Laʻau

Fuchsia - lanu matagofie o le taumafanafana

Fuchsias o fualaau totō matagofie. Talu ai nei, o popasia e lauiloa tele e le gata i Europa ma Amerika, ae faapena foi i Rusia. E itiiti lava se taumafaiga e fai ai le tuputupu ae ia i latou - ma le tele o fugalaau fuchsia ma matagofie matagofie "ofuvae" o le a fiafia ia te oe i lanu susulu i le taumafanafana atoa!

Fuchsia i totonu o le ulo. © Maja Dumat

O le muamua taua o fuchsia sa tusia pe a ma le 300 tausaga talu ai, ma talu mai lena taimi na fafagaina ai e le aufaifaatoʻaga le silia ma le afe ituaiga o nei matagofie. E i ai ni fesuiaiga ma ituaiga vao fuchsia.

E mafai foi ona tuputupu aʻe Fuchsias i ato tautau, ma e mafai ona faaaoga e fausia ai ni laau lelei po o ni laau matagofie. Fuchsia e mafai ona tupu i le fale ma luga o le auala. Ae i tulaga o se taumalulu a Rusia sulu, o le a latou feoti i luga o le eleele, o le mea lea, i le tautoulu, e tatau ona siitia mai fuchsia mai le togalaau i le taumalulu i se nofoaga malulu.

Fuchsia, Latina - Fuchsia.

Fuchsia, o se aiga lauiloa, mauaina se "matagi lona lua" faatasi ai ma le gaosiga o hybrids e mafai, muamua, faalavaina e fatu, ma, lona lua, vave ona fuga, 4-5 masina talu ona toto. Talu ai ona o nisi ituaiga o meaola ua fefiloi i le "toto" o lenei totoga, e masani lava ona taʻua o fuchsia o le hybrids (F. x hybrida). Ae le gata o le mafai ona fuga i le tausaga o le luluina e mafai ai ona tatou faʻaaogaina fuchsia i taumafanafana. Ae sili atu ona taua, e fuga uma le taumafanafana i le avanoa. I le taimi lava lea e tasi, o le fuchsia e tumau pea le taua, i le taumalulu e mafai ona teuina i totonu o se potu malulu ma susulu i le tautotogo. Fomssia e fuga mai ia Iulai e oo i le muamua malulu.

Fuchsia o le kulupu. © Alejandro Bayer Tamayo

Faʻapitoa

Nofoaga: Fuchsia o se mea faʻapipiʻi, e ui lava o loʻo i ai ni fomaʻi e faʻafeiloaʻi ai ni pulu malulu, o le malie o le susu, ae e le taliaina le tele o le vai i le palapala, e sili ona fiafia i nofoaga lafoaʻi i le la ma le faʻafefiloi ma eleele palapala.

Tausiga: Faʻaauau le suāsusu, ae aunoa ma le tele o le vai, ma le laʻei pito i luga ma le faʻapitoa o fualaʻau uma i le 10 i le 14 aso o le a maua ai le tele o le fugalaau.

Faʻamasinoga: A totoina i le eleele tatala, e totoina fuchsia i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, faʻalauteleina le ū o le matua i le 10-20 cm. 2 vaiaso talu ona totoina, pe a totoʻa lelei laau, latou te ola ae e vave ona fuga. O muamua fugalaau fugalaau o fuchsia mai vaega uma e lelei le onosaia, faia le faʻamalosi tatau ao le i malolo. O fuga i totonu o Moscow e tumau seia oʻo i le faaiuga o Setema - amata ia Oketopa.

Tuputupu ae

E ui lava o le fuchsia e sili ona manaia, e le manaʻomia le malamalama o le la. I luga o le aoauli vevela, o lau ma fugalaau e mafai ona maua ai ni ogaumu mu.

O le tuputupu ae o le lau laau ma le tele o lauolaola umi e faalauiloaina i le tele o vaiinu, felafolafoai masani, ofu masani luga, eleele lelei ma le ea fou.

