Meaai

E faʻapefea ona faia le vai mama i le fale e aunoa ma se suʻi?

E i ai taimi na mumu ai tamato ma amata ai ona paʻu i totonu o le togalaau. Ina ia aloese mai le tulaga o le fesiitaiga o mea taumafa, e mafai ona e faia le suamati vai e aunoa ma se suini i le fale. O le eleele ma meaʻai inu tomato o le a puipuia atoa i lenei pepa seia oʻo i le taumalulu.

Tomato juice i le taumafa

E tatau ona faaopoopo le sua Tomato i se taumafataga ia le itiiti ifo i le tasi i le aso. O lenei suavai ola e tele mea, e aofia ai:

  1. Faamalologa. O le tuufaatasiga o loʻo i ai le pectin o le natura, e mafua ai le alo ese o le atherosclerosis. E le gata i lea, o lenei vailaʻau e puipuia ai veins varicose, faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le thrombosis vein ma e lelei le afaina ai le tino atoa o le tino. E le gata i lea, ona o le i ai o le pectin, o le suamati suamalie e maua e aunoa ma se suasusu e tuʻuina atu ai ia lava i se faʻasao lelei i le fale, talu ai o loʻo i ai se mea e pei o jelly-like. I lona tino mamā, o le pectin e maua mai fualaau faisua ina ia avea o se meaʻai faaopoopo, o se fausaga, i le gaosia o sua, meainu, yoghurts, mayonnaises ma isi mea;
  2. Aoga. Vitamini e maua i totonu o tamato - A, B, C, H, P, PP saturate le tino ma maua se aoga aoga i luga o le metabolism. O le potassium, calcium, magnesium, uʻamea, fulukalama ma isi e afaina ai le fatu cardiovascular system;
  3. Faʻaolaina. Ua tumu i vitamini, gaʻo, gaʻo mea aoga, filo o mea taumafa, meaola oona, sua suamati i le taimi lava e faamalieina ai le fiaai ma le galala. E le gata i lea, mai le tasi ipu malamalama o se vaiinu na vave lagona ai le malosi o le malosi ma le malosi o le malosi.

O vai inu tomati

O le faia o fuamato o le suamalie o se mea faigofie, taugofie, ma vave. I le i ai o se faipule, o lea aua le mafaufau e uiga i le faamaumauina o taimi ma taumafaiga. Mo i latou o loʻo tau mafaufau pe faʻapefea ona faia le sua suamati e aunoa ma se suʻi, e tele ni filifiliga o le a tuʻuina atu.

Recipes mo le fatuina o le sua tomato mo le taumalulu e aunoa ma se suʻi

Ina ia saunia le sua o le a e manaʻomia tomato, masima, se mea e fai ai meaʻai, lua fagu faʻamafaʻi, se pani, se faʻavevela poʻo se gau.

Tomato Tomati Tomato Tomato

Fuafuaga Faasao:

  1. Fufuluina tamato, paʻu lauulu ma tipi i le afa.
  2. Toto i se fai meaʻai.
  3. Sasaa le masini i totonu o se pani ma faʻavela.
  4. Faʻamasala le mama mama mama i totonu o se faʻavevela e maua ai se foliga tutusa.
  5. Faaopopo le pi: masima ma suka e tofo ai.
  6. Toe faʻapalaina le suavai suamalie i totonu o se vevela i luga ifo o le vevela mo le 10 minute.
  7. Sterilize fagu ma lids.
  8. Liligi le suamati mama ma le paluga i totonu o fagu ma taʻavale i luga. Ufiufi ma liliu ese e le tatau.

Toto Tomato mo le taumalulu e aunoa ma se suʻi ua sauni.

Mo le 8 lita o tamato, 100 g gaʻo e manaʻomia.

Mamanu tomato tomato fuamati

Tatogo samasama e tino, e pala ma e itiiti se vai. O fua mai ia fualaau faisua e tatau ona teuina i le pulupulu. Mo le gaosiga o lenei nectar, e sili atu le filifilia o ituaiga nei: o le pata o le meli, o le meli ua faʻaola, persimmon.

