manino. O le a manaʻomia pe a iai ni fulufulu toe faafoi, ma faʻaitiitia foʻi le faʻaitiitia o le susu. A maeʻa le galu mulimuli o le kiona, ona aveese lea o le fale.

Faatoaga togalaau mo eustoma

O le mea lea, pe a uma le gaosiga, o le a vave lava ona tupu le toto ma totogo vave, e manaʻomia e ia tuʻuina atu le faʻamalamalamaga maualuga. O le lelei o le tamaoaiga o le palapala e afaina ai foi le atinaeina o lenei laau.

Pe a fuafuaina le taimi e fafaga ai fugalaau o se rose Irish, e taʻitaʻia e le setete o le palapala. A maeʻa le gaosiga, e tusa lava pe leʻi tupu, e amata ona fafagaina e masani. E mafai ona e fuafuaina le taimi tatau mo le faʻamafanafanaina e ala i lona tuputupu aʻe ola. O lona uiga o loʻo ola lelei aʻa. E masani lava e tasi le masina. Ina ia tuʻuina atu i le Irish le fugalaau fugalaau faʻatasi ma elemene talafeagai, e fautuaina le faʻaogaina o sauniuniga faʻapitoa faʻapitoa mo fualaʻau totō. O le mea lea, o vai nei e mafai ona suauu vai e talafeagai mo lenei:

  • Plantafol;
  • Kemir;
  • Kemira Suite.

Faaiuga

O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau e fiafia tele i se laau e pei o le eustoma, ona e matagofie tele, o le mea lea e mafai ona avea ma se mea matagofie e le gata o se fale, ae o se fale mafanafana foi. O le tuputupu ae i le lua tausaga eustoma i le avanoa tatala e le faigata tele. Ae peitai e tele lava mea e faalagolago i le tulaga o fatu. O le mea lea, o le lūlūina o fatu o le Irish e ala i luga o fugalaau e tatau ona faia i se taimi tatau - e masani lava ona faia lea i le vaitau mai ia Novema e oʻo ia Fepuari.

O lea tuuga i le taimi e mafai ai ona e maua muamua fugalaau i le tautotogo. Ae peitai, e naʻo le tausiga lelei i le taimi o le totoina o fatu ma pe a uma le faʻaaogaina o laau talavou eustust.