Laʻau

Lafoaia ma le tausiga o se maafaʻaiga poʻo se mea e lauiloa

O le natura i totonu o lona fausaga e tele ituaiga eseese o Sedum pe pei foi ona taʻua o Stonecrops. O le tele lava o laau e le o tupu i luga o fugalaau ma rockeries oo tatou taulaga, ae ua tumau pea e ola i le vao. Ae o Stonecrop Visible o se uluai laau lea e lauiloa ma a tatou fai togalaau.

Stonecrop Care

Afai na filifili e tupu lenei fugalaau i le fale, ona e manaʻomia lea ona e iloa tulaga talafeagai mo ia.

Faʻamamafana ma fafaga

E le manaʻomia tele e le suavai. Faʻatau:

I le taumafanafana100 gr. vai mafanafana mo le 2 lita. ipu e tasi i le masina
I le taumalulu e mafai ona tuʻuina atu i luga o le matafaga ma faʻafeinu masani

Lulu ma moli

I le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia le vevela e le silia le 7 tikeri le vevela. E tatau lea ona alu e malolo.

Afai e maualuga le vevela o le vevela i le taumalulu, o le a manaʻomia le faʻatulagaina o moli faaopoopo. A leai, o le a le taofia le tuputupu ae o laau, ma o lea o le a matua faʻaloloa.

Mafu ma moli

Suavai ua filifilia e talafeagai lelei mo laau teuteu teuteuina ua faatauina i faleoloa fugalaau. Pe mafai foi ona e faia oe lava e ala i lou faia o ni mea tutusa:

  • Atunuʻu;
  • Fanua faʻatoʻaga;
  • Sand.

Malamalama e manaʻomia le sunniest, pito i saute o le windowsill. Afai e leai, ona i ai lea manaʻomia se malamalama faʻaopoopo.

O le fea laulau e manaʻomia

O le gafatia e filifilia e leʻo, ae lautele, ona o le aʻa o le Occhitas e le loloto ma tupu aʻe i luga o le eleele. E taua tele le i ai o alavai.

E faʻapefea ma afea, aisea e te kuka ai

O le teuteuina o loʻo faia, saunia le stonecrop mo le taumalulu. O le laau o le malulu, ae o le laumei lanumeamata o le laau e mate, o aʻa ma tulaga tuputupu ae o loʻo i luga o le eleele o loʻo ola pea. O le mea lea, i le faaiuga o Oketopa teuteuina lala lanumeamata uma, ma aofia ai le tulaga tuputupu ae ma lau paʻu.

Ina ia faaitiitia le afaina o le fugalaau, o teuteuga e tatau ona faia e le aufaasusi, tipiina lala i le maualuga e 2 cm mai le eleele.

Maʻi ma meaʻai

O lenei laau, ola i totonu o le fanua, ua i ai le puipuiga atoatoa i faamai eseese ma meaola faalafua. Na o le tupu aʻe e pei o se faʻatoʻaga fale, e faʻavaivaia lona puipuiga ma e mafai ona asia o ia e se apogaleveleve mite na aumai i le fale i luga o se isi laau.

Faatasi ai ma se ituaiga siama, e aoga le taulimaina o fualaau faasaina Actellic.

Vaega o le tausiga i le taumafanafana ma le taumalulu

O mea taua e maua i le taumafanafana, pe a leai se timu, vai faʻatasi i le masina. I le taumalulu, i Sedum, e le manaʻomia se taimi malolo ma tausi, talu ai o loʻo moe.

Stonecrop e le o manaʻomia le faʻafeinu

Faʻaopoopoga faʻaopoopoga

E mafai ona faʻaleleia i auala eseese. O le mea taua o le filifili lea mea o le a faigofie i le i ai o le i ai o mea ola lanu meamata.

