Fale taumafanafana

Le faʻaaogaina i vailaʻau o barberry vulgaris

O vao vao vao e tolu mita le maualuga e tupu tele i vao i le itu i saute o le atunuu. Auala e faʻaoga ai togalaau i puipui. O fua ile fua o fualaau oona e faʻaaoga i le kuka. O vaega uma o barberry masani e faʻaaogaina i vailaʻau. O lenei mea totino e tele lona faʻaoga, ae e tele faʻamaʻiloga.

Laʻau faʻasolosolo toto

Berries, laʻau, paʻu ma rhizomes - o mea uma lava e faʻaaoga i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu. I lenei tulaga, o vaega taʻitasi o le laau e faʻaaogaina eseese, i foliga o tinctures, infusions, decoctions. O meatotino faʻaaogaina o fualaau figota o loʻo aofia i totonu o le tuufaatasiga:

  • vitamini, tele C, beta-carotene, vitamini K;
  • macro ma microelements;
  • tannins;
  • pectins ma vailaau faʻasaina.

O togalaau e faʻaaoga i le kuka, mo togafitiga faafomaʻi e faʻaitiitia ai le mamafa ma faʻamalosi ai le puipuiga. Teuina i latou i foliga malogo po o le aisa.

E le o fua mai vine o barberry oona. O loʻo aofia ai le palacaid berberine, lea e maua naʻo mo faamoemoega faʻalesoifua maloloina. I le le pulea lelei o le faʻaoga, o le berberine e mafua ai ona oona.

O le Berberine o le fualaau faasaina lea e vavae ese mai laulaau, vao. Laʻau e seleseleina i le tautotogo, pe a uma ona toto le laau. O vao vaovao ua soloina i na o miti faapitoa. O lau o loʻo i ai le palloid berberine, lea e leʻo aʻoaʻoina e faʻapipiʻi. O isi vaega e aofia ai isi palaloids talafeagai, e aofia ai le berbamine, oxyacanthin.

Mai i vaega uma o le togalaau faia vailaau:

  • berbine biosulfate;
  • cholelitin;
  • tinisi o barberry.

O mea faʻamalolo o le barberry e faʻatagaina ia faʻaaogaina i fomaʻi ma aganuʻu masani. O le lisi o ona aʻafiaga i luga o le tino o le tagata na mafua ai le faʻaogaina o ituaiga eseese mo togafitiga:

  • mamanu;
  • ate ma le talo;
  • suauu masani;
  • totoga o le manava;
  • faʻataʻitaʻiga fafine faʻamaʻi toto;
  • antitumor ma le antileukemiki.

O le lisi e mamao lava mai le atoaga, o le barberry e faʻaaogaina mo le faʻamaʻi i totonu o fafine maʻitaga, faʻamaʻi pipisi, o le dysentery, ma isi tulaga.

Contraindications i le faʻaaogaina o le barberry

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga a le barberry e faʻalagolago i le tulaga o le maʻi. O le mea sili ona maualuga o le berberine o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi tamaʻitaʻi. Ae e le faʻaaogaina pe a faʻagasolo le faiga o le faʻamamaina i le tino o le fafine ma aveeseina ai toega o le tinamatua i le toto. Afai o vasoconstriction ma le toto maualuga e mafai ona afaina ai, o fualaau ma fualaau faasaina e le mafai ona faʻaaogaina.

E le mafai ona e 'ai fua mo le gastritis ma le maualuga maualuga, oi latou o loʻo i ai le thrombophlebitis poo faafitauli e le atoatoa le cardiovascular. E le mafai ona e 'ai fua mo i latou e maualalo le toto, ma le cirrhosis. O loʻo i ai se faʻalepale tagata taitoatasi i le barberry, e tatau ona e nofouta i lenei mea.

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua, e na o se fomaʻi e mafai ona fautuaina togafitiga ma sauniuniga o le barberry. O le a le mafai ona puipuia tagata matutua e ala i se uluai feiloaiga ma fomaʻi. E tatau ona e amata ave le fualaau faasaina i ni atopaʻu laiti.

