Fugalaau

Toto ma tausia se fanua o le rosa i luga o le eleele

Faatasi ai ma le faateleina o le lauiloa o le fausaga o le laufanua, o le tau o le fanua, lauiloa e igoa o le mallowavea ma fai togalaau, tele ma sili atu i manaoga. Faatasi ai ma lenei ituaiga o laau, e le gata ina mafai ona teuteuina puipui i fugalaau ma fugalaau, ae aofia ai foi fugalaau i le fatuina o teu. Seʻi o tatou talanoa atili e uiga i foliga o le faʻatupulaia o lenei laau i luga o le eleele.

O le a le mea na tupu?

I le avea ai ma se laau e tetee atu i le malulu ma le lamala, o le totoa toto e fiafia i le malamalama. Ae ui i lea ma i se vaega o le paolo, e lagona lelei le matagofie. E fetaui lelei mo le tau lelei ma le laufanua lafulemu.

O se laumei o le a avea o se teuteuga lelei mo lau fugalaau

O le upega tafaʻilagi e lauiloa mo lona maualuga ma le tele o fugalaau i luga o se mea malosi. E faalagolago i le ituaiga, o lona tau e mafai ona ese mai le 70 centimita i le lua mita. O le paʻu o lanu o fugalaau fugalaau e tele le tamaoaiga ma e aofia ai ata:

  • mama;
  • samasama;
  • lanu piniki;
  • lilac;
  • solo;
  • kulimi;
  • leo paʻu.

Tulaga Tutupu

Talu ai ona o le tele o tulaga o lona fausaga, o lenei laau o se mea taua tele mo tagata e ona fale fale. I le totoina o ituaiga eseese i tafatafa lata ane, o le a maua ai e lē e ana le fanua le fua e le mafaamatalaina i totonu o le togalaau, ona o le felafolafoaʻi.

E faigata le faʻaalia o le mallow malnesty. Avea ma se lua tausaga le matua fugalaau i luga o sea rosa o le a aliali mai mo le taumafanafana lona lua. Ae e fuga lelei ma mo se taimi umi. E tele ituaiga o meaʻai e fiafia i mata uma. O se fugalaau mananaia o le mea moni lea e vave ona fuga mai ona fatu. Fugalaau e sau mai lalo.

E sili atu le totoina o se laumei i le pito i tua o se togalaau fugalaau i luga o puipui poʻo puipui lata ane. O lenei laasaga e mafai ai e oe ona faia ni fugalaau faatulaga i totonu o le eria ua tumu tele.

E le gata i lea, o le matagofie o togalaau o se faʻailoga. O loʻo i ai se aʻafiaga e le faʻaleagaina ma faʻamoemoe. O le faʻaaogaina o se laulaʻau o ona lau (teuteu o aʻa) e mafai ona fesoasoani i togafitiga o maʻi nei:

  • afaina fua o le tino;
  • malulu;
  • afaina o le vaega o le manava;
  • faʻamaʻi o le paʻu;
  • mu.

Mallow ituaiga poʻo se faʻasili oloa

I le taimi nei, o ituaiga faʻasolosolo o loʻo maua ai le fiafia i le fiafia tele. Ae ui i lea, e tele ni mea e le suia e fugalaau fugalaau. O i latou ia o loʻo faʻaaogaina e fatuina ai paʻu o loʻo faʻalelei i aso nei.

Pink

Pink rose na faʻasaʻo

O le ituaiga sili ona lauiloa ma sili ona taatele. O le maualuga e oʻo i le lua mita. O le vaitau vaʻaia o Iuni - Setema.

Umi

O le fugalaau o loʻo fetolofi

Faʻailoa i le malulu. Le fiafia i le alu. O se mita e lua-mita le maualuga e lanuina i lanu lanu samasama.

Musky

Faʻasao oloa faʻatau

O le vao e le maualuga (itiiti ifo i le mita) ei ai ona fua tele. E sili ona teuteu. E le pei o isi ituaiga, e iai le manogi.

