Fugalaau

E faʻapefea ona tupu le suamalie mai fatu?

O nei meaʻai suamalie ma teuteu faʻamalosi e sili atu ona faigofie le faʻalauteleina o le vegetatively. Pe a vavae ese pe vavae ese, o mea uma lava o le tina e totoina, o le mea e sili ona taua pe a tupu aʻe le suauu varietal ma faʻaleleia uiga. Ae e ui lava i mea lelei uma, e le masani ona tupu mai le honeysuckle mai fatu. O le auala e sili ona faʻaaogaina ma sili atu ona faʻaaogaina o le faʻalauteleina o le selu o le suʻeina oe e mafai ai ona e soifua maloloina ma atoatoa ona fetuunai i tulaga o le laau i ni aofaiga tetele.

Fualaau o le honeysuckle ua ola mai fatu.

Sui o le ituaiga Honeysuckle (Lonicera) - vao mafolafola ma lauolaola, o loʻo i ai faʻamau faʻavae, ma vavalo poʻo le fusi o le lianas. O tamaʻi meli uma e faigofie, e lanumeamata, oval ma se pito pito i luma, o laʻau faʻafeagai. Snow-paʻepaʻe, kulimi, piniki, lanu samasama po o le lanumumu e matagofie tele ma manaia, e mafai ona manogi ma toetoe lava leai se mea.

O fua o le honeysuckle e matua eseese lava, latou te le seleseleina i tausaga uma, latou te selesele ia Iuni-Aukuso. E mafai ona lanu uliuli, lanumoana, vaitusi, i meaola teuteu - ma mumu pe moli. Ae o taimi uma lava o fualaau o le honeysuckle o ni fualaau suamalie, o nisi taimi e tutupu faatasi i le fausiaina ma faaiu i se isi laasaga - faatasi ai ma le "isu", faailoga, laugatasi, ma se masini muamua. I totonu o honeysuckles uma, o fatu e gaoia fatu e laiti pe a faʻatusatusa i le tele o fua. O pi taitasi e aofia ai le 4 i le 18 fatu.

O auala autu o le faʻalauteleina o mea e teuteuina ma gaosia mai le suamalie e pei o le vegetative. O loʻo faʻaleleia le meli e ala i lignified and green cut, undergrowth and laying. O le metotia o le fatu ua manatu e itiiti le aoga ma e sili atu ona faigata, ae e le saʻo lenei mea. Taumafai e maua mai le honeysuckle mai fatu e manaʻomia se mea itiiti, o le auala aupito sili lea ona lelei o le faʻalauteleina o lenei laau toto i lagona uma lava. O le le lelei o le toe gaosia o fatu - o le le mafai ona puipuia uiga ma uiga o le tina - e taua tele mo ituaiga taumafa o le honeysuckle, aua o le mea muamua e uiga i le tofo ma le gaosiga. Ae mo ituaiga mea teuteu, o le auala fatu e saʻo lava e taua o le faigofie ma sili ona faigofie. Afai o le galuega o le totoina lea o ituaiga eseese e le mafai ona faatauina mai i ni ituaiga o laau totō, teuteu ituaiga meaola pe maua mai se fuainumera tele o laau toto, ona avea lea o le metotia o fatu ma se auala sili ona lelei.

Pe a faʻaleleia mai fatu o le uluaʻi seleselega, e tatau ona faatali le honeysuckle i le 5 tausaga.

Faʻaletagata lava ia o fatu ma a latou filifiliga mo le luluina

Faʻapenaina i fatu o vailaʻau suamalie suamalie e le o se mea e le faʻaaogaina le faʻafitauli. I le fatu na maua mai i le tasi laau, o loʻo i ai se vavave tele o uiga ma uiga lelei. Ina ia totoina ituaiga o honeysuckle mai fatu, e tatau ona e filifilia ituaiga sili ona suamalie, aua i tulaga masani e le mafai ona aloese mai se foliga malosi o le oona. Faatasi ai ma le tutoatasi o felauaiga, ua fautuaina e faaaoga ia le itiiti ifo ma le tolu ituaiga, aua e le mafaamatalaina ia oona. Mo le suamalie suamalie, e sili atu le filifilia o fatu na faatauina, o ona tagata o loʻo faʻapitoa i le fausiaina ma faʻamautinoa o le ai ai se vaega ole laau faʻatasi ma uiga faʻaalia mai fatu.

