Laʻau

O le fale o Kalanchoe e tausia le teuteuina ma le toe gaosia

E tele lava togafitiga faʻasolosolo e iai ni foliga matagofie, ae o Kalanchoe e tausia mea e tupu i le fale, o le mea lenei. O le numera o ituaiga o lenei fugalaau, o le aiga o Crassulaceae (Crassulaceae), e silia ma le 200 ituaiga.

Faamatalaga lautele

Kalanchoe (Kalanchoe) - suamalie, ma le maualuga o le centimetimita i le 4 mita, e faalagolago ile ituaiga. Faatasi ai ma sui o le ituaiga o laau o loo i ai laau totō ma laau iti, faapea foi ma epiphytes ma vine.

I lalo o tulaga masani, o nei laau toto e taatele i atumotu o Madagascar, Niu Kini, i le vaega o vevela o Ausetalia ma Amerika, faapea foi i totonu o vaega laiti o Asia ma Asia.

O le laau ei ai laʻau tino ma suamalie, petioles poʻo le sessile. O ona fugalaau e aoina i faʻalaʻau faʻapitoa o le faamalu, e masani lava ona masani ai i luga o le ape, e le masani ona i luga o itu o le laau. Le lanu o fugalaau e mafai ona lanu violē, sinasina, samasama, mumu mumu. E fuga lelei ma mo se taimi uumi, masani lava i le taumalulu-taumalulu, pe ae manao e faʻaopopo ni lanu i le olaga.

Eseese ma ituaiga

Kalanchoe Behar (Kalanchoe amio) - o se laʻau faʻamalosi faʻamalosi e leai ni aʻa. I nofoaga o le faapipiiina o lau paʻu i luga o pou, e mafai ona maua ai maʻila.

O laulaau o nei ituaiga o meaola e itiiti lava pe a toetoe o le atoa, pala, ma se fulufulu gray waxy, seʻia faʻatolu pe tolu. O le umi o laulaau e 10-20 cm, o le lautele e 5-10 cm.

O fugalaau e laiti, pala, samasama. Laina laina eletise laina, siakiina o le fagu. O le mea na fanau mai ai lenei ituaiga o Madagascar. O le laau e sili ona teuteu ma e talafeagai mo le teuina i potu malulu.

Kalanchoe Blossfeld (Kalanchoe blossfeldiana) - o se tasi o ituaiga taatele ma matagofie. E sau mai Madagascar.

O le fugalaau e maualalo (e oo i le 30 cm), faʻamaʻo, ma le lau laʻau. O laulaau o nei ituaiga o meaola e lamolemole, lamolemole, lanu meamata i lanu ma lanu mumu mumu. O le umi o laulaau e mafai ona oʻo i le 7 cm, lautele - e oo i le 4 cm. E tele fugalaau, e oo atu i le 1 cm le lautele ma e tusa ma le 1.3 cm le umi, e faʻaputuina i le faʻaogaina o faamalu.

E fuga mai mo se taimi uumi ma le tele, e masani lava mai ia Fepuari ia Me. O fugalaau o le uluai laau e mumu. Ua uma ona fafaga e le au faʻatoʻaga ituaiga o togalaau fou ma ituaiga uiga ese o Kalanchoe Blossfeld, ma o latou lanu matagofie ma teuteu o lanu paepae, samasama, moli, lanu piniki ma le lanu violē.

Kalanchoe Benta (Kalanchoe bentii) poʻo le Kalanchoe bristle leaf - Laʻau vaivai malosi, e oʻo i le 1 mita le maualuga. O laulaau e mafiafia, lapoa (e oʻo i le 40 cm le umi), lapotopoto, tupu i le 6 paga.

Fugalaau paʻepaʻe, e iai le umi e oo atu i le 2.5 cm, e aoina mai i totonu o mea e faʻaogaina-faamalu. O fuga o fugalaau e toe fesuiaʻi, o le corolla tube e fulafula i le pito i lalo ma le afa e pei o petals. O le taimi vavalalata o Aperila-Me.

Homeland o le itu i saute ole Peninsula Arapi. O le laau e sili ona teuteu ma ola lelei i potu malulu.

Na lagona e Kalanchoe (Kalanchoe tomentosa), e masani ona taua o le "talisi taliga" - faʻaputuina laau ma le vao. O laulaau e leai se aoga, o le ogatotonu, pito i luga, o le umi e oo i le 6 cm ma le lautele e oo i le 1.6 cm.

