Laʻau

Aigaland Aloe Houseplant

Aloe e aumaia le natura i le fale ma o se elemene taua o lona mamanu. E lauiloa foi ona o mea tulaga ese o le laau, lea e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata. O fea oi ai le laufanua o le falee aloe i totonu? E faapefea ona tausia se fugalaau?

Uiga masani o agavaʻa: foliga, fugalaau

Evergreen laʻau manogi, e oʻo i le 4 mita le maualuga. O le aʻa o le mea e afaina. O aʻa ua paʻu ua i ai se foliga paʻu, valiina i se lanu enaena. O le aʻa e faʻasaina, sulu.

O laʻau masani e teuteu ai laau, e eseese i le vevela, aano o manu ma maua ai i luga pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga. I le pito i luga, o le pito i luga o le laupepa lafola mafolafola ma faʻasalalau i lalo.

O fugalaau e moli., foliga-logo, pulupulu, na aoina i le uluai pulumu i le pito o se pale umi. O le fua o loʻo tuʻuina atu i le foliga o se atigipusa e pei o se paʻu.

O le fuga e tupu i le tau malulu, ae faʻafuaseʻi, ae o le fugalaau e le mafai ona fatuina fatu.

Lulu susunu

Fale Fugalaau Fugalaau

Ua iloa le laau talu mai le taimi o le Tusi Paia. I le seneturi 1 TA. o aposetolo na auai i le galuega faafaifeautalai na nonofo i le motu o Socotra, ina ua latou vaaia le aloe, na latou fiafia i ai.

Ona faaauau ai lea ona latou suʻesuʻeina aganuu i le talafatai o Malabar, lea o loʻo i ai nei le setete o Initia o Kerala. I Rusia, o se fugalaau i totonu, aloe na o le seneturi lona 19 na faatoa aliali mai.

O le lauʻeleʻele o Aferika, Initia, i saute ma sisifo o le Peninsula Arapi. Ua totoina le fugalaau i Asia ma Aferika, i luga o Antilles.

O le tele o itulagi o le lalolagi e ola ae o se laau teuteu i totonu o le togalaau ma o se fugalaau i totonu.

Auala e tausi ai se laau i le fale

Aloe o se fale e le lelei le fale, ae a e popole i le fale, e tatau ona e mulimulitai i ni tulafono patino, e aofia ai:

Tagata faʻamalolo ma faʻamalama mo ia

Aganuʻu fiafia i le malamalama ma le vevela, o le mea lea, e manaʻomia le tuʻu i luga o le windowsills i le itu i saute, ae e tatau ona e faʻamafiesea avega tuusao o le la.

Aloe e sili i le malamalama ma le vevela, o lea ia fautuaina e tuu i luga o windowsills i le itu i saute

Tulaga o le vevela

O le vevela lelei i le taumafanafana mo le aloe o le 23-26 tikeri. I le taumalulu, e mafai ona faʻafitia se faʻaitiitia o le vevela i le 10 tikeri i luga o le zero.

Faʻateleina le faʻasusu!

Aloe e le manaomia le masani ona inu. Mai ia Aperila ia Oketopa, vai 1-2 taimi i le 10 aso, ma i le taimi o le taotoga - 1 taimi i le 15 aso. Mo lenei mea, e tatau ona faʻaaoga vai inu i le vevela o le potu.

O le mea autu o le taofia lea o le suavai o le eleele, aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le vave mate o le fugalaau.

Laʻau e le mafaamatalaina ile fale:

Fertilizing o se vaega taua o le tausiga

Ina ia faʻaleleia le tuputupu ae ma puipuia faʻamaʻi, e tatau ona faʻamafanafana le fugalaau. E tatau ona fafaga faʻatasi i le masina mai Mati ia Oketopa, ao faagasolo lona vaitau tuputupu aʻe. I le taumalulu, e tatau ona taofi le laei pito i luga.

E tatau ona e faʻaaogaina soʻo se faʻamalo vai mo le kulupu ma le cacti.

Suiga ma toe gaosia, palapala palapala

O fualaau talavou i lalo ifo o le lima tausaga le matua e tatau ona toe totoina i tausaga taʻitasi i le tautotogo, ma matutua atu - i le tolu tausaga. Mo le eleele, e fautuaina e faʻaaoga se mea e saunia lelei, palapala ma se mea faʻapitoa, e faʻatauina i totonu o togalaau faʻatoʻaga.

