Fale taumafanafana

Olioli i se manogi manogi i le paolo o laau teuteu togalaau teuteu

E toatele tagata ua masani i le tala ia Atamu ma Eva, o le sa nofo i le Faatoaga o Etena. E mautinoa lava sa i ai fugalaau matagofie, laau ma sili atu ma le tasi fafie teuteu. O manogi manaia ma le faʻaleleia o laʻau o laau na maua ai e tagata muamua le fiafia i le parataiso.

I aso nei, o loʻo taumafai pea tagata e suʻe ni nofoaga e mafai ai ona e fusia atoatoa ma le natura ma faʻaalu. O mauga, sami, sami, vaomatua ma toafa e tosina mai ai tagata asiasi. O le mea e leaga ai, mo le toʻatele ua na o se miti.

O le mea moni, e mafai ona e fatuina parataiso i totonu o lou fale. Ua lava le toto o laau, laau matagofie, fugalaau ma laau afu. Faʻatulaga mea uma i le poto, tuʻu se fuga i le lanu lauusiusi, ona sosoo ai lea ma le malolo, fiafia i le matagofie.

E tupu mai lena laau toto ma fugalaau ua uma ona ola i luga o le saite. O le mea lea, e tumau ai pea le totoina o togavao e fai ai se atemosifia faalelagi. Ae o le fea laau teuteu e filifili? O se aotelega puupuu o meaola sili ona lauiloa o le a fesoasoani ia te oe e fai se filifiliga poto.

Faia o se laufanua togalaau

E masani ona faʻaaogaina le tele o mea manogi e fai ma pa puipui. Faʻatasi i se laina, latou te puipuia malu le 'upega tafaʻi mai' 'malo' e leʻi valaʻauina. Ma e fia lagona fiafia e totoina laau teuteu e oso i le tautotogo po o le taumafanafana?

Ua totoina ituaiga laʻau e maualalo le alualu i luma e faatulaga ai tuaoi ola. Ma o vao uumi e le mafaatusalia le susulu malamalama o fugalaau manogi. E moni lava o se parataiso!

O nisi faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina e vaevaeina ai le togalaau i poloka i le Igilisi.

O isi o se tulaga tumau i le taumafanafana ma pau ai lanu. O le ulu atu i le lalolagi o togalaau teuteu mo se togalaau, e faigofie ona mafaufau pe o le a se mea manaia o le fiafia o le a foliga mai.

Foliga lauiloa o le fugalaau teuteu

O togalaau aina muamua e sili ona manaia i le taimi o le fugalaau. E tuʻuina i nofoaga eseese o le 'upega tafaʻilagi. O le lilac poo le jasmine e mafai ona vaaia i tafatafa o le faitotoa. O isi teuteuga matagofie matagofie mo le fale o le taumafanafana ua totoina i luga o le mutia pe latalata i le terrace. O se faʻamatalaga puupuu o ituaiga o laʻau olaola lauiloa o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le vaega saʻo.

Lilacs fuga i le faapaologa mata

A oʻo ina avea le tautotogo ma faifeʻau atoa i luga o le fogaeleele, e fuga mai le lilacs i togalaau. Mamalu vine e ofuina i le lanu viole, lilac, lanu piniki ma paʻepaʻe. Ma faʻataunuʻuina le ea i le manogi manogi.

O lenei laau toto teuteu e ola e oo i le 3 mita le maualuga. E i ai lona pale mafiafia ma salalau lala, ufiufi i paʻu enaena po o enaena enaena. Lilac e foliga mai e pei o fatu laiti, tusi i pito. I nisi o meaola, latou te vavaeeseina. E oʻo mai i lalo foliga o pulumu ma le tele o fugalaau laiti e faʻalauteleina se manogi manaia.

I le siosiomaga masani, e sili atu ma le 20 ituaiga o meaola e le taua. Laveina o filifiliga poʻo hybrids e sili atu ona iloa. O nisi nei.

