Fale taumafanafana

Tagata lelei mai se togavao lata ane

I aso tuai, latou te talitonu o le siama i fafo o le a tuliesea agaga leaga ma mautinoa ai le aumaia o le filemu ma le manuia i le fale. E le mafai ona faʻamaonia le moni o tala masani a le tinamatua, ae tasi le tilotilo i luga o le laau uaua e lava e latalata atili ai ma mafaufau i se vao e ese le susulu mo le vaeluagalemu.

O le nofoaga o loʻo maua ai lenei ituaiga o siamu i soo se mea e matua lautele lava. I Rusia, e tupu le aganuu i totonu o vao maualuluga ma vaomatua, i luga o vaomatua, i luga o le paʻu e amata ona fuga, ma i autafa o le vaomatua. O le tufatufaina atu o loʻo fafao mai Narva i Krasnodar, mai Pskov i Perm. I totonu o Europa, e mafai ona maua mai i le ata mai le Suetena i saute se pine laau, i le itu i Saute i atunuu o le Pasefika o Balkan.

E le o se mea e maofa ai na vaʻaia le laau e tagata fiafia i aganuu teuteu ma faʻaalia i le afa lona lua o le senituri lona 18 i totonu o faʻatoʻaga i paka o Moscow, St. Petersburg ma isi itulagi o le atunuʻu.

O aso nei, o laau toto, o le faʻaalia o le mataʻutia o le saisaitia ma le le mautonu, ua avea ma masani i fafo atu o latou tulaga masani, mo se faataitaiga, i Altai ma Urals, i Primorye ma setete o Asia Tutotonu.

Faʻamatalaga o le igoa o le musika

Pe a faatusatusa i aiga o Asia, e le o iloga le tuputupu aʻe o le musika i le tuputupu ae. O le tele o taimi, o le maualuga o le maualuga o se laau laʻau po o se tamai laau e le sili atu i le lua mita, e oʻo lava i se tagata matua matua faataitai.

Eucalyptus o se laumei faʻagasolo ona tuputupu ae. E le o se mea e ese mai ai le eseesega.

O le tuputupu ae sili ona malosi e tupu i le 15 tausaga talu mai le taimi o le fatuina o fatu. I le gasologa o tausaga, o le vao e oʻo ile afa mita le maualuga. I tausaga mulimuli ane, o le tuputupu aʻe e matua laʻitiiti lava, ma a uma le 30 tausaga, o taumafaiga uma a le auʻau e faʻamoemoe i le sui o moli tuai ma tausia le pale. I le avea ai o se tulafono, o le vaitau o tausaga o lenei faatoaga e 50 tausaga.

O loʻo ola mai tamaʻi lauulu ma le lanu enaena, ae i le aluga o taimi, o le paʻu ua pogisa, ua toetoe lava a uliuli, ma ua maua ai se ituaiga o foliga le talafeagai.

Euonymus verrucosus - o lenei ituaiga o laau o le laau moa ua atagia atoa ai le avea o le laau ma se aiga lautele laau, ma lona tulaga i fafo, lea e faigofie ai ona iloa le vaomatua o Rusia ma vaomatua-steppe, faapea foi isi eria o Eurasia. O lapisi lapoa ma le laiti o le laau e ufiufi i tupuga faʻapitoa, e tutusa ma fusi poʻo, pe a faʻalogo le upu i le Latina, verruca. O i latou o loʻo tuʻuina atu le faʻaaloalogia, o loʻo faʻaalia i le ata, o le laau pala.

Mai le ogatotonu o Me ia Iuni, o lala o le vao ua ufitia i le tele o fugalaau. E moni, e le pei o isi mea totino teuteu, latou te matua le fiafia lava i le euonymus. Corollas o se lanu enaena lanu enaena e le silia le centimita, e aofia ai:

  • o fagafaʻafa e fa;
  • mai se ipu e faʻapipiʻi ai se fugalaau faʻatasi ma se pou;
  • o pestle ma faʻailoga laiti e fa.