O se faʻafefiloi e foliga i le faamalu e aofia ai fugalaau laiti e 12 millimeter petals ma se pusa o le corolla. O le tele o fua o laau matagofie, o lona atumotu o le totonugalemu o Madagascar.

Kalanchoe Degremona (Kalanchoe daigremontiana) poʻo Briefillum Degremona (Bryophyllum daigremontianum) - o le lauiloa, e oʻo i le afa mita le maualuga, o lona atumotu o le motu o Madagascar. O laulaau e lanu, e tusa ma le 10 cm le umi, e pisi i luga o le veto tutotonu, faʻatasi ai ma se pito faʻamau.

O le itu pito i luga o le lau e lauulu-lanumeamata ma lanu viole, o le pito i lalo e motusia. O fugalaau o loʻo faʻaputuina i totonu o le paluga, ia i ai ni popo 0.7 cm le umi ma se pusa o le corolla e tusa ma le 1.7 cm le umi, vali piniki. O le vaitaimi o le tele o fuālaau o masina taumalulu.

O nei ituaiga meaola e ola fiafia, e pei ona i ai i le pito i tua o le lau o le laʻau ua "fanau mai", mai i nei tamaiti laiti o loʻo i ai ni aʻa uila ua fausia iinei. Paʻu ese mai le laulaʻau ma pau i luga o le palapala, o le a vave lava ona mauaa e le fanau ma amata vave ona tutoʻatasi tutoʻatasi.

Kalanblee maea (Kalanchoe marmorata) - 50-centimeter shrubs, e lauiloa foi Kalanchoe tele-faʻafelelei poʻoSomali. O laʻau o lenei ituaiga o le 8-10 cm le umi, tua o le ovoid, faʻasala i le faʻavae, faʻatasi ai ma le pito i luga o le mata.

O lanu lanu meamata o lau o le a iu lava ina liliu atu i se lanu lanu enaena ma le lilac lapopoa po o lanu enaena. Fugalaau paʻepaʻe o le laau o loʻo faʻaputuina ai le faʻaogaina o le faamalu. O le kulupu o le corolla o le tetrahedral, e oo i le 8 cm le umi. O le fugalaau fuga o loʻo i foliga o se fuamoa e laulauina. O le vaitau fuga o Ianuari-Aperila. O le lauʻeleʻele o mauga i Etiopia.

Kalanchoe tele-faʻafelelei (Kalanchoe grandiflora) - o se laau laʻau ma ni laʻau laʻau e le o le lobate-o le lanu lanumeamata, lea e maua ai se lanu mumu i le la.

O le maualuga o le laau e tusa ma le 60 cm. Fugalaau lanu samasama o loʻo faʻalauteleina le pipili o le corolla seia oo i le 1.2 cm le umi ma o loʻo faʻaaogaina ai petals e faʻaputuina i totonu o se faamalu. O le tele o fuālaʻau e tupu ia Me. O lenei ituaiga e sau mai Initia.

Kalanchoe Mangin (K. alii) peMangin Briofillum (Bryophyllum manginii) - ituaiga o ampel, e faʻaalia e fugalaau lanumoana tetele o le lanu piniki. E fuga i le tautotogo.

Kalanchoe paniculata (K. thyrsiflora) - laʻau lauolaola e oʻo atu i le 60 cm le maualuga. E tutupu mai i luga o mauga papaʻe o Aferika i Saute. O laʻau o lenei ituaiga o loʻo i ai se foliga faʻalelei i tua, o le umi e oo i le 15 cm ma le lautele e oʻo i le 7 cm, valiina i le lanu paʻepaʻe-paʻepaʻe.

O laʻau pito i lalo e fausia ai se kaseti mafiafia, aʻo le pito i luga e le taatele ma maua ai le laʻititi. O fugalaau lanu samasama ma se pusa teterhedral pitch-shaped shaped corolla tube ma tamai petals e lapopoʻa e aoina i totonu o se mea e le mafai ona maua. E amata ona fuga mai ia Aperila-Me. Faʻapipiʻiina e ala ile pulou-fatu foliga na fatuina ina ua maeʻa.

Kalanchoe feʻai poʻo mu mumu (K. flammea), ua lauiloa foi Kalanchoe e susulu (Kalanchoe glaucescens) - o se mea e sili ona lelei, e amata mai Somalia. O le maualuga o lenei ituaiga o le 30-40 cm. O laʻau e umi le 6-8 cm ma o le lautele o le 2-3 cm e toe foʻi i tua, e vavalalata i le pito i lalo ma se pito faʻamau.