Mo le faʻaleleia mai fatu ma lūlūina, e taua tele le filifilia o le paʻu, e oʻo lava i fualaau suamalie e sili atu i luga. E sili atu le faʻapipiʻi o fua mai la latou seleselega, ma tuʻu ai le tele ma le faʻavalea. O fua e masani ona maua mai e ala i le fufuluina o fua o laau, solo i totonu o se sieve, cheesecloth poo le paʻu i lima. E mafai ona fetuʻunaʻi isi metotia faʻapitoa:

  1. E mafai ona faʻamamaina fua e ala i le tiaʻi o le paluga i le vai. O le pulupulu o vine o loo tafe i totonu o le vai, ae o fatu mamafa e masani lava ona toe faaleleia. O le fufulu mama e mafai ai e oe ona maua fatu mama, ua sauni e faʻagogo.
  2. Talu ai e le aʻafia le aʻafia o le fatu, e mafai ona e faʻauʻuina fualaʻau i luga o pepa poʻo ni solosolo e faʻafefe uma ai le susu ma maeʻa maeʻa le palu ma fatu o loʻo totoe, faʻaaogaina mo le luluina.
  3. Afai e faia le lūlū pe'ā maeʻa le seleseleina, ona le mafai lea ona faʻamagoina fatu ile fatuina o fualaau mamago.

E mafai ona e faʻatau fatu o le honeysuckle o loʻo afifiina ma i le ituaiga o vine. I le mataupu mulimuli, o tulafono filifilia e tutusa ma le aoina o fatu. I le faatauina mai o fatuga ua saunia, e tatau ona e faʻamaonia le fetaui mo le luluina, le mauaina o faʻamatalaga faʻamaonia atoatoa ma metotia faʻapitoa faʻapitoa, faʻapea foi ma le siakiina ma le totoa o le igoa o le laau, le igoa o le ituaiga ma le ituaiga.

O fatu o le honeysuckle na aoina mai e le tagata lava ia, lea o le a totoina i le tausaga e tasi, e sili atu le tumau i le potu, ae le o le manaia. Pau lava le mea e tatau ona puipuia mai mai le vevela ma vevela vevela. Mo le lūlūina i le tausaga na sosoo ai, o loʻo malulu fatu, ma tuʻuina atu ia i latou faʻamalosi. O fatu tuai e teuina i le vevela mai le 2 i le 3 tikeri. Afai e te faʻatauina ni fatu o le honeysuckle, ona i ai lea i le filifiliga o tulaga vevela ma le teuina, mulimuli i faatonuga ile pusa i fatu.

siama o le oʻo atu i le 75% o fatu o le honeysuckle e tausia mo le lua tausaga. E na o le fa tausaga le matua, o le fua o le germination e faalua pe sili atu foi nai lo fatu fou. Afai e teu fatu i se mea malulu, i le vevela o le 2 i le 7 tikeri, ona lūlūina lea o fatu ile fatu maualuga seia oʻo i le 7 tausaga.

Totoina o le uʻamea o le ulu, ola mai fatu.

Fatuina taimi

Honeysuckle e ofoina atu le tele o filifiliga ma auala eseese o le faʻalauteleina o fatu.

Honeysuckle fatu e mafai ona totoina:

  • i le tautotogo, o le tausaga e sosoo ai pe a maeʻa, mo fatu;
  • i le taumafanafana i totonu o le eleele poʻo ni koneteina (pe afai e aoina fua mai le suamalie o le ituaiga o ituaiga o meaola eseese);
  • i lalo o le taumalulu i le palapala.

O le totoina o le toto i totonu o koneteina e sili ona lelei, aua e le manaomia e le togalaau le puipuiga mo le taumalulu muamua ma isi malutaga, ola vave ma ausia le matagofie, feiloai i le tau muamua o le taumalulu ma fualaau suamalie. Ae o le mea sili ona lelei, o tamai togi e foliga vave mai i le eleele e masani lava ona le mafai ona taofiofia tauvaga ma vao ma e matua manaomia le tausiga lelei, ma o le ola i totonu o pusa i le gasologa o le tausaga e faigofie ai ona puipuia laau mama. Mai le vaaiga o le fualaau suamalie, e sili ona lelei le lūlūina o le mafanafana, aua o le a aumai e laau laau muamua le seleselega i le tausaga talu ai.

Lauina o le suamalie susu ao lei oo i le taumalulu

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o fatu e totoina i le tumutumu o le honeyweckle o Korolkov, lea e sili atu ona tupu aʻe pe a maeʻa le faʻasolosolo umi. Ae o le aso ma le tele o taimi e fautuaina ai lenei auala mo isi ituaiga o honeysuckle, aua e sili atu ona faigofie nai lo le totoina masani o laau.