O fugalaau taʻitoʻatasi e faʻapipiʻiina i ni mea laiti laiti e 4-9 vaega taʻitasi. Fugalaau e sau faatasi ma le manogi manogi, lea e taʻua i nisi taimi o le "kiore". O lenei mea manaia o le afaina o laau e mafua mai i le mea moni e faapea o nisi ituaiga o lago o ni tagata eletise o le laau. O iniseti e tosina mai i se manogi faapitoa, ma faʻamaʻi e faia e fugalaau ma avea ma se meaʻai mo tagata o loʻo iai i le vaomatua.

O pupu o mamemuse e ufiufi i luga o fusi-ova, ogalaau faʻasaga i le isi itu. O le umi o le laupepa e mafai ona suia mai le tasi ma le afa i le ono senitimita. I le taumafanafana, o le lanu o laulaʻau o loʻo faʻasino i le pito o le laʻau e lanu meamata, e oʻo lava i fafo. O le pito i tua o le laupepa e sili atu le mama nai lo le pito i luga, ae o nisi taimi e ufitia i se pusa e le mafaamatalaina. I le amataga o le autumn, o le lanu o le pale e fesuisuiaʻi. E pei o le ata, o laulaau o le mall mummy e lanu piniki, lanu viole, po o le paʻu mumu.

O fualaau 'aina e fetaui ma le ata ofoofogia na fatuina e le musika. Amata ia Aokuso, atigi pusa e 4-maua ai se lanu piniki mumu po o le mumu-carmine. Ona latou tatala lea ma susulu foliga pulapula lanu uliuli, ua ufiufiina i se manogi manogi suamalie.

O fua e laiti, o le maualuga e oʻo i le 8-12 mm, o fatu e laiti ma e le sili atu i le 6-7 mm. O pusa o loʻo tautau i luga o manoa vevela na faʻaalia ai se musika mataʻutia, i le ata, o nisi igoa, o isi e aofia ai "wolf earrings".

Talu ai ona o le fuga o le seleselega e tusa ma le tolu vaiaso, o le fatu e matua e le mafaamatalaina. O foliga vaaia o lanu manulele e tosina mai ai le tele o manulele, ma le fiafia e tosoina i latou ma se fualaau suamalie ma totoina fatu mo le tele o kilomita. Ma o fatu na totoe i luga o le paʻu i lalo 7-10 aso talu ona tatala le pusa.

O se mea manaia e faapea, o le auala i totonu o le fualaau oona e faateleina ai le totoina o fatu, ae ui lava i lea i le natura o lenei togalaau e masani ona tupu fua tele ma le fesoasoani o aʻa poo le totoina o lala.

Le faʻaogaina o se mimiti mimiti i le faʻasologa o ata: ata ma faʻamatalaga

O le aʻa o le musika o loʻo i ai se nofoaga le maualuluga, ma o le loloto o le nofoaga o aʻa e tele lava ina faalagolago i le palapala, taumalulu ma le laufanua o loʻo i ai le fale. Ina ia mautinoa le faʻalagolagoina o le faʻalagolago i le eleele, e maua e le euonymus se tele o le tele o rhizomes tetele ma laiti, lea e faʻamalosi ai le palapala palapala i le nofoaga e tupu ai fua. O lenei vaega o le ogatasi i le ata, e pei ona i ai i le ata, e faʻaaoga lelei pe a manaʻomia le faʻaleleia eleele ma le faʻamalosia;

  • vaʻavaʻa faia e tagata;
  • vanu pe a iai se lamatiaga o le afaina o le matagi;
  • vaʻa papaʻu o vailaʻau faʻasaina ma fausaga.

Vaovao, masani masani ona i ai i lalo o le faʻavao o le vaomatua, faʻafeiloaʻi le leai o se malamalama, e le fefe i aso vevela pe a le toe i ai le ea ma vaalele. Ae mo le musika misa ua tupu i luga o le 'upega tafaʻilagi, e taua le faʻamautinoa o le maua o le meaʻai lelei, lelei le suavai ma masani ai le fafaga.

