Meaai

Chicken and Shrimp Pilaf

O se fua faigofie mo le pilaf ma le moa ma le gaogao, e faavae i luga o le gagana Sipaniolo. O le pilafū moa lenei o paella pilaf, taumafai e faʻaopoopo le lima o le gutu poo le mussel i le taimi o kuka, e foliga mai e sili ona lelei. Pilaf faʻatasi ai ma moa ma le gaogao o loʻo vave saunia, e mafai ona e faʻafiafiaina le aiga i se fua e toetoe lava a le maua mai mea faigofie ma taugofie.

Ou te fautua atu ia te oe e kuka le pilaf ma le moa ma papa mai ogavae o moa, pei o le aano o manu i luga o ia mea e sili atu ona malie. Ou te fautuaina foi le malemo o gaʻo moa i le fale, e ui lava i le taufaamatau o tagata fai meaʻai, o lenei mea taumafa e leai se leaga.

Chicken and Shrimp Pilaf
  • Taimi e kuka ai: 40 minute
  • Auaunaga: 3

Meaʻai mo le kukaina o le pilaf ma le moa ma le gaogao:

  • 400 g ponaivi ponaivi;
  • 30 g o gaʻo moa;
  • ulu laisi;
  • kāloti;
  • 2-3 selesele;
  • se ipu lanu paepae;
  • se ipu vai malulu;
  • 100 g le gaogao i le atigi;
  • 5-6 laʻau o le kālele;
  • bayi bay, laufanua manaia paprika, zira, coriander, pepa chili.

O se metotia e kuka ai pilaf ma moa ma moa.

I se faʻamalosi, gaʻo susu gaʻo, e mafai ona suia i le suauu manogi mo le faʻavelaina. O le gaʻo gaʻo, po o le Iutaia, e pei ona masani ona taʻua e tagata, e faigofie lava ona malemo i le fale. Otioti le paʻu ma le gaʻo mai le moa, tapuni lelei, tuu i totonu o se pani ma se mafiafia, vevela i luga o se afi seʻia oʻo ina faia ni meaʻai. Faʻasusu le gaʻo ua gaʻo i totonu o se sieve, o se kuka e masani ai le kukaina e aunoa ma ni mea faʻaopopo ma ni mea le mama e le mafai e se faletua lelei ona lafo ese.

Fuʻu le Ava Toa

Faʻaopopo se sipuni o le kumumu ma le coriander fatu, fuga mo ni nai minute seʻia oʻo ina amata e mea manogi ona tuʻuina atu o latou tofo.

Fua-fry o le zira ma le coriander

Matou te tipi le moa mo le pilaf ma le moa ma galo i ni fasi lapopoa, na ou kukaina le pilaf mai le auvae, o aano o manu mai nei vaega o le moa ua sili atu ona malie, e le pei o le susu.

Tuu fasi fasi falaoa i totonu o se paluga faʻafefiloi muamua, fulu seia oʻo i le enaena auro i itu uma.

Toa moa vao

Matou te faʻaopopo i le aano o se sipuni lapisi, kāloti tipi i nai tamai vavao, ata tili tile ma selesele, e pei o kāloti. Fry vegetables with meat for several minutes.

Faaopopo aniani, kāloti ma le suka

Liligi i le eleele le paprika lalelei ma liligi le ipu vai malulu. Afai e te manaʻo i le vevela vevela, ona faʻaopopo lea o le afa-sipuniti o le lanu mūmū mūmū i le paprika.

Faaopopo le paprika ma le malulu

Matou te fufuluina selaisa i ni vai se tele e aveese ai le malo, tuu i luga o se sieve, sasaa i totonu o le vaega o totoe.

Faaopopo le suaisa ua leva ona kuka

Matou te faʻasaina le araisa ina ia ufiufi ai aano o manu ma fualaau faisua, tuu i lalo ni paʻuisa, ni nai paluga o le kalaka i totonu o le paʻu, 2-3 otaota lafoaʻi. Faaopopo le masima i le tofo.

Faʻasaga le araisa, faʻasalalau le vao, laʻau lauloni ma le faisua i luga

Aumai i se vevela, ona tapuni loa lea o le ipu kuka, faʻaitiitia le vevela i se mea maualalo, kuka mo le 20 minute. Matou te tuua le pila faʻaiʻu ma moa ma salu mo le isi 10-15 minute i totonu o se paluga faʻafefiloi i lalo o le tapuni, ma ufiufi i se solo ina ia lelei ai le araisa.

Aumai i se vevela, tapuni le tapuni ma kuka i luga o le vevela vevela.

Tuu le pilaf ma le moa ma galo i totonu o se ipu mafolafola, fafasi i aniani lanu meamata, faaopoopo ni nai laumei ma nila o le kalaka i totonu o le paʻu i totonu o auaunaga taʻitasi. O keke ua saunia i lenei auala e avea ma mea sili ona vaivai, e pei o le kulimi, ma e mafai ona salalau i luga o se fasi falaoa.

Chicken and Shrimp Pilaf

Ua saunia le Pilaf ma le moa ma le moa. Le fiafia tele!