E lūlūina le honeysuckle ao leʻi oʻo i le taumalulu i le amataga o Oketopa poʻo le amataga o Novema, ina ua mavae le taunuu mai o muamua fulufulu. O fualaau e le tatau ona loloto, ae e mafai lava ona e toto fatu fatu, aua o le tausaga a sau o le a latou filifilia ai ni fatu. E sili atu le saunia o le eleele i le nofoaga o le luluina pe tusa o le masina muamua e ala i le faaopoopoina o meaʻai ma mineral fertilizers i ai, ma filifilia ma le faaeteete uma taga ma fetuutuunai le tuufaatasiga mo se fausaga matala ma le malamalama. E mafai ona lūlū fatu i luga o le totoina o moega, ae i totonu o pusa lapisi ma atigipusa, lea e mafai ona faʻafeiloaʻi i le tautotogo i le falemalama e luluina i le amataga o le "amata". E leai se mea e manaʻomia mo falemaʻi mo le taumalulu ma soʻo se filifiliga e tupu.

O le taumalulu i le taumalulu i le tautotogo, i le taimi lava e pala mai ai le palapala, tupu aʻe ma le toʻa. E mafai ona ola le laau seia oo i le ogatotonu o le taumafanafana ma e na o Iulai latou te toso i luga o moega (ia fautuaina le totoina o fatu laau i se maualuga o le 10 cm). O fualaau e mafai ona tuʻuina atu i se nofoaga tumau naʻo le isi tausaga.

Lauina o fatu o ituaiga muamua ina ua uma le seleselega i le faaiuga o Iuni-Iulai

O le luluina o fatu o honeysuckle, na aoina i le ogatotonu o le taumafanafana, e faia i le taimi lava e maeʻa ai. E sili atu le lūlūina o fatu ile vave ile eleele, aua o le puipuia o laau i totonu o le vevela e mafai ona avea ma faafitauli ogaoga, ae i totonu o koneteina. Puipuiga mo le taumalulu o le a manaʻomia e soʻo se taumafanafana vaomatua, aua e le lava le taimi e maua ai e le laau le malosi e malulu ai. O fatu o le honeysuckle e totoina i ogalaau tetele.

O fatu o le honeysuckle e totoina i luga o le suavai suamalie, faʻafefeteina ma faʻamamaina le eleele:

  1. E seasea ona faia le lūlūina, ma tuu ai le mamao o le 2 i le 10 cm i le va o fatu, i le vevela po o le papaʻu, na o sina pupuni o fatu ile palapala.
  2. Ina ia faasaoina ma taofia le susu i le ogatotonu o le taumafanafana i totonugalemu o le vevela, totogo talavou, pusa po o eleele e tatau ona puipuia i se ata tifaga po o se tioata. Ua aveeseina fale puipui pe a maeʻa. E masani lava, pe a lūlūina fatu fou e seleseleina, e tupu mai laau pe a mavae le 20 aso.
  3. O fualaau laiti e tuʻuina atu ma le faʻaeteete lelei, tausi lelei le faʻamafanafana ma puipuia le palapala mai le faʻamamago. E faʻaauau le faʻamalosi vai seia oʻo i le amataga o le tautoulu, pe a fai o le tolu poʻo le fa o laʻau e tatau ona faia i luga o laau.
  4. O pusa mo le taumalulu e eliina i totonu o le palapala poʻo le tuʻuina i totonu o nofoaga puipui, nofoaga tuʻufua. Ae i soo se tulaga lava, e manaʻomia e tamaiti laiti ona puipuia ma le faʻaeteete - - o le maualuga o le mulching poʻo le faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i lala vavalalata ma le malulu o le kiona i le taumalulu.

O le vaitau e sosoo ai, e aveeseina ai le fale mai laau laiti, e taulaʻi i luga o le tau ma le puipuia o laau laiti mai gutu malulu, a itiiti ifo ma se laulau o mulch seia oo i le ogatotonu o Aperila. O laau totő e totogo ia Me poʻo Iuni, faʻafefe atu i moega mo le tuputupu ae. I le tausaga lona tolu, e mafai ona totoina i se nofoaga tumau (afai e mafai ona faʻaleleia atili le suāsusu, ona mafai loa lea ona faʻaleleia le vai i se nofoaga tumau). O le tausiga o togalaau e faʻasaga ma e tatau ona aofia ai le faʻamalosi, veleina, mulching.