A faʻaaogaina se laau i lalo o le ata, e pei o le ata, e tatau ona amanaia se tasi o aganuu. O le maualuga o le palealii, o lona faʻamaonia ma le tele o laʻau i luga o le paʻu e tutusa lelei lava i le moli. O faʻamatalaga faʻapupula i nofoaga tatala e sili atu ona teuteu ma susulu nai lo na o le tele o tausaga na lalafi i lalo o palealii o laau lautele lautele.

I le tulaga muamua, o le euonymus e faigofie ona fesuisuiai, ua vevela le vaovao, ua faapuupuuina le aoga, o le numera o taamilosaga lanu, fugalaau, ma ovaries ua faateleina.

I laau totō o tutupu i lalo o le paolo o laau totō, o aʻa e le mafai ona avea ma se paʻu malosi mo se taimi uumi, o loʻo totoe ma le lanumeamata. O laʻau e faʻaloloa, e i ai ni laulaau i luga o le enomus, e pei o le ata. Crohn e valea ma e le fiafia.

O le faasaʻoina o le tulaga ma le fesoasoani o le teuteuina o le a le aoga ona o le telegese le alualu i luma o le laau.

E sili atu le sao i le uluai totoina o le euonymus lea o le a tumau ai le aganuu i le la mo le itiiti ifo ma le afa aso. O lenei tulafono o loʻo faʻaaogaina foi i le tulaga o le faʻaaogaina o se moa feololo i totonu o faʻavae kulupu faʻatasi ai ma laau tele.

Faʻaaogāina o se laau matala: o mea lelei ma mea matautia o se laau

O le musika ua leva ona tosina mai le mafaufau o le tagata e le gata i le matagofie o lau ma fua, ae faapena foi ona aoga lelei. I Sisifo, o lenei laau o le vao e le o se mea e sili atu nai lo se "afifi." O le mafuaʻaga o lenei igoa tauvalaau o se tala faʻapitoa. Talu mai le Vaitausaga Vaitausaga, o tagata nuʻu o loʻo liua ulu mo le lalagaina o fulufulu mamoe mai le malamalama, o le afi malosi o le emonmus.

Ma i le amataga o le seneturi talu ai, na maua ai le gutta i le mafiafia o le cornex uonymus - o se vailaau e pei o le paʻu, lea, ao le i mauaina ni plastics gaosia, mea e faʻaogaina ai eletise, vaega o masini mo le vailaʻau kemisi, ma sapalai mo le seevae seevae ma vailaau. O le aso, ua leiloloa le manaʻoga mo lenei mea, ae na filifili le au saienitisi e mafaufau ma le totoa i le vailaʻau faʻamalosi e le gata o le paʻu, ae o isi vaega foi o le laau.

O le iʻuga, na faʻaaogaina le euonymus i le faʻaleagaina o le tino ma i latou i togafitiga faʻapitoa e pei o se fatu fatu, laxative ma emetic. Ae e taua le manatua o le teuteuina o se togalaau, o lenei aganuu e mafai ona lamatia tele mo tagata ma fagafao.

O le i ai i fua susulu, aʻa, lala ma laulaau o le laau afu, i le ata, o glycosides ei ai se togafiti o togafitiga i na o tino laiti ma e na o se vaega o fualaau.

O fualaau suamalie e aina ma isi vaega o le laau e mafua ai le inuina, faatasi ai ma le vevela, vaivaiga, manava manava ma le vomia, ma i tulaga ogaoga, le mautonu, le mautonu, ma faaletonu o le fatu. I sina masalosaloga o le taumafaina o fualaau aina po o le lanu lanumeamata, e taua le sailia o fesoasoani faafomaʻi talafeagai i se taimi vave e mafai ai.