Meaai

E faʻapefea ona fai se paʻu moli

O se umukuka o se potu e tumu i laʻau manogi matagofie i aso uma, aemaise pe a sau i ipu e pei o le moli moli. O fualaau o le Citrus o se tasi lea o mea aupito sili ona susulu, o lea la, o la latou vevela po o nai mataua o le mafaufau e faʻaaogaina e teuteuina ai paluga. Ma afai o le isi fua o le fua e faʻaaogaina, ona faʻaaogaina lea o oloa gaosia, ma sili ona taua - suamalie.

E i ai ni tonisi o kulimi masi mama faigofie. O i latou taitoatasi e tulaga ese, ma o lo latou manogi manogi o fualaau aina suamalie e tuufaatasia ma se paluga malu e fesootai ai. E oʻo lava i se kuka kuka e mafai ona faia ni moli moli. Ae ina ia mafai ona fai le meaʻai i le mea e sili ona lelei, e tatau ona e mulimulitai i ni tulafono:

  1. Zest o le moli moli o le peel. O le paʻepaʻe e matua vevela lava, o lea e naʻo le mea e faʻaaogaina i le sipuni.
  2. O le lanu o le lanu e mafai ona tuiina e oo lava i le lima. Ina ia faia lenei mea, tata le fua i luga o le laulau, ia pipiʻi i luga ma le alofilima o lou lima.
  3. Aveese lua mai le pulupulu muamua. O se ponaivi e lavelavea i se paipu o le a avea ma se mea e ofo ai.

O le tele o taimi, ua saunia keke i fualaau aina suamalie, ae o se keke pupuu puupuu ma oranoa e foliga lelei foi. O fualaau suamalie e lelei lelei ma ni nati, honey, cinnamon ma fualaau aina, o lea e mafai ai ona e faʻaaogaina e avea o se faavae mo keke, faʻapea foi ma se faʻatumu poʻo se keke teuteu.

Pulu ma le meli ma le moli

Mo se kulimi masi o le a e manaʻomia:

  • 2 oranoa;
  • 125 ml o le meli;
  • 5 fuamoa;
  • 250 g falaoamata;
  • 1 sipuniti o le tao tao.

E tusa ai ma lenei fua mo se keke keke moli ma se ata, e maua mai ai se siaki alofa. O taloni e lelei i soo se ituaiga, ae o se keke sili ona lelei e sili ona maua pe afai e kuka le fua. O le kuka e faʻaaogaina le 2 itula. E le tatau i le vai ona ufiufi uma ia aliga. O fuālaʻau kuka e sili atu le solomuli, o le mea lea o le sasaina oi latou i se lamolemole e faigofie atu.

O fua ua maeʻa e tatau ona faʻataʻapeʻapeina, o fatu na ave i fafo ma auina atu i se mea e gaosia. E fautuaina e fufulu fualaau aina suamalie i totonu o le falaoa ina ia leai ni vaega eseese. O se mea e sili ona lelei e fai, e talafeagai foi, o le a foliga mai o le a foliga mai o sina mea itiiti i le paluga, e ui o le a le afaina ai le tofo.

A maeʻa le vaega sauniuni, e mafai ona amata ona e tapunuina le paluga. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi mea uma i totonu o le ipu e tasi sei vagana ai falaoamata ma taofi paʻu. O le paluga o le paluga ua fautuaina i se paluga, ina ia alu aʻe lelei i le ogaumu. O paluga lima-paluga o le a sili atu ona pala. E mafai ona sasaina fasi lapisi, ona faaopoopo lea i le aofaiga atoa.

O le paʻu faʻamalosi e faʻaopoopo mulimuli.

Nai lo o le falaoamata masani o le falaoamata, almond, po o se faʻafefiloi tutusa o nei ituaiga e lua, e talafeagai. O se manaia manaia e maua mai i le faaopoopoina o se fasi falaoamata araisa.

O le paluga o le a faʻavaivai, i le foliga tutusa o le kirimigi.

E tatau ona sasaa le paluga i totonu o se ipu tao tao. O le metotia metotia ua faʻafeuʻuina i le suauu pe ufiufi i le paʻu mo le kuka, pepa. O le galuega autu o soʻo se tasi o nei metotia o le puipuia lea o le keke mai le pipii atu i le pepa, a leai o le a maeʻa ona maua.

E taofi le keke mo le tusa ma le 40 minute i le vevela o le 190 tikeri. O le ogaumu e tatau ona muaʻi saunia muamua. Liliu i luga o le vevela vevela i le taimi lava e uma ai ona fufulu ipu. E fautuaina ina ia teuteu le keke maeʻa ma le kulimi sasa ma fatu kuka. Auauna atu i le laulau e mafai ona mafana ma mafanafana. O le a tumau pea lona manogi ma lona tofo.

Faʻasusu le paipu ma oni

O vaega nei e faʻaaogaina mo le pulu uamea:

  • 2 lanu laititi;
  • 150 g pata;
  • 150 g falaoamata;
  • 100 ml o vai;
  • 300 g gaʻo;
  • 4 fua
  • 1 sipuniti o le tao tao.

