Fugalaau

E faʻafefea ona vai vai violet

O fale taʻitasi e manaʻomia ai le suavai e maua ai le ola. Ina ia mafai e le viole ona galue malosi ma fuga, e taua le faʻafefe lelei o le laau. E le gafatia le susu o le eleele - o aʻa e amata ona pala. E taua tele le filifilia o le auala aupito sili ona lelei e faʻafeinu ai ina ia le faʻaumatia le fale. Mafaufau i le auala e inu ai se viole mai se palatusi ma se ula i le fale.

E faʻafefea ona inu se violē

I masina o le mafanafana, e faʻamaʻaina ai teine ​​violetisi e pei o le pito i luga o le meaʻai o loʻo faʻapala pe tusa o le tasi i le aso. O lenei fautuaga e fetaui aua o le fuasegogo o le eleele e faalagolago i le vevela i fafo atu o le faamalama.

I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai, e faʻamamaina le fale pe a toetoe lava a maeʻa le maualuga o le meaʻai. O le taimi tutusa e tasi i aso uma e lua. Ma le isi, o le fautuaga e fetaui.

O le malamalama ma le susu o vaega taua ia e aafia ai le photosynthesis. Ia mautinoa o le sui e le mago uma!

I masina o le taumafanafana, o le a tupu malosi ai violet o loʻo punouaʻi i le photosynthesis.

O lenei faagasologa e tupu i le ao, o le mea lea, e fautuaina fugalaau e faʻafeinu i le taeao ina ia le faʻalavelave ai i le faiga masani. I le tautoulu ma masina o le taumalulu, pe a le toe ola le viole, e mafai ona e faʻafeinu i le aoauli.

Eseese auala masani i le taumalulu ma le taumafanafana

Faʻasaʻo le faʻafeinu ma le faapaleni

O le auala taatele o le faʻamaina o violets o se auala tuusaʻo e faʻaaogaina ai le faʻafeinu. O nisi nuances e tatau ona amanaia. Faatasi ai ma le fesoasoani o le suāsusu, e sasaa le vai i pito o le ulo ma se laumei lamolemole ina ia le pa'ū i luga o le pusa, lau ma fugalaau.

E talafeagai mo lenei faʻamoemoe fafaga i se isu uamea poʻo le tuila. E sasaa le suavai seia oʻo ina amata ona sasaʻa mai i le alavai.

O le isi ituaiga o le faʻamaina o violets o le fausiaina lea o se pani. E sasaaina le suavai i totonu o le pito i lalo, mai le mea e maua ai aʻa. Afai o le tele o le vai ua sasaa, ma e tumau i totonu o le apa i le luasefulu minute pe a uma ona faʻasusu, ua sasaa.

E tatau ona faia lenei mea e aloese ai mai le pala o aʻa.

Metotia faatofu

I aso nei, o le auala o le faatofuina o le vai e le masani ai. O le manuia o sea faʻavaivai e faʻalagolago i le faʻaeteeteina o le tagata faʻatau ma le mauaina o le aofaiga tatau o le taimi. E faʻaaogaina e nisi o tagata faʻapitoa lenei auala faapitoa, aemaise lava pe a iai le vevela vevela i le auala.

O le faatofuina o le suāsusu e faigofie lava. Mo lenei mea, ua saunia se koneteina vai, pe a tuʻu ai se fagu fugalaau. O aʻa ma eleele e ave vai mo le sefulu i le sefululima minute. E le tatau ona paʻi lau laʻau i le vai.

E taua le mataʻituina ma le faʻaeteete mo le taimi, e le mafai ona e teuina le laau i lenei setete mo se taimi umi, a leai o le eleele o le a tumu i le susu o le susu. O lenei metotia e i ai se toe faʻafoʻi: i le taimi o le suavai e ala i le faʻaofuina o auala suauu meli matautia e faaputuputu i le mea e sui ai ma e le faʻasalaina i le vai.

