Fugalaau

E faʻapefea ona tausia le hyacinth, ma le mea e fai pe a uma ona fuga

Faatasi ai ma ni lanu eseese, o nei laau toto e fiafia i mata. Ma o la latou manogi e manaia lava. Ae a maeʻa le hyacinth, o le a le mea e fai i le pulu? O lona vaʻaiga ma le atinaʻe i le lumanaʻi e faʻalagolago i tausiga lelei i le vaitau lenei.

E ese le manaia o le mauaina o se fugalaau susulu o se meaalofa i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo. I luga o le faʻatauga i le vaitaimi lenei, o loʻo i ai faʻasalaga - o nei tamai puʻupuʻu ma faʻalaʻau ma lau. E toʻatele na o le lafoina i latou pe a fuga fugalaau. Ae o le hyacinth pe a uma le fugalaau e mafai ona mafai ona faʻapolopolo.

Ono tausi i le faʻasalaga

E masani lava ona faʻatau le fale i ni koneteina laiti e leai se avanoa, susu, meaʻai. O le faʻamalosia e faʻaletonu ai le pulu. Afai e leaga tele le tulaga, ona mafai lea ona tuʻuina atu ma le faʻaeteete le fuga o le hyacinth i le eleele i totonu o se fagu tele. Ae o se taavale taʻavale, o lea e tautala ai. Sili atu le faʻatali seia maeʻa.

E lua ala. teu pe a uma le fuga. O le mea autu e le o le eli ese le pusa i le vave lava ona fuga. A uma le faʻasalaga, e vaivai ma manaʻomia se taimi e toe faʻaleleia ai. Na teuteu le pipi. E sili atu ona lelei le fai i laulaau e pei ona taua i lalo: faatali sei maeʻa. Afai o le mea lea o le faʻapipiʻiina o le tautotogo, pe a mafai, e tatau ona tausia lelei se laau ma laulaau seia oʻo ia Iulai i totonu o se ulo. Ina ia faia lenei mea, latou te tuu o ia i se mea pogisa.

E manaʻomia le faʻamaualalo i taimi uma, ae e le masani. E le tatau ona faʻatagaina le lamala, ae e manaʻomia ina ia faʻamago le eleele i le va o vai, ma faʻaitiitia ai. A maeʻa lau, ona aveese lea.pulufana na maua mai le eleele.

Ua mago ma teuina i totonu o tupe meataalo mafiafia. E masani lava o lo latou taimi e tulaʻi mai ai i le tautoulu. Faatasi ai ma muamua fulufulu latou te tuu ai i nofoaga tatala. Afai e totoina i aso vevela mafanafana, e mafai ona amata ona ola, ma o le a oʻo mai le tau malulu o le a latou oti.

O moega faʻatasi ma le hyacinth e lelei tele mo le taumalulu ma le sawdust, peat, lau poʻo mea faʻapitoa. E le o ituaiga uma o ituaiga eseese e tutusa lelei ma le malulu. O le mea lea, e na o le pau lava le fale e faʻasaʻo ai.

Ae i le faatinoga, e le faigofie tele. O le tele o pulu e le mafai ona taofia le teuina seia oʻo i le pau ma faigofie ona solo. E taua le manatuaina o le faʻamalosia o latou vaivai ma e oʻo lava ia i latou o loʻo taoto aʻo lei pa'ū, o le a ola ae pe a mavae le 2 tausaga.

O le isi auala e teu ai le laau e faigofie tele ma sili atu ona aoga. A maeʻaeʻa le hyacinth, tipi fugalaau. Afai e leʻi faia muamua se mea faʻapipiʻi mai se atigipusa, o le taimi nei o le taimi lea. I le pito i lalo o le fagu e tatau ona e taatia le alavai. Mo lenei mea, pebbles poʻo le uamea lautele e faʻapitoa.

E mafai ona tuʻuina le meaʻai mai le faleoloa, poʻo le fanua masani e fefiloi ma le oneone ma le peat. O Lukovka e na o le faʻafeiloaʻi atu i se vaituloto fou, e aunoa ma le faʻalauteleina o le tele. O le taimi lenei e tatau ona tuu i se nofoaga mafanafana ma le tele o le malamalama. O se faʻaleleia mafanafana faʻaleleia o se filifiliga lelei, ae o le windowsill e atoatoa.

