Fale taumafanafana

Fugaina i le phlox: ituaiga fugalaau ma la latou faʻatasi ma isi laau

O lanu lanu lanu mumu e sili ona lelei mo le faatulagaina o moega fugalaau. O nei fugalaau matagofie e ola lelei e le lelei i le tausiga. Latou foliga manaia ma aʻafia i le itu lava e tasi ma isi ituaiga o fugalaau, vao ma laau. O le mea lea, e mafai ona e fatuina se fugalaau i phlox o soo se ituaiga: o se paluga, se kapeta, se togalaau fugalaau e le masani ai pe fugalaau masani, o se vaega, o ni fale, o se tuaoi, o se faatulagaga ma se faaitiitiga.

Ae oa latou mea taua e sili ona taua o le vaitau o le vavao ma le faʻamafanafana.

Ona o le numera tele o ituaiga o meaola (pe tusa o le 60) mo se togalaau fugalaau ile fale, e mafai ona e filifilia vaega o laau e eseese vaitau o fuifuga. O le mea lea, o fugalaau e totō i luga o le 'upega tafaʻilagi ma le phlox o le a fiafia ai isi i lanu susulu ma le lanu mai fafo mai le amataga o le tautotogo mafanafana i le tautoulu.

O le a le mea e mafai ona avea ma fugalaau ma phloxes (ata o mea e totoina ai ma le kalena fugani)

I totonu o ituaiga uma o phloxes o:

  • Totoina o laau.
    O nei ituaiga fugalaau e amata ona liu lanumeamata ma fuga muamua - i se mea i le ogatotonu - agai i le faaiuga o Me (fuafua i le tau). I le tele o tulaga, e faʻaaogaina e le au tusitala e fausia ai se talaaga o le faʻatupuina o le laufanua, lea e mafai ona auai ai laau talatala, ma isi primroses, ma fualaau aina ma laau. Mai ituaiga o laau fetolofi, lanu enaena lanu viole, mumu mumu, lanu papae paʻepaʻe sinasina, laʻau vavao, lapisi, ma rabatki. O le fugalaau e le masani ai ma phloxes o loʻo faʻaalia i le ata, o le polokalama lea ei ai lona uiga le lelei, ua faatulagaina mai le ituaiga o fugalaau. E lelei mo tafaoga alpine ma moega fugalaau nofofua, teuteu o puipui puipui.
  • Lafoaia (lautele) laau.
    O le ituaiga suiga o le phlox, lea e le toe salalau i luga o le eleele, talu ai ona e laitiiti lona umi (i lalo ifo o le mita). E fuga mai i le tele o ituaiga laau toto ma e manatu o le tagata sili ona taua o le aiga. E le gata foi i lea, aua o ona mea e fai ai o se aulelei o fugalaau laiti o le lilac, violet, lilac pe paʻepaʻe paʻepaʻe. O le isi avanoa o le ituaiga o le manogi manogi o fugalaau ma le umi o le vaitau o le fugalaau. O le a fesoasoani e iloilo pe faʻapefea ona vaʻaia se moega fugalaau mai popo, le ata o loʻo faʻaalia i lalo.
  • Bushy faamamaina laau toto.
    O lenei ituaiga o phlox e fuga mai toetoe o Iuni atoa ma e manaia manogi. O le fugalaau e le sili atu ma le 100 cm le maualuga, ma o le fua o le fuga e aofia ai le tele o paʻepaʻe sinasina, paʻepaʻe, paʻepaʻe mumu po o le lanumoana. O nei laau toto e tasi le eseesega taua mai o latou aiga muamua. Latou te fiafia i le eleele 'eleʻele. I totonu, latou te aʻafia uma lava ma fuga lauusiusi. Le faʻapipiʻiina o se fugalaau i phloxes, e le manaʻomia se fuafuaga. O lenei ituaiga o laau e foliga sili i totonu o se togalaau fugalaau.
  • Laʻau ogalaau.
    Le ituaiga sili ona lauiloa, tele ma lauiloa o le phlox. O nisi o sui o le ituaiga o laau e fuga mai i le ogatotonu o Iuni, isi i le amataga o Iulai, ma isi i Aokuso. O latou fuʻa e umi pe a ma le masina. O laau tetele e i ai sui ma laiti ma lapoa, ma fugalaau lanu ma fafo i totonu o le fua. Ma faʻapena foi ma se tulaga e le masani ai i le foliga mai e leai se aoga. Atonu o ni fugalaau mama mai phloxes - na pueina le ata i le maualuga o le fuga.

Luga o fugalaau fugalaau ma peonies ma phlox: laau talafeagai mo le faʻatasi

A o le i lisiina mea o loʻo faia e phlox i le tuufaatasiga atoatoa, e tatau ona manatua nisi o tulafono mo le fatuina o fugalaau i le phlox:

  • O le susulu lelei o sui i le paʻu o le eleele, e sili ona lelei ona faʻamaʻiina i fualaau faiva e leai ni fugalaau poʻo ni fualaau vavala. O sea tuufaatasiga o le a mafai ai ona tuuina atu i se malamalama lelei le matagofie o le fugalaau, ma o le fugalaau o peluga faatasi ai ma sea ituaiga o faalapotopotoga e sili atu ona matagofie foliga matagofie.
  • Laʻau maualalo ma fetolofi pe a faʻatulaga se togalaau e tatau ona i ai muamua. O le maualuga o le laau, o le latalata i le ogatotonu poʻo le pito (vaega, tuaoi) e tatau ona i ai.
  • Luga o fuga o fugalaau uumi ua fefiloi lelei ma peonies. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamaonia ai lenei ata o moega fugalaau ma peonies ma phloxes - o laau totō faʻatasi ma fugalaau lanumoana-violē.

I le faʻaopoopoga i peonies, e mafai ona faaopoopo le phlox i: dwarf irises, primroses hybrids, muscari, dwarf shrubs, edelweiss, poppy, dormfish wormwood, geranium ma le tele o isi. Pe a filifilia fugalaau mo se fugalaau ma phlox, e le tatau ona galo se tasi i le vaitau o le fuga o laau uma. Mo tagata taitoatasi, e tatau ona ese mai isi. O le faʻaaogaina o lenei faiga o le totoina o fugalaau, o le a mafai ai ona fatuina se togalaau fugalaau o le a fiafia i mata i le vaitau atoa o le taumafanafana.