Ina ia aloese mai faafitauli i le fugalaau pe a faʻafeinu e ala i le faatofu, e fufulu le eleele i nisi taimi i le vai

Latou te tumau pea i luga o le pito i lalo ma liliu atu i se mea e pala. Petioles ma laʻau pito i lalo e manua i le taimi e faʻafesoʻotaʻi ai le masima i luga o le eleele. Ina ia taofia lenei tulaga e tasi i le masina e faʻamaligi le palapala ile vai mafanafanae aveese masima sili atu.

Lago ma le faʻafefe i le fale

O le auala wicky e faʻafeinu ai e faʻaaogaina e le au atamamai oe le maua le avanoa ma le taimi e faʻafeinu ai pea le violets. A faʻaaogaina lenei metotia, o le susu e ulu atu i aʻa faatasi ai ma le fesoasoani a le uila e taʻua o le mama - o se maea malulu poʻo se solo.

I le laasaga sauniuni, e tatau ona e faʻaalu sina taumafaiga, ae o le a faʻaaogaina le suavai e aunoa ma le auai o se tagata faʻatau.

Mo le gaosiga o se uila filifili se laumei poʻo se maea na faia i mea faʻapitoa. O gaioiga e maua mai mea masani o le a pala i le faʻavaveina o taimi uma.

O le uila pito sili ona lelei o le ai ai se maea e faia i mea e faʻaaogaina poʻo se vaega o tuai e le tatau ai e fusiua i se fusi. Manatua lena mea e tatau ona manifinifi le manoa - e tusa 0.15 - 0.2 senimita.

I le isi laasaga o tapenapenaga, o pusa mo le totoina o violets ua filifilia. Soo se mea e fai i le kapisi. O se ipu e iva le iva senitimita e lauiloa. O lenei lapoa e talafeagai mo se tagata faataitai mo tagata matutua ma o le a talia atoatoa le moli.

Le faʻagasologa o le faʻaogaina o mea leaga:

Laasaga 1Ua nonoa le maea i totonu o le lua.
Laasaga 2I le pito i lalo o le ulo o se mea itiiti autafa o itufufuluina i alavai
Laasaga 3O le isi pito o le taʻaloga e aveese mai le ulo ma tuʻu saʻoloto.
Laasaga 4Ua sasaaina le palapala i totonu o le ulo
Laasaga 5Tuu le violet ma faatumu le solo i le meaʻai

Ma le isi, saunia se pusa mo vai. Soo se ipu e faia. E manaʻomia le leai o se sua mai le vai.

I le va o wicks, ia faʻamago le palapala

E mafai ona e ave se afa ipu palasitika. I le mea mulimuli, tuʻu le ipu i luga aʻe o le tane vai ma ia tuu i lalo le tui i totonu o se ipu.

I le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona tuʻuina atu le laʻau i le susu mo le lua vaiaso. O nisi faifaatoaga e le vave faaopoopo vai i le ipu pe a maeʻa. I totonu o le lua aso, latou te faatagaina ai le eleele e faʻamago ese, ona maeʻa ai lea ona toe faʻafeinu.

O vaimama vai e i ai ona toso: i masina o le tau malulu, vai i luga o se malulu malulu atonu e malulu pe malulu. O vai malulu e afaina i violet.

O loʻo faʻaaogaina le pipi ma le wick irrigation e tusa ai ma le tasi polokalame: o le vai i sina aofaiga itiiti e masani ona tuʻuina atu i le aʻa o le laau. O fale faʻapitoa e faʻatau atu ai le faʻaogaina o vai.

Pe a filifilia se faiga e faʻamalosia ai le faʻamautuina vave, o le eseesega o le a aʻafia ai lau paketi

Ua faʻamautaina uma lava. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e ala i paipa ma moto, o le a faʻafefe le vai i le faʻalauga ile matāua.