Laʻau suamalie

Lotoina o le toto mo fatu

O le filifiliga o le lūlūina o laau e na o le pau lea o le fua o le totoina o fatu o honeysuckle, talu ai o fatu e laʻititi, faʻavave vave, o laau toto e matua mataga ma faʻamalosi. A lūlū saʻo i totonu o le palapala, e toetoe lava a le mafai ona tausia ni fatu. O fualaau o le honeysuckle e totoina ia Mati poʻo Aperila.

Mo le totoina o le toto, fou, aoina i le tausaga ua teʻa, e le manaʻomia le faʻamalosi o fatu o le honeysuckle. E i ai se taimi pupuu mo sina taimi, o lea afai e le o teuina fatu mo le silia ma le 2 tausaga, e le mafai ona e popole i nisi auala faaopoopo. Ae o fatu matutua e tatau ona tausia i le malulu, ae aunoa ma le malolo pe a ma le 1-3 masina. Stratification i le vevela o le 2 i le 5 tikeri faʻavaveina le faagasologa o le germination.

O le togafitiga o le faʻaleleia i le tulaga o le faʻanoanoa i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le 24 itula e manaʻomia mo soʻo se ituaiga o honeysuckle, e tusa lava pe faatoa seleseleina.

O le eleele ma pusa mo le luluina o le suamalie e fetaui ma soo se mea. O se mea faʻapitoa poʻo se laufanua faʻamalama faʻamafanafana e maualuga mea o loʻo iai mea lelei. E mafai ona e faʻaaoga se mea faʻapipiʻi e aofia ai humus, peʻa ma oneone i tutusa tutusa. Mo pusa, e sili atu le tuʻuina o ni papatusi laiti mo vao masani: e totoina le honeysuckle i ni ogalaau laupapa poʻo ni atigi fugalaau.

O le totoina o fatu i totonu o pusa i le tautotogo e matua faigofie lava:

  1. O koneteina e tumu i palapala ma faʻavasega luga, taumafai e aua nei palu le eleele.
  2. Ua totoina laʻau i luga o le eleele malulu. O le lūlūina o le suamalie e le manaʻomia: mo le suamalie e sili atu le lelei e fai e aunoa ma le totoina, o lea e tuʻuina atu fatu i lalo ifo o le centimita le mamao (o le mamao aupito sili ona lelei e tusa ma le 10 cm).
  3. O fatu pito i luga o loʻo ufiufi i se anufe mafiafia o le oneone poʻo se faʻafefiloi o le oneone ma le mea e maualuga ai le 0.5 i le 1 cm.
  4. O koneteina poʻo atigipusa e ufiufi i ata tifaga poʻo tioata.

O tuutuuga mo le totoina o fatu e tatau ona mataʻitu lelei. Honeysuckle fatu e manaomia ai le vevela tumau - o le vevela i luga atu o le 20 tikeri i totonu o le potu, malamalama susulu. E tatau ona tausia pea le maualuga ole palapala ile palapala, ae tatau ona faia lelei le suāsusu, e aunoa ma le fufuluina o fatu mai le oneone.

O fualaau o le honeysuckle e foliga mai ile masina e tasi talu ona lulu. Ma le malosi - tusa lava pe a mavae le 3 vaiaso.

Totoina laau e manaʻomia ai le tausia lelei. Suauu palapala eleele e aunoa ma le suavai ma le malamalama lelei e mafai ai e laau totō ona atinaʻe lelei. O le suaina o fualaau aina e na o le suamalie, e totoina laau e tusa ma le 3 cm le maualuga i le 5-10 cm i pusa tele.

O le totoina o laau i le palapala e mafai ona faia i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, ae masani lava e na o le tausaga lona lua, ia Me. Faatasi ai ma lenei fuafuaga, mo le taumafanafana, o pusa e iai ni laau toto e mafai ona ave i totonu o le ea, ma o tamaʻi uila laiti latou te tuua le falemaʻi i totonu o le potu i le vevela mai le 2 i le 10 tikeri Celsius. Laʻau e tuʻuina atu i le togalaau (e le o se nofoaga tumau, ae o le totoina o vao mo le tele o tausaga), e tu mamao i le 15-25 cm i le va o laau. O le tuputupu ae e manaʻomia ai le saʻo, ae faʻaleleia le suavai, faʻamalolo le eleele ma veleina (e lua uma auala e mafai ona suia i le mulching). Mai le susulu o le la i aso vevela ma i le taimi lava e maeʻa ai le totoina, e sili atu le puipuia o laau ma le faʻafeoloolo.