E le faigata ona tausi lelei: e tatau ona faʻafeinu i le vai e aunoa ma le fafaguina o le pulufana ae aua le faʻamamaina le meaʻai. Mo le fafagaina, o mea faʻapitoa o minerale e talafeagai. Faatasi ai ma lenei tausiga, o le hyacinth e atiina ae i le toetoe lava o tulaga tutusa e pei o le eleele matala.

Pe a fua le laau, e mafai siitia e tatala le eleele. E tatau ona faia lenei mea i le tautotogo, pe a mavae atu pulu. Faʻatoʻa faʻapipiʻi i se paluga o le eleele i totonu o le lua e faʻavaivai e aunoa ma le faʻalolotoina o le ua ma faʻavasega le palapala. I le taimi e nofo ai i totonu o le ulo, o le popo e faʻaputuina meaʻai. Ma i le tausaga a sau, e mafai ona faʻamoemoe e fua mai ia te ia.

E i ai se tulafono taua: pe a uma ona faʻamalosi ia pupuvaga e le tatau ona totoina i totonu o se ulo ma taumafai e toe fuga mai. Ua latou vaivai ma latou manaʻomia se malologa malologa e tusa ma le 3 masina. E toatele e ese mai lo latou totōina i le lauʻeleʻele avanoa ma se ulo.

Tausia pe a uma ona fuga i le togalaau

Mo laau totō i luga o le eleele, o le fesili lava lea e tasi e talafeagai: ua leai le hyacinth, o le a le isi mea e fai? I le faʻamuamua, o taualumaga uma e toetoe lava tutusa ma na o loʻo faamatalaina i luga. Ma i le avanoa tatala pulu ma le tuputupu ae tupu pe a uma le fuga o le hyacinth.

E tatau ona vavae ese le aʻao le uʻamea aʻo leʻi amataina le pusa fatu. O le mea moni, latou te tele ni meaʻai mai le pusa. Ae o laulaau, i le isi itu, o mea e gaosia mo lona tuputupu aʻe. O le umi o laulaau e tumau pea lanu meamata, o le tele o meaʻai e maua. O le mea lea, latou te le tau manaʻomia ona aveeseina, ae e tatau ona e faʻatali seia maeʻa ona latou faʻamalo.

E lelei le faʻaaogaina o le faʻamaʻi. O loʻo faʻapena foi ona faʻafefiloi ia minerale ma vailaʻau malatini. E le gata ina latou fesoasoani i le toe faʻaleleia o le pulufana pe a uma ona fuga, ae e fesoasoani foi i le fausiaina o tamaiti. Ae o le pulea o ia mea e le aoga. Laʻei pito i luga e faaopoopo i le eleele pe a uma ona faʻamafa.

I le malae vaʻaia pe a uma ona fuga, e faʻafefea ona faʻataunuʻuina i totonu o vavae i le vaiaso. O le taimi lava e lanu samasama, e taofi. A maeʻa maeʻa, ua oʻo i le taimi e eli ai.

O le mea e masani ai, e mafai ona ola aʻe pulu i le tasi nofoaga mo le tele o tausaga e aunoa ma le eli. Ae ui i lea, e fautuaina e le au fai togalaau ia aua nei tuua i latou i le eleele mo le taumalulu, ae eli i tausaga taʻitasi. Ma e tele mafuaaga mo lenei:

  • A maeʻa le taumalulu, o le hyacinth e mafai ona ola lemu. E le o vailaʻau eseese e faʻamalo lelei;
  • O lea e mafai ai ona e maua atili mea totō;
  • Pulu e puipuia mai faʻamaʻi ma le pala.

Latou te eliina i latou i le tautoulu ona fesili atu lea ia i latou le loloto o loʻo manaʻomia. A aunoa ma lenei mea, e mafai ona taofi le fuga mai. A maeʻa ona eliina, e faʻamaʻiina foi, faʻavasegaina ma teuina. E taua le aua neʻi misi le taimi e mate ai lau. A maeʻa lenei mea, e le mafai ona e mauaina pulufana, talu ai e matua oʻooʻo le vavalo i le eleele.