O le igoa o le ituaiga o loʻo faʻamalosia le lanu o fugalaau o le laau. E lanu mumu-lanu moli lanu, e oo i le 2 senitimita le lautele. O faʻauigaga e faʻalelei, faʻapitoa. O le mu o Kalanchoe e manaia tele mo le ola i totonu o ipu i totonu o potu malulu.

Kalanchoe pinnate (K. pinenata) - o le maualuga o le maualuga e oʻo i le 1 mita le maualuga, lea e maua i papa papa i luga o le motu o Madagascar. Igoa iloga - Cotidelon CirrusFuga o le Crassula, Cirrus bryophyllum. I luga o se tasi laau, e tupu tele laulaau. Lalo - ovoid, faʻatasi ai ma le faavae o le fatu, faigofie, moli lanumeamata i le lanu ma faʻamau ma le lanu mumu.

Laʻau pito i luga - e le totogia, vaevaeina pe vaevaeina i le 3-5 lobes. O laulaau uma o le laau e suamalie ma tino, o loʻo i le isi itu. O fugalaau ua paʻu, ua i ai se pulu lanumoana-lanu paepae e tusa ma le 3.5 cm le umi ma le tafatolu, piliki-mumu mumu. Fugalaau e tele, ae le masani. E pei o Kalanchoe Degremon, o le ituaiga o meaola olaola.

O loʻo faʻapipiʻi foi tumutumu o paʻu i totonu o le pito i tua o laupepa. O laau totō e ola i aʻa aisa, e afua mai ia i latou, lea, pau ma pauu i totonu o le eleele, vave ona aʻa.

Kalanchoe tubular-fuga, po o pulupulu (K. tubiflora (Harv.) Raym.-Hamet) - laʻau faʻamaina e oʻo i le 70 cm le maualuga. E tele laʻau lanu e oʻo i le 13 cm le umi ma e oʻo ile 0.6 inisi le lautele, e valiina ile lauulu-lanumeamata ma lanu enaena uliuli. .

I le pito i luga o loʻo i ai se fuainumera tele o gaʻo fatu. O fugalaau e mumu, ma o se paʻu o le corolla e oʻo i le 2.5 cm le umi. O le laau e sili ona matagofie ma salalau i totonu o le fale ua tupu. O le mea na fanau mai ai lenei ituaiga o Madagascar.

O le tele o ituaiga eseese e ese mai i le maualuga o le laau ua fafagaina i le aganuu: umi - mai le 25 i le 30 cm, umi le umi - mai le 15 i le 20 cm ma o loo i lalo - mai le 10 i le 15 cm. - lanu mumu, mumu mumu, lanu moli, lanu enaena, lanu enaena, lanu samasama ma le paʻepaʻe.

Kalanchoe faʻasese poʻo lobed (Kalanchoe laciniata DC.), E masani lava ona taʻua o "nifo vavalo," o se laʻau faʻamalosi e ola ai ma ni fugalaʻau tino ma felafolafoaʻi lea e tupu muamua, ma mulimuli ane amata ona taoto.

O sui o lenei ituaiga o meaola o loʻo maua i le natura i vaega o loʻo i lalo o le eleele ma le vevela o Asia, faapea foʻi i Aferika. E iai foi le igoa Kalanchoe dentate.

O laulaʻau e tino, e matua faʻasese, ia i ai se mata faʻamau ma se lanumeamata lanumeamata ma se fuga mata. Mamanu i totonu o lanu samasama-lanu moli.

O le tausiga o lenei meaola e manaʻomia ai se mea faʻapitoa, faʻatapulaʻaina le suavaia, faʻatasi ma le faʻamamaina atoatoa o se uʻamea ma le malamalama lelei. Ona o ona lala paʻu, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se fale o le ampel. I Initia, o lenei ituaiga o meaola e masani ona faʻaaogaina e tagata mo togafitiga faafomaʻi.

Kalanchoe tausiga fale

Aʻo leʻi faʻatau le fale o Kalanchoe, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le laau. O ona laulaau e tatau ona faʻamalieina ma faʻaleleia. E fautuaina le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai faʻataʻitaʻiga ma fugalaau e leʻi fuga, ae ua faia. I lenei tulaga, o le lanu o fugalaau e mafai ona fuafuaina ma o lenei filifiliga o le a mafai ai ona e fiafia i le umi o le fua o le laau i le fale.

Talu ai o Kalanchoe o se laau o le vailaʻau, e fiafia tele i le tele o le malamalama, ae ui i lea, i le taimi e tasi, e manaʻomia se pupuʻu puupuu. E fautuaina e ufiufi le ipu pe a uma le 'aiga o le afiafi ma tatala pe a uma le 10 i le taeao.