Amur

O se togavao teuteu e tupu mai i le 4 mita i le 10. O laulaau e ovoid, e le malie. I le taimi e fuga ai, latou te lanu viole lanu-lanu. I le tau mafanafana, latou te lanumeamata lanumeamata, i le tautoulu - samasama poʻo le moli. Inflorescences e paʻepaʻe, o nisi taimi ma se lanu mūmū. Fuga i le faaiuga o Me.

Hungarian

O lenei togavao e iloga i le tele o lala tetele, ma e maualuga mai le 3 mita i le 7. O lau e susulu, i le foliga o se ellipse, lanumeamata lanumeamata. E amata ona fuga mai i le tau faaiuiuga o May ma ni tamai pulupulu o loʻo i ai i luga o paʻu.

Saina

O le laau o lenei ituaiga na fafagaina i le fusi o tagata Peresia ma tagata masani. E tupu i le 6 mita. I luga o laʻau mamago, o lau o le ovoid e tupu. Lilac-purple brushes e fuga mai i le tautotogo o le tautotogo. Fufulu manogi manogi manogi.

E faʻamafanafana le malulu ma le malulu i le malulu. E le manaʻomia se gaioiga faʻapitoa, o le mea lea o le laʻau sili ona lauiloa i totonu o eria o le taulaga o Rusia.

Ina ia mafai e le vao ona maua i taimi uma se foliga vaaia lelei, teuteu faʻamafanafana fugalaau fugalaau. Ma faʻafou foi taimi e toe faʻafouina ai vao tuai.

I lima o jasmine bushes

O laau vao jasmine o loo totoina i le taumafanafana o fale e masani ona masani ai i luga. O le laau o loʻo faʻamatalaina e uiga:

  1. I luga o laulamole lamolemole o loʻo i ai laʻau o le lanu lanumeamata lanumoana.
  2. I le taimi o le fuga, faʻapupula mai lapopoa i luga o pito.
  3. E faʻaputuina inflorescences i tamai laʻau. E mafai ona maua i luga poʻo itu o le fana.

I le natura, ei ai ituaiga eseese o laau vaovao togavao. E sili atu ma le 300 ituaiga o latou. Latou te fesuisuiaʻi i le lanu o le pupuʻu (sinasina, piniki ma samasama), o le fausaga o pana ma le maualuga o le vao.

Le manogi o Jasina e agamalu ae tumau pea. O totonu e mafai ona mafua ai allergies poʻo le ulu.

E sili ona lauiloa i lalo.

Jasmine faʻamoemoe

E aofia i le olive olive. E i ai sona laʻititi laitiiti. O laulaau e faʻasaina le lanu meamata. O paleni e paʻu lanu violē ma se manogi manaia.

Shrubby Jasmine

O le laau saʻo e oo i le 1.5 mita le maualuga. O lauulu e manifinifi ma faigofie, e ufiufi i le paʻu lamolemole. Laʻau e lua, e masani lava i le lua. O loʻo i luga o lala i luga o le itu ia inflorescences.

Jasmine lerata

E tupu i le 3.5 mita le maualuga. O laʻau e umi le lanumeamata, o laulaau e le faʻamalosi. O faʻalavelave laiti e papaʻe paʻepaʻe ma se manogi manaia. O ia laau manaia mo fale o le mafanafana e fatuina ai se vaega manogi matagofie i tafatafa o latou mo ni nai vaiaso. O le laau e faigata, faigata. E le mai. Manaomia le teuteuina o fualaau tuai.

White Veil Veal

Mo se vaeluaga matagofie o le togalaau i totonu o sone, masani ona faʻaaoga le vete. E tupu i le 3 mita le maualuga. O loo i ai ni lala laau o loo punou ma le alofa i le eleele. O pupu taitasi e ufiufi i laulaau laititi, e tuʻuina atu ai i le vao se foliga lapotopoto. O le pito o laulaʻau e fetogia, o le lanu e lanu meamata i luga, ma sina malamalama i totonu. I le taimi o le fugalaau, o loʻo i luga o laʻau le miti laiti. E papaʻe pe piniki.

O le Bubblebear na faʻaaogaina i Rusia talu mai le seneturi lona 19 e avea o se laau teuteu mo se taumafanafana. I le natura, e sili atu ma le 10 ituaiga o ituaiga laau faapena. I le togalaau, na o le 2 ituaiga e faʻaaogaina.

