O le togalaau

Zinnia: o se faʻamatalaga o ituaiga sili ona lelei, totoina ma tausia

O le tilotilo i le zinnia dahlia, o nisi taimi e faigata ai ona iloa lenei fugalaau mai le dahlia. Ae o le lanu matagofie "Liliput" e matua ese lava - e le mafai ona fenumiai nei laau ma isi. I le taimi nei, o se ituaiga fou o le sene "Fantasia" ua atiina ae, o lona uiga e ese mai le eseesega mai isi uma. Auiliiliga e uiga i nei ituaiga uma, faapea foi le totoina ma le tausia o le zinnia - i lenei mea.

Faamatalaga o le Zinnia ma ata

O lenei faʻalautele laʻau o le fugalaau lautele e lauiloa le "tamaitai talavou". O le fugalaau Zinnia o le aiga Asteraceae ma e tusa ma le 20 ituaiga.

O le maualuga, e vaevaeina ai le zinnias i le maualuga (70-90 cm), ala (40-50 cm) ma le maualalo (e oo i le 30 cm), lautele lautele pe sili atu foi. Polokalame Muamua e sili atu le sili atu i luga o le mea autu, ma mulimuli ane toeitiiti lava a le vaaia pe a uma ona fuga. O moli uma e faʻauʻu i se atigi faʻailoga. I nisi o vaega o le siaki, o le tele o furanisi o fufulu o le lona lua ma le tolu o poloaiga ua faia, i isi latou te itiiti ifo.

Faʻalogo lelei i le ata - zinnia o loʻo i ai ni ato, ato i le tele o ituaiga ma laʻititi laʻititi ma le lua-faalua:


Fugalaau e masani ona lanu - paepae, piniki, samasama, lilac, moli, lanu mumu, lanu viole.

O fugalaau i totonu o le fua o le tino e palapalifi ma pala. O fugalaau maʻoti ei ai ni peti se 5. O fatu laau o le Zinnia mai laina lautele e tolu ona foliga, o le umi e oo ile 1 cm, lautele i le faavae e 0.5 cm. O fatu mai laina ogatotonu o loʻo i ai le foliga o se tao tafatafa tafatafa, ma o fatu mai le ogatotonu o le faʻaogaina o le lauulu.

E faʻapefea ona totoina vao ma tutupu fatu laau mai fatu (ma le ata)

A o leʻi totoina le zinnia, ia mafaufau o se laau faʻavave ma le telefoni. E fuga tele, e amata mai ia Iuni, e oʻo i le malulu. Aganuʻu e le faʻafefeteina i le palapala, ae e faʻaleleia lelei le lelei ile eleele lelei e faʻafefiloi ma fugalaʻau.


A oʻo ina totoina mai le fatu mai fatu, e tatau ona e filifili se nofoaga lanu, avanoa mo le laau. O togalaau e puipuia i le vevela ma le maualalo o le manogi o le palapala ma le ea. Ae i le umi o le lamala, o le teuteuina o laau toto ua faaitiitia. Aʻo tausia le zinnia, e manaʻomia le tele o le suāsusu, a faʻapea o le fugalaau e laʻititi, o le lanu e sili atu ona le malamalama, o laulaau e leai se tauvaga. E le mafai e le laau ona faʻafefeteina sina sina. O fugalaau e fefiloi i luga, ae e mafai foi ona aafia le tagata lava ia.


O le Zinnia e aofia ai laau totō e tutupu vave. E lua masina e pasia i saute mai le luluina o laau, i le ogatotonu o Rusia, lua ma le afa.

E fesuisuiaʻi le fulafula mai le itu i le ogatotonu ma fuga mo le tusa o le masina. I le susulu o le la ma, aemaise lava i matagi malosi, timuga e vave tele, o le lanu o fugalaau e susunuina. O le faʻaaogaina o fualaau aina i luga o le fuʻa muamua e tuʻuina atu i le fale le foliga mai o se mea e foliga mai, ae afai e aveeseina i se taimi talafeagai, e tumau pea le teuteuina i taimi uma o le vaitau. O laina e afaina i le tele o lua masina pe a uma le amataga o le fuga, faʻaputu ma pipiimau i luga o fuʻa mo se taimi umi, lea e faʻaleleia ai a latou aoina.

