Laʻau

Faʻasologa o Peniamina Peniamina

Na sau mai Ficus Benjamina ia i matou mai itulagi o le vaomatua, o lenei laau e ola i luga o lona pupuʻu puupuu ma se paʻu lanu o le lanu sinasina o se palealii lautele, lea e lagolagoina e le tele o aʻa aisa. O loʻo i ai ni togalaau faʻatoʻaga o Benjamin, e aofia ai laau laiti. Ficus Benjamin, e iloa e le toatele e pei o se fale toto, e le manaomia se tausiga faʻapitoa ma e talafeagai lelei e avea o se bonesai. E uiga i foliga o le tuputupu ae o Peniamina i totonu o se potu, faitau la tatou tusiga.

Faʻasologa o Peniamina Peniamina

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

Ficus Benjamin (lat.Ficus benjamina) - ituaiga o laau mai le ituaiga o Ficus o le aiga Mulberry. O se laau laʻau po o se vao i le vaomatua e oʻo i le 20-30 mita le maualuga. Tufatufaina i Initia, Saina, South Asia, Filipaina, ma le itu i matu o Ausetalia.

O laulaau a Benjamin e lanu, lamolemole, paʻu paʻu, ogatotonu ma se pito i luga, 6-13 cm le umi ma 2-6 cm le lautele. O le nofoaga o laulaau i luga o paranesi o loʻo faʻafeagai, o laʻau o loʻo faia i le tasi vaalele. O le pito o le lau o loʻo atoatoa. O le gaʻo o le a faʻavaivai, o le vevela tutotonu o loʻo faʻamatalaina vaivai, ma le 8-12 paila o veins lateral. Petiole pe a ma le 2 cm.

O le fulufulu e lanu enaena ma o latou lanu enaena. Crohn lautele, lala paʻu. O fua o ficus Benjamin - Sikonia - lapotopoto po o le lautele, faʻaluaina, e oo i le 2 cm le lautele, mūmū mūmū, moli.

Benjamin Ficus Care Intoor

Uluai vaiaso i lou fale

Taumafai e vave saili mo le ficus Benjamin se nofoaga tumau, puipuia mai le la susulu. E le pei o laupepa ma laʻau mumu, o le mea o Peniamina e le manaʻomia ai le moli tele ma o le a lagona e sili atu nai mita mai se mata lanu po o le lata ane o se faamalama ata. Aua neʻi tuʻuina i autafa o maa poʻo totonu o potu malulu. Ma le mea foi e mafai ai ona tatala.

E tatau ona faʻalalauina ile laʻau laiti-faʻafeiloaʻi 1-2 taimi i le aso. E mafai ona amata le pulupulu mai le aso muamua. E tusa o le tasi i le vaiaso, e fautuaina le solo o Peniamina ina ia lūlūlū lemu, ma maua ai le ea i le lau mafiafia o le laau ma faʻasao mai le pau o laʻau.

Afai e sau le Peniamina ia te oe i totonu o se fagu vailaau paʻu, e tatau ona e faʻavasegaina pe a uma le lua i le tolu vaiaso. Faʻamatalaga masani faʻavaomalo poʻo se mea faʻapitoa faapitoa mo ficus. Afai i vaiaso muamua o lou nofo ai i lou fale o le a amata ona faʻamalosi le lafoina o laulaau, aua e te popole - o lenei laau e tali atu i tulaga fou o le taofiga. Faaauau pea ona palu ma suavai, ma e le o toe mamao ae o le a fetuutuunai ma maua ni lau fou. Mo le tuputupu aʻe lelei, e mafai ona e pamu le laʻau ma se vaivaiga vaivai o epin. I le taumalulu, pe tusa ma le 30% o laʻau o se faagasologa masani.

Faʻamanatuina o Ficus Benjamin

I le agavaʻa, e ui i lea, e le tatau ona faʻatagaina se mea e faʻamago. E taua le manatuaina o le faʻavaveina o le suālaʻau e faalagolago i le malūlū, vevela i le ea i totonu o le potu o loʻo i ai le laau, ma le tele o isi mea. O le mea lea, matou te fautuaina oe siakiina le eleele ile susu aʻo leʻi faʻavaveina i le loloto pe tusa ma le lua faʻalua o le tamatamailima, aemaise lava i le taimi muamua, seʻia oʻo i le taimi e te faia ai le faʻatinoga e fuafua pe faʻafia ona manaʻomia le faʻamalosi i totonu o lou fale.