Pulu faʻapipiʻi tulaga

I le galueaiina o hyacinths, o lenei taimi e taua tele. O lea, aʻo leʻi auina atu le pusa mo le teuina faʻamaʻi i le faʻaogaina o le manganese. A maeʻa, tuʻu mo se vaiaso i le ea fou (e le o le la) pe na o se vaʻa lelei. O le maualuga o le taumafanafana mo lenei pe a ma le 20 ° C.

Manaomia le faamamaina mai palapala ma le tele o vaʻa. Ole tausiga faapitoa e tatau ona faia e vavaeese ai i latou o loʻo i ai tamaiti. E lelei foi le faia o faʻasatauga faasatauroga i le pito i lalo ole pulu. E taua le fufuluina o le naifi pe a maeʻa ona faia uma. E mafai ona e fufulu i le ava malosi.

A o faʻapipiʻiina, e vavae ese tamaiti mai pulu, pe a fai e faigofie ona latou vaʻaia, ma ua latou maua o latou aʻa. O fatu e tuʻuina i totonu o pusa poʻo ato pepa, faʻasusu i le sawdust.

I le teuina o pulu, o loʻo i ai ni laasaga:

  1. O pulufana e teu i le 25 ° C mo le 8 vaiaso;
  2. A maeʻa lena, e tatau ona faaitiitia i le 18 ° C;
  3. I ni nai aso aʻo leʻi tulaʻi mai, e lelei le taofi i totonu o se potu malulu (4-5 ° C). O lenei mea o le a fesoasoani ia i latou e faʻafetaui ai le siosiomaga i fafo.

E taua foi le suavai i totonu o le potu. O le ea e tatau ona matutu, ae le lava e faʻamago ai pusa. E manaʻomia foʻi le faʻalelei vaalele. Pulu mai eleele tatala e mafai foi ona teuina i le fale. i le vevela pe a ma le 5 ° C. Faia na o le mea lenei i tagata matutua.

O le a le mea e fai pe a maʻi le pulufana? O lau e mafai ona lanu samasama mo lenei mafuaaga. I ia tulaga, o mea totō e tatau ona vave ona eliina, faia i se vailiuli pogisa o le manganese ma tuʻu faʻamavae ese mai isi, togafitia i latou i sauniuniga faʻapitoa.

O pulu aisa e aofia ai le oxalic acid. I tagata ei ai ni lagona maʻaleʻale, e ono mafua ai le ita, o lea e sili ai le puipuia o ou lima pe a e galulue faatasi ma i latou.

Sauniuniga o mea totō ma eleele

O le eleele aʻo le i totoina pupuu o le hyacinth i totonu e tatau ona saunia. Pe a filifilia se nofoaga, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i le moega, o loʻo i lalo ifo o se malifa. O lea lolovaia e mafai ona alofialea e sili ona matautia mo le laau. O se filifiliga, o moega tetele ma itu e talafeagai. O le a latou puipuia le hyacinth mai le eleele.

E sili le lelei ona eli le palapala i le taimi muamua ina ia lava le taimi e fofo ai. Mai le faʻamafanafanaina i le palapala, e mafai ona e faʻaopopoina mea faʻalaʻau ma le humus. Ash ma le falaoamata falaoamata e talafeagai.

O lapisi e viliina aʻo lei totoina. E taua tele latou te le faaleagaina pe pala. Ona faʻamaʻi faʻamaʻiina lea i le paluga oona. E lelei foʻi le faʻatinoga e pei o le puipuia o faʻamaʻi. O tamaiti na faia i le taimi o le teuina o vaʻaia ma le faʻaeteete ma tuu i ni pusa eseese. O iinei o le a latou tuputupu ae ai ma atiina ae.

I le maeʻa togafitiga muamua togi ua totōina i pufaia ia latou seevae oneone. Sa sasaa le oneone i le pito i lalo o le lua o loʻo tulaʻi i luga o luga, ma faʻafefeteina foi i le oneone, ma na o le palapala.

O nei fugalaau na aumai i Europa i le senituri XVIII. Ma e masani lava ona fiafia i latou i le fiafia tele. O le a faʻapena ona totoina le laau i le lumanaʻi e faʻalagolago i le tausiga lelei o le vao pe a uma ona tupu. A maeʻa, e tasi le pulou ma se faʻataʻitaʻiga talafeagai e mafai ona fuga lauulu mo le tusa ma le 10 tausaga.