Fuchsia. © David

O le laau o le a lagona le manaia i fafo i le taumafanafana ma, e sili ona taua, o le a itiiti le faʻaleagaina o faʻamaʻi. I totonu o se potu e tapunia ma vevela e maua ai le ea, aphids, whiteflies, ma le apogaleveleve e ono osofaia ai. Afai e tupu lenei mea, muamua o mea uma e tatau ona e faʻaleleia le maualuga o le ea ma togafitia le togavao ma mea e puipuia ai. E sili atu ona lelei le faia i fafo, i le toʻafilemu o le tau, i le paolo, mulimuli lava mulimuli i le faʻatonuga o faʻatonuga.

Fuchsias e tatau ona totoina i totonu o fagu o se lanu malamalama, talu ai e le maua le vevela i le la nai lo le lanu uliuli po o le enaena.

O le meaʻai i totonu o le fagu i le fuchsia e tatau ona tumau pea le lelei o le susu. Ina ia aloese mai le susu o le suavai, e sasaa ifo ai le alavai i le pito i lalo o le fagu. O le lalolagi e tatau ona matala.

I totonu o potu e maua ai le ea, e faʻapipiʻi fuchsia i taimi uma e mafai ai, ae aua le faia i lalo o le lagi mafiafia i le vevela o le tau. Soʻo se ituaiga o fuchsia e le faʻafefe umi vavave vevela, aemaise lava pe a latou i totonu o le la.

Fuchsia. © Erick Gustafson

Fuchsia fafagaina faʻatasi i le vaiaso faʻamaʻi vai mo fugalaau faʻamalama. Laʻei pito i luga e amata i le taimi e amata mai ai uluaʻi oso i le tautotogo. Ia Setema, mo le matua o vine, o le laei pito i luga e faasolosolo malie lava ona faaitiitia.

O fugalaau fugalaau fufulu mama e masani ona aveeseina e faaosofia ai le laau e fai ai ni fou fou.

Aʻo le i muamua pogisa o po, e faʻamamaina fuchsia. Lelei - i le susulu, lelei le faʻaleleia, ma le vevela o le 5-10C. Lafoaʻi laupepa ina ia le faʻafefeteina ai i latou faʻamaʻi ma meaʻai. Fuchsia e faʻafeinuina i le taumalulu ina ia naʻo se eleʻele eleʻele e le malogo. I le tautotogo, pe a toe tupu le laau, o le susu o le faasolosolo malie lava ona faateleina. Pe a faʻafefe i le po, e mou atu le kiona, e faia i lalo o le lagi.

Fuchsia e masani ona faʻaaogaina le teuteuina o le matua ina ia le faʻaalia le laau. I le tautoulu, ao le i aumaia i totonu o le potu, e teuteu le tipu i le tolu pe lua vaetolu. I le tautotogo, e toe faʻapuʻupuʻuina foi pupule e 2-3 paipa o lau. O le lanu o fuʻa mataʻutia ua vavaeina ina ia latou tautau i luga o le pito o le ulo.

Fuchsia e le faʻaleagaina ile eleele. O laau matutua e mafai ona totō i soʻo se eleele lauolaola lelei ma le faʻafetaui lelei, faatasi ai ma le faaopoopoina o peʻa, oneone ma le perlite. E mafai ona faʻaopoopo sina vaega o le omea e taofi ai meaʻai i le palapala. Mo otaota matutua, e mafai ona fautuaina ni mea e faʻafefiloi ai le eleʻele, peat, humus ma le faapalaga (2: 1: 1: 1) poʻo le lau lauʻeleʻele, peʻa ma oneone (3: 2: 1).

Fuchsia. © btck

O tautotogo taitasi, o fuchsia ua totoina i se mea fou mai se paluga o le turf, humus, lau laulaau ma oneone (2: 2: 2: 1). Puti e sili atu nai lo le 2-3 cm le lautele.