A o le i mulimuluina mulimuli ane ia Peniamina, o le palapala e tatau ona na o sina susu. Afai e le malogo le eleele, faʻafefe le fausiaina ma maeʻa maeʻaeʻa le pito i luga. O le faʻamaloina o le pito i luga ole fautuaga e fautuaina ia le itiiti ifo i le tasi ile lua vaiaso. O le faʻasusu ma le faʻaleleia o aso taitasi e tatau ona faia i na o vai inu (e tatau ona puipui mo le itiiti ifo ma le 12 itula) i le vevela o le potu.

O Ficus Benjamin e fiafia e faʻamautu vai inu.

Malamalama

Faʻasolo i laʻau uliuli e le o se mea e sili ona faigata i le malamalama ma e mafai ona tupu aʻe i se paolo malulu. Ae ui i lea, o le malamalama masani e tatau ai, i lona toesea, e tatau ona faʻamalamalamaina le uila e ala i le fesoasoani a se pipi.

Fafaga Ficus Benjamin

E talafeagai i le vaitau mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le autumn tasi i vaiaso uma ma le faʻaaogaina o mea uma. I le vaitaimi o loʻo moe mai ia Novema e oʻo ia Fepuari, ua lava lea e faʻafefiloi le ficus tasi i le masina ma le afa afa o le faʻaaogaina o mea uma. E faʻaaogaina le fugalaau i le susu i le eleele i le taimi lava e uma ai ona faʻavaivai. O laʻei pito i luga (laʻau faʻamalo ma se vaifofo vaivai) o loʻo galue lelei i luga o le fusi o Peniamina.

Substrate mo Ficus Benjamin

O se faʻafefiloi ole omea, oneone ma le faʻafefeteina eleele i tutusa tutusa. O isi mea faʻafefiloi ua faʻaaogaina lelei mo lenei fale. O le totōina o le masini ua suia i le tausaga. O laau matutua matutua e manaʻomia le toe sui o le soʻo i le lua tausaga, faatasi ai ma le tuufaatasiga o le sui e le suia.

Suiga

O le laau o le a manaʻomia se faʻafeiloaʻiga i le lua i le tolu tausaga. Ua fautuaina se vavaega o ficus Benjamin i le tautotogo, ma faataatia se vaega tele o alavai i totonu o le ulo. E mafai ona suia le totoina e ala i le faʻafouina o le pito i luga o le eleele (pe a ma le 3-5 cm). A maeʻa ona totoina, e mafai e le laau ona paʻu mata mo le tele o vaiaso.

O le a le mea e sili ona matautia mo ficus Benjamin

  • O le maualalo o le faʻamamafana, lea e mafua ai le faʻamaʻi ma se apogaleveleve mite ma lau lau lau.
  • Faʻailoga, vaitafe o le ea, malulu ma mafanafana, ma suiga faafuasei i le vevela, e faʻaosofia foʻi le lafoaia o lau.
  • Faʻateleina le faʻamalosi, mafua ai le aʻa ma palauliuli i luga o lau.
  • Le lava le inu, faʻavaivaia le laau ma faʻaosoina ai le lafoaia o lau.
  • Le lava le malamalama, fafaga i vai malulu, vevela i le ea i lalo ifo o le 17 poʻo le sili atu i le 23 tikeri - o nei mea uma e mafai ona mafua ai le lalagaina o laʻau e faʻamalolo ai.

E manaʻomia e Ficus Benjamin se suiga i le lua i le tolu tausaga.

Faʻafouina o le au Benjamin

Faʻamatalaga a Peniamina o loʻo faʻasalalau e ala i le faʻasolosolo faʻatasi ma laulaʻau poʻo fasi 'apaʻau ma le laʻau e tasi. Afai e te tuʻuina se faʻavalea i totonu o se fagu vai i luga o se mata o le la ma suia le vai i taimi uma, ona oʻo lea i se taimi o le a faʻaalia ai aʻa. O le faʻalauteleina o ficus e mafai ona ausia i se isi auala: o aʻaʻaiga e maua i le oneone oneone. I lenei tulaga, e fufulu le 'au mai le sua suamalie, lea e faʻasaʻoloto mai le nofoaga o le tipi, faʻatagaina e faʻamago sina mea itiiti ma totō i tamai fagu ma oneone susu, lea e tuʻuina i se mea mafanafana, pito sili i totonu o se fale kati.