I tausaga timuga ma i nofoaga e iai se tau malulu, e tuai ona totoina le fatu, ma i le tulaga o le malulu ma le timuga o ato e fufulu.

O faʻatinoga uumi ua faaalia ai o le fuainumera sili ona tele (80-95%) o laau totoa ma mea e maua ai fua mai fatu laina ma laina pito i luga. O fatu mai le ogatotonu o le inflorescence mai fugalaau fugalaau e maualalo ai laau totō (40-50%).

A maeʻa ona totō fatu, ona tupu mai ai lea o laau pe a uma le 4-6 aso. Mai le tasi laau, e fuafua i le eseese ma le tikeri o le terry, 7 to 15 g o fatu e maua. I le 1g 120-150 fatu. O fatu e tumau pea le aoga mo le 3 tausaga.

Ina ia faateleina le fua o fua o fatu matutua ma faaleleia atili o latou uiga i luga o le vaomatua, e le sili atu i le sefulu mea e le tatau ona tuua ma ia togi le itu lua.

Lalo o ata o le totoina o kornia mai fatu i totonu o se fale mafanafana:


Vaega o le Zinnia ma ata: dahlia, matagofie "Liliput" ma le "Fantasy"

I le taimi nei, e tele ituaiga eseese o zinnia o vaega eseese:

Dahlia (Dahlia) O le Zinnias e faʻaalia i se pupuvaga poʻo se paʻu (60-70 cm) le maualuga o le vaomatua ma se numera laʻitiiti o togi muamua. Inflorescences e tele (10-12 cm le lautele), tele terry.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o mea sili ona tele i totonu o le dahlia o le totoina o le zinnia e tupu i luga o le ata tele:


Faatasi ai ma le faateleina o le faasologa o le vaetogo, o le a faʻaitiitia ai le faʻalavelave ma faʻaititia le faaluaina.

I totonu o lenei kulupu, o ituaiga eseese e eseese lava i le lanu o mea e le maua.

O le matagofie o le liliput zinnias e maualalo, taugofie, vao lauolaola, ma se numera itiiti o fugalaau totogo o le poloaiga lona tolu po o le fa.

Vaavaai i le ata o lanu lanu - o ona lau e laʻititi nai lo ituaiga o isi vaega:

Laititi ma inflorescences (3-6 cm le lautele). E tele naua, e tele lava. I le taimi lava lea e tasi, o le tele o fualaau o loʻo fuga mai ile vao.


"Fiafia" - O se vaega fou lea, o loʻo faʻaalia e se fausaga faapitoa o faʻaogaina. O fugalaau e gaugau i totonu o se pu ma paʻu i tafatafa o le laina, lea e maua ai ei latou se foliga vavalalata. O le inflorescences i luga o le ata tele e oʻo i le 10 cm le lautele, i luga o le itu itu ua toetoe lava faalua pe laʻititi, o leisi, terry.

O ituaiga sili ona lelei ma hybrids o zinnia

O le tele o ituaiga eseese o ituaiga o kuknia, eseese i ituaiga eseese ma lanu o fugalaau, o le maualuga ma le foliga o le vao, o le alualu pea i luma, ua avea ai lenei aganuu ma laau e sili ona fiafia i ai togalaau o togalaau. O togi maualuga e faʻaaogaina mo le tipi ma le tagata taitoatasi i luga o le mutia; laʻau tele-laʻau ua tupu aʻe i fugalaau, latou te teuteu lauulu, tau; maualalo - lelei mo tuaoi, faʻamalama ma ipu. O le Zinnia e taua foʻi ona e faʻafefeina le tulaga o le vevela ma le vevela o le tau ma fuga mo se taimi umi.

Siaki i ata ma faʻamatalaga o ituaiga o toneni sili ona lelei faʻaonaponei ma hybrids:


Pepa Moli - O foliga vaaia o le lanu viia e matuā matagofie lava. O tala matagofie, tele, susulu malamalama ua leva ona teuina i totonu o se fugalaau. O se laau mamana ma ni paʻu malolosi e le manaʻomia se pa puipui. E faʻaaoga i tuaoi, i luga o fugalaau, e pei o se laau tipi.


