O le togalaau

E faʻapefea ona faʻavasega le spathiphyllum

Spathiphyllum poʻo le Fiafia Fiafia ua leva ona lauiloa i fugalaau fugalaau ma taatele i le tele o fugalaau i totonu. O se mea e faʻalelei ai le vaʻaia e le o se mea faʻafefe ma e le faigata ona tausia. Faatasi ai ma se taumafaiga itiiti, o le fugalaau o le a tupu atoatoa ma e masani ona fiafia i lona fuga o fua. Pe a alu, e na o le tatau lava ona amanaʻia uiga o tagata o loʻo i totonu o le fale, faʻapea foi le iloa o tulafono faavae o le faʻasūina, nofoaga, vevela, faʻamalamalamaga ma le gafa taimi.

Spathiphyllum o se fale i totonu, lea e lelei mo potu e maua ai le maualuga o le malamalama. O se fugalaau e mafai ona fatuina se siosiomaga malulu i totonu o le fale ma se vaʻaiaga lelei galue i le ofisa, e mafai ona fetaui i totonu o le fale, faafetai i ona uiga teuteu. Faatasi ai ma le tausiga atoa ma le tausiga, e toto faalua le fale i le tausaga.

O le fanau mai o le spathiphyllum o New Guinea ma le vaomatua o le Iunaite Setete o Amerika. Afai e teuina i totonu o fale, e tatau ona e mafaufau i lenei tulaga ma fausia le masani masani o le susu mo le laau. O le susu e tele sona sao i le atiina ae ma le tuputupu ae o le spathiphyllum. E taua tele le faʻapipiʻi lelei o le tausiga ina ia maua e le fugalaau le tele o vai, malamalama, vevela ma meaʻai. Leai se mea e sili atu ona taua le nofoaga o le fale i totonu ole potu.

Tulafono faavae mo le tausiga o spathiphyllum

Nofoaga ma moli

O se fugalaau soʻo e le lelei le faasino i le susulu o le la, o lea aua le tuʻuina se atigi pusa i le windowsill i le itu i saute o le fale. I le itu i sasae, sisifo ma sisifo, o le a sili atu ona lelei le laau. Afai e leai se avanoa i luga o le windowsills, e mafai ona totoina se fale i le pito i tua o le potu. O le mea moni, faʻatasi ai ma sea nofoaga, o le a faʻaaogaina le moli faaopoopo, aemaise lava i le taumalulu-taumalulu.

Lulu

O le vevela i totonu o le potu mo laau toto e masani lava ona eseese e fuafua i vaitau (taumafanafana ma le taumalulu), ae mo lenei fugalaau e toetoe lava tutusa i le gasologa o le tausaga. I masina mafanafana, e mai i le 20 i le 22 tikeri, ma i masina malulu mai le 16 i le 20. O le mea taua o le taumalulu o le thermometer i totonu o le potu e le pa'ū i lalo ifo o le 16 tikeri.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Tropical spathiphyllum e manaomia ai le suavai tele ae e le masani ai mai le amataga o le tautotogo ma faaiuina o Oketopa. O vai faʻafefe uma o loʻo i totonu o le fugalaau e tatau ona faʻaulu pe a ma le 30-40 minute pe a uma ona faʻaulu. O le maualuga o le susu i le eleele e le tatau ona faatagaina, aua o le aʻa e faigofie lava ona pala i le maualuga o le susu i totonu o le eleele mo se taimi umi. Afai o le masima eleʻele e masani ona faʻaleleia, o lona uiga o le a vave ona mate le fale.

Talu ai o le susu mo le spathiphyllum e taua tele mo le atinaʻeina atoatoa, e aoga le pulupuluina o laau mai le pulumu ma se moli lelei i aso uma i le taeao ma le afiafi. O le isi auala e faʻafeusuaʻi ai isi ipu faaopoopo i le vai, lea o le a tu latalata ane i le fugalaau. E mafai ona i ai ni koneteina, tasi i tafatafa o laau taʻitasi.

I le taimi o le vaitau o le laau (i le taumalulu), o le faʻaitiitia o le faʻavaivai ua faʻaitiitia, ma ua vaeluaina le numera.

O le maualuga o le maualuga o le faʻamamafana i totonu o le potu mo le spathiphyllum faʻavaomalo e tusa ma le 70%.

Fertilizer application

I le vaitau mai ia Mati ia Oketopa, ae maise lava i le taimi o le gaosiga o le tuputupu ae ma le fugalaau, e fautuaina e faia ni laei pito i luga mo le totoina o laau i totonu. Faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaʻai uma e tatau ai, e tatau ona faʻaaogaina na o le palapala susu, e sili atu pe a uma ona faʻavaivai. I le taimi o le taotoga, e manaʻomia e le fale le tele o meaʻai, o lona uiga o le laei pito i luga e naʻo le faatasi i le masina ona faʻaaogaina. I isi masina uma, faʻaaogaina le faʻalaʻau 3-4 taimi ile masina i taimi masani.

Auiliiliga o le tausiga o le spathiphyllum

O le a le taimi ma pe faʻapefea ona faʻavasega le spathiphyllum

Taimi o Suiga

E masani lava, o le taimi o le amataina o le gafa e mafai ona fuafuaina i foliga vaaia ma le tele o fugalaau. I le taimi nei, o loʻo iai le tele o le fugalaau. E tatau ona faʻaleleia le totoina e tusa lava pe faʻaauau pea ona tupu ma fuga le laau, ona o le malosi o le aʻa o le vaega o loʻo faaauau pea ona tuʻuina atu i le fugalaau lona malosiaga mulimuli. Ae ui i lea, e sili atu ona lelei i le gaosiga o laau totō i le amataga o le tautotogo ma ia mautinoa e faia se malologa i le va o vaitau vavave. O se laau totogo e le fautuaina e faalavelave, aua o le a vave ona mou atu le matagofie.