Fatu

O lenei auala sa seasea ona faaaogaina, talu ai e leai se taua i se faiga faigata ma le faʻaaogaina taimi e faʻalautele ai Stonecrop. Ioe, ma faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, e le tuʻuina atu le vasega, ae afai ei ai se manaʻoga, ona matou faʻaauau lea:

  • Ia Mati, o fatu e totoina i totonu o se atigipusa ma eleele elemene ma ufiufi i tioata e faʻaleleia ai aʻafiaga;
  • Ona latou tuu lea o le fagu i totonu o se potu ma le vevela e tusa ma le 7 tikeri le vevela.
Mo lenei faamoemoe, o se faapaologa matala, lalogalemu, pusaaisa, faapaologa le vevela poʻo se fale puipui e talafeagai.
  • A maeʻa ona oʻo i le vevela, e vave ona tupu vave fatu;
  • I le laasaga o laʻau moni e lua tauaveina filifilitotoina laau i ni ipu eseese.

E mafai ona e totoina 3 pi. i le tasi ipu - mo le matagofie o le vao.

I le amataga o Me, o nei laau toto e tatau ona faʻamaʻaʻaina ma i le faaiuga o Mei na lafoina mo se nofoaga tumau - i luma o le togalaau.

Vaeluaina o le vao

O le vaevaega o le togavao e faatoa faia pe a lava le matua o le vao, o lona uiga, o lona matua e tatau ona tupu e le itiiti ifo i le 4 tausaga. Metotia Faʻapaʻaga:

  • Latou teliina se togavao mai itu uma ma aveese ma le faaeteete mai le eleele;
  • Ona fevaevaeaʻi lea oi latou e le aufaʻilagi poʻo le kilipaʻu ina ia i ai i vaega taʻitasi vaevaega se aʻa ma se tulaga tuputupu ae;
  • O fasi pepa uma fufuluina i le malala;
  • Ua malogo Delenka mo ni nai itula ma toto i le eleele.
O lenei toe gaosia e sili ona lelei ona faia i le amataga o le taumafanafana, ina ia mafai e le autumn o le sulu ona fausia se aʻa lelei.

Laʻau

I le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona vave faʻaleleia le stonecrop i le taimi atoa mafanafana. E seleseleina ni mea lanu meamata i ia nofoaga mai le vao, ina ia le afaina ai foliga.

'Otiʻoti faʻatau, ina ia maoaʻi fasi.

O mea uma e seleseleina e mafai ona tuʻu i totonu o le vai pe eli vave i totonu o le eleele paleni ma i totonu o vaiaso e lua o lau lava aʻa e faʻaalia i luga o le tipi.

Faʻasuina le tipi i aso uma, ina ia le faʻamago le eleele.

O le tipi e mafai ai e oe ona fausiaina siamu, e tusa lava po o le a le taimi o le taimi mafanafana

Lanu

O le lanu lanumeamata o le stonecrop ua totoina ma faapipii i le eleele. A maeʻa pe a ma le masina, e aliali mai aʻa i lona nofoaga o fesoʻotaʻiga ma le eleele.

Feeseeseaiga

Laʻau fugalaau e le totoinatalu ai ona o lana fatu.

Vaalele i luga o le ea

O nisi o ituaiga maa maʻa e vaalele ma mafai ona aʻafia pe a faʻafesoʻotaʻi ma le eleele.

Vaʻaia

Tomaʻi i le tautotogo ma i le tau vevela. I lenei tulaga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lelei le faʻasoa i le selu ma faʻaleleia lenei fausaga atoa mo le masina.

Afai a maeʻa le masina, lua laau e le tupu faʻatasi, ona tatau ai lea o se taumafaiga Toe fai.

I lenei auala, e le na o le stonecrop o loʻo faʻalauteleina. Mo se faʻataʻitaʻiga, na matou talanoa pe faʻapefea ona faʻasaʻo le tui o azalea i le fale.

Suiga

O le gaioiga e faia i le amataga o le taumafanafana ao lei amataina le vevela tumau. Mo le mafuaʻaga lenei, o le Sedum ma se suo ua aveesea mai le eleele. Afai ua matua le vao, e mafai ona e faia lona toe gaosia.