Vaomatua

Vaʻavao faʻasao

Igoa alofa-alofa. E fuga mai i le taumafanafana. Inflorescences e laiti. E tele lanu i lanu malulu.

Totoina o fatu ile eleele tatala ma tausiga o fatu

O le mea e masani ai, o le faʻaputuina o le fatu e toto i fatu e vevela i le tautotogo. O le vaitaimi e tatau ona tausisia pe a lūlūina a itiiti ifo i le afa mita. A uma, o le a toto le laʻau ma uumi. Talu ai ona o le vaivai o le germination, e manaomia le totoina o se mea. Faatasi ai ma ni fatuga agalelei, e manaʻomia le vevela.

Latou te totoina se rosa ma fualaau totō, lea na faia talu mai Fepuari. Ae o lenei mea e sili atu ona faigata pe a faatusatusa i le lulu i le palapala. O tioata ma laau e tausia i totonu o le fale ae latou te leʻi malosi ma pasi le taimi o le taeao. Faʻataunuʻuina o loʻo faʻatinoina, e pei o le lūlū ile va o le 50 senitimita.

E tatau ona manatua le agavaivai o le aʻa o le fugalaau. E tatau ona puipuia mai le faaleagaina ina ia le faaleagaina ai le laau. E fautuaina le totoina saʻo o laau toto i totonu o ipu, aveese ma le faaeteete le pito i lalo.

O le tausiga e le o se mea faigata. Mo le soifua maloloina ma le matagofie o le tuputupu ae, e faʻapipiʻiina ai le faʻamaʻi faʻamaʻi.. O mea uma o totoe o le faʻafefe lea o le vaʻaia ma veleina le fugalaau i se taimi tatau. Ma afai e tatau ai, ia tausia lelei le faʻamalosia ma le lalagaina o le fugalaau, lea o le a puipuia ai mai le malepe i matagi malolosi poʻo le malosi o le tele o le fugalaau. Ina ia aloese mai le faaleaogaina o le rosa, e tatau ona e aveeseina i taimi uma na pupuu ua uma ona mou atu.

O laulaau mallow e aʻafia i le pala.

E taua foi le manatua e uiga i faʻamaʻi toto. O le tele o taimi, o lenei ituaiga e pagatia mai le ele.. O laʻau e aʻafia i lanu enaena ma le oti mulimuli ane. Le mafuaʻaga mo lenei mea:

  • toilalo le palapala;
  • mafiafia totoga;
  • sili atu fafaga.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o togavao e togafitigaina ma se tasi o fualaau faapitoa mo le puipuiga.

Ina ia puipuia malu le laau mai meaola faalafua ma faʻamaʻi, e sili atu ona faʻatau sili atu i faleoloa faapitoa.

Tofiga

Pusa fualaau aina fatu fatu

Faʻapenaina o le laau e faʻatino e ala i fatu. A maeʻa le laʻau, ona tupu lea o pusa fualaau aina i totonu o fatu. O lenei laasaga e tusa ma se masina. O le faailoilo mo le aoina o fatu o le a samasama i suʻega. O le fatu ua aoina e tatau ona faʻamago i le fale.

Maoaʻe sauniuniga

O le tele o ituaiga e le talia toleniga matamata. Ma toetoe o tagata uma e manaʻomia sauniuniga mo le taumalulu. O ia alu ifo i lalo i le malupuipuia o fualaʻau ma se mafanafana mafanafanae aofia ai otaota e mafai ona maua i luga o soʻo se nofoaga. O le pau lea o laulaʻau ma tuʻu ai mai le tausaga taʻitasi o tumutumu.

Mo le taumalulu, faʻapupulaina ai laau toto mai le malulu

O le mea lea, o le totoina o se fatu rosa i se togalaau e mafai ona avea ma se tasi o filifiliga manumalo mo lona mamanu. O lenei togie le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma e le vaivai i le fiafia i lona lauolaola totogo toetoe a oʻo i le malulu malulu. E le gata i lea, o le laau, pe a talafeagai ai, ua saunia e fesoasoani i tagata e ona le nofoaga ma i tulaga o le toe faaleleia.