O le fugalaau e tupu mai i fatu, afaina ma le vaevaeina o le fatu. O lenei mea e tatau ona faia i le tautotogo.

O ni faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe aloe

I le fale, o le totoina o se seleselega e mafai ona o faatasi ma le tele o faigata, e mafua mai ona o le le lelei o tausiga. O faafitauli taatele e aofia ai:

  1. O le pallor o aloe ma o latou lalaga tupu ona o le tele o le susu ile palapala. O le mea lea, e tatau ona faaitiitia le suāsusu, ma pe a pala le aʻa, ia totoina i totonu o se fagu fou, tipi ese aʻa ua faaleagaina.
  2. Ona o le leai o se malamalama o le la, o le fugalaau e mafai ona tuputupu ae malosi ma o le a foliga mataga. E mafai ona e taui atu mo le leai o se moli faʻapipiʻi faʻamalama.
  3. Tele eleele vaʻaia e mafai ona faatupuina ai le alualu i luma o le tuputupu aʻe o laau I lenei tulaga, o le vaifofo saʻo o le faʻapipiʻi i le eleele malamalama.
  4. Fautuaga a Brown i laulaau faailo le maualalo o le susu i le potu. O le mea lea, o le potu e tatau ona fafaga pea.
  5. Laʻu aʻa e mafai ona oʻo atu i le faʻamutaina o le tuputupu aʻe ma le faʻamagoina o le aʻa. O le fugalaau e tatau ona totoina i totonu o se koneteina fou ma suavai lelei, pe a uma ona teuteuina aʻa ua faaleagaina ma faʻaitiitia le faʻamaina.
  6. Ua osofaia laau toto i meaola faalafua pei o iniseti iniseti ma mealybugse mafua ai ona fuga le fugalaau. O le fofo i lenei faafitauli o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o meafaigaluega ua fuafuaina faapitoa e tatau ona gaosia ai le fugalaau.
O faʻamaʻi ma meaola faalafua o le aloe: aʻa o le pala, mealybug ma le fua, faʻasolosolo o laʻau

Ina ia aloese mai nei faafitauli, e tatau ona e faia ni metotia faapitoa i luga o le tekinolosi mea taufaatoaga o lenei laau ma tali atu i se taimi talafeagai i suiga o foliga vaaia e iloa ai faamaʻi ma meaola faalafua.

Ma o le agavaʻa o le a faʻaalia e ala i le faatelevave o le tuputupu ae, ma fai ni laupepa fou ma malolosi o le a latou mauaina la latou talosaga i fua o togafitiga faʻaleaganuʻu.

Faʻasologa lautele i vailaau masani

Aloe, ona o ona mea aoga, ua taʻua o se fomaʻi aloaʻia i totonu o togafitiga faʻalauiloa uma i togafitiga faʻaleaganuʻu.

O le mea pito sili ona taua i le aloe o le mea malie, o laʻau maualalo lalo ifo o le tolu tausaga le matua, lea e tatau ona vavae ese i lalo o le aʻa.

Ona o lona tulaga tulaga ese, o le faʻapitoa e faʻateleina ai le puipuiga a le tino ma faʻataga ai e faʻataʻateleina faʻamaʻi faʻapitoa, e aofia ai:

  • o loʻo aʻafia ai le tulaga o loʻo faʻatinoina ai le tino tutotonu;
  • siitia le faʻamalosia o faʻamaʻi, puipuia le faʻaleagaina e siama ma faʻamaʻi eseese;
  • faʻaleleia le setete o le faʻaogaina o meaʻai, faʻamautuina le manava, faʻasaʻo le fatu vevela, faʻailoga, le mautonu;
  • faʻamamā le tino o toxins, otaota, taʻifula;
  • faʻamaʻi pipisi o manuʻa, oʻo, mumu, aloʻese, afu;
  • faʻaitiitia le kulūkose i totonu o le tino, faʻafefe malie ai le maʻisuka;
  • fesoasoani e taulimaina faʻafitauli o le tino e pei o le conjunctivitis, keratitis, pisipitisitis ma myopia;
  • faʻaleleia le gafatia o galuega ma faiga o le taulotoina, toe gaosia o faʻamatalaga.

Aloe - meaʻai, vailaʻau ma mea faʻaleleia:

O le aloe i totonu o le fugalaau e le gata o teuteu totonu, ae o se pusa masani lanu meamata i le windowsill.