Amur Bubble

O se laau toto e oʻo atu i le 3 mita le maualuga. Lea laʻau e pei o le paʻu. I fafo o le po e lanumeamata, lanumoana i tua. O inflorescences e aofia ai le 10 po o le 15 a le kiona-papaʻe paʻepaʻe, laiti i le telē.

Kalinolisty

O le laau o loʻo i ai se pale paleni. E tupu i le 3 mita. O laulaau e elliptical, e laʻititi faʻaloloa. O inflorescences o le kiona-paʻepaʻe poʻo le piniki. E le faigata ona tausi le vao. Ina ia tausia le fomu, e masani ona seleseleina e le au fai togalaau. E talia toleniga malulu.

Snow-white spirea

O le isi igoa mo le vailaau o le fanua. E mafai ona taʻua o ia o se togavao i se ofu matagofie.

O ia laau teuteu i totonu o le atunuu e lua ituaiga: o le maualuluga ma tagata sili atu i le 2.5 mita le maualuga. Paʻu o le lanu enaena, fetolofi, faʻasalalau pe saʻo. O inflorescences e aofia ai laiti laiti ma mafai ona i ai i le tulaga o:

  • paʻu;
  • totoa;
  • fomu;
  • o le pyramid.

O le lanu o le pulupulu e papaʻe, o nisi taimi o fusi. E eseese ituaiga o meaola.

Spirea Grefshame

O lenei ituaiga sikola e tupu i le lua mita. Ua paʻu le paʻu ma le paʻu mumu-enaena. Crohn e salalau. Terry inflorescences o le lanu paʻepaʻe sinasina, aoina i teuteu umbrellas. Fuga i le masina ma le afa ile lua tausaga talu ona totoina.

Spirea Argut

O le vavao o le vao e maualuga lona maualuga i le 2 mita. E amata ona fuga mai i aso mulimuli o Me ma ni paʻu paʻepaʻe sinasina i le mea atoa. I le vaitau lenei, o le vaomatua e foliga mai o se afu fafati.

I le pito i luma o le fugalaau fuga - hydrangea

O Hydrangeas o ni mea manaia matagofie mo fale o le taumafanafana, o le fugalaau e amata ia Iulai ma faaiʻu i le amataga o le tautotogo. I le siosiomaga masani, o le laau toto e oʻo atu i le 3 mita. O nisi o vailaʻau e foliga mai o ni laau paʻu poʻo ni vaʻa. Laʻau o le suka ma le fuga.

O laulaau o le laau e gaogao ma se pito lima. Faʻamamaina pito i veins. E fuga i fugafuga e aofia ai nai lanu eseese o lanu eseese. E mafai ona:

  • snow-paʻepaʻe;
  • kulimi;
  • solo;
  • lilac;
  • lanu piniki;
  • fugalaau lanumoana.

Aʻo tausia le hydrangea, e taua le faʻamautinoa o le eleele i lalo ifo e le mago. Mo lenei mea, pe a uma ona faʻamafa, e mulimulitaʻi ma ni nila, sawdust pe peat. Ua le toe faʻaleagaina inflorescences ua mou atu. O tautotogo uma lava, e vevela le vao, ma tuu ai na o ni laau malolosi.

E mafai ona totoina Hydrangea i le faitotoa autū o le fale vevela. O ia, e pei o tamaitai talavou atamai, o le a avea pea ma muamua i se fugalaau fugalaau.

Lemon Spring Beauty - Forsythia

O laufanua lauusiusi matagofie lea e susulu lemoni i le amataga o le tautotogo e liua le nofoaga i totonu o se vaitau o le fiafia. O lenei Forsythia. O le laau o se togavao po o se laau e oo i le 4 mita le maualuga. Laʻau - faʻamalosi. E aofia i le tumama le 4 petals. Faʻaalia i le amataga o le tautotogo i luga o ni aʻa laau. Tetee atu i matagi malulu. I le natura, e sili atu ma le 10 ituaiga. Matou te taʻua na o ni nai.