I le vaitau mai le tautotogo i le autumn, e sili ona lelei le tuu o le laau i le itu i sisifo poʻo faamalama i sasae. I le taumalulu, o le a sili atu lona lagona i le itu i saute. O Blooming Kalanchoe e manaʻomia le tausiga faʻapitoa, e manaʻomia le moli susulu, o le mea lea, i le tau o le tautoulu-tau malulu, e tatau ona tuʻuina atu i le laau le faʻamalamalamaga muamua ae leʻi oʻo i le 12-o le ao. I le taumafanafana, ua lava lava Kalanchoe mo le 9-itula o le ao.

O le fale na faatauina na tausia i totonu o le pito i tua o le faleoloa, e tatau ona masani lelei le malamalama susulu e aloese ai mai le laʻau.

E le fiafia le laau i le vevela. E lagona le lelei i le taumafanafana i le vevela o le 20-22 tikeri, i le taumalulu - 10-12 tikeri. Kalanchoe tausia mea na faia i le vevela i lalo ifo o le 10 tikeri e mafai ona oti.

Faʻamanatuina o Kalanchoe

Talu ai o le laau toto, e mafai ona faʻaleleia le susu i lau ma laʻau, o le mafuaʻaga lea e sili ai ona lelei le suāinu. I le vevela o aso vevela, e malulu tele, e maua ai avanoa e faʻamago ai luga o le palapala. I le taumalulu, o le suavai e tele lava ina faia, ae latou te le faatagaina le faamamaina atoa o le meaʻai, talu ai ona o lenei mea ua paʻu i le pau o lau. Vaʻaia le vai i luga, mama, i le vevela o le potu. E mafai ona e liligiina uma mai luga i totonu o le ulo ma totonu o le totoa.

Kalanchoe, faʻafetai i le faʻaleleia o le susu, lagona lelei i tulaga o le malulu i totonu ole fale ma e le manaʻomia ona sosolo. O le fufuluina o meaai o le a aoga i na o aso vevela. O laulaau o le laau e mafai ona solo lelei i se laʻau susu e aveese ai le pefu.

Fertilizer mo Kalanchoe

Tausiga mo Kalanchoe i le tautotogo ma le mafanafana e faia i luga o laei e tusa ai ma le tulaga masani - tasi taimi i vaiaso uma, aʻo isi mea e faʻaaogaina ai minerale ma mea faʻasaina.

E mafai ona faʻaaogaina fualaʻau mo cacti ma suʻavaʻaʻau, ae fautuaina e faʻamalu i latou i le vai seia oʻo ina maualalo le maualuga o le faʻamoemoega nai lo le faʻamaonia i totonu o faatonuga. O luga o laei e toe fai i le vaitau o le faʻapipiʻiina o pi.

Kalanbere teuteuina

Kalanchoe e faia e ala i le teuteuina o pine tele. O nisi ituaiga o fatu, o le a, e oʻo atu i se umi umi, punou i luga o le pito o le ulo. O le tipiina o nei meaola ua totoina i ni laina i tafatafa o le pito o le fagu poo le pesini. I le aluga o taimi, latou te maua aʻa, tupu, punou ma tautau. I le taimi o le fugalaau, e fai ai e le laau se foliga teuteu.

E oo lava i laau totō o ona togitogi o loʻo tautau i pupu i puipui o le ulo e foliga muamua ma teuteu.

Ina ia ausia muamua le fuga o Kalanchoe, e tatau ona faʻaitiitia le ao ile itula i le 9-10 itula. Ae ui i lea, ina ia maua mai fugalaau susulu ma tetele, e talafeagai le moliuila. E i ai ituaiga meaola e mafai ona tutu i lalo o le vai mo le 3 vaiaso e aunoa ma le maeʻa pe leai foi le lalelei.

A maeʻa ona faʻatoʻa, faʻapipiʻiina lea o laʻau o laau ina ia faʻamaua foliga lelei. Oti ese vaega e mafai ona faʻaaogaina mo ni mea e selesele ai.

Kalanchoe totoina

Kalanchoe e totoina pe a uma ile 2-3 tausaga e faamautinoa ai le faafouina o le eleele poʻo le faateleina o le tele o le ulo e le o toe i ai aʻa o le laau. E sili ona lelei i le gaosiga i le tautotogo. E le mafai ona faʻalavelaveina ma faʻavasega se laau totō.

