Isi

Tropicana Silk Acacia

Sa ou faalogo i le tele o le silk acacia. Faamolemole taʻu mai pe o le a. O se aganuu faʻatoʻaga pe tatau ona toto i totonu o se fagu, i totonu?

O le toatele oi tatou, i le faalogoina o le upu "acacia", mafaufau vave i se laau malosi tele ma fugalaau matagofie, ma faasalalau solo se manogi manogi o siomia ai i tatou. Ma e moni lenei mea pe a oo mai i aganuu masani, e masani lava ona mauaina i totonu o vaomatua ma paka o le taulaga. Ae ui i lea, i totonu o nei laau laʻau o loʻo i ai se mea matagofie ofoofogia o le natura lea e matua ese mai ia i latou - o le siliki acacia. O lona igoa e faafetai ai i le matagofie o le fugalaau, i le faasaienisi, o le acacia ua lauiloa o Lenkoran.

O le igoa lona lua o le aganuʻu o le silk albicia, ma e taua lauiloa o le "siliki laau".

Vaʻai faʻamatalaga

O le Silk acacia o le aiga legume lea, o se sui o le mimosa subamilial. O lona lauʻeleʻele ua taʻua o le aai o Lankaran i Azeibardzhan, lea na tuʻuina atu le igoa i le ituaiga. I le avea ai ma se uumi, o le acacia e matua atinaʻe e oʻo atu i le 30 tausaga, ona amata lea ona amata lemu: o le paʻu ua ufitia i vavave, ma o le pale ua minoi. O le aofaiga atoa o le aganuu e tusa ma le 50 tausaga; o nisi taimi e ola i le 100 tausaga.

O le Albicia e tupu tele lava i foliga o se laau malosi: o lona maualuga i tulaga masani e mafai ona oʻo i le 20 mita, ma le fusi o le ogalaau - 3 m. Aurocia ituaiga o acacia e tutupu e le itiiti ifo, e oo i le 6 mita le maualuga. O le pale lush e aofia ai lau laʻau matagofie. O le laupepa lanu o le lanumeamata lanu meamata e 20 cm le umi ma faʻafiafia foliga fulufulu. I le taumalulu, o lauʻau e pau, ae mafai ona tumau i lala seia oʻo i le tau o le tautoulu.

I le po, faapea foi i vevela vevela, o laulaau e peiseai o tapuni, ma tautau.

Albition e mafua ai lona lauiloa i fualaau masani e le masani ai. I le ogatotonu o le taumafanafana, uluaʻi fatuga o fatuga e fuga mai i le lotolotoi o le pale e foliga mai o ni faamalu lapopoʻa uumi o laina uumi. O a latou fautuaga o se mea e sili atu ona pogisa ma lafo i se siliki siliki. O le lanu sili o le inflorescences e piniki, ae e eseese ma lanu mumu, samasama pe paʻepaʻe.

E pei o le acacia masani, o le flowering albicia foi ua salalau solo se mea manogi manaia faataamilo ia te ia lava.

Tulaga Tutupu

O le natura i lalo o le acacia o lona faailoga i luga o manaoga mo tulaga tuputupu ae, aemaise lava i le malamalama ma le vevela o le ea. O aga masani agavaʻa e masani lava ona maua i nofoaga tatala i le itu i saute, i le mea e mafanafana ai le taumalulu ma ua tuai. Ae o se laʻau o le fale, e lagona lelei i totonu o le fale, aemaise lava o loʻo i ai le avanoa e tuʻuina atu ai le acacia ma le taumalulu malulu. O le filifiliga aupito sili o le a avea o se togalaau malulu.

Ole maualuga ole vevela mo le auala acacia o le 15 tikeri o le kulimi, mo totonu ole fale - ia le itiiti ifo i le 5 tikeri. I tulaga e sili atu ona vaivai, e tau leai.

O le a le alofa silika acacia? E le o matua faigata ona ia tausia ma manaʻomia ia tulaga:

  • moli lelei (tuputupu ae i lalo o le paolo);
  • mafanafana lelei e oʻo i le 25 tikeri o le vevela i le taumafanafana;
  • avefefe o le ea;
  • telefoni faʻapitoa i luga o laei mai le tautotogo i le autumn;
  • sua tele i le vai mafanafana i le vaitau o le tuputupu aʻe ma le tauvaʻa - i le taimi o le "sulufaʻi";
  • taimi malolo mo laau i totonu o fale ma se malulu malulu;
  • mama ma teuteuina teuteu.