Forsythia Europa

O le laau ei ai sona pale paleni vavalalata. E tupu i le 3 mita. Lea lanu lanumeamata. Inflorescences o samasama po o lemoni i foliga o logo. O lenei ituaiga meaola ua manatu o le sili ona taumalulu-faigata.

Forsythia Giralda

I le siosiomaga masani, na maua ai le laau i Sinaʻe i matu. Lea foliga e pei o se ellipse. O fautuaga e faalauteleina. O le laulau pito i luga o le lanu uliuli le lanu. O le itu i tua e paʻu. Fuga e pei o le paʻu, samasama susulu.

Faʻasalaga ovoid

O ia totogo totogo-totogo lau laau ua salalau aʻa. Latou te ola i le 1.5 mita le maualuga. O le foliga o lau lanu lanumeamata e pei o se fuamoa. Lemon po o samasama samasama. O petals e sili atu ma ni faʻamatalaga maoaʻe.

O le togafitiga o le mafaufau mo togafitiga e faigofie lava. I le tautotogo, e tatau ona e tipiina lala tipi. Afai e tumau pea mea vaivai, aveese. I le autumn, e totoina lala o Forsythia i le eleele ma ufiufi e puipuia le vao mai gutu malulu.

Red viburnum - o se faailoga o le agalelei

O mea teuteu teuteu mo le togalaau e pei o viburnum ma hawthorn e le gata o se teuteuga, ae o se laau aoga foi.

Viburnum o se vaovao e olaola e oʻo i le 2 mita. E sili atu le manaia i lona totogo. Flat milky inflorescences, i totonu o ni mea e le mafaamatalaina, e faia i fugalaau paʻepaʻe sinasina. E foliga mai o le a latou tatalaina. O le mea moni, o la latou faʻailoga lenei. Laititi laiti foi e fua mai, aʻo fafo e faatosina mai iniseti eseese.

A pau fugalaau, e aliali fua. I le aluga o taimi, latou te tumu i le mumu ma tautau seia oʻo i le tautotogo. O vine faapitoa viburnum e matagofie pe a toesea le lau laau.

Berries e aofia ai le tele o mea aoga. O le mea lea, talu ai ona ua totoina o ia i le atunuu, e mafai ona e fasiotia manu felelei e lua ma le maa e tasi - matagofie ma le soifua maloloina.

I le vaitau vevela vevela, viburnum e tatau ona fafagaina e le aunoa. E le gata i lea, e manaʻomia ona fafagaina o ia i ituaiga eseese o fomaʻi. Mo togafitiga faʻataʻi, e mafai ona togafitia i sauniuniga faʻapitoa.

Pusi taʻalo o se uwthorn - o se mea iloga o le vaitau masani

O le Hawthorn o se tamai laau poʻo se vao e mafai ona ola e tusa ma le 400 tausaga. E faasolosolo malie lemu, e lalagaina lala ma laulaau laiti. Talu ai nei, e masani ona faʻaaogaina o se pa ola.

O le tausia o le hawthorn e faigofie lava. O le teuteuina e le aunoa o lala ua mate ma se lauulu mo le mamanu o le togalaau o togalaau autu ia o le tausiga.

Rosehip - o se punavai faʻalagolago o le malosi

O le Rosehip e masani lava o se togalaau togavao ma pupu prickly. O ia o se vavalalata vavalalata o le rosa mamalu, ae le itiiti ifo le manaia.

O le faʻaaogaina o le Rosehip e tele pe itiiti foi o ia ata:

  • snow-paʻepaʻe;
  • lanu piniki;
  • solo;
  • uliuli.

O meaola ninii e tusa ma le 250 ituaiga eseese. O nisi o na mea e teuteuina, o isi e fua mai fua.

Rosemary kirimone

E masani ona maua i Siberia. E oʻo atu i le 2 mita. E i ai moli felanulanuaʻi mafiafia e ufiufi i se paʻu mumu. Togavao faʻafefe faʻafefete, faʻapalapala pe a oso. O laupepa e elliptical pe ovoid. O pito e tuʻuina. O faʻamalosolo o le lanu piniki e faʻaalia ai se manogi manaia i le vaitaimi o le vavao (Iuni-Iulai). O fua o le ova e amata i le faaiuga o le taumafanafana, ma tumau i luga o lala seia oʻo i le taumalulu.

