Fualaau aina

Totoina o fatu zucchini i le matala ma le toto Fuafuaga timo ma le totoina Tausaga talafeagai

Totoina o fatu zucchini i luga o le eleele ma totoina fatu laau photo ma vitio

Zucchini o se laau i le aiga o Pumpkin. Faigofie le totō, faʻalelei i le tausiga, e maua ai se seleselega lelei o fualaʻau lelei. E faʻaaogaina e saunia ai le tele o ipu, e amata mai i fritters, e muta i siamu, latou lelei lelei ma isi fualaau faisua, musipolo, iʻa, aano o manufasi, cereals, zucchini e talafeagai mo le salting. Fua e maualalo-kalori - talisapaia e le au fai meaʻai. Ona o le vailaʻau oona, o le zucchini o loʻo faʻaaogaina i vailaau, cosmetology.

Aso o le totoina o le zuciniini mo tipu

O le a 20-30 aso e ola ai se totomini zucchini totoa, o le taimi mo le totoina i le palapala - i le po i luga o le 12 ° C ma le leai o ni pulu po. I le ogatotonu, o lea tau e tupu i le lua po o le tolu sefulu tausaga o Me. O le mea lea, o le luluina o zucchini mo tipu e faia i le amataga i le ogatotonu o Aperila. Faitau e uiga i le totoina o laau i lalo.

Aso o le totoina o le zuciniini ile laufanua

O le totoina o le zucchini i le laufanua eleele o le auala sili ona faigofie ma sili ona lauiloa o le tuputupu ae. Mo le alualu i luma faamanuiaina o fatu zucchini, o le vevela o le itiiti ifo i le +12 - + 15 ° C e manaomia, o le mea lea, e totōina fatu ma fatu i le eleele pe a maeʻa Me 5-6, ma i le malulu ile aso 15-20 Me. Manatua e tusa lava pe toʻaitiiti le kiona o le a faaleagaina ai laau totō, o lea i le vave ai o togalaau, ia sauniuni e ufiufi fasi laau i palasitika po o palasitika.

E mafai ona totoina le Zucchini i le eleele i 2-3 vaega ma se vaeluaga 1-2 vaiaso, seia oo i le pito i lalo o le amataga o Iuni. O lea e maua ai le faʻamautinoaga aupito maualuga o le a tulaʻi zucchini ma maua ai se seleselega tele. Mo manaoga o se aiga o le 5 tagata, o ni nai vao o zucchini (e oo i le 10) ua lava: e lava le taumafa i le taumafanafana ma saunia mo le taumalulu. E faʻapefea ona toto le zucini i luga o le eleele avanoa, faitau i lalo.

E faʻapefea ona saunia ni fatu zucchini mo le totoina

E faʻapefea ona saunia ni fatu zucchini mo le totoina

I le tautala faʻamaoni, o fatu o le zucchini e vave ona tupu i le eleele mafanafana e tusa lava pe leʻi saunia muamua. Ae ina ia faatelevaveina le germination, e toatele fai togalaau latou te faia ni togafitiga fatu.

E tele auala e saunia ai fatu zucchini mo le luluina:

  • Sogi le fatu i le vai ma le vevela o le 50 ° C mo le 4-6 itula, ona vave tuu lea i totonu o le vai malulu mo 1-2 minute - o le a faʻamalosia ai laau ma faʻavave le fua.
  • Taofi le tuputupu aʻe e faʻaleleia i le fofo i le aso atoa, fufulu fatu, faʻamago ma totoina i le taimi lava lea - o lenei faʻavavevave ma faʻaleleia fatuga o fatu.
  • Soak nitrofoski i le fofo mo le 10-12 itula: o fatu e tatau ona fulafula lelei - o le mea lea o isi meaʻai mo fualaau o le lumanaʻi.
  • Tausi fatu i totonu o se mea susū seia oʻo ina laʻau - faʻaleleia atili le susu i fatu e faʻavave vave ai le germination.

Filifili lau metotia sili ona e fiafia i ai o sauniuniga o fatu, pe leai foi se mea e tasi: o le a le tuua oe e aunoa ma se fua.

Filifilia se nofoaga mo le totoina o le zucini

Auala e toto ai fatu zucchini i luga o le eleele

O lenei aganuu e fiafia i le mafanafana ma le malamalama.

Malamalama

  • E tatau ona malamalama lelei le 'upega tafaʻilagi, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga ma matagi malulu.
  • Soo se ituaiga o zucchini o le a tuputupu ae ma le matagofie i luga o se tau mai south or southwest.
  • O le malamalama e manaʻomia e susulu: mai le leai o se malamalama e itiiti ifo ile ovary, o le a fua mai fua mo se taimi umi.

Tagata e manaʻomia

E le tatau ona totoina i luga o se saite na tupu muamua ai isi sui o lenei aiga (sukcini, pumpkins, kukama, squash, melons, selu). Fai se malologa mo le tusa ma le 3 tausaga. Ina ua uma ona tuputupu ae le tele o togalaau aina totō.

Fertilizer mo zucini i le totoina

E manaomia e le palapala se mea e lelei ai, ma le le mautonu.