I le mea e le faʻaleagaina ai le vao pe a faimalaga i se nofoaga fou, e mafai ona e tuʻuina le togavao i totonu o se pesini ma faʻafeiloaʻi i se nofoaga fou.

Aʻo leʻi tuʻuina i totonu o se lua fou, aua neʻi galo e faʻaopoopo i luga le pusa i luga.

O le sauniuniga o se nofoaga fou o le eliina o se pu o se vaega talafeagai, tuu i ai lima lima o le efuefu laupapa ma sina humus pala. A maeʻa lena mea, faʻafefiloi mea uma ma tuʻu le Sedum Sapling i totonu o le lua ma faʻatumu i le eleele.

Ona faʻamalosi faʻamalosi mea uma ma ou lima ma sasaa.

E faʻafefea ona totō lelei

O le veleina o le a sili atu ona faigofie pe a fafagaina le aso muamua. O le mea moni, mai le eleele malulu e sili atu ona faigofie le aveeseina o vao.

Mea aoga

O lenei laau manaia ma le le lelei o loo i ai ni mea e malolo ai. Faatasi ai ma lana fesoasoani e te mafaia togafiti faʻamaʻi eseese:

  • Gaʻo a le respiratory;
  • Sooga ma ipu o le tino o le tagata;
  • Maualuga maualuga
  • Mala;

E ono tupu faigata faigata

O le fugalaau e matua malosi lava ma o le a faigata ona faʻaumatia. E mafai ona faʻaumatia pe afai e faʻatumu i le vai i aso taʻitasi ona aʻa o le a le tu ma amata ona pala.

Afai o le taimi lava e tasi e ola ai le tasi pusi, o le a amata ona toe ola le laau.

Fuafuaga o fanua

Sedum na totōina i luga o auala ma taʻitasi, teuteuina i latou i fugalaau ma ala taavale i le fale. E mafai ona tuʻufaʻatasia ma soʻo se fugalaau ma meaʻai.

Stonecrop e masani ona faʻaaoga e teuteu ai laufanua faʻatoʻaga

Faʻamatalaga faʻatoʻaga

O lenei laau mataina e masani lava ona teuteuina ituaiga fugalaau fugalaau ua i ai se tulaga le mautonu.

Faamatalaga o Sedum

E aofia i le ituaiga o Crassulaceae ma o lea e mafai ona e mafaufau i ai o se mea malie. O le mea lea, e le manaʻomia le suāsusu ma e ola ai i soʻo se la.

O le lapisi o Stonecrop e maualuga lona maualuga i le 50 cm le maualuga, lanu lanumeamata lanumeamata, lapisi laʻau e mafai ona faʻaleleia le susu pe a timu.

O fugalaau e aliali mai i le pito o le paʻu o loʻo faʻaputuina i lalo o le faamalu ma e mafai ona mama ma piniki piniki.

Homeland o le laau

E talitonuina Scum mai Sasaʻe Sasa ma Iapani. O iina e mafai lava ona e faʻafeiloaʻi ia te ia o tuputupu ae vao i laufanua valevalenoa.

O afea ma pe faapefea ona fuga

O le fugalaau e faaauau pea i le taumafanafana. O fugalaau e faʻaputuina i faamalu, o petals e faigata ma eseese lanu piniki.

Aʻo iai le taimi e malolo ai le stonecrop

O le taimi o totoe e faʻatasi ma le vaitau taumalulu i Rusia. Talu ai o loʻo i ai se mafanafana, ma o le laau ua moe ao leʻi amataina le vevela.

I le tautotogo, e aliali mai ai mea fou o le tuputupu ae. puʻe malolosi malolosi.

Filifilia se nofoaga i le togalaau

Ua totoina i na o ni nofoaga lanu, talu ai ona o le paolo ua tupu ai le leaga ma ua atiina ae. Afai e pa'ū ifo ave o le lā i luga o laau o Ochidka, o le lanu lanu o le vegetative o se mea e matua susulu ma manaia, aua o le faafetai i le ultraviolet ua amata ona lanu.

