Isi

Matou te filifili e tuʻuina atu se faila e aunoa ma ni talatala

O laʻu fanau a fanau e na o le fiafia lava i le leai o se mea. E masani lava ona tatou faʻatau i le maketi, ae o le tausaga lenei na matou filifili ai e tuʻuina atu se tulimanu itiiti o le togalaau i totonu o le atunuʻu mo se togavao aoga. Pau lava le mea e faʻalavelaveina ai o ia o lona talatala tuitui. Taʻu mai ia te aʻu, o le a le ituaiga faila e aunoa ma ni mea e sili ona lelei e sili atu ona tupu i se nofoaga tumaoti?

E leai se mea e seasea tele i le vaomatua i togalaau. O ona vine uliuli e sili ona lelei ma maloloina. Ae ui i lea, o le tele o faifaatoaga e fefefe i le i ai o ni ū maamaa i luga o pupu. O le mea moni, o le seleseleina poʻo le teuteuina e avea ma se faʻamaoniaga moni: o le tuitui o loʻo pipii mau i lavalava ma toso o latou lima i le toto.

Ae ui i lea, o le tuputupu ae o vine uliuli e mafai ona matua "leai se afaina" pe afai e te faatauina ni ituaiga meaʻai e aunoa ma ni laau talatala. E tusa ai ma le tofo, latou te le maualalo ifo i a latou paga, ma e sili atu ona faigofie le tausia lelei o ia laau.

O ituaiga sili ona tautaua o le leai o ni fualaau e leai se totogi e aofia ai:

  • Sili Iosefa;
  • Black Satin
  • Navajo
  • Faʻalelei.

Faʻaiʻuga Iosefa

O se togavao malosi ma lapisi faʻapipiʻi laulaʻau lelei ma ola vave vave, ausia le maualuga o le sili atu i le 4 mita, ae e le tele aʻafia. Fua tele i Aokuso mo le 1.5 masina. Mo le 4 tausaga talu ona totoina mai le tasi togavao, e mafai ona e aoina mai le silia ma le 30 kilokalama o vine e 12 g taʻitasi. O fua o le ituaiga o mea suamalie ma suamalie; i le vevela o le taumafanafana, o le le fiafia e manumalo i le tofo.

E faigofie ona faʻapipiʻi le tipu e ola ai mo le taumalulu, ae o le vine e le faigofie tele ma o nisi taimi e motusia ai.

O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi ma faʻaleagaina e faʻamaʻi pipisi, ma e faʻapipiʻi lelei foi i vaega eseese.

Satin Satin Satipo

O se vao umi e mafai ona oʻo i le 7 mita le maualuga. O lala e tutupu ae i luga, ae a oʻo atu i le 1.5 mita, latou te agai atu i se tulaga tuʻu. E le tupu i fafo o le togalaau. O fua ninii o aluga ua maeʻa i le faaiuga o Iulai, maua ai le suamalie ma le manogi malosi. O le gaosiga mai le vaomatua e oʻo i le 25 kilokalama.

O le fua o le fualaau aina e tumau seia oʻo ia Setema, ma e masani lava e le o fua uma o vine e maua ai le taimi e matua selesele ai ao lei amataina le kiona muamua.

I se tulaga lautele, e seasea ona maʻi le ituaiga, ae o nisi taimi e afaina ai i le lauulu enaena. I matagi malulu, e mafai ona malolo luga.

Eseese Navajo

O le tele o le vao o loʻo i ai le saʻo saʻo ma le maualuga e le sili atu ma le 2 m. O se tasi o ituaiga sili ona lelei, lea e faigofie ona tausia, e mafai ona ola i totonu o nofoaga malulu. E amata mai i le faaiuga o Aokuso ma amata ai seia oo i le faaiuga o Setema. O vine e le tele tele (e oo atu i le 7 g), ae latou te ufitia uma lala - e oo atu i le 400 fasi pepa i le tasi. O le tofo e taatele i le suamalie, e aunoa ma ni faʻamatalaga tart.

O se tasi o mea lelei o le ituaiga o le lelei lea e mafai ona feaveaia le fua.

Navajo e toetoe lava a leai se maʻi ma e le manaʻomia ai se malutaga i itulagi e aunoa ma ni malulu malulu (e oʻo i le 20 tikeri i lalo o le zero).

Variety Doyle

O se tasi o ituaiga siliva fou e maua mai ai le maualuga. O le vaomatua ua i ai ni aʻa, e oʻo i le 4 mita le maualuga. O fua o vine e amata ona fua mai ia Iulai, e laiti (5-8 g), ae pe tusa ma le 100 fualaau aina ua fusifusia i luga o le pulumu e tasi. O le pipiʻi le blackberry e matua manogi lava ma e lelei, ma e itiiti lava le aloaʻia.

O le vailaʻau o loʻo i ai le maualuga o le lamala ma e toetoe lava a le maʻi, ae manaʻomia le malulu i le tau malulu.