Laʻau

Beloperone

Beloperone o se sui o le aiga o Acanthus. O lenei meaola matagogo e iai ni mea e le masani ai e pei o le gaogao. Lanu samasama-lanu mumu, mumu-mumu ma le lanu enaena faʻafefiloi fugalaau paʻepaʻe. I le natura natura, o le laau toto e oʻo i le maualuga o le mita e tasi. Beloperone, e tele tagata e valaau i totonu o le ogaoga o fale mo le tutusa o le papa ma siamu moli. Ua paʻu le laau ma lau. Mekisiko o le nofoaga na fanau ai se lalelei susulu. E le faʻapipiʻiina manaoga faapitoa i luga o ona tagata. I le fale, latou te ola ai i se tasi o meaola - laʻau paʻepaʻe paʻu. O le laau e le lelei, e oo lava i tagata amataina e mafai ona totoina. O lona uiga iloga o le alualu pea i luma.

Tausiga mo le soʻo i le fale

O Beloperone e aʻafia i fale le lelei o totonu. O lenei fugalaau matagofie o le a teuteuina le fale ma o le a fiafia i lona matagofie i le tausaga atoa. E ui lava i le umi o le vaitau o le fugalaau, o le a le afaina ai le laau. I le taumafanafana, o totonu o le fale e pei o le i ai i le ea fou, o lea e sili ai le ave i le faapaologa. I lenei tulaga, e tatau ona puipuia le vao mumu mai le vevela o ave o le la.

Nofoaga

Tropical beauty e sili ona fiafia i nofoaga la. E atiaʻe malosi i le malosi ma le malamalama. O le a ia lagona le sili atu le mafanafana i le itu i saute poʻo le faʻasaʻe sasaʻe. Aloese mai le susulu o le la. Faʻatasi ai ma se paʻu o le malamalama, o le a avea pale ma pale. Aʻo vevela vevela i fafo, e manaʻomia e le fale le paolo o se vaega. Talu ai ona o le le lelei o le malamalama i le taumalulu, o le a faʻaosooso tele ai totonu o le fale, o le a le fiafia.

Faʻasa

E manaʻomia e Beloperone le suāuʻu talafeagai. O le eleele e sui ai le fugalaau e tatau ona faʻamamaina i le tausaga atoa. I le taumafanafana ma le tautotogo, e tatau ona tele le suavai, i le taumalulu e faʻaititia. Ole faʻamalosia tele e mafai ona afaina ai le matagofie o le tino, mafua ai faʻamaʻi. Vai vai pe a mimiti le eleele i totonu o le ulo. O le isi mea e manaʻomia muamua o le vai malulu mo le faʻavaivai (tu poʻo timuga).

Totogi

I totonu o le potu o loʻo i ai le perone sinasina, e tatau ona i ai le faʻafefe o le suamalie. O laulaau o le laau e tatau ona suʻaina e le aunoa ina ia aloese mai le osofaʻiga o meaola faalafua. E mafai ona tuu se ulo fugalaau i luga o se paʻau ma ni susu mafiafia pe faʻalautele le ele.

Lulu

I le vaomatua, o se fugalaau susulu matagofie e tupu i le vevela maualuga. I totonu o le fale, e fetaui lelei lava i le vevela i totonu o le potu. I le taimi mafanafana, o le a lagona ai e le laau le mafanafana i le vevela o le 18-20 ° C. I le taumalulu-taumalulu, e tatau ona tuu ifo le vevela i le 12-16 ° C.

Sola filifilia, totoina o toto

O faʻataʻitaʻiga talavou o le pipiʻi e faʻapipiʻiina totogo uma. E manaʻomia e totonu o le ogaumu se tamai fagu fou. O le mea lea e foliga mai e leʻo tele le laau, e mafai ona tuʻuina atu ni petioles i totonu o le pusa e tasi. Mo le gaosiga, ua saunia se paluga faʻapitoa, e aofia ai vaega e lua o laulaʻau, palapala masima ma se tasi vaega o humus, peʻa ma oneone. E le gata i lea, o sina meaʻai e fai i le ponaivi e faʻapipiʻi i le vaega eleele. O laau matutua ua toe totoina pe a tumu uma aʻa i le ulo.

Laʻei pito sili

E masani lava ona faia i luga ole laei ma faʻamaʻiina mineral mai le tautotogo i le autumn i vaiaso uma. I le taumalulu, e le faʻapalaina le fale pe afai e tausia le faiga o le vevela. A leai, o le laei pito i luga e le muta, o le faʻasusuina o le vaomatua i le lua taimi i le masina.

Teuteu

Beloperone e tatau ona teuteuina i taimi uma. O tautotogo taitasi, e tipiina ai le tipu i le 1 / 3-1 / 2. O lenei mea e faʻaleleia ai le laʻau. Ina ia faʻaleleia le taʻavale, latou te laʻauina vao laiti o totonu o le fale. Faafetai i le teuteuina, o se laʻau mananaia matagofie ma lelei. O afaina pe a uma le teuteuina e mafai ona faʻaaoga e maua mai ai fanau fou o le vao.

Tofiga

O faʻatauga o auala sili ona taugofie ma faigofie ona faʻaleleia ai le beloperone. E mafai ona faigofie aʻa aʻa laiti o tamaiti laiti. O mea totō na seleseleina talu mai Fepuari. Mo le faʻalauteleina, o ni pupuleiti e 8-10 cm le lapopoa e talafeagai. Mo le taina o gauga e faʻaaoga ai le paluga o peat ma oneone. E talafeagai foʻi le oneone. I le avea ai o se tulafono, o aʻa i le 12-15 aso. O le mafanafana o le mafanafana ma le gaosia i latou i se mea faigaluega faʻapitoa (gaseic acid, aʻa, heteroauxin) faʻavaveina le faagasologa.

I le avea ai o se isi auala e faʻalauteleina ai i totonu o le fale, e faʻaaogaina fatu toto. O le luluina o loʻo faia ia Mati-Aperila. O fua o loʻo ola i totonu o se vaega o le eleele, lea e aofia ai palapala palapala ma oneone. Mo le mauaina o fatu i totonu o le potu e tatau ona tausia i le vevela ile 20-25 ° C. Pe a tutupu mai laau laiti, o le a suamalie i totonu o le eleele palapala o lau laʻau, peʻa, humus ma le oneone. O pito i luga o fualaau e tatau ona togiina ina ia lelei le lala laau.

O aʻafiaga ono tutupu

  • Lafoaʻi laʻau - O le mafuaaga atonu o le mamafa o le suavai poʻo le leai o meaʻai.
  • Paʻu lau "tautala" e uiga i mea o loʻo iai i totonu o se potu malulu poʻo le faʻamagoina o se coma.
  • E leai se mea e sili atu ona lelei ma le leai o se malamalama.
  • Laʻau e malolo, ma ua maua mai i luga o siaki se foliga ese pe a afaina i meaola faalafua.
  • Brown sikola i luga o laupepa e faailoa ai le tele o le faʻamaina o le laau.
  • Lanu lanu lapisi eleelea e ono foliga mai ona o le la.