I le taimi o le fugalaau, e le mafai ona e toe fesuisuiai fufulu mai lea nofoaga i lea nofoaga pe liliu le vao, aua e mafai ona taitai atu i le pau o polo ma fugalaau.

Afai e vave ona maeʻa le fugalaau, o le mafuaaga atonu o le taumalulu, tele pe le lava le suāvai, poʻo le le lava o le malamalama i le vaitau o le tuputupu ae.

O le suavai o le eleele o loʻo faʻaalia i foliga vaaia o lanu enaena ma pito samasama i lau. Fugalaau fugalaau e tatau ona aveeseina i se taimi talafeagai e puipuia ai le fatuina o fatu, a le o lea ua faaitiitia le vaitau o le fugalaau. Faatasi ai ma le faʻaeteete lelei, o le a mautinoa e fuga mai tamaʻi fuʻa talavou ma fiafia ia te oe i le taumafanafana atoa ma o latou puʻe, moliuila ma fugalaau matagofie.

Fuchsia.

Tofiga

Faʻapupulaina o le fuchsia e ala i le vaʻaia.

Mo otaota, e tatau ona suʻe ni fuchsia talavou. O le faʻapipiʻiina o le fuchsia cuttings o le a maua ai aʻa, ae o lenei faagasologa e ono umi se taimi. O le umi o le vaʻaia o le fuchsia e mafai ona faʻalagolago i le ituaiga, aua o loʻo i ai le tele o ituaiga fuchsia. I le averesi, o le umi o le pulusia stalk e mafai ona 10-20 cm. A o leʻi tuʻu le lala fuchsia i totonu o se fagu vai, e tatau ona aveese uma laulaau maualalo lea e mafai ona fesootai ma le vai. O le paʻiina o le vai, o laulaau o fuchsia e mafai ona amata ona pala, o le faʻamaʻi pipisi e vave ona salalau ma mafai ona pala le fuchsia, e aunoa ma se taimi e maua ai aʻa. E mafai foʻi ona faʻapuʻupuʻu laulaʻau totoe i le afa pe afai e tele naua, aua O le faʻaleleia tele o le susu e ala i lau lapopoa e mafai ona faʻavaivaia ai le fuchsia stalk, lea e le o iai ona aʻa. A e ui lava o laulaau o le fuchsia stalk ua leai se tauvaga, tuu se ipu malamalama ma se fasi laau i totonu o se kativa pe na o le ufiufi foi ma se taga manino. O le a sui le vai i le mea masani. E le talafeagai le faʻaaoga o hormoni faapitoa e aʻa ai fuchsia, aua fuchsia faʻasolosolo ma matua naunau ma vave tuʻu vave aʻa. E tupu lea i le aso fa i le maeʻa o le tipiina o le fuchsia stalk, o aʻa muamua e aliali mai. I le averesi, o le aʻafiaga o aʻafiaga i fuchsia e 10-14 aso. E le tatau ona faatali mo le fatu fuchsia e ola i ni aʻa uumi. E mafai ona e totoina fuchsia i le mea o iai i luga o le meaʻai pe a oʻo mai ni aʻa laiti i luga o le tipi.

Fuchsia e mafai ona faʻaleleia e ala i le taʻavale i soo se taimi o le tausaga, ae sili ona lelei i le tautotogo, pe a amata ona ola meaola uma. Talu ai fuchsia e fiafia i le mafanafana, i le taumafanafana, ona o le vevela maualuga, o le faʻalauteleina o fuchsia e faigata - e masani ona pala, e leai se taimi e maua ai aʻa. E mafai ona foʻia le faʻafitauli o le faʻalauteleina o fuchsia i le taumafanafana pe afai o loʻo i totonu o le potu le malulu. E le gata i lea, e mafai ona e feagai ma se faʻafitauli pe a faʻamalosia le fuchsia i le tautoulu. O le mea moni o le fuchsia o loʻo i ai se vaitaimi malolo, lea e amata mai i le ogatotonu o Oketopa i le faaiuga o Ianuari. Aʻo faagasolo lenei vaitaimi, o faʻafitauli taua uma i fuchsia e faʻagesegese.

