Laʻau

Canary, poʻo le "Canary Bell"

Kanarina Kanarskaya o se laʻau matagofie e aʻe ai, lea e lelei mo se fale kiona malulu, lea o le a totogo ai i le taumalulu. Tui pu o le laau i se uaea po o isi lagolago e tusa ma le 1.2-1.5 mita le maualuga.

Kanarina Kanarskaya o se taʻitaʻituli poʻo se laau fetolofi e maliu i tausaga taʻitasi ma toe ola mai le pulou i le amataga o le tautoulu. O le mea na fanau mai ai lenei ituaiga o le Canary Islands.

Canary Canary (Canarina canariensis) e afaina i le Canary Islands, lea e maua ai i le tele o motu o Canary, sei vagana ai Lanzarote ma Fuerteventura. E tupu aʻe i lalo o le vaomatua o vaomatua lautele, i nofoaga malulu mafiafia, e oʻo atu i le maualuga o le 1000 m luga aʻe o le sami.

Faʻaaliga

O laʻau mumu lanu mumu o le Canary Canary e ufiufi i fusi i pito, lanu lanumeamata, laʻau tafatolu. O ogalaau e mafai ona oʻo atu i le 3 mita le umi, ae masani lava e laʻititi - mai le 1.2 i le 1.5 m.

O fugalaau tetele e pei o le lanu e mafai ona mai i le samasama i le moli ma le lanumoana-lanumoana i le lanu ma vela vevela. Fugalaau e aliali mai i le taufaʻaiuiuga o le autumn e taumalulu O fugalaau taitasi e oʻo ile 6-8 cm le umi. A maeʻa le fugalaau, e aliali mai i luga o le laau meaʻai suamalie, 'aʻano, vao paina. Berries muamua mumu-lanu moli i le lanu, ma ao latou vevela, latou liliu mai uliuli.

Canary Canary (Canarina canariensis) fua

© adrien2008

Atinaʻega tau atinae

A maeʻa le fugalaau, e faasolosolo malie ona lanu samasama ma lau o le taifau, ma ua mate le laau seia oo i le ogatotonu o le taumafanafana ma pasi atu i le taimi malolo. I le tautoulu, pe a paʻu le vevela, o le fatu e faʻatupu mai ai ni fatu fou.

Tausiga

Kanarina Kanarskaya e faʻapitoa mo lona siʻitia o le tuputupu ae, ma o lea e manaʻomia ai le faʻaeteete i le tausaga atoa. E taua tele le tuʻuina o le laau i luga o se fale malulu poʻo se fale vevela malulu. Canary Canary e tupu lelei i le eleele lafulemu, palapala palapala. Totoina o ia i totonu o se fagu fugalaau tele. O totoga e totoina i le 2-3 tausaga pe a oʻo ina tele.

I le tautoulu, a amata ona tuputupu aʻe Kanarina Kanarskaya, amata ona faʻamalosi malosi. A o tuputupu ae le laau, faʻaleleia le tele o le laau, ae ia faʻaeteete ia aua nei paʻu le susu ile eleele. Tuʻuina le laau i le vevela pe a ma le 7 ° C, lea o le a faʻaosofia ai e tupu. I le taimi o le tuputupu ae malosi, 2-3 2-3 vaiaso, fafaga Canary Canary ua faʻafefe i le vai ma faʻamaʻi. A maeʻa le fugalaau ma amata ona liu samasama lau, faʻatapulaaina le suavaia seia faʻamago uma ia laau i le taumafanafana.

Canary Canary (Canarina canariensis)Canary Canary (Canarina canariensis)