Lafoaʻi masini

Faʻafefea ona fai se fagu mo le faʻamaina o violets

Afai e le mafai ona faʻatau se vai inu ma se isu umi, e mafai ona e faia sili atu le lelei mo le faʻaleleia saʻo o violet. Matou te manaʻomia: se fagu, se vaovao mo meainu, kulumu, se fagu, se moligao. O le faasologa o faatinoga e faapenei:

  • matou te filifilia se fagu talafeagai ma se pulou;
  • matou te tutuina se moligao, matou te vevela le afi i luga o le afi ma faia se pu ile tapuni e fetaui lelei ma le lapoa o le sua o le sua;
  • ave le kulumu, taofi ona tapuni lea o le pulu i le va o le paʻu ma le tapuni;
  • pe a mavae sina taimi, o le a faʻamalosi le maunu ma o le fale e fai "vavalalata vavalo mata" o le a saunia.

Suavai mo le fausiaina

Sa talitonu muamua o vai lelei mo le fausiaina o laau i totonu o le liusuavai po o le timu. I aso nei, e toʻaitiiti tagata e faʻaaogaina sea vai ona o le tulaga le lelei i le natura.

Mo le faʻaleleia lelei o le vai e tatau ona e faʻalavelave ai i le tuufaatasiga o le vai, e pei o le vai masani masani o le suavai e faʻaalia i le faigata

Tapena le vai e le manaʻomia foi mo le faʻaaogaina i le taimi o le faʻaleleia o violets, aua e faigata tele.

E faʻafefe le vai le faʻaalia o papa paepae luga o le eleele.

Talu ai ona o lenei mea, atonu o le a mate le laau. E mafai ona e faʻafefe vai e faʻaumatia ai salts, ae o lenei metotia e le o se faʻaolataga foi. O le tele o fai togalaau, o se faʻasologa, o le tasi masina i le masina o le vai i le vai faʻafefe, lea latou te faʻatulagaina e ala i le faaopoopoina o le sipuniti o vinika poʻo le citric acid i le lita o le vai.

O le auala sili ona taugofie ma sili ona faigofie e faʻaitiitia ai le tele o masima i totonu o le vai o le tuʻuina lea mo ni nai aso e toe foia ai. O le a mou atu chlorine, ma o le lime o le a i lalo.

Violets na o vai mafanafana e manaʻomia. O le malulu o le vai e afaina ai le laau, e mafai ona faaosofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi.

Aisea ma le tele o taimi e faaopoopo ai le konatele

Sa fiafia tele o matou tinamatua e inu vai pati. O le taimi nei o lenei faiga e le masani, ae o loo i ai pea le lagolago i fugalaau fugalaau nei. O a ni tulaga lelei pe a faʻamalosia le violet ma le potassium?

O le gaosiga o le potassium e faʻafefeteina e avea o se mea e puipuia ai. faasaga i le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi. E faʻamavaeina ai foi le gaosia ma fasiotia ai le va o le lalolagi lea e ono faʻafuaseʻi ona muta i totonu o vaomatua e leʻi faʻataʻitaʻiina.

O le gaosiga o le potassium e iai sona aafiaga lelei mo totonu o laau ma faʻaaoga lelei
O le faʻasusu ma le pati meli e faʻateleina ai le elemene o le eleele, ma faʻapipiʻi ai foi le viole i le paluka ma le manganese.

Mo le faʻavaveina, ua ave se ipu vai, lea e faaopoopoina ai le tele o pata o le potassium. E tatau i le vai ona maua se lanu piniki māmā. O lenei vaifofo o violet ua fausiaina e le silia ma le tasi i le masina.

Faʻatatau le faʻamalosia ma le faʻamaina e ala i le faatofu pe ala i se paleti e sili ona lauiloa. Ae ui i lea, o tagata taʻitasi taitoatasi e filifilia le auala sili ona talafeagai mo ia e faʻamago ai le violet.