  • O le mea lelei, o le sauniuniga o le 'upega tafaʻilagi o loʻo faia i le tautoulu: latou eli le nofoaga i le loloto o le suālaʻu bayonet, faʻapipiʻi mea faʻalaʻau, pe a fai o le eleele o le suka, faaopoopo le lime.
  • O le faʻamalosia o le eleele ma mea faʻalaʻau ma meaʻai e mafai ona faʻatino i le tautotogo.
  • Afai o le eleele o se meaʻai, i lalo o le kiliva, faʻaopoopo 2 kilokalama o le humus poʻo le faapalaga, 1 lepp taitasi. potassium sulfate, superphosphate, 2 tbsp. l laupapa fafie i le 1 mita fasi fanua. Lafoaʻi le palapala, faʻamaligi i se vaifofo o faʻalavelave faʻasaina faʻapitoa (mo le 1 pakete o le vai mafanafana 1 tbsp. Fertilizing). Meaʻai: mo le 1 mita 3 l fofo.
  • I le eleele lanu uliuli, faaopoopo le 2 kilokalama o le paʻu, 2 tbsp. l fafie laupapa ma 1 tbsp. l superphosphate i le 1 mita.
  • Lanu uliuli mo le zucchini ua saunia i le faaopoopoina o le sawdust (2 kilokalama), o le ash ash (2 tbsp.) Ma le superphosphate (1 tbsp.).
  • Malamalama malamalama, eleele eleʻele e tatau ona faʻaitiitia i humus, peat. Faaopopo mea tutusa e pei o le chernozem i le tutusa lava.
  • Faʻasaga le oneone oneone ma eleele palapala (1 pakete i le 1 mita), faʻaopopo mea e fautuaina mo le eleele palapala.

Totoina o fatu zucchini i le laufanua

E faʻapefea ona fuafua le taimi o le totoina o le zucini i luga o le eleele? Latou te amata totoina fatu i totonu o le togalaau pe afai o le ea vevela i totonu o le 12-15 ° C, ma o le taufaʻataʻu o fulufulu toe foʻi mai. E masani lava o le amataga poʻo le ogatotonu o Me.

E fautuaina e lulu i totonu o 2-4 inumaga faatasi ai ma le va o le 7-14 aso e selesele ai i taimi eseese.

Le mamao i le va o le zucchini pe a tulaʻi

O le polokalame o le totoina o zucchini i luga o le eleele

E totoina laau totō i lalo o se faila, e pei o sana: latou te ufiufi se eleele laitiiti, tuu 1-2 fatu ma fusi i latou i luga oo latou vae, faʻapipiʻi lemu. O le mamao i le va o laina o le 70 cm, i le va o vao i le laina - 40-50 cm.

O nisi o faletua e fiafia e toto le zucini i totonu o pu, pei o kukama: faia se liʻo loloto, ma toto le fatu 4-5 i totonu o se mamao e 30-40 cm. O le va o pu o se mamao e 70-100 cm. puipuiga o le susu i le palapala, lea e sili ona taua pe a totoina se fualaau suamalie pei o le zucchini.

O se auala manaia e toto ai zucini i le eleele o loo tilotilo i le vitio:

Tuputupuina o fualaau o zucchini ma le totoina o aso

O le Zucchini e tupu i luga o laau e amata ona fua mai i le taimi muamua, ia fua mai nisi fua i le vaitau.

  • Mo le amataga o le seleselega, totoina o laau i le amataga o Aperila.
  • Afai e te manaʻo e selesele mulimuli ane (fualaau mo le faasaoina ma le teuina mo se taimi uumi), lulu i le eleele i le faaiuga o Me.

E mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻapitoa poʻo le saunia o se faʻafefiloi eleele: 5 vaega o fanua o le peat, 2 vaega o le sodoma ma le eleele humus, 1 vaega o le laupapa vao, faaopoopo faʻamalolo (superphosphate, potassium sulfate, ururea, nitrate ammonium).

Totoina o le zucini i luga o laau

  • E sili ona lelei le lūlūina o fatu o le zucini i ipu eseese o peat - o le a sili atu ona faigofie le gaosiga i le eleele avanoa.
  • Faatumu le pusa i le eleele ile afa, sasaa le vai mafanafana, faaloloto fatu ile 1-2 cm.
  • E manaʻomia ona faʻapipiʻi le fatu, faʻatonu le totogo totogo.
  • Ufiufi faʻatoʻaga ile afifi, ia tumau le vevela o le ea i le va 18-22 ° C.
  • I le oʻo mai o fualaau aina, tausia le vevela i le ea i aso taitasi i le va o le 15-18 ° C, faʻaititia le vevela o le po i le 13-15 ° C. E manaʻomia le manava ina ia le faʻaosoosoina totogo.
  • 5-7 aso talu ona maeʻa, e tatau ona toe faʻatūina le vevela o le ea i le 20-22 ° C.
  • O le malamalama e manaʻomia ai le susulu ma le faʻasalalau.
  • Suavai e le aunoa aʻo solo le meaʻai. E tatau ona mafanafana le vai (tusa o le 25 ° C).