Fuchsia. © Hellsgeriatric

O le auala lona lua e faʻapipiʻi ai le fuchsia e ala i tipi. E vave lava ona totoina lala o fuchsia i totonu o se meaʻai (o lenei mea e mafai ona avea o se maa faʻataʻitaʻi, ma vermiculite, perlite, sphagnum). O le le lelei o lenei metotia, o fuʻa fuchsia e totōina e aunoa ma ni aʻa e tatau ona tuʻuina i totonu o se kiona, aua fuchsia leaves e tatau ona leai se tauvaga. Ae vave vave ona faʻaaoga fuchsia i le fale koli, o lona uiga. i le maualuga o le timuga. A oʻo mai le taimi, e tatau ona aveʻese aʻa mai le falesa, ma e tatau ona faʻafetaui i latou mo sina taimi i le masani lelei o le ea. O fusi fuchsia e leʻi tataina e mafai ona le toe maua ai se tauvaga i le taimi o se suiga tele i le tau.

Faʻapupulaina o fuchsia e fatu.

O lenei mea faigata, ae le masalomia o le auala sili ona manaia o le faʻaleleia o fuchsia e faʻaaogaina mo na o le faʻauʻuina o faamoemoega.

O le fugalaau o le tina tina o le fuchsia e tatau ona puipuia mai le ono mafai ona aafia ai le tagata lava ia. E taua foi le vavaeeseina o le avanoa e fai ai le palotaina o le fugalaau fuchsia e iniseti. O le mea lea, i se faatoa fuga mai, ma e sili atu foi i se fugalaau e le o fuga mai, e vaʻaia ma le faʻaeteete ma le faaeteete ia mea. I luga o le faʻaleagaina o le pestle e faʻaaogaina ai le pollen o le fatu o le fuchsia matua. Le isi, faʻamavae le fugalaau e ala i le tuʻuina o se taga faʻatau - o le a taofia ai le faʻaleagaina faʻafuaseʻi e iniseti. O le taga faʻamalosi e mafai ona fausia mai auala faʻatau - pepa, ie, faʻamautinoa le filo i le fugalaau.

Fuchsia. © Spigoo

Fuchsia fualaau aina suamalie mo le tele o vaiaso.

O fualaau Fuchsia e vaʻaia lelei ma maua fatu. O lea la e manaʻomia ona faʻamago. A maeʻa le tasi aso pe lua, o le a faʻamago fatu ma mafai ona totoina. O fatu Fuchsia e totoina i luga o se vaega susu susu, e aunoa ma le tuufaatasia i le eleele. E tatau ona tuʻu ipu ipu i totonu o se lauʻeleʻele, i se nofoaga lelei i le vevela o le potu. O ata o fuchsia fatu o le a foliga mai pe a ma le lua vaiaso. E tusa ma le masina ma le afa po o le lua o laau toto, totoina i latou i se mamao mamao mai le tasi. A mavae le isi lua masina, e mafai ona totōina fatu i ni ipu eseese. A o lei aveeseina laau o fuchsia talavou mai greenhouses, e tatau ona faasolosolo malie ona masani i le masani masani. O le fuchsia vavalaʻau e le tatipiina e mafai ona matua faaleagaina ma e oʻo lava ina oti pe a le amanaʻia le faʻaleleia.

Eseese ma ituaiga

O se vao lafulafu tele i totonu o se fagu, o se shtamb po o se fuchsia ampel o le a teuteu ai so o se maga, terrace poʻo le mutia, e taua tele le filifilia o le mea saʻo ma le nofoaga.