E tatau ona lelei le palapala ma e aunoa ma le faʻavaivai i vai.

A maeʻa timuga, o le vai e nofo i le nofoaga e tulaʻi mai ai, ona tatau ai lea ona faia le 10 cm. O se alavai faʻaleleia na faia i kalaupapa.
Faʻalauteleina le laulau e masani ona faʻaaogaina mo alavai, ae o loʻo i ai i fafo tulaga maʻaleʻale e sili atu ona lelei.

Stonecrop Folafolaga: ituaiga

O le fugalaau e tele ituaiga eseese. Sei o tatou talanoa e uiga i mea autu - lea e masani ona faʻaaoga e fugalaau fugalaau.

Fiafia

O se tasi lea o ituaiga sili ona matutua Stonecrop o le Prominent, lea na gaosia i le filifiliga i le 1913.
Diamond Aso

O loʻo i ai ni aʻa mafiafia ma o loʻo faʻatupuina le toto e tupu i le maualuga o le 50 cm.

O laula o le paʻu e lanu enaena, ma i le taimi lava lea e fuga mai i fugalaau piniki e aoina i faamalu. O fugalaau e amata mai i le amataga o Aokuso i le faaiuga o Novema.

Xenox

O fagu o lenei suauu e mafai tuputupu ae i le maualuga o le 55 cm. O paʻu lapoa o loʻo i ai se paʻu uliuli uliuli, o loʻo tumu i le susu. E fuga mai i le mumu ma o le vaʻaiga e amata ia Iulai ma e maeʻa atoa le taimi mafanafana.

O lenei ituaiga e tuputupu ae matagofie i na o le la.

Faʻailoga o le Diamond

O lenei vasega o Stonecrop e oʻo atu i se maualuga e 40 cm ma maua ai fugalaau piniki. Na maua e Stonecrop lona igoa mo ni pepa laupepa lelei ma ni kulimi ma se lanu enaena i le ogatotonu.

Faʻaauau le fugalaau talu mai le amataga o Aukuso ma seia oʻo i le muamua kiona.

Frosty Morne

O se laʻititi laʻititi lea o le tuputupu ae, o loʻo i ai se tuaoi papaʻe i luga o se laupepa laupepa i le pito i tua o se nofoaga lanu meamata. Fugalaau e aoina i lalo o le faamalu ma fai lanu lanumumu ma lanu.

Vasega Xenox
Aso Lua Diamond Edge
Eseese Frosty Morne

Herbstfreude, Autalavou Olioli

E maualuga 60 cm., Laʻau lanu o lanu uliuli-lanumeamata. Pink fugalaau na aoina i totonu o se ato.

Emperor Purple

O le maualuga o le Stonecrop o le 55 cm., Masini pepa malamalama lanumeamatafuga i fugalaau fugalaau.

Sili papae

O se laau maualalo e 45 cm le maualuga e fuga mai i fugalaau paʻepaʻe ma ei ai le vao tele ma lau lanu lanumeamata.

Le mitamita valea

O le maualuga o le vao e 60 cm. I lenei tulaga, o le laʻau o lenei ituaiga o le lanu violē ma fugalaau lanu piniki.

Palu mumu

Lanu mumu i luga o se lanu violē. Laʻau tupu leai se sili atu i le 50 cm le maualuga.

Mediovariegatum

E i ai lanu lanumeamata-lanu meamata e le o ni gaʻo umi. Fuga i le piniki ma le paepae i le kiona.

Herbstfreude
Vasega Purple Emperor
Le faʻamaualuga o le Falemeli
Vanu Eseese Vaomalo

O le maʻa, ma le tausia lelei, e tatau ona tatou gauai, talu ai e le gata ina teuteuina o tatou olaga, ae faapena foi o loʻo i ai uiga faʻasoifua maloloinamafai ona fesoasoani i se tagata e feagai ma le tele o maʻi.