O le togalaau

Fepuari o le taimi saʻo lea mo se faʻafefeteina lelei i totonu o le kiona.

O le galulue malosi o faifaatoaga e taumafai e aua nei misia le avanoa e sauniuni ai mo le vaitau o togalaau fou. A oʻo mai se laupepa fou ma le upu Fepuari i le kalena, ua oʻo i le taimi e mafaufau ai e uiga i le kiona. Tuu le matagi malulu e vevela ma feʻilafi, ae o le taimi e le tatau ona agai i luma. E na o le 28 aso o le a tupu mai ai ma fesili mai: "Ua sauni le fale kuka ma moega? O le a le mea na fai e le fai togalaau i le masina mulimuli o le taumalulu?" Ia, a maeʻa le galuega, ma le maasiasi e faʻaali atu fua o latou lima. Ma o le toe foʻi mai e le umi.

Toe faaleleia ma le sauniuni o se fale kesi i totonu o se fale vevela

Aʻo leʻi amataina le totōina o laau i totonu o le fale lauʻeleʻele, ia Fepuari, e siaki ma le faaeteete e le au fai togalaau le fausaga ina ia mafai ai ona aveese mea leaga. I le taumalulu, e masani lava ona tafe le mata o le ata, ma liua ai i totonu. O se taunuuga o matagi mataʻutia, ua faʻaleagaina fausaga tioata. Ma ona o togi, o loʻo i ai i totonu le mea e le mautonu.

A toe faaleleia le pito i fafo, ia aveese ma le faaeteete ata tifaga, toe sui i se mea fou. E faapena foi, ua suia le tioata i luga o le fausaga. O ia ituaiga o fale e faia i se aso malulu lelei, pe a le timu le timu i luga o le ulu. I nofoaga e tele ai le kiona i Fepuari, e le mafai ona e faia e aunoa ma le faamamaina e le aunoa o le falemalama ina ia le malepe le taualuga i lalo o lona mamafa.

Na tupu i le vaitaimi o le faʻatafunaina, o le 'inoʻino o le' aiʻamea na faia se "eli" i totonu o le kiona ma le lagolago na faʻapipiʻiina. E taua tele le faamalosia oi latou i le taimi ina ia le mafatia le fausaga atoa. Na o Fepuari o le taimi tatau lea e amata ai galuega i totonu o le fale lauʻeleʻele:

  1. Auaunaga faʻamamaina. Afai o vao po o rhizomes o meaʻai o le tausaga talu ai e tumau i luga o moega, e ave i totonu o le auala. O totonu o le pusa e faamamaina palapala mai le fufuluina i itu uma e lua.
  2. Disinfection O se auala lelei e puipuia ai meaola faalafua o le vevela. Afai e te manaʻo e faʻaaoga le metotia faaonaponei, o se vaifofo o le lime lue e talafeagai. Ua saunia i lenei tulaga: 3 kilokalama o le lime ma le 0.5 kilokalama o le sulfate copper o loʻo ave i le 10 lita o le vai. Faʻafefiloi lelei uma. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e togafitia i luga o le taualuga, puipui ma le faʻavaa o le kiona.
  3. Siʻitia le faʻaleleia o le eleele. Ina ia faʻaleleia le tamaoaiga o le eleele, e tatau lava ona suia e le aunoa. Ia Fepuari, e aveeseina e le au faifaatoaga le pito i luga, sui i le eleele na faatauina.

Afai e le mafai ona faʻatau le maualuga o le eleele mo le kiona, e mafai ona e saunia oe lava ia. Mo le faia o lenei mea, ua faʻafefiloi le oneone i le eleele eleʻele, faʻafefiloi le peʻa ma le lime ma faaopoopo le humus i le faʻafefiloi.

I le maeʻa ai o lea galuega ia Fepuari, e mafai ona matou faapea atu ma le saogalemu, ua saunia le fale koli mo le totoina o se fualaau fou.

Galue i luga o moega i le masina mulimuli o le taumalulu

Atonu e mafaufau se tasi: "O le a le galuega i luga o moega i le taumalulu?" Ae, o tagata mafanafana e iloa le mea e uiga i ai. Ua oo i le taimi e amata ai ona totoina ni laau i luga o moega i totonu o le potu.

Talu ai ona o le susulu o le la ia Fepuari, ma o le aso ua fai si umi, ua amata ona totoina e le faatoʻaga. I moega sauniuni na salalau fatu o kapisi, ituaiga o tamato ma vave kukama. E mafai ona e totoina le pasisa ma le pi.

Faʻalagolago i tulaga o le fesuiaiga i le lotoifale, e tatau ona totoina fualaʻau fua e tusa ai ma le totoina o fanua. O se taunuuga, o le a le mafai ona ola fualaau, lea e aafia ai le fuaina mai o fua.

O le totoina o fatu o fualaau o fualaau faisua i luga o moega, e tatau ona faatino gaoioiga nei:

  • ufiufi fatu ua totoina ma se vaega oneone e afa afa senitimita le maualuga;
  • vai ma le faaeteete;
  • ufiufi moega i ata tifaga poʻo tioata;
  • pe a oʻo mai pula, ua aveeseina le pusa;
  • tuʻu ni atigipusa i totonu o se nofoaga lelei;
  • i totonu o le potu e tausia ai se vevela e le itiiti ifo i le 18 tikeri;
  • Laʻau malolosi e togi i ni pusa eseese.

O fualaau e ola i lenei auala, na totoina ia Fepuari, e matua aʻafia uma i luga o le eleele.

Faatauina mai o mea totō

Pe a malolo le lalolagi i lalo o le kiona, ua oʻo i le taimi e mafaufau ai e uiga i le seleselega i le lumanaʻi. I le uma, o Fepuari e maua ai fatu i luga o le faʻatau. Mo tagata faatau, e moni - o se taimi auro lenei, ma mo fai togalaau - o se taʻaloga ogaoga o le roulette. Po oe manumalo, pe leai foi se mea. Ina ia faia ni fatuga lelei fatu, e taua le manatuaina o ni nai faʻataʻitaʻiga. O mea totō e tatau ona:

  • i se foliga mama;
  • tutusa lava;
  • e aunoa ma ni palapala eleelea;
  • nisi o meaola e manogi (kokoloti poʻo aniani).

O le tele o taimi, o fatu e faʻatau atu i le faʻamaufaʻailogaina, lea e faigata ai ona siakiina o latou uiga lelei. E mafai lava ona faia se mea. Iloilo ma le faaeteete mea o loʻo i totonu o le afifi, e faigofie ona matauina otaota po o mūmū eleele i totonu. Afai e teu suamalie fatu laau, o le a aliali mai se manogi manogi. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai le fou o le totoina o mea.

E le gata i lea, e fautuaina e faʻatau fatu i faleoloa faapitoa ma se igoa lelei. E le gata i lea, o faʻamatalaga e lomia i luga o le afifi e le tatau ona faʻagaloina. Ae e te leʻi faʻatau mai se oloa, e tatau ona e faitau ma le totoa e uiga i le ituaiga mea ua fuafuaina ma le numera o fatu i totonu o se ato. O afea e tatau ai ona toto ma seleseleina. O le faʻamaoni i lenei mataupu o le a le afaina. E le o se mea latou te fai mai - "o le mea e luluina e le tagata, e seleseleina" e ia i lana fanua. O lea o le a matou totoina ai fatu i le fanua lafulemu, ma aoina mai seleselega tele.

Pe a filifilia fatu, e toetoe a le mafai ona e mautinoa pe latou te totogo pe leai foi. O le mea lea, e tatau ona e saunia mo soʻo se iuga.