Fuchsia Magellanic

O fuchsia sili ona tautaua i lo matou atunuu o fuchsia matagofie (Fuchsia speciosa), o lona uiga o le fuchsia hybrida) - o le taunuuga o le satauro Fuchsia fulgens x Fuchsia matagofie (shiny fuchsia fuchsia shining).

A e ui i lea, e tele ituaiga o meaola, mo se faataitaiga, fuga fuchsia Magellanic (Fuchsia Magellanica), o fuchsia fuelsia fuchsia (Fuchsia gracilis) ma le ricarton (Fuchsia magellanica "Riccartonii") - o tuaa o ituaiga malulu malulu, faapea foi ma le melanifolia vevela (Fuchsia fucia) , Bolivian (Fuchsia boliviana) ma le fuchsia e tolu-tolu (Fuchsia triphylla), lea na mafua ai le faasee-hybrids.

Fuchsia e tolu-laulauina. © geles

O nei meaola uma o vao mai le 70 cm i le 2.5 mita le maualuga. O paranesi e mafai ona malosi pe faʻafefe. Faʻalagolago i lo latou tulaga ma le malosi, o le a faʻapipiʻi pe faʻapipiʻi le laau.

Faatasi ai ma vaega o meaola eseese ma ituaiga fuchsia, o loo i ai foi ni aʻega. O loʻo i ai foi ma le "tagi" faʻapitoa i le umi (umi i le 2 m) pine, e talitutusa lava ma le matagofie o fuchsia. Faatasi ai ma se vaega o meaola eseese, o le ituaiga Mantilla lea.

I le fuchsia o le vao o Bolivian, ua teuteuina ai i lalo o fugalaau - o tautau o fugalaau uumi i pito o le umi (e oo atu i le 30 cm) ponaivi.

Tasi laʻau fuchsia fuga lau tolu e nofo i luga o pito o laau. O ia laau toto e totoina i ato tautau ma pusa pusa.

Fuchsia Magellanic "Riccartonii". © duchyofcornwall

Maʻi ma meaʻai

Whitefly

O le taatele masani o fuchsia o le whitefly.

O nei lanu laiti (e oo i le 2mm) lanu paʻepaʻe. Latou maua o latou igoa lautele aua o paʻu uma o apaau e ufiufi i le paʻepaʻei paʻepaʻe. O foliga tutusa ma se meaola mole microscopic. O kolone tetele o nei iniseti, tagata matutua ma 'oti e ola i le pito i lalo o le lau. E faigofie ona vaʻaia ona pe a lūlūina laʻau o le laau, o le lele ese lava lago.

O le alova e 4 tausaga. I le taimi muamua o ia e feaveaʻi, ma vae ma antennae. O lana galuega o le sailia lea o se nofoaga talafeagai e faʻapipiʻi i le pepa.

I tausaga mulimuli ane, o le alova ua uma ona le gaoioi: e faʻamausali "laau" i le laulaʻau ma suʻe le sua e ala i se 'auga o loʻo faʻaʻeleʻeleina i totonu o le tino. A o faagasolo lea vaitaimi, o le alova e foliga mai o se fua laugatasi manino.

I le taimi o le toe gaosia o masini, o le tele o lapisi e aofia uma ai laulaau. O le taunuuga o lenei liona o le samasama lea o laulaau, tatuʻi o fugalaau, faʻamago mai lala. E pei foi o isi iniseti mumu, o le papafasi e faʻamalosi ai se mumu suamalie, lea e faʻaleleia ai pulou pulou. Ae o le whitefly e matautia e pei o se vailaʻau o siama - pathogens o faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le lona fa o tausaga, o le alova na liua i se maʻa. E matua fesuisuiaʻi, e faʻafeiloaʻi, opaque, e ufiufi ai i le mea e vevela mai ai mai luga.