Honeysuckle fatu e ola mai fatu.

Honeysuckle tulaʻi i se nofoaga tumau

Honeysuckle fatu e maua mai i fatu, e pei o le honeysuckle uma i le mataupu faavae, ia gafatia lelei le gaosiga. E le totoina i se nofoaga tumau ao leʻi oʻo i le tausaga lona lua, ae pe a manaʻomia, e mafai ona faʻatupulaʻia laau toto i le 3-7 tausaga ma na o le taimi lava lea e faʻafeiloaʻi atu ai i le nofoaga na fuafua ai le faʻaaogaina o suauu e faʻaaoga muamua. Ina ia aloese mai mea sese, ua lava lava le gauai atu i le malamalama ma le palapala palapala, e sauni ai le totoina o lua i luma.

Mo laʻau meli, filifili le moli, nofoaga faʻamalamalama lelei poʻo faʻasalalau, malamalama ma le le mafaamatalaina malu. O le malosi o le ufiufi, o le sili atu foi ona fuga mai le meli. O mea maualuga e sili atu ona tele, e sili atu le malu puipuia o ituaiga vao. E ui lava i le mea moni e faapea o honeysuckles ua taʻua o laau afu ma vine e mafai ona ola i luga o le eleele, e lelei tele le aloese mai le mago ma le susu. O le mea aupito sili ona matagofie o le honeysuckle e maua i luga o le suavai mama, lafoaʻi, o le suamalie ma le pH o le 7.5 i le 8.5. O fuālaʻau faʻatoʻa ma tumu atoatoa o le mineral e sili ona faʻaopopo i le eleele.

Mo le lanumoana suamalie, e oʻo lava i itulagi ma ogaoga vevela, o le autumn (Aokuso-Setema) o le totoina e sili ona lelei. Mo isi ituaiga o mea matagofie ma fualaau aina, o le totoina i le tautotogo i le faaiuga o Aperila e sili ona lelei.

O le mamao e fautuaina ai le tau e faalagolago i le ala e te faʻaaogaina ai le honeysuckle. I vaega teuteu poʻo totonu o le togavao, faʻatoʻaga e tasi, o le mamao o le 2.5 po o le 3 m tuʻuina i se laufanua lata ane. A totoina i totonu o pa puipui, e faʻaitiitia le mamao i le 1.5-2 m.

Mo lagomeli, latou te eli i totonu o lua i le loloto ma le lautele o le 25 cm i le 50 cm, e fuafua i le tausaga o le laau (o le matua o laau, o le tele o le lua). A o le totoina fatu i se nofoaga tumau, e tatau ona e faataatia se palapala maualuga o alavai i le pito i lalo o lua totoga (o vaivai e faia i iliili poo piliki piliki e sili atu ona lelei mo lenei laau toto). Laʻau tuʻuina i totonu o se lua faʻaleleia i luga o se tamai faaputuga, ina ia mafai ai e le ū o le ua, ona mafaufau i le tuumuli, tumau i le maualuga o le palapala. O aʻa o le laau e tatau ona salalau ma le faʻaeteete ma tufatufaina, ma le faaeteete ma faasolosolo malie le faatumuina o solo i eleele. Faʻatumu le totoina o le suamalie o le suamalie ma le faʻamalosia ma le faʻamalosia o le faataamilo i le nofoaga atoa o le totoina o le lua.

E le faigata tele le tausia o le tamaʻi pepe. Mai le lona lua o tausaga talu ona totōina i se nofoaga tumau, e faʻaaogaina faʻasalalaʻau uma i tausaga taʻitasi i le tautotogo, ma i le autumn, mai le tausaga o le totoina, e totoina ai le pefu laupapa i le palapala.A o lei tupu le tuputupu ae, e sili ona lelei le puipuia o laau toto mai le lamala. I le lumanaʻi, o le honeysuckle e lava 2-3 timuga i le vaitau. O le totoe o le tausiga e oʻo ifo i le loloto loloto o le eleele (e oo atu i le 25 cm), mulching, teuteu pe a uma le laʻau po o le amataga o le tautotogo ao lei amataina le tuputupu ae ma le aveeseina o lala faaleagaina, le fua mai ma toeaina, faʻafouina pea le pale i 5 puʻu malosi.

E oo lava i le tausaga muamua talu ona totoina i se nofoaga tumau, o le suamalie e ola mai fatu e le manaʻomia le puipuiga mo le taumalulu.