Tofiga

Ia Me, Iuni po o Iulai, lulu le fatu Canary Canary, tasi i le loloto o le 3 mm, i ni tamai fugalaau e i ai le lapisi o le 6 cm. I le avea ai o se eleele lelei, faʻaaoga se mea e mafai ona gaosia, palapala mo le luluina o fatu. Afai e te lūlūina fatu aʻo lumanaʻi Me, o le a sili atu le avanoa o le a totogo ai le laau i le tausaga e tasi. Liligi le canary mai lalo, ia mautinoa o le susu o le susu e alu i fafo o le ulo ma tuʻuina atu le meaʻai i le vevela o le 15 ° C i le po ma le 25 ° C i le aoauli. Talu ai ona o se eseesega tele i le vevela, o le galalaina fatu o le a vave ona tupu vave, e ui lava e mafai ona ausia se aafiaga tutusa pe afai o le vevela o le uati e 22 ° C. Tuu le fugalaau i totonu o le falemafa poʻo le ufiufi i pepa ma puʻe puʻe. Suavai mai lalo. O fatu e ola i le 30-180 aso. A maeʻa le fatuina o fatu, faʻaititia le vevela laʻititi. O fualaau amata i le amataga e tupu lemu, ae mulimuli ane i luga o se pea paʻu malolosi e vave ona atiina ae. Pe a tumu le aʻa o le laau i le fagu, faʻafeiloaʻi.

Canary Canary (Canarina canariensis)

Faʻaiga ma fafaga

Kanarina Kanarskaya i le autumn e manaʻomia tele le faʻamautu. Vai le laau ina ia tumau pea le susu o le palapala, ae leai se mea e le mafai ai ona susu. Mai le faaiuga o le tautotogo, o le palapala i totonu o le ulo e tatau ona mago. I le taimi o le tuputupu ae olaola, o 2-3 vaiaso uma e fafaga ai le laau ma le fugalaʻau ua faʻafefe i le vai. I le taumafanafana, aua le fafaga.

Filifiliga nofoa

A o faagasolo le tuputupu ae malosi, e tatau ona tulaʻi le taifau i se nofoaga e faʻamalamalamaina e ala i le moli mai. O le susulu malosi o le la e mafai ona afaina ai lau laʻau o le laau. O le le lava o le moli e taʻitaʻi atu ai i le mea moni e faapea, o gaʻo o le laau ua lautele. Mai le autumn e oʻo i le tautotogo, o le ea vevela e tatau ona 7 ° C. I le taumafanafana, i le taimi o le taotoga, o le laau e faʻafefe lelei le vevela.

Canary Canary (Canarina canariensis)

I lona mamalu uma lava

O le mea lea e mafai ai e le taulaʻau ona oso i luga, tuʻuina atu i ai se lagolago i le tripod e tolu poʻo le lima 'apamemea. O le auala pito sili ona faigofie e faʻatuina ai sea lagolago o le a mafai ona tupu Canary Canary i totonu o se potopotoga fugalaau e tele ma le 25 cm le umi, o loʻo tumau i le fola. E mafai foi ona e tuu se fagu i lenei laau i luga o maea ua faataamilo i luga o le puipui, ona avea ai lea o canary ma se tulaga sili ona lelei mo tumutumu.

Faʻatau

Mai le ogatotonu i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana, vaai mo le canary i faleoloa faapitoa ma tausi fale; fatu i le faaiuga o le taumalulu. Filifili se vailaʻau ola maloloina, malosi ma ni taulaʻau laiti. A maeʻa le lima i le ono tausaga, matou te fautuaina le faʻafouina o lenei laau. Canary fatu Canary taugofie.

Canary Canary (Canarina canariensis)

Faʻamatalaga ono tutupu

Snails ma slugs

Snails poʻo slugs e 'ai i laʻau ma lau o laau i fafo. O nei vailaʻau faʻamaʻi pipisi, e tusa lava pe o loʻo i luga o le eleele. Faʻaaoga fualaau lelei (ia mautinoa e le mafai ona maua e tamaiti ma meaola laʻau). E mafai foi ona e faapipiiina ipu i se ata puʻupuʻu ina ia aua neʻi o latou aʻafia i laʻau ma lau.

Laʻau vevela

Afai i le taumalulu, o le vevela i totonu o le potu ma Canary Canary e maualalo tele, ona paʻu ai lea o pito o lau laau ma o latou pito o le a liua lanu viole. Faʻateleina le vevela o le ea, e ui i lea, e le tatau ona maualuga tele, a leai o le a vave ona mou atu le laau.

Long stems

Afai o le taimi o le taumalulu o le a le lava le la o le Canary Canary, ona oʻo ai lea o ona aʻa.