Fuchsia Rapunzel. © vanmeuwen

A maeʻa le molting, ona liu lea o le uumi i se iniseti matua.

E tele ituaiga o lanu paepae: citrus, greenhouse, tapaa.

O le Citrus whitefly e afaina ai laau laiti ma laau toto i le itu i saute o le Itumalo o Krasnodar ma greenhouses.

Greenhouse whitefly o se ituaiga o mea tau vevela. I le malae vaʻavaʻai e le faʻafefe. Ae i totonu o greenhouses e afaina i le tausaga atoa. E maua ai le 5-7 augatupulaga i le tausaga.

Tapaa (po o le cotton) - i fafo atu e le ese mai le kiona, ae o loʻo i ai ni mea faʻalautele. E sili atu ona puipuia i vailaau faʻasaina.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu

O taunuuga lelei e maua mai i le 3-4 taimi e faʻaumatia ai laau uma faatasi ai ma tapenaga o le "Aktara". (4g o le fualaau faasaina i le 5 lita o le vai)

O le suavai toto e avea ma mea matautia mo meaola faalafua. E tele togafitiga e manaʻomia ona na o na laasaga o le meaʻai e fafaga i luga o le laau e mate pe a uma togafitiga.

E sili atu le suia o togafitiga ma sauniuniga "Aktara" ma le "Faamautu". Talu ai ona o le faʻaaogaina na o le tasi le vailaau e mafai ona saofagā i le faʻaalia o se gaosiga gafataulimaina o le manufeʻai.

O le mulumuluina o laau faʻatasi ai ma se faʻamalo fasimoli e faʻapipiʻi lelei foʻi mea iniseti. O lenei vaifofo e tatau ona tuu i luga o le laau mo le tusa ma le 1 le itula, ona fufulu lea o le laau i vai inu ile lima e fufuluina ia pito i luga ole laulaau.

Ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o tagata matutua, e mafai ona e faʻaaoga fasi pepa samasama samasama-mailei, pe a paʻu ai iniseti, faʻalavelaveina e ala i le luluina o le lau. Ae na o le faʻaaogaina o iniseti e maua ai se faʻamaoniaga mautinoa.

Fuchsia "Fafine i le Uliuli". © vanmeuwen

Laʻau mumu mumu

O se iniseti laʻitiiti laʻitiiti (0.25-0.4 mm) o se lanu mumu, o loʻo maua i lalo ifo o lau.

O le siama e gaosia ai sua mai le laau. O le pito i luga o laulaau e muamua ona ufiufi ia togitogi vaivai, ae faasolosolo malie le faateleina o le faaleagaina o le nofoaga, o mea e afaina ai, o lau lanu samasama ma oti ai. O se upega paʻepaʻe e le mafaamatalaina e iai taimi e aliali mai i lalo o lau. O le tele o taimi, e gaoioi le meaʻai i tulaga malulu ile maualuga o le vevela o le laau.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu

  • Le faʻapipiʻiina o se laau faʻatasi ma sauniuniga "Agravertin", "Fitoverm", "Faʻamatalaga".
  • Aveese laupepa afaina.

Puipuiga: Faʻaauau pea ona fufuluina fuchsia i le vai mafanafana.

Fuchsia "Agelu Lagi"

Pau le pala

Fuchsia e fiafia ma masani ona inu, ae o nisi taimi mai le soona faiva i fuchsia, e afaina ai le afaina o aʻa. O faʻamatalaga nei e faʻaalia ai lenei: o laulaʻau e avea ma lethargic ma e leiloa ai le la, e ui lava i le susu. E vave ona mate vave le laau

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu

  • O le mea e leaga ai, o le laau e masani ona le mafai ona faʻaolaina, e ala i le faasūina o tulafono faatonutonu poʻo le suʻeina. E oʻo lava i le vavae ese mai ia laau, e pei o se tulafono, e le toe mauaa aʻa.