O le eleele mo le totoina e talafeagai ma le le mautonu pe pisia foi, e maua ai le pH i le lautele o le 5.5-6.5. Mo laau talavou, o le paluga o le ele, o le palapala, o le oneone ma le pala, o le 4: 2: 1: 1, e fetaui lelei lava. E mafai ona suia le paʻu i eleele faʻasoa. I le pito i lalo o le fagu, e tatau ona tuʻuina atu lelei le alavai.

Kalanchoe fausiaina

Kalanchoe e mafai ona faʻasalalau e fatu, fatuga ma laulaau laʻau, ma meaola taʻitasi e fausia ai tamaiti - e tamaiti.

Le auala pito sili ona faigofie e fafaguina e tamaiti. O fanau e vavae ese mai le tina tina ua toto i le eleele, ma o le laau e amataina lona tuputupu aʻe ma le atinaʻe.

Kalanchoe lau laʻau

E mafai ona e aʻafia le pau o laʻau i le tuʻuina lea i totonu o le oneone susu ma ufiufi i se ipu malamalama. O le a foliga mai e le o toe mamao, ma o le a fausia se laau talavou fou.

Faaauau o Kalanchoe e Seeds

O le faʻapupulaina i fatu o se faagasologa umi ma galue, ae peitai, e mafai ona mafai. O fatu e totoina i luga o le susu, susulu o le eleele, mama le paʻu, e le o momoe, ufiufi i le tioata ma ufiufi i pepa. E manaʻomia le tausiga o le seedling o Kalanchoe i le vevela o le 16-18 tikeri. Fai faʻataʻavale i aso taʻitasi i le aso. Afai e tatau ai, sasaa le vai mafanafana ma faʻaleleia.

Ua faʻamamaina ipu tioata ma pepa i le taimi lava e aliaʻe mai ai pine. A maeʻa le masina, o le mea e tupu mai ai laau totō ua pipiʻi i pusa ma ufitia i tioata mo ni nai aso. Pe a tutupu mai ni laupepa i le tupulaga talavou o Kalanchoe, e totoina i ni tamai pusa (pe tusa ma le 7-centimita).

O le meaʻai o loʻo saunia mai le palapala, turfy land, compost ma le oneone, ua faia i le fua faatatau o le 4: 2: 1: 1. Masalo o le sauniuniga o sea paluga: peat - 4 vaega, eleele vavalo - 1 vaega, oneone - 1 vaega.

Ina ia fausia se togavao, piʻi le pito i luga. I Aokuso, o le alii talavou o Kalanchoe ua totoina i totonu o ipu tetele. Mo le totoina, latou te tagofia se paluga e aofia ai le faapalaga, humus, laupapa ma le oneone, lea e fefiloi i le fua faatatau o le 4: 2: 1: 1. Laʻau e maua mai fatu e fuga mai i le tausaga talu ona toto.

Kalanchoe faamalolo tino

Mo ona faʻamalologa, na maua ai e Kalanchoe le igoa - "laau o le ola" ma le "ginseng totonu." O le faitau aofaʻi o Madagascar ua leva ona latou mauaina le gasegase malosi o le laau ma ua faʻaaogaina e le lautele.

O fua na maua mai lau o le Kalanchoe pinnate, ei ai mea e puipuia ai le inflammatory, ae le o le afaina o le paʻu poʻo le mucous membranes.O le mea lea, na masani ona faʻaaogaina i fomai nifo ma le gynnecology e faaosofia ai le toe faʻafouina o le mucous membranes ma gaʻo ua faaleagaina. 2-3 drops o le sua Kalanchoe e faʻaaogaina i nifo o se tina tausi maʻi o le a fesoasoani e faʻaumatia a latou vavao i le 4-5 aso.

O le sua o lenei laau e faʻaaogaina e togafitia ai manuʻa, ulia o gaʻo, siama, mumu, gaʻo, ma le stomatitis, maʻi o le periotal ma le tonsillitis. O le faʻaaogaina o Kalanchoe e fautuaina foi mo faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, migraines, faʻamaʻi pipisi, fomaʻi, ma le tale vaivai. E aoga i le togafiti o siama, uʻamea, afu.

O le laʻau lauolaola o Kalanchoe o le a fesoasoani e aveesea le nifo. O vailaau faʻapitoa o togafitiga o le sua mai lenei laau e molimauina foi i le mea moni e mafai ona faatauina i falemaʻi. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le togafitiga i lenei vailaau e mafai ona faatoa amatalia pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.