O le togalaau

Astr Seedlings - o togafiti uma o le faagasologa

E tele fugalaau lanu e fuga mai mo se taimi umi i le tautoulu, teuteuina o le togalaau. O lenei mea totino e le o se mea alofa, o lea e leai ni faigata pe a tupu. Astra e mafai ona lūlū saʻo fatu i totonu o le eleele pe totō ona fatu laau, ona oʻo mai lea o le fugalaau muamua. O le tuputupu ae o le aster seedlings i le fale e manaomia ai sina malamalama e uiga i le tausiga o fualaau laiti. Afai e le o mulimulitaia tekinolosi mea taufaatoaga, e mafai e maʻi laiti ona gasegase ma feoti, lea e masani ona tupu i ni tagata fai togalaau e leai se poto masani. Sei o tatou iloiloina auiliili le faagasologa atoa o le totoina o fualaau aina i luga o le windowsill o le fale: mai le lūlūina o fatu e totō i le auala.

O le a le mea e totō ai asters mo tipu?

O fatu o le Aster e tatau ona totoina i se taimi talafeagai, talu ai ona o le totoina o laau toto e sili ona leaga, ma mulimuli ane luluina fatu e le taua. Lelei, e mafai ona maua ni togalaau ola maloloina mai fatu fou, fatu o le tausaga ua tea, lea e toto mai i le amataga o Mati e oo i le lua tausaga o Aperila. Mulimuli ane ua totoina vave le lūlū ile eleele i se nofoaga tumau o le tuputupu ae.

Tuputupuina o fualaau o asters mai fatu

Mo le lūlūina o galuega, tatou te manaʻomia:

  • Pusa e tusa ma le 5 cm le maualuga;
  • Se fasi tioata, o lona telē e fetaui i le pusa;
  • Suauu mai le eleele, humus ma oneone i tutusa tutusa;
  • Laʻau uila;
  • Perlite;
  • Fofo vaivai o le paluga pati;
  • Aster fatu fatu.

E toatele tagata e mafaufau: pe faapefea ona ola lelei ni laau toto? Ina ia mafai ona ola malosi fugalaau, e tatau ona e lūlū muamua fatu i totonu ole eleele. Soʻo se tagata e tosoina meaai o le a mafai ona faia na o ia: latou te faʻafefiloi humus, fanua faʻatoʻaga ma le oneone i tutusa tutusa, fufulu i totonu o ogaumu poʻo se fafie faʻamaʻavale, ma faʻaopopo le fafie laupapa i le fua o se tioata i le pakete o le faʻafefiloi. E aoga le faaopoopo o le perlite i le eleele ua saunia, lea e faaleleia ai le eleele aeration ma mafai ai ona totoina aʻa e atiina ae lelei.

O se pusa palasitika po o se atigipusa laupapa mo laau toto ua tumu i eleele ua saunia, sina paluga ma ua faʻamaligi i le paluga faʻasao.

E tatau ona togafitia fatu i soʻo se mea malie aʻo lei totoina. Ole vailaau pito sili lea ona lelei ile fomaʻi ole afaina, lea e masani ona aafia ai laau toto i le windowsill o le fale.

E faʻaputu i lalo eleele i luga o le eleele (e oʻo i le 2 cm) ma o fatu o le aster ua tuʻuina atu. Ona fufuluina lea i luga o le palapala, ae le silia le 2 mm. O le mamao i le va o vao e tatau ona 2-5 cm.

Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e lulu le fatu o le aster ma le oneone calcined 0.5 cm le mafiafia, lea o le a aloese ai mai le faaleagaina i le taimi o le vavave ma le atinaʻe o le "uliuli" maʻi.

O vao e ufiufi i se fasi tioata, lea o le a taofia ai le vave faʻaaluina o le susu.

O Astra Wili e aliali i le 5-10 aso, pe a maeʻa ona aveese le tioata mai le pusa. O fualaau e momoli atu i le windowsill ma le malamalama lelei, ae o le vevela e le tatau ona sili atu i le 15 ° C. O se tulaga taua lenei pe a tupu aʻe ni laau toto i le fale, a leai o le a faʻalauteleina.

A o faʻamalūlū le palapala, e faʻamamaina mai le fagu moli ma vai mafanafana. E taua le aua le faʻafefe ma aua le lolovaia laau, a faʻapea o le vae uliuli e mafai ona totoina ai laau. O le taimi lava e iloa ai faailoga muamua o lenei faamai, e vave lava ona aveeseina faamaʻi maʻi i sina tamai eleele. Ua lilo le lua i le eleele ma ua faʻamaligiina lenei nofoaga i se vaifofo malie.

Asters Seedling Pick

O lenei faiga e tatau ona faia pe a 2-3 laulaau moni e aliali mai i totonu o laau toto. O le tuufaatasiga o le eleele i le taimi o le gaosiga e le tatau ona eseese, ae o se isi sipuni faaopoopo o le faʻaaogaina o minerale faʻapitoa e faaopoopo i le eleele maeʻa. Mo le tufatufaina atu o tonisi, o le palapala ua maeʻa fefiloi.

Pulu poʻo kaseti e tumu ai le eleele ma fai sina siaki ina ia le lelei tele le eleele pe a uma le faʻaleleia. Faatasi ai ma se laau i le totonugalemu o le ulo, ua faia ai se malologa e talafeagai lelei ai aʻa o le fatu. I totonu o laau totō e iai le aʻa maualuga, faʻapipiʻiina se pine. Pe a faʻavasegaina, e tanumia le fatu i le palapala, ae le sili atu i le 1 cm mai le lau cotyledon.

O le eleele e faʻataʻotoina le totogo e faʻamalosia ina ia le fufuluina i le vai pe a faʻafeinu.

O ipu taitasi e faʻamaligiina ma le faʻaeteete i vai mafanafana, ma e tatau ona e faʻafeinu mai le pito o le ulo, ma agai malie atu i le ogatotonu. E taua le faʻamautinoa e le oʻo le vai i lau o laau. Asters e totoina laau i se mea susulu, puipuia le susulu o le la. O le maualuga o le taumafanafana mo asters e + 20 ° C.

O le tausiga mulimuli o fualaau vaʻai e le faigata. A o faʻamalūlū le palapala i totonu o le ulo, e faʻamamaina ia laau i le vai mafanafana, e le tatau ona fafagaina, pe afai o le eleele sa tumu muamua i meaʻai faʻamaʻi.

O le faʻaleleia atili o meaʻai mo laau toto o le a manaʻomia pe a faʻatuai le totoina ona o le malulu o le tau. Pe a fai 4-5 laulaau i luga o laau o le aster, e tatau ona faasolosolo malie ona vevela laau toto i le ea fou, lea e ave ai ipu i totonu o le auala i se nofoaga pogisa.