Tincture o le barberry i vodka ma lona faʻaaoga

O le Vodka tincture e faia mai laulaau e mafai ona faʻaaoga fou ma mago. O le fua o le 1: 5 e teuina i se nofoaga pogisa mo le 15 aso. O lenei faʻasologa o loʻo faʻaaogaina i le vaitaimi o le tina failele ma naʻo le faʻasologa mai e le fomaʻi. O le faʻaaogaina o Barberry i luga o vodka e faʻaaogaina i vasega, e pei ona faatonuina e se fomaʻi. O le sini o le taofi lea o le toto.

Faʻasolosolo le berberine muamua i le gaosiga o vailaau faʻamalosi i le foliga o se paʻu i le ava malosi, ona faʻaaogaina lea o le kulupu e avea ma se sui. Naʻo paʻu ma aʻa e faʻaaogaina i lenei tulaga. I le fale, o le tincture mai aʻa o le barberry ua saunia mo le 10 aso i le 75% ava malosi i le faʻaititia o le 1: 5. Tincture ua aofia ai i le "Choleletin", na faʻaaoga mo maʻa i totonu o le galet. O le mea lava lea e tasi o loʻo aofia ai i le potion o Zdrenko. E faʻaaogaina e togafitia ai le gastritis ma le vevela.

O le faʻaogaina o fua o le barberry masani e faʻaaogaina e avea o se tuufaatasiga o siama, faʻaitiitia ai le mamafa, i totonu o Bulgaria ma Azerbaijan e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka.

Decorations, infusions, meli

O aʻa o le barberry e faʻaaogaina i fomaʻi faʻapitoa e pei o teuteuga. O se teuteuga o le cortex ma aʻa e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tulaga o le tagata gasegase i le tino tigaina o totoga o le tino, ma le gasegase, gaʻo toto. E saunia le falaoamata e ala i le kuka o le 20 kalama o le kulimi i le 400 ml o le vai. A maeʻa le 15 minute o le kuka, ona faʻafefe lea o le susu mo le 4 itula ma faʻaaoga mo togafitiga. I lenei tulaga, o le teuteu o lau e faʻaaogaina e togafitia ai le ate, ma le paʻu ma aʻa e taofi ai le toto.

O le fusi e saunia e aunoa ma le kuka. O nisi vaega o mea matutu ma le vai ua vevela i se vevela. I totonu o le 15 minute i totonu o se vai vai, o mea aoga aoga e pasi i le vai. A maeʻa le 4 itula, ona saunia lea o le fofo mo le tagata gasegase ma le ate ma le gall vladder problems. O le faʻasolosolo e ave faʻafia i le aso i vasega ma se malologa.

O fualaau mai barberry vine o loo teuina i totonu o se ipu tioata e aunoa ma ni togafitiga ma fualaau aina suamalie e maua mai ai e aoga. E faʻaaogaina o se antipyretic mo le malulu. O le gaioiga e faʻavae i luga o le i ai o le vaitamini C, e pei o lingonberries. O lea mai laulaau mamago e fesoasoani foi i lenei tulaga.

I totonu o tagata faʻamuamua, o le honeyberry berry, o se oloa o le gaosia o pollen, e matua talisapaia lava. O le tele o le faaaogaina o lenei oloa faʻamalolo e lautele. E faʻaaogaina foi mo gastritis ma le maualuga o le acidity e fefiloi ma le sua pateta. Ona o le faateleina o le eletise o le sua gastric lea o togafitiga ma le barberry mama ma isi laau e masani ona le mafai.

I le faʻatasi ai ma fuamoa, pata ma isi mea faʻaopopo masani, o le honey berberry e faʻaaogaina e faʻamalolo ai maʻi o le manava. A faʻapipiʻi faʻatasi ma laʻau, o le a mafai foʻi e le meli ona faʻamalo faʻamalosolo. E moni lava, e tatau ona matauina vave lava o togafitiga ma togafitiga faʻa-aganuu e umi, talu ai o le aʻafiaga o le tino e agamalu. Ae i le taimi lava e tasi i le fofo i le faafitauli autu, o le puipuiga o le tino ua faamalosia, ma o isi totoga i totonu e maua le lagolago.