O se ituaiga paila ma le moli mumu. Ae ui i lea, o le faʻatumu o ia lava e le o tuʻuina i totonu o le paluga, ae avea ma lalo ifo i le taimi o le tao. Auauna atu i le laulau i lalo o le laulau i luga o le laulau ina ia mafai ai ona iloa manino ia lio o aliga. Ina ia saunia sea pai, e tatau ona e galue eseese ma fualaau aina ma paluga. O taloni e tatau ona falesa. O se vaega o le lanu moli o le a manaʻomia mo le paluga, o lea e aveesea ai le pele mai le afa o fua.

100 g le suka e sasaa i le vai ma tuu i luga o le afi. O fualaau o le Citrus o le a tapenaina ma tuu i se sua suamalie. E sili atu le faia o lenei mea i totonu o se pani poʻo se pani. A uma ona i ai le siva, e tatau ona ufiufi ipu ma faʻaitiitia le vevela. Fualaau suamalie mo le 8 minute. E mafai ona e faaleleia lenei fua ma faaopoopo apu. O keke ma laʻau ma apu e talafeagai mo le inu o le keke i le afiafi ae le o le taʻalo masani.

E ui e oʻo atu lauʻau i le tulaga manaomia, e tatau ona e togi fuamoa ma le suka ma le pata. Mo le faʻaogagofie, e tatau ona faʻafefete le pata-pata i totonu o se vai faʻaeleʻele poʻo le initaneti.

O le faʻamaʻaina lelei o le zest ma le falaoamata ma le paʻu paʻu e faʻapipiʻi i le kulimi-fuamoa i ni vaega laiti.

O le paluga e osofaʻi seia oʻo ina lamolemole. O le taunuuga e tatau ona avea ma se vaega o le semi-liquid.

O le tao tao e ufiufi i le pepa poʻo le pepa. O lanu moli ua tuʻuina i luga. E tatau ona latou faʻatumu uma le pito i lalo o le pepa. E le o taufafefe pe afai ei ai nai fua. E na ona e taoto i le pito i luga ole pito i luga.

Mai luga, o fuālaʻau suamalie o loʻo sasaaina i totonu o suʻega ma faʻamamaina i totonu o le ogaumu e faʻafefiloi i le 180 tikeri. E taofi le paʻu moli mo le afa itula. Auauna i le laulau faʻamafanafana. E matua manaia ma vevela, ae o sina susu, o lea e mafai ai ona pipii mai i ou lima ma tipi ese.

Pulu i totonu o se kuka taofi

O le taoina o se pai ma le moli lanumoana i se fai kuka taofi e te manaʻomia:

  • 4 fua
  • 1 ipu suka
  • 1.5 ipu falaoamata;
  • 2 oranoa;
  • 1 sipuniti o le tao tao.

O uʻu ua faateleina le suia e isi meafale, e tele naua mea e masani ai. E faigofie tele le kukaina o se moli moli i se fai kuka taofi. Pau lava le leaga o le le mafai ona e filifilia se mea e taofi ai meaʻai. E saunia mea uma i totonu o se pesini, o lea o le keke o le a faʻataʻamilomilo faʻatasi ma ni fasi laupepa laititi.

I le tele o tulaga, e tatau lava ona e lafo uma mea uma i le multicolo. Ae ui i lea, o le taoina o le paluga mo lenei auala e ese mai le taoina i totonu o le ogaumu, o lea e tatau ai ona e saunia sina mea itiiti. O fasi keke e faia mai le paluga, o lea e tatau ai ona e faʻafefiloi lelei ia mea.

O le lanumeamata mo le kuka i totonu o se kuka taofi e le faʻavelaina pe faʻafefete i totonu o se mea e gaosia. Ua lava le tipiina i ni fasi fasi pepa. E le gata i lea, ae le o se moli uma lava, e mafai ona e faʻaaogaina na o le sua. O se vaega o le faʻataʻitaʻiga o laʻau e tipi i se naifi ma faʻaopopo i le paluga ina ia faʻaleleia ai lona tofo. O lapisi e mafai ona sasaina eseese, ona toe faʻafefeteina lea o le paluga. O fua o fatuga o loʻo faʻafefiloi ma falaoamata ma lanu.

O se moli moli e liligi ifo i totonu o le pesini o multicolo. O le "Baking" mode ua filifilia, ona tumau ai lea na o le faatali mo le leo o le faamaeaina o mea umukuka, ave le keke ma teuteu.

O le taoina ma le lanu e talafeagai mo se mea taumafa i soo se taimi o le aso. E le manaʻomia tele e le Dessert le malosi. E mafai ona kuka i le toetoe lava o aso uma, nai lo le faatauina mai o kuki ua saunia ma le kuka poo muffins. O le keke ma le lemon ma le moli, faapea foi ma isi ituaiga o fualaau suamalie e le oona. Na te 'aina mai le fua na o se manogi susulu ma se masani masani.