Faʻasusu Briar

O lenei ituaiga o rose vao e maualuga tele (e oo i le 2 m) le lautele o le togavao teuteu. I luga o moa felafolafoaʻi o loo i ai ni lanu lanumeamata lanumoana. O lo latou pito i luga o loʻo i ai, o le pito i tua e laʻititi lava. O le vao e susulu i ata eseese.

O le tausiga e aofia ai lavalava masani ma teuteu e toe faʻafouina ai le laau.

I ni nai tausaga talu ona totoina, e tatau ona tineia le maile. I le taimi lava e tasi, tuu pe a ma le 20 lala i luga o le vao. O vaovao vaivai ma le tuai ua seleseleina i le amataga o le tautotogo.

Vaʻa mauga vao - teuteuga mo le togalaau

O se laau laʻau teuteu o lenei ituaiga, 2 mita le maualuga, e i ai le lanu paepae ma se lanu enaena. Laua i le pito i lalo ma se togi faʻamalosi e tupu i le 20 cm. O le pupuni o le galu o le mauga i le taimi e fuga mai ai sina pisi. I le tau mafanafana, e susulu le lanumeamata, ma o le autumn ua liu samasama pe mumu.

Paʻu lanu paʻepaʻe samasama-lanu samasama e aoina i le uumi o mea - o le pyramidal panicle. I fugalaau taitasi, o laumei e umi atu nai lo petals, o lea e foliga mai o le fulufulu ma vaivai.

Ua amata ona fugalaau le selesele i le amataga o le taumafanafana, ma faaiuina ia Aokuso. O le mea lea, e mafai ona paʻi i ai lona matagofie mo le umi e 2 masina.

Weigela - vao faʻatoʻaga vao

Mo lenei laau chic, soo se ituaiga palapala e talafeagai. E lagona e ia le fiafia i le togalaau aina ma i totonu o le paolo. Weigela e onosaia taimi e teuteu ma malogo ai. O le laau toto e oʻo i le 2 mita le maualuga. O le muamua fugalaau e tupu i le tausaga lona lua talu ona totoina.

E ese le Weigela mai isi vao ma e fulafula faalua i le vaitau. O le taimi muamua i le vaitau o le tausaga talu ai, le lona lua i luga o tamaiti laiti.

Laʻau moli lanumoli fiafiaga mai May ia Iulai. E tusa lava pe a mavae lenei vaitau, e le mou atu le matagofie o le togavao, faʻafetai i le vao lanu.

Ina ia puipuia le uluai foliga mai o le vao, e tatau ona puipuia mai le malulu. Afai o le taumalulu e le o le kiona, e tatau ona ufiufi le ulu ile laulaau poʻo lala o nila. Aʻo tele le kiona - faʻagasolo malu laʻau i le palapala.

Weigela Eva Ratke

O lenei kulupu o loʻo i ai se pale salalau ma le lautele o le 3 mita. O laulaau e lanu meamata, ae tumu. O le logo e pei o le logo e susulu mumu i fafo ma sina malamalama i totonu. E le gata i lea, latou te susulu i le lalolagi.

Faʻafetai i lona manogi manaia, o le togavao na te faia se ao faʻafefeteina o le fiafia i ona luga, lea e tosina ai tagata fiafia. O le laau e fiafia tele i nofoaga susulu ma eleele laulelei.

Winter-hardy shrubs - vitio

O ituaiga o meaola teuteu o laau toto ua na o se vaega itiiti o igoa o laau totino. Ae e tusa lava pe e te totoina ni filifiliga i le atunuu, e mafai ona e faia se parataiso moni mo le malologa. Ma i le taimi o le vavao - fiafia i manogi manogi o togalaau aina. E moni lava, o se avanoa sili lenei e latalata atu ai i tulaga lelei o le olaga i luga o le fogaeleele.