O le taimi muamua e fautuaina ai le fugalaau e toe faʻaleleia pe a ma le 15-20 aso talu ona faʻatau. E manaʻomia e Spathiphyllum se atigi vailaau. A maeʻa suiga uma o le fugalaau, e tatau ona filifilia se tasi e sili atu nai lo le isi.

Filifiliga o le faʻafefeteina o eleele

E mafai ona saunia le paluga eleele ile fale. Mo le sauniuniga o le a e manaʻomia: oneone lapoʻa, lau lauʻeleʻele ma peʻa - i le tasi itu, eleele masima - i ni vaega se lua, o le paʻu o le piliki piliki ma le pono laau - i le afa o le vaega.

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o meaʻai faʻatau, e lelei tele le filifili mo se faʻafefiloi eleele mo laau o le aiga o Aroid. O ia togalaau e aofia ai le spathiphyllum ma le malamalama, o eleele lafoaʻi e lelei mo ia. E taua le taulaʻi atu i le maualuga o le elemene o le meaʻai, e tatau ona avea ma sekene. O lenei faʻafefiloi eleele o le a faia ai le spathiphyllum faʻavaomalo i le fale lelei ma lelei.

Tulafono Faʻaliliu

E taua tele le le faʻaleagaina o aʻa o le laau i le gasologa o le gafa, talu ai e matua leaga ma faʻafitauli i le spathiphyllum. O le mafuaʻaga lea e sili ai le faʻaogaina o le auala o le faʻafefeteina o se paluga eleele ma se laau. A o le i faia, o le fugalaau e tatau ona tele le suavai ina ia faigofie ai ona vavaeeseina le eleele palapala faatasi ma le laau mai le fugalaau. Afai o le aʻa o le aʻa e aofia ai se alavai, e tatau ona aveese mai le laau. E tatau foi ona suʻesuʻe ma le totoa le tulaga o le aʻa ma, i le i ai o vaega faʻamaʻi ma maʻi, fautuaina e aveese. O ia togalaau e fautuaina e togafitia le aʻa ma sauniuniga faapitoa mo le puipuiga ma le atinaʻe atili o atinae.

A o le totoina se laau i totonu o se koneteina fou, e tatau ona e faasaolotoina mai laulaau tuai ma ua oti ese tamaiti. O fualaau talavou o fugalaau (tamaiti) o se mea totō totoga ma o se auala sili e faʻaleleia ai. Mo se laau matua, o sea aveesega o le a aoga.

O le gafatia pe a uma le faʻavasegaina e tatau ona tasi le lapoʻa tele, o lona pito i lalo e tatau ona faʻatumu i se tamai laulau o alavai. E mafai ona e faʻaaogaina mo lenei vaitafe poʻo le mafiafia o le sami o le lapoa tele, piliki gau pe faʻalautele le ele. A maeʻa le alavai, e tatau ona faʻatumu le meaʻai i le afa o le ipu, tuu le laau, salalau aʻa uma ma faʻaopopo le eleele ile pito i luga. O le eleele e tatau ona faʻatulagaina ma faʻafeinu tele. Afai e tatau ai, e mafai ona faʻaopopo le palapala pe'ā uma ona faʻamauina ina ia fetaui lelei le fugalaau.

Tausia le spathiphyllum i le taimi lava e uma ai le gafa

A maeʻa le faʻavasegaga, e tatau ona e alu loa i le "vai vai" - o le fafaga ma le pulumu. A uma le tele o le suāsusu, e tatau ona e faʻafefe le vai mai le fagu pe a mavae sina taimi. O le pulumuina o loʻo faia i le faʻaaogaina o se fana fana poʻo isi fana fana. O le susu o le a faʻafefeteina ai le faʻatonuga o le faʻaaogaina o le fale ma totogo i se nofoaga fou.

Faʻamatalaga o le tausiga lelei i le masina muamua pe a uma le faʻavasegaga

Ina ia faʻaitiitia le faʻamalosagaina o le spathiphyllum pe a uma ona faʻavasegaina, e te manaʻomia se fale-moli. O le a maua ai le laau ma le aofaiga talafeagai o le susu i nai vaiaso muamua, lea o le a matua latalata lava i le amataga o le fuga. O le vaega atoa o le fugalaau i totonu e tatau ona tuʻu i totonu o se pusa palasitika masani, tuʻu i luga o le spathiphyllum. O sea ufiufi na o le tatau ona aveeseina mo le faʻaleleia o le ea ma le faʻavaivai ma le faʻaleleia. Ole tausiga faapena e fautuaina ina ia tausia mo le le itiiti ifo ma le lua vaiaso muamua.

O le le lava o le susu e mafai ona oo atu ai i le samasama ma le faamaluina o le vaega. Afai e aliali mai ni foliga le lelei, e aoga le faateleina o le numera o pusa e oʻo atu i le 2-3 taimi i le aso, ma fai le vai inu pe a uma le faʻamamaina o le eleele palapala ile pe tusa ma le 5-10 millimita.

O uiga matagofie ma le fuga ese o le spathiphyllum o le a maualuga i le tulaga pe a fai e tausia uma fautuaga mo le tausiga ma le tausiga o le laau, faapea foi le taimi ma metotia o le gaosiga o loo matauina.