Fugalaau

Toto ma tausia se teuteuga Lunighort i le togalaau i le fale

O le totōina ma le tausiga o mea teuteu Lungwort e foliga mai e faigofie, ma o le fale lava ia o se manaoga faʻapitoa i tagata e totoina vine. O le laau e patino i le aiga lauiloa o Burachnikovs. Ona o ona foliga masani, o le fugalaau na maua isi igoa, e pei o le medunka ma le pulmonary. O lenei laau ua maua ai lana talosaga i togafitiga faa-anamua. E masani ona sauniuni mai i laulaau ma fugalaau eseese, e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi.

Faamatalaga faʻatau

Lunchort e aʻafia i le vaega o fugalaau fugalaau. O le maualuga o le toto e le sili atu i le 30 centimita. O le ogalaau e eleelea, e ufitia tele i sina meaʻai. O loʻo aʻafia lelei le aʻa. Pepa faʻamaonia o ituaiga e lua. O laʻititi pito i lalo e lanu meamata ma lanu susulu, ma o luga e manino. O papatusi ua leai se aoga. I itu uma e lua o loʻo ufiufi i latou. O le fugalaau o fugalaau o le lanu violē, fugalaau poʻo le lanumoana. E faʻalagolago lava i le ituaiga laau. I le faaiuga o le fugalaau, i le nofoaga o le pulupulu, o fualaau aina ua faia i foliga o fatu e tasi. I fafo, o fatu e tutusa lelei ma pi.

O lenei laau o loʻo faʻaalia e se aofaiga tele o nectar. O lenei uiga e tosina ai pi. E tatau foi ona maitauina e mafai ona faʻaaogaina le Lunchort e fai ai salakeke. O lau o lenei laau e faapitoa lava le lauiloa i Peretania. Na latou mauaina le lauiloa tele ona o le i ai o elemene aoga aoga e talafeagai mo le atinaʻe lelei o le tino.

Lunighort o se laau totino o ona fatu e tufatufaina e aluga. O le mafuaʻaga tonu lenei mo le faʻaalia o lenei fugalaau i nofoaga e leʻi mafaufauina.

O le laau e mauoa i:

  • tannins;
  • Saponins;
  • tanning components;
  • acids (siliciki, ascorbic);
  • masani;
  • solo
  • flavonoids;
  • uʻamea
  • apamemea

O le atunuu moni o lenei ituaiga o fanua o Western ma Eastern Europe. O nisi oi latou e mafai ona maua i Asia ma Siberia. O le lunchort e aliali i le amataga o le tautotogo, toetoe lava a maeʻa le kiona. E tupu lelei le laau i le paolo ma le malu malu. Ina ia mafai e se fugalaau ona fiafia i lona totoina mo se taimi umi, ua lava lava le usitai i tulafono laiti o le tausiga.

Faamatalaga o le Lunugort Sugar

I le natura, e tusa ma le 70 ituaiga o nei laau toto. Ae o le toatele, na o ni nai tagata e ola i la tatou eria.

O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o Sugarwort. Ua ola le laau i le togavao o Italia ma Farani. O se faʻalauiloa e iai ona laʻau tele. I se tagata matua, latou te mafai ona ola e oʻo i le 27 inisi le umi ma e tusa ma le 10 inisi le lautele. Le lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata ma lanu auro.

Fugalaau fugalaau. O i latou uma lava o loʻo aoina i faʻaletonu. O se vaega o lenei meaola o le paolo o tumutumu. O le vaitau o le vavalalata e mafai ona toe tusa ma le 30 aso. O le tausiga o togalaau e faigofie lava. Ina ia fugalaau fiafia tagata uma, e te le manaʻomia ni tomai faʻapitoa.

O faʻasologa e sili ona lauiloa:

  • Mrs. Moon (lalelei ma lanu violē-ula);
  • Dora Barnfield (o le ituaiga sili lea ona vave ola ae o fugalaau i totonu o se kulimi piniki);
  • Atosa Ausetalia (o lau e toetoe lava a ufitia uma i lanu siliva, ma fugalaau e paʻu lanu violē);
  • Silverado (o mea taua o lau lanu siliva ma se lanu meamata lanu meamata);
  • Opal (o le uiga iloga o le Opal Lungwort o laʻau paʻu, i luga o le 'au e tasi e mafai ona e iloa ai lanu o lanu eseese, ae o le tele o latou papaʻe).

E i ai foʻi isi ituaiga o meaʻai e fafagaina e le au faifaatoaga i sisifo. E eseese a latou foliga, ae o tulafono foi o le tausiga.

O le tulaga ese o le Lulu Red ma le Mamalu

Lunighort Red e fiafia e tupu aʻe i luga atu. O le nofoaga autu o fanua o Bulgaria, Hungary ma Albania. E masani ona faʻaaogaina se togavao e avea o se mea e puipuia ai lau laau. O le taimi vavalalata e pau i le masina o Me ma e tumau mo le 30 aso. O laʻau e loloto le mumu.

