O le togalaau

E manaʻomia le lanumeamata mo le togalaau ile windowsill

O se paʻu e vevela i fafo, o mea uma e paʻepaʻe ma sinasina, ma i luga o le windowsill o se umukuka lelei ei ai se laumei lanumeamata o mea manogi, faatasi ai ma se manogi masani o le tautotogo o laau afu fou, e teu ai se manogi manaia, valaau i le laulau.

Totoina o laau afu ma laau ile windowsill

O fualaau aina vevela ma isi lanu i totonu o le umukuka taumalulu e faia se vaega lua. Tuʻu ni meaʻai ma ni tagata fiafia i ni meaʻai manaia ma ni vitamini fou, teuteu ipu, faʻalauteleina o le 'ai, o se vaega taua o meaʻai malulu, salati, ipu ipu. I le malulu, o aganuu e tele le vevela e faʻaaogaina e fai ma vailaau. I le taimi lava e tasi, susulu mata susulu teuteuina totonu o le umukuka, aumai se tusi fou i le mamanu, tumu i mea masini, ipu ma isi "fesoasoani".

O fea e tupu ai laʻau i le taumalulu?

Mo le tuputupu ae o le taumalulu i le taumalulu, o le faamalama o le itu i saute po o le faamalama i sasaʻe e sili ona talafeagai ona o le tele o le maua o le vevela ma le moli. Afai e le mafai ona vaʻaia lenei avanoa, ona faʻapipiʻiina lea o le nofoaga o le lumanaʻi faʻapipiʻiina faʻatasi ma le faʻaogaina faʻatasi ma faʻamalama. Mo faʻamalamalamaina, o moli e mumu ma le lanu vali e sili ona lelei. E mafai ona e faʻaoga mea faʻapitoa i mata samasama-lanu moli, e le o le vaivai o mata. E le gata i lea, e le tatau i molī ona faʻaalu le malosi faʻavave ina ia aua le mu ai laau totō.

O le a se mea e mafai ona tupu i luga o le windowsill?

O le mea sili ona talafeagai mo le tau o le taumalulu o fualaau ia e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa, e le lelei le tausiga (eleele, vevela, faʻafeinu, moli). E masani lava o meaʻai-vevela poʻo greens e filifilia i se vaitau puupuu e tuputupu aʻe ma vave faʻaleleia le lapisi o le vegetative, lea e mafai ai ona e faia ni lapisi tetele (mo aso malolo) poʻo le faʻaaogaina pea o mea iti mo se laulau 'ai, togafitiga o toga i le taumalulu-taumalulu.

Faʻalagolago i le aganuu ma le ituaiga, a maeʻa le 1-2 vaiaso e mafai ona e amata selesele fualaau suamalie. Ina ia mafai ona maua sina lauusiusi i taimi uma o le taumalulu-taumalulu, e sili atu ona aoga le totoina i ni nai vaitau, matauina vavao o le 7-12-15 aso.

Tulafono lautele mo le totoina o laau toto i luga o le windowsill

O le togalaau malulu i luga o le windowsill o loʻo faataatia ia Novema-Tesema-Ianuari, e fuafua i tulaga tau o le itulagi. O le vevela sili ona lelei mo le tuputupu aʻe o lauulu o le + 18 ... + 20 ° C. Afai e maualuga atu le vevela o le ea i le umukuka, ona tuu lea o togalaau malulu i tafatafa o pupuni faamalama, ma o aganuu vevela o loʻo i ai i le laina lona lua e lata ane i pamu paʻu. O le potu e masani ona faʻailoaina e aunoa ma ni kopi.

Greenery i luga o le windowsill

O fualaau o meaʻai-meaʻai o loʻo faia i totonu o le eleele faʻamalaina, lea e faʻaitiitia ai pe aveesea foi le manaʻoga mo le fafaga atili. O le vevela aʻo leʻi oʻo i fafo o loʻo ufiufiina i se ata vevela, faʻataʻitaʻiina se fale-mumu. Nai lo le totoina / lūlūina, e mafai ona totoina nisi o faʻatoʻaga e ala i le faʻasalaina i le vai, e aunoa ma le faʻaaogaina o eleele mo le totoina. O ia togalaau e aofia ai le seleni, aniani, kelati, o salakeke, laulaʻau laʻau, olaʻau lauolaola, ma isi. O ituaiga uma o laʻau e faʻaaogaina mo le faʻasaina i le vai, pe a manaʻomia, e mafai foi ona ola i le eleele.

O le eleele e tatau ona susu. O vai malulu e fafagaina i vai inu i le vevela o le potu. O le malulu o le vai e faʻafefeteina vave faʻaleagaina ai aʻa ma laau totō. E faʻataʻavaleina pe a faʻapala le manogi palapala. E le mafai ona faʻatumu ia laau. O le a latou pala mai le tele o le susu. E sili atu le sola i luga ole masini e maua mai luga mai se tamai atomizer.

O le faʻaaogaina o vailaʻau e puipuia mai faʻamaʻi ma meaola faalafua e faʻasaina.

O le mea lea, seʻi o tatou faamasani i ituaiga o laau aoga mo le ola i le taumalulu:

O se lisi o ituaiga sili ona lelei mo le togalaau i luga o le windowsill, tagaʻii le isi itulau.