Afai e leiloa e le vaega o Peniamina le laulaau, ma o laulaau na o le pito i luga, e mafai ona toe faafou e ala i le toe faia i le gaosia i le ea. I lenei tulaga, ua faia se faʻatalanoaga laugatasi pe o se laititi vavalalata o le paʻu ua aveeseina i lalo o le taoto ma le moa ua faapipiiina i lenei nofoaga, lea e masani ona susu. A maeʻa le 1-2 masina, ona tupu aʻe ai lea o aʻa i le mea na tupu. O oti ma aʻa e tipi ma toto i totonu o se ulo. O le taimi aupito sili e fai ai le ficus o le taumafanafana

Lauina o laau

Ina ia maua se fale matagofie ma ola maloloina, e tatau ona fausia lona pale. O le eletise o le ficus Benjamin e vaivai, e vave ona latou agai i luma, ma o le mafuaaga lea o le tuputupu ae le mautonu o le ficus ma e masani lava o le mafuaaga o se palealii e tasi itu. Ina ia tausia lelei le vao, e tele ni laau totō ua totoina i totonu o le ulo ma, ao latou tuputupu ae, e lalagaina faatasi, ma iu ai ina ola faatasi i vaega o fesoʻotaʻiga. O Ficus Benjamin e faigofie ona tatalia se lauulu, ma ona o ona laititi e laiti, e mafai ona faigofie ona e faia se pale matagofie o le pale, po o sina mea itiiti e totoina aʻa, tuu atu ia i latou le ea, faia se laau o le bonesai.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi a Ficus Benjamin

Paʻu le lau

I le tautotogo, pe a oʻo mai aso ma o le a paʻu, e masani lava ona pa'ūina le tele o laulaau i Peniamina. E alofa o ia i faʻamalamalamaga lelei, nofoaga tumau ma le vevela. O le taimi lava e amata ai ona paʻu le lau, pe sili atu foi, i le faaiuga o Setema, e aunoa ma le faatali mo le pau o le lau, toe faatulaga i le mea sili ona susulu.

I lenei tulaga, o le palealii o le laau e tatau ona feagai ma le vaitafe o le malamalama i le itu e tasi e pei ona i ai muamua. Aua nei galo i le taumalulu e tatau ona e faatapulaa le tuputupu ae o laulaau laiti e ala i le faaitiitia o le suavai.

Ficus Benjamin - faʻaletentious evergreen o totonu o le fale.

Spider mite

Afai e te vaʻai i ni meaʻai laiti i le pito i lalo o laʻau a le Benjamin, o lenei mea o se apogaleveleve.

E vave ona gaosia i le malulu ma i le vevela maualuga. E faʻaumatia e ala i le fufulu maeʻa, aemaise lava le pito i lalo o laʻau, ma le vaivai o le fusi o le tapaa (4 sipuni i le 1 lita o le vai), lea e faaopoopoina ai le fasimoli, poo le afaina o le chamomile Dalmate i le fasimoli. A mavae le lua itula, ona fufulu lea o laʻau i le vai mafanafana. Afai e iai ni togitogi ma ni laupepa i lau, atonu o se aphid shield. O lenei meaʻai e faʻaumatia foi i le fasimoli ma le ulaula tapaa, lea e lelei e faʻaopopo ai sina vaiinu laitiiti po o le suka. I lenei tulaga, e tatau ona suʻe ma le totoa le laau ma aveese uma talipupuni mai laulaʻau ma faʻapipiʻi i le sipuni o le cotton. O le mama aʻiaʻi o laulaau o le puipuiga tele lea o fusi mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E talitonuina o laʻau e fufulu mama le va i totonu, e le gata ina latou fiafia i mata, ae e maua ai foi ni mea aoga. Matou te moomoo ia manuia oe!