Lunighort Red ua umi le rhizomes lea e mafai ona tupu vave vave. Lea o se lanu lanumeamata. O latou umi e mafai ona oʻo atu i le 15 simita. O papatusi uma e ufitia tele i ni mea laiti.

O ituaiga eseese o le Lungwort e tele ona fugalaau, lea e mafai ona tumau mo ni nai masina.

Lunighort O le mamalu e sili ona lauiloa. O le laau e matua faigata lava ona fenumiai ma isi ituaiga meaola. O le fugalaau e iloga i lau lanu lanumeamata, lea e maua mai ai se auro e latalata i le taumafanafana. O fugalaau muamua e piniki, ae iu lava ina liu lanumoana. O le laau e puipuia i tulaga eseese o tau. O togavao e fai se galuega sili ona lelei i le maualalo o le vevela ma le tau malulu.

E sili ona matagofie le fugalaau e sili ona lelei ma e mafai ona tupu lelei i totonu o le paolo. Ma le tausiga lelei, o le fugalaau e mafai ona oʻo atu i le 30 inisi le maualuga, ma le lautele e oʻo i le afa mita. E mafai ona matauina uluaʻi fuʻa i Me.

Faamatalaga o le Leopard Lunchorm ma Mrs. Kittle

O se mea matagofie lenei laau totino lea o se vaega o Sugar Lungwort. O le maualuga o le fugalaau e mafai ona mai le 15 i le 30 senitimita. O le lautele o le vaomatua e tusa ma le 35 simita.

Medunits Leopati ua ufiufiina i ni ituaiga se lua o laupepa. Basal e tele tele. E mafai ona latou ola e oʻo i le 27 inisi le umi. O le lautele o papatusi pito i lalo o le 10 cm. O papatusi basal e foliga mai e foliga mai. E tietie i luga o petilesi umi o se lanu lanumeamata uliuli. Laʻau moa e leai se aoga. Latou te ola laiti. O le lanu o le pito i luga o le lanu meamata e lanu meamata.

O fugalaau o le Leopard Lungwort, e pei o isi ituaiga, o ni foliga o nifo. O i latou uma lava o loʻo aoina i le faʻailoga o le racemose inflorescences. I luga o se laau se tasi e mafai ona maua ai ata eseese. E masani ona latou sau mai le piniki ma le lanu viole.

O le vaitau o le fuga o lenei ituaiga i Me. Fua, i le tulaga o fatu, e oʻo i le faaiuga o Iulai. O fatu mama e paʻu i totonu o le 4 vaega, e tutupu mai ai laau talavou.

O Mrs. Kittle's Lungwort o se ituaiga meaola. O le maualuga o se laau matutua e oʻo atu i le 35 simita.

Fugalaau e mafai ona sau mai le piniki māmā i le lavender. O papatusi umi e umi. Latou te mauaina se lanu uliuli lanu meamata ma lanu siliva.

Totoina ma tausia le teuteu Lunighort i le laufanua

Ina ia mafai ai e lenei mea ona le matagofie le matagofie, ae ia fuga lelei foi, e tatau ona totoina lelei. O lenei faiga e aofia ai le filifilia o le taimi ma le nofoaga. E mai i nei taimi o le isi atinae o fugalaau e faalagolago.

Taimi faʻaleleia

O le masina sili mo lenei taualumaga o le amataga lea o Aperila. O le vaitau lea o le eleele e tumu tele i meaʻai e talafeagai mo le atinaʻe tatau o le mālūlū.

O lenei laau e le fiafia i le eleele, o lona uiga o le totoina e tatau ona faia i totonu o le eleele, lea o le a malulu pe a uma le taumalulu.

Fanua

Pe a faatusatusa i isi laau i fafo, o le Lunighort e le talafeagai mo le susulu. E lagona e ia le lelei uma i le paolo ma le paolo. Pe a totoina ma tausia fugalaau o le Lunighort, e tatau ona manatua o le laau e matua fefe lava i le susulu o le la.

O le nofoaga sili ona lelei e manatu o se nofoaga lata ane i laau. E mafai foi ona e toto se laau mai le itu i matu o le fale. O lenei nofoaga o le a puipuia ai laʻau matala mai le susulu o le la, lea e mafai ona taʻitaʻia.

Pe a totoina se laau, e tatau ona e manatua e le fiafia i le palapala susu. Afai o le fugalaau o loʻo i totonu o se maulalo, ona tatau lea ona e faʻapipiʻi le Lunighort i luga o se moega o le a tu i le pito i luga o le saite.

Faʻaleleia eleele

O lenei fugalaau e tupu lelei i soo se eleele. Peitai, e ui lava i lea, e sili ona lelei le filifilia o fanua mama ma le maualalo o le eletise. E le gata i lea, o oneone oneone ma se pasene tele o le humus ua manatu o se filifiliga lelei. Aʻo lei oʻo i uta, aua neʻi galo e uiga i le faʻavaivai. I le pito i lalo o le malolo, e tatau ona e tuʻuina se vaega lelei o laumei po o piliki mumu mumu.