Fafagaina fatu o le zucchini 10-12 aso talu ona oʻo mai pupu. Ave le 1 lita o le vai: 5-7 g o le superphosphate, 2-3 g Urea, mullein i le fua faatatau o le 1 i le 10, o se fofo o le alualu i luma tuputupu ae (saunia e tusa ai ma faatonuga). Afai o le eleele mo le totoina o fatu laau e le o se mea e tele, toe fai le faiga 7 aso pe a uma le fafaga muamua.

O le totoina o laau e tusa ma le 30 aso, pe a maeʻa, ona sauniuni lea mo le toe gaoioi i eleele matala. O fualaau e tatau ona i ai ni laʻau moni se 3. O le vaiaso ao le i totoina i luga o le eleele, ia faʻamalosi: ave fua i luga o le auala i le ao, ae paolo mai le susulu o le la.

Totoina o totini zucchini i luga o le eleele

E faʻapefea ona totoina fatu laau zucchini i le ata ma le fuafuaga

  • Fai ni pu, sasaa i le vai mafanafana (35-40 ° C).
  • Tuu le laau i totonu o se pu ma se pusa faataamilo pe toe uta i se paluga eleele pe afai e tupu i totonu o se pusa tioata.
  • Ina ia faigofie ona aveeseina le tioata mai le coma coma, e tatau ona suavai vai i le aso ao le i totoina.
  • Faʻamaʻoto i cotyledons.
  • Faʻasalaga le eleele faʻataʻamilomilo faʻamau i ou tamatamailima.
  • Liligi (1 lita o le vai i le laau), faaopoopo le vai i lalo o le aʻa - e le tatau ona paʻu i luga o laulaau po o le laʻau.

Mo le tuputupu ae masani ma le atinaʻe, e te manaʻomia se potu: faʻaoga se 70x40 faʻavae. I luga o le 1 mita ole nofoaga e le tatau ona sili atu i le 3 laau.

E faʻapefea ona tausia le zucini i luga o le eleele

Totoga ma vavae le palapala

I le oʻo mai o 4-5 laʻau moni, e tatau ona ufiufi laau laiti (pe tusa o le 5 cm) - o le auala lea o le a malosi le aʻa o le laau, o le a sili atu ona mautu le vao.

I le amataga o le atinaʻe, aveese vao ma faʻalelei le palapala. Pe a aliali mai se vavao mafiafia o laulaau, e mafai e laau ona tau lava le vao, ae aveese vao i le uluai siakiina.

Mo le tuputupu ae masani, e tatau ona mautinoa le maua o le ea ma le susu i aʻa - ia tatala pea le eleele. I luga o loams, o foliga faigata e vave ona fai vave, e mafai ona e tauina lenei faafitauli i le mulching: sasaa se laulau o humus poo le mutia faataamilo.

Faʻasa

Suavai i taimi uma (i vevela vevela i isi aso uma, i le malulu 1-2 taimi i le vaiaso). Ole suavai e tatau ona mafanafana (25-30 ° C), aumai i lalo o le aʻa. A o leʻi fuga, ia faaopoopo le 5 l o le vai i lalo o laau taʻitasi. I le taimi o le fugalaau, fugalaau ma le amataina o le ovary formation, o le vai tele. E le taofi le faʻasalaga seia oʻo i le iʻuga o le taimi o fualaau aina.

Laʻei pito sili

O le tele o fai togalaau e fautuaina le fafagaina o le zucchini i le taimi lua: i le taimi o le vevela ma le foliga mai o le ovary. I le amataga o le fuga, ia taulai atu i fualaau oona, ma mo le faapipiiina o vine ma le tele o fualaau suamalie, pailani ma fuakalama e talafeagai. E mafai ona e faʻaopopo le gaʻo paluga, superphosphate, mullein, fusi manu.

Ae ui i lea, o le zucchini o se mea sili ona lelei-o le a maua ai fua mo le vaitau atoa e aunoa ma le pito i luga o luga o soʻo se eleele, pe afai e lava le suāsusu.

E faʻapefea ona maua vave le seleselega o squash i le masina muamua, vaʻai i le vitio:

Eseese o le zucchini

Filifilia o le sukcini lelei mo le totoina e le faigata: ia faitau le faʻamatalaga o le ituaiga ma faʻatusatusa i ou manaʻoga. Zucchini e sau ma se pupuuli lanumeamata lanumeamata, e matua paepae ma paʻu. O ituaiga o nei aso, aemaise lava o le vao, e sili ona aoga, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa poʻo le fausia o se togavao. E vaevaeina foi Zucchini i ni vaega se tolu:

  1. Tuai amata: Tsukesha, Zebra, Anna, White Swan, Zolotinka, White-fruited, ma isi.
  2. Tausaga ogatotonu: Kuand, Jade, Black Black, Spaghetti.
  3. O le matua o le matua - o lo latou taimi matua e tusa ma le 3 masina, e lelei atoatoa mo le teuina o taimi umi. Eseesega: Nut, Long-fruited, Tivoli F1.

Zucchini o se vaega faapitoa o le zucchini ma le maualuga o le gaosiga ma le matua matua.