Carousel - se vailaʻau e tele lanu paʻu (lanu mumu ma le samasama, lanumumu ma le paʻepaʻe) o le lanu uiga ese ma le fiafia.


"Skabiozotsvetkovaya" - o se ituaiga o loʻo i ai ni gaʻo malolosi maualuluga, ua faapaleina i uluaʻi fatuga (faatasi ai ma se nofoaga tutotonu) o lanu eseese.


"Alofa tunoa" - o le eseesega i le tulaga o le faʻaleagaina o mea e patino i le vaega o dahlias. Malosiaga laau toto mai le faavae. O le tele o ituaiga lanu eseese, e iʻu ai le 9-10 cm. O fuga fugalaau e pei o le sipuni o le sipuni, o loʻo i totonu o le laʻau o se cherie.


"Chrysanthemum" - o se paluga o lanu lanu eseese. Laʻau tuputupu aʻe faʻateleina ma faʻamau faʻamau. Terry inflorescences ato, e foliga tutusa ma mea e tutupu i le chrysanthemum inflorescences. O fuga fuga o fugalaau e laugatasia-lobed, e pisi ma felafolafoaʻi i itu eseese.

Faʻalogo i ata o zinnia o loʻo faʻaalia i luga o lenei itulau - o fugalaau e maofa i mafaufauga i se vevesi o lanu:


Kalefonia - o se faʻafefiloi o lanu, e oʻo atu i le 90 cm le maualuga. E tele mea e oʻo i le 14 cm le lautele, o lanu eseese. E fuga lelei ma tumau. E lelei tele i le paʻu, paʻu, ma le verbena.


"Carat" - o se ituaiga tele-flowered, o le tele o inflorescences e 14-16 cm, o laau toto e oʻo i le 90 cm le maualuga. Ua totoina i fugalaau fugalaau eseese, i fugalaau, fugalaau ma le tipi. Oti tipi fugalaau i totonu o le vai mo se taimi umi.


"Cactus" - o se faʻafefiloi o lanu, o le foliga fou o lenei lanu matagofie ma faʻamau faʻamau e matuā matagofie lava. O se mea e sili ona lelei, o faʻalavelave i luga o le paʻu ma pupuʻu uumi vaeluaina o loʻo gaugau i totonu o le pipili e maua uma ai le laau atoa i se foliga teuteu.


Liliput - o se faʻafefiloi o lanu, maualuga e oo i le 30 cm. Inflorescences e tetele - e oo i le 14 cm le lautele. E fuga lelei ma tumau. E lelei tele i le paʻu, paʻu, ma le verbena.


"Kapeta Peresia" - lanieli vaapiapi, vavalaʻau e sili ona faʻalauteleina e ufiufi uma lava i ato e pei o ni fetu e pei o ni fetu. O le maualuga o le laau e 30-40 cm, o le tele o inflorescences e 4-6 cm.


"Lotu Rusia" F1 ulaula ma le auro. Le lapoa mamalu i le lalolagi o pepa lele! A oʻo ina tupu aʻe i totonu o se kiona, o le laau e oʻo i le tuputupu ae o tagata matutua. O mea taʻitasi taʻitasi e oʻo atu i le 12 cm le lautele o loʻo teuina mo le toeititi tolu vaiaso. Vaʻaia lelei le vaeluaina o vases ma vailaʻau tetele. E fuga mai pea i le mafanafana. Laʻau maualuga 160cm.


Sizzle Swizzle Cherry Ivory F1. O se lanu e le masani ai, mata e fai ai lenei zinnia o se fetu moni i le fugalaau! O le vaitau uma e mitamita ai o ia i lona matagofie matagofie, e tusa lava pe o le a le tau.

Faʻatasia ma lona auai: fugalaau fugalaau, fagu fugalaau poʻo le faitofa o le faletalimalo - e teuteuina i taimi uma. E ui lava i lona faʻatusatusa, e maua ai se taʻi sili ona lelei.


Barpispaluga. Se ituaiga fou ma se fugalaau uiga ese. O mea matagofie, maualuluga lautele o ituaiga uma o lanu susulu e oʻo atu i le diamita o le 13 cm. Eseese lanu eseese, fuga mo se taimi uumi ma tutu tu atoatoa.