O taʻavale e tatau ona totō ile mamao pe a ma le 25 inisi le tasi mai le isi. O nei faailoilo e mafua mai i le mea moni e mafai ona ola le fomaʻi, ma o loʻo aofia uma ai mea uma.

Fertilizer application

Ae mo le fafagaina, e tatau ona e faia lenei mea ia Iulai. O le vaitau lena e sili ona manaʻomia ai le faʻalaʻau. E sili ona lelei le faʻaaogaina o minerale oloa i totonu o le vai. Faʻamalo i latou i le fuaina o le 20 kalama o le vailaʻau i le pakete vai.

Fugalaau taitasi e manaʻomia se tausiga patino, ma o le Lunighort e leai se faʻalavelave. E ui lava e le o mamafa le laau, e tatau pea ona e mulimuli i tulafono.

Vaʻaia

Tele le susu e mafai ona afaina ai le fugalaau. O le mea lea, o le fausiaina o le togavao e tatau ona faʻanatinatiina. Faʻateleina le fuainumera o taualumaga e tatau ona na o le vevela taimi. E moni lava lenei mea mo le Red Red Red. Ona o le le lava o le susu, o ona laulaau ua le toe aoga ma vave ona amata ona mou ma malogo. Ina ia aua nei tipiina le paʻu o le paʻu, e tatau ona suavai le laau i aso uma i le taimi o se lamala.

Faʻasalaga

O se auala taua e tatau ona faʻatino i le tautotogo. E tatau ona faatumulia Mulch i le palapala ile vao. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga mea masani lava.

O se filifiliga lelei o le:

  • fafie laau;
  • vao mamago
  • peat, sawdust.

O le mafiafia o le mulch e tatau ona tusa ma le 15 simita. O se aofaiga tonu lea o se aofaiga e mafai ona puipuia aʻa mai le vevela ma le lāmala. E le gata i lea, o mea mo le mulching o le a avea o se mea lelei lelei ma o le a le faatagaina vao e salalau.

Totoina laau

Tausiga ma le tuputupu aʻe O le laumei e aofia ai le aveeseina o lau. O lenei faiga e tatau ona faʻatinoina vave lava pe a uma le fale. Aveese ia aū o loʻo i ai tumutumu e tatau ona naʻo se naifi malosi. E tatau ona vavae ese ina ia leai se vevela mai le pulou. E fautuaina foi ia e mataituina ma le totoʻa le i ai o laulaʻau matutu. Pe a oʻo mai papatusi samasama, e tatau ona vave vavaeeseina. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le vao e le gata ina foliga lelei, ae faʻapea foi le taofia o le salalau o faʻamaʻi faʻamaʻi.

E faasaina le pikiina o lau lanu samasama, aua e mafai ona afaina ai le mama.

Ae mo le taumalulu, ao lei amataina le tau malulu, ua fautuaina e ufiufi le laau ma se ie faapitoa. E tatau ona faia lenei mea i le tausaga muamua o le soifuaga o le Lunighort, ona o le togavao laitiiti e leʻi faʻafetaui lelei i suiga faafuasei i le vevela.

Fugalaau fugalaau

Ina ia mafai ona totoina se laau talavou, e te le manaʻomia ni tomai faapitoa. E tele auala e faʻafetai ai i le faigofie ma faigofie ona toe gaosia le tino.

O le filifiliga pito sili ona lelei o le:

  • vaevaeina o se togavao;
  • vaega o le rhizome;
  • fatu.

O le toe gaosia o le meli e ala i le auala muamua e masani lava ona faʻaaoga mo le Sugar ituaiga. Ina ia faia lenei mea, i le tautoulu e tatau ona e vavae ese ni vaega mai le vao. E taua le faʻamautinoa e tofu i latou ma fatuga. E tatau ona totō uma laʻau i le eleele i le loloto e tusa ma le 4 simita.

O le vaevaega o le rhizome e sili atu ona lelei, talu ai o lenei auala e mafai ai ona e faʻasaoina uiga uma o le fugalaau. E talafeagai le faia o se faʻatulagaga faapena i le tautotogo. O vaega valavala taitasi e tatau ona teuteuina ma paʻu i totonu o le eleele i se mamao pe a ma le 30 senetimita.

E le faʻaaogaina lautele le faʻaleleia o fatu. E mafua lenei mea i le mea moni o le a matua faigata tele le faatumauina o uiga o le ituaiga. Afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻi, ona mafai lea ona e faʻaogaina lenei metotia ma e mafai ona e mauaina se ituaiga uigaese e le pei o soʻo se meaola o loʻo i ai nei.

O le totoina lelei ma le tausiga o le Lunighort i le malae vaʻaia o le ki i se fale matagofie. Afai e te mulimuli i tulafono o loʻo i luga, ona fiafia lea o le fugalaau mo se taimi uumi ma ni lanu lanu ma se manogi manaia.