Fuafuaga Faasao:

  1. Tasi 1.5 kg o tamato, faʻatoʻa le tatau ona. Fufulu ma tipi i ni fasipepa.
  2. Tasi lanu samasama i totonu o se mea e fai ai meaʻai, ona togi lea i luga o se sieve.
  3. Faʻapipiʻi le sua i totonu o se meaʻai faʻapipiʻi, faaopoopo le masima ma le suka, ma le kuka mo le 15-20 minute.
  4. Liligi le masi ua uma ona faʻafefiloi i fagu muamua ma faʻasolo i luga.

Tomato suamalie ma le basil

Fuafuaga Faasao:

  1. Fufulu 5 kilokalama o tomato ua tipiina i ni vaega se 4.
  2. Faʻasalalau i se mea e fai ai meaʻai, ona oʻo atu lea i se sieve.
  3. Taʻu le sua ma le pulupulu mo le 20 minute.
  4. Sasaa se sipuni sipuni o masima ma se sipuniti o suka.
  5. Faʻaopopo se paranesi o le basil, e le afaina pe faʻapipiʻi.
  6. Setaili ipu mo le 5-7 minute, ona sasaa lea o le suamati i totonu ma taʻavale i luga.//www.youtube.com/watch?v=S7xOIshgrEk

A e kukaina le tomato, e tatau ona e aveese le fulu mai le pito i luga, o lea e vave ai ona vevela le sua.

Tafe Tomato Juice

Fuafuaga Faasao:

  1. Taʻu i luga o laʻau mamago o le 11 kilokalama kulumato ma tipi.
  2. Tuu i totonu o se mea e teu ai meaʻai ma tipi. E te maua se paluga ma fatu ma pulupulu.
  3. Kuki le tamato gaʻo ma kuka i luga o le ogaumu mo le 30 minute. Faʻaititia le vevela ma faʻaopopo le 500-700 g o suka, faʻafefiloi ma faaopoopo 150-180 g masima. Suauu isi 10 minute.
  4. Faʻaopopo, muamua le galo i luga o le 5 pi o le kāleti, o le sipuni tele o le vineka, le afa o le sipuni o le pepa lanu mumu, 5 teaspoons o le kinamona ma nai peas of allspice. Tapala le sua suamalie ma mea uma mo isi 20 minute.
  5. Liligi i totonu o faletupe ma taʻavale i luga. Tomato ma pulupulu ua saunia.

Tomato juice ma le pulupulu ma e mafai ona faʻamaonia

Mo i latou e le iloa pe faʻapefea ona fai le vai tomati mo le taumalulu, o se fua e aunoa ma se suʻi ma leai se mea e fai ai meaʻai i lau auaunaga. E i ai foi ni mataupu pe afai e leai se mea e teu ai manu, ma e tele fatu tomati o loʻo faatalitali mo a latou galu.

Fuafuaga Faasao:

  1. Fufulu 1.5 kilokalama o le fufuluina o tamato.
  2. Aveese le pele. Afai e faigata ona aveese, ona tuu lea o tamato i totonu o se meaʻai, sasaa i luga o le vai vevela, ona malulu ai lea o vai. E afaina le pele ma o lona aveesea e faigofie.
  3. Toe ave le plander e tasi, tuu i totonu ia tamato i totonu ma faatasi ai ma le fesoasoani a se puseta, faʻafefe fualaau faisua. O se mea faigaluega i le umukuka o le a avea o se lomitusi. Afai ei ai filifiliga e faʻaaoga ai se lomitusi o se mamanu eseese, e mafai ona e faʻaaogaina.
  4. O le fua o le pulupulu e tatau ona faʻamamaina e ala i le susu. Faaopopo 2 teaspoons o le masima i le mama mama.
  5. Liligi le tomato i totonu o fagu, tuʻu i totonu o le pani i le vai i "tauʻau" o pusa ipu tioata ma faʻamalosea mo le 20 minute mai le taimi o le vai inu.
  6. Ufiufi ma pisa. Liliu ia apa i luga, afifi i luga ma mafai ai ona faʻaliliu. I le taumalulu, faʻaaoga i aso uma.

Ole suamati ole suamalie e aunoa ma se suʻi i le fale e mafai ona tapunia i ni mea faʻaopopo: celeri, vineka, laʻau bay, e mafai foʻi ona faʻaopoopoina faatasi ma isi sua: apu, pi, karuti. E faʻalagolago i ou manaʻoga ma gafatia. O laasaga o le tilivaina o le a le suia tele, naʻo le tofo o le a suia o se taunuuga.