O le togalaau

Tuputupuʻe tuputupu aʻe mai fatu Laʻau ma tausi i le laufanua palapala ma igoa o ituaiga

Collins seed grow photo flowers

Collinsia (Collinsia) - o se vaitau o le vaomatua o le aigaainana, na muamua filifilia e pei o le aiga o Norichen. O le ituaiga e aofia ai le tusa ma le 20 ituaiga, ae na o na eseesega (Collinsia heterophylla) ua totoina. O pito laiti e manifinifi, e mafai ona taoto i lalo, e 30-60 cm le maualuga, paranesi, e ufiufi i sina tamaʻi susu.

O foliga o laupepa lapopoa e maualuga lava i luga lima, o pito i lalo ei ai ni petilesi umi, o le pito i luga e le aoga (o lea e eseese ai le igoa). O le laau e faaigoaina ia Zacchaus Collins - o se faifeau, sui peresitene o le Philadelphia Academy of Natural Sciences, ua ia mauaina se laʻau lapoa o le vaomatua o le itu i saute o le IS. O le habitats natura a Collinsia o North America (Kalefonia).

Collinsia e faasino i ni nai mata e mafai ona ola i le paolo. I le tausiga e le lelei, e mafai ona e ola i luga o ni fatu laau pe totō saʻo fatu ile eleele.

O se laau totino e tupu mai ai mea taufaasese. I totonu o le atunuu, na maua ai e Collins le igoa faaigoa o le Innocence - o le mama ma le Purple Chinese Houses - fale lanu violisa (o mea e pei o le Chinatown e tele-level).

Pe a tupu le fefinauaiga

Collins Stranger photo

Faʻamatalaga amata i le amataga o Iuni, o fugalaau faifaipea e tumau i le vaitau atoa o le taumafanafana.

O le fausaga o le corollas e lua-lipped: o le leugutu pito i luga e iai le lanu sinasina-lanu, o le pito i lalo o le lanu piniki po o le lanu viole. O le umi o le corolla e tusa ma le 2.5 cm. O faʻalavelave faʻapitoa o loʻo aoina i totonu o le uaina ma faʻatulagaina i le tele o vaega, o le umi o le umi e oʻo i le 10 cm, ma ao latalata atu i le ape, o le tele o le corollas e faʻaitiitia.

Latou te tosina mai pi ma o latou nectar. I totonu o ituaiga o ituaiga, o loʻo i ai se eseesega ma fugalaau lanu e taʻua o le Tagata ese.

Nofoaga talafeagai mo le tuputupu ae o paipa

Ina ia tuputupu ae, aveese se fasi fanua ma se ata lafoai, mo se faataitaiga, latalata i vao po o laau maualalo. E mafai ona tupu i luga o se saite e foliga mai ai le la i le taeao po o le afiafi.

Tulaga o le eleele: faʻaleleia lelei, faʻafefe, faʻamalosi pe sili atu le paleni. Faʻamataʻu lata mai le vai o le eleele, o le a manaʻomia le fausia o se moega maualuga, talu ai o le pala e mafua ai le pala o le aʻa.

Lauina o paluga fatu i luga o le eleele

Collins fatu ata

O le fatuina o fatu e tausia mo le 3 tausaga, o aso e muta ai ua faʻaalia i luga o le afifi o fatu.

O le tele o taimi, o fatuga fatu e totoina i le taimi lava e tatala ai le eleele. O le totoina o le tautotogo e faia i le taimi lava e oʻo ai le vevela o le ea i le 18-20 ° C (tusa o le amataga o Me). E le fefefe tupuga o le totogo o vaitafe, e mafai ona latou tetee atu i le vevela o le -4 ° C.

Fuʻe se 'upega tafaʻilagi, faʻasaga ese. Toto i totonu o pupu, tuu fatu 3-4, o le loloto o le fatuina e le sili atu i le 0.5 cm. Afai e mafanafana ma vevela le tau, o le a tutupu mai pe a ma le 2 vaiaso, i lalo ifo o tulaga le lelei, o le a siitia le vaitaimi i le vaiaso.

O le luluina aʻo lei oʻo i le taumalulu e faia i le amataga o Oketopa, i tulaga o le totonugalemu o Rusia, e tatau ona ufiufi laau toto i laʻau mamago.

Pe a oʻo atu le totogo i le maualuga o le 5 cm, faʻamaeʻaina fualaau, e mafai ona totoina, tuʻu le va o 15-20 cm i le va o laau taʻitasi.

Tuputupuina o fualaau mai pusi mai fatu i le fale

Collins mai fatu fatu laau

Ina ia maua ni laau malolosi e fuga mai i se taimi muamua atu, ia totoina ni togalaau. Toto i le faaiuga o Mati. Ave ni atigipusa lautele, faʻatumu i se mea lautele mo le totoina o fatu, tufatufaina atu fatu i luga o le palapala, e na o sina mea itiiti lava, e palu mai se moli paʻu.

Mo le faia o se faʻaaogaina o le greenhouse, e manaʻomia se ufiufi ata, e mafai foi ona e ufiufi i se tioata malamalama. Tuu le pusa o le seleselega i lalo o le susulu malamalama, ia faatumauina le vevela o le ea i totonu o le 20-25 ° C, ia susuina i luga o le eleele le palapala e ala i le susulu. Siʻi le fale i aso taitasi mo le 10-15 minute e faʻamaʻalo ai, faatasi ai ma le faʻaleleia o laau toto, o le fale e faʻatoʻa uma lava.

Vaʻaia lelei le vai, i ni nai vaiaso ao lumanaʻi le totoina i totonu o le eleele faʻasaina (e faia i le ogatotonu o Me), ave le fagu i laau i le ao i le togalaau mo le faʻamalosi.

Outdoor Collins Care

O tagata uma e tausia le taulaʻau e sau i lalo e faʻafefe faʻafefe, faʻamalo le palapala ma faʻaaogaina le faʻamalosi.

O le laau e mafai ona tumu i timuga, ia mautinoa e na o le mamafa o le lāmala e inu ai.

Aʻo tupu aʻe i luga o laufanua lafulemu, o le fafagaina e le manaʻomia. Afai o le eleele i luga o le saite ua faʻaitiitia, faʻaaogaina masina faʻaaogaina fugalaʻau mineral mo fua o laau toto.

Vaʻaia e le aunoa le palapala, toso ese le mutia vao.

Maʻi ma meaʻai

Collins e teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Pau lava le faafitauli o le faʻaleleia o le eleele, lea e ono mafua ai le pala o le aʻa.

Collins i le mamanu

Collins i fugalaau faʻaputu laufanua

O le faʻavaeina o vaega o se faʻafeiloaʻiga e mafai ona fatuina ai se mea e maua mai i le eleele, talu ai e faigofie tele ona ola fale. O se fugalaau lanu o le lanu piniki ma le lanu viole o le a faatumulia ai le togalaau ma se manogi matagofie.

Collinsia ma isi lanu photo ma le escholzia

Toto i le pito i luma o fugalaau fugalaau, i tau, tuaoi. O le tuufaatasiga o se feiloaiga ma fugalaau e mafai ai ona e faia se togalaau i se sitaili masani. O faʻapotopotoga faʻatasi ai ma eschscholtia, lavender, meaʻai teuteu, poppy, statical, eremurus, salvia, zinnias, nyvyanik, rudbeckia, sana vine, gelichrysum, daisies, ma lyatris e matagofie.

E mafai ona tupu i totonu o koneteina, ato faʻalagolago, pusa faʻamau. Aumai i latou i totonu o le potu aʻo leʻi oʻo i le malulu - pe a tuʻuina i se nofoaga malulu e mafai ona e fiafia e vavalo seia oʻo i le pito.

Ituaiga o felataʻiga ma ata ma igoa

Collinsia multifolia Collinsia heterophylla poʻo Collinsia bicolor Collinsia bicolor

Collins lanu eseese Chinhaushaus Collinsia heterophylla Fuina fale fale a Saina fale

O se laau taʻutaʻua taʻamiloina e oʻo atu i se maualuga e le sili atu ma le 25-35 cm. Tausaga o le vaitau mai ia Iuni ia Aokuso. Fugalaau e talitutusa lava ma foliga i le antirrinum. Fugalaau e tele. E sili lona fiafia ile vaega o le malu ma eleele lelei. E mafai ona lulu le taumalulu.

Collinsia punavai Collinsia verna

Collinsia punavai Collinsia verna photo

O nei meaola e oʻo atu i le maualuga e 15 i le 40 cm, e oʻo atu i le 60 cm le lautele. O faʻamaʻi vavave e faigofie ona faʻaulu, o le mea lea e mafai ai ona mafaufau nisi ituaiga o meaola. O le laititi o le pubscence e faaopoopoina le manaia i le laau. O fugalaau e laiti, e oʻo i le 1.5 cm le lautele, lua-leo: o le laugutu luga e mama, o le pito i lalo e sili atu le pogisa. O le lanu lanu o le lanumoana-lanumoana poʻo le paʻepaʻe-lanumoana. E faʻauʻuina inflorescences, 5 fugalaau taʻitasi. O le vaitau vavalalata e mai ia Me ia Iuni.

Collinsia grandiflora Collinsia grandiflora

Collins photo Collinsia grandiflora lapopoa

O le palapala maualalo e oʻo atu i le 15-35 cm le maualuga, ma laʻau laʻau laiti ma laulaau e seasea maua. O fuga laʻau e lima-lobed e faʻaputuina i vaega o le 5-9 fasi pepa na tuʻuina atu ai le manaia i le mafaufau. Le lanu o le lilac-lanu violē, lanu paʻepaʻe, lanu piniki. E fuga mai ia Iuni ia Iulai.

Collins laiti Collinsia parviflora

Collins Small Collins Collinsia parviflora photo

Vaʻalelelelei manu felelei, e tosina mai ai pollinators. O fugalaau e laiti, lanumoana, e aoina mai i vaega laiti e 2-3 fasi. O laulaʻau e tele, ova foliga.

Collins laitiiti Collinsia linearis

Collins latalata i le Collinsia linearis photo

O le matagofie uma lava o loʻo i totonu o lanu tele o lanu violē ma violē. O pupuʻu pupuu e na o sina mea itiiti lava i le apei e ufiufiina i ni